Přehled novinek z Japonska 17. týdne
Final Fantasy XVI Novinka Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

One Piece, The Legend of Heroes, FF a další, ale dojde i na Personu.

Reklama

Tento týden se na první pohled nezdál moc zajímavým. Jak už to ale bývá, ty zajímavé novinky se objevují až před svítáním (čti: před koncem pracovního týdne), který byl navíc výjimečně našlapaný. Výhodou takových podobných dní je ale možnost "přečíst" si v autě nějakou tu audioknihu a já stihl od pondělka rovnou dvě (takže se mne neptejte, kolik jsem toho najezdil).

Ale vraťme se zpět k tomu podstatnému, ke hrám. Protože jak byl pro mne tento týden našlapaný pracovně, tak je tento přehled našlapaný zajímavými zprávami. Také bych doporučil věnovat pozornost žebříčku nejprodávanějších her za poslední týden a na konci vás čeká první díl úplně nového seriálu zajímavostí.


One Piece Odyssey

Bandai Namco uveřejnilo nové screenshoty z nedávno oznámeného tahového RPG One Piece Odyssey vyvíjeného studiem ILCA.

Příběh hry začíná při poslední zaoceánské plavbě Slamáků, kdy je jejich pohlcena obří bouří.

Ztroskotalí členové posádky se dostanou na břeh tajemného ostrova, plného přírodních divů ale zároveň se z ostrova nemohou dostat díky zuřící bouře kolem. Navíc jsou od sebe odděleni a Thousand Sunny klesá do hlubin...

One Piece Odyssey má v letošním roce vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a přes Steam pro PC.


Soul Hackers 2

Atlus vydal druhý díl ze série informačních videí Summoners Guide pro hru Soul Hackers 2. Oficiální japonské internetové stránky opět prošly aktualizací v sekci "System: Dungeon Exploration“ a stránku postavy s přezdívkou R.S.

Ve videu níže nás Ringo z Aionu seznámí s tím, jak se stát Devil Summonerem a s problémy, kterým budete čelit.

Aion předpověděl, že svět lidí končí. Klíčem ke všemu je pět zdrojů duchovní energie, známých jako Covenants/Smlouvy. Jejich historie sahá velmi hluboko a říká se, že jsou duhou, která překlenuje smlouvu mezi lidmi a Bohem. Když se shromáždí všech pět smluv, věří se, že Geat One sestoupí na svět.

Aby zastavili přicházející apokalypsu, postaví se agenti Aionu se spolu se svými společníky Iron Maskovi. A Iron Mask je těžký soupeř a pracuje pod ním spousta dalších lidí.

Ve videu můžete také vidět průzkum dungeonu. Symboly nepřátel jsou v dungeonech červené a jakmile si všimnou vaší přítomnosti, pronásledují vás. Pokud vás chytí, budete vrženi do bitvy a navíc ztratíte na začátku iniciativu. Bitvu ale můžete začít tím, že seknete nepřátelské symboly mečem. Takovýmto zahájením bitvy se dostanete do výhody zase vy.

Když Ringo vstoupí do dungeonu, může své démony poslat na Demon Recon a ti mohou najít předměty. Pak se při prozkoumávání můžete znovu sejít s démony vyslanými na průzkum. Můžete se znovu sejít s démony poslanými na průzkum při prozkoumávání kobky.

Část videa: The Covenant a Great One

Část videa s průzkumem

Soul Hackers 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 25. srpna a 26. srpna celosvětově.


Final Fantasy XVI

Vývoj hry Final Fantasy XVI je v „poslední fázi“. Aspoň to tvrdí producent Naoki Yoshida v posledním čísle bezplatného in-store magazínu UT od Uniqla, ve kterém najdete rozhovor s Yoshidou v rámci spolupráce této oděvní společnosti se sérií Final Fantasy a jejím 35. výročí [zdroj @alberich_ff14].

"V současné době je vývoj nejnovějším titulu série, Final Fantasy XVI, ve finální fázi," řekl Yoshida. „Final Fantasy XVI si jako hra pro jednoho hráče klade za cíl sjednotit příběh a herní zážitek. Na rozdíl od online her, které zobrazují více hráčů najednou, je Final Fantasy XVI zaměřeno individuálně, díky čemuž je příběh daleko více pohlcující. A myslím si, že postupně dostal příběh větší hloubku. Doufám, že dospělí, kteří již vyrostli, rozumí pravidlům společnosti a oddálili se od klasického Final Fantasy uvažování že „skutečný svět není tak jednoduchý jako videohra“. Ti si budou pamatovat nadšení, které tehdy prožili. A to máme na paměti, když tuto hru tvoříme."

Final Fantasy XVI je ve vývoji pro PlayStation 5. Nové informace mají být oznámeny letos na jaře.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom vydá v Japonsku 28. července PlayStation 5 verzi hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki. V Asii pak tuto verzi vydá Clouded Leopard Entertainment ve stejný den společně s verzí pro PC (přes Steam), s tradičními čínskými a korejskými titulky.

Hráči, kteří již vlastní PS4 verzi The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki ji budou moci zupgradovat na verzi pro PlayStation 5 za 110 jenů (asi 18 Kč; tato cena je v Japonsku pro upgrady PlayStation 4 her na PlayStation 5 prakticky standardní a jedná se o hry, u kterých jsou jinak celosvětově upgrady bezplatné). Uložená data z PS4 verze půjde přenést do verze pro PlayStation 5.

Verze pro PlayStation 5 dostane několik vylepšení a nové funkce jako je 4K rozlišení a podpora 60 FPS nebo high-speed režim a další.

První fyzické kopie The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki pro PlayStation 5 budou obsahovat také sadu dalších DLC. Thank-You Mega Box Plus přidává do Hollow Core hlas „Latoya Hamilton“ (dabing Kikuko Inoue) a kostýmy pro Vana a Agnes, dříve vydané exkluzivně pro Asii. Sada se skládá z 33 předmětů, včetně originálně barevných kostýmu 4spg UNITED, přizpůsobení krytů bojových orbmentů Xipha, doplňků a dalších věcí.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki vyšla v Japonsku a Asii poprvé pro PlayStation 4 30. září 2021, pokračování The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II -CRIMSON SiN- má pro PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjít letos na podzim. Oficiální stránky PS5 verze najdete zde.


The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel I - IV & Trails into Reverie Complete Box

Falcom oznámil vydání kolekce The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel I - IV & Trails into Reverie Complete Box ve verzi pro PlayStation 4. Obsahuje všechny čtyři hry podsérie The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel a také The Legend of Heroes: Trails into Reverie, takže celkem pěkných pět her. Kolekce vyjde v Japonsku 28. července v Japonsku za 15 000 jenů (asi 3 000 Kč) v krabičce a za 14 500 jenů (asi 2 900 Kč) digitálně.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Fyzická edice obsahuje také speciální krabičku, která pojme všech pět titulů, a také speciální číslovanou Premium Card s herní tématikou.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV

The Legend of Heroes: Trails into Reverie

Tady pak najdete oficiální stránky The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel I - IV & Trails into Reverie Complete Box.


Tales of Arise

Celkové celosvětové vyskladněné množství fyzických a prodaných digitálních kopií hry Tales of Arise se dostaly přes dva miliony. Tento milník oznámila společnost Bandai Namco po 6 měsících od doby, kdy hra překonala 1,5 milionu kopií.

Tales of Arise vyšla pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 9. září 2021 v Japonsku a 10. září celosvětově.


Devil May Cry 5

Podle Capcomu se celkové celosvětové prodeje hry Devil May Cry 5 dostaly přes pět milionů kusů.

Capcom ale přímo neuvedl, zda tato číslo zahrnuje také Devil May Cry 5 Special Edition, ale celkové prodeje Devil May Cry 5 pro PlayStation 4, Xbox One a PC byly k 31. prosinci 2021 zhruba 4,8 milionu a každé čtvrtletí pravidelně narůstalo 100 000 až 200 000 kusů.

Devil May Cry 5 vyšla poprvé pro PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 8. března 2019. Vylepšená Devil May Cry 5 Special Edition vyšla pro Xbox Series 10. listopadu 2020 a pro PlayStation 5 12. listopadu.


Earth Defense Force 6

Third-person střílečka Earth Defense Force 6 od Sandlotu vyjde v Japonsku fyzicky i digitálně pro PlayStation 5 a PlayStation 4 25. srpna. D3 Publisher dále oznámil, že bude v prodeji také digitální Deluxe edice, která obsahuje hru, Season Pass a řadu dalších bonusů.

Pátý trailer

Předobjednávky v obchodě PlayStation Store startují 30. dubna a kromě lepší ceny získají hráči podpůrné vybavení Wing Diver „Reverse Core N-Type“, Air Raider Piloted Weapon “Combat Frame Nix Metal Coat” nebo Ranger Piloted Weapon: “Blacker Number 6”. Další prodejci, jako třeba Amazon Japan, budou k předobjednávce také nabízet speciální bonusy jako odstřelovačka nebo polštář s motivem One Chanbary.

První kopie hry pak budou obsahovat i návnady v podobě virtuálních youtuberů Hololive Ookami Mio, Shirakami Fubuki a Nakiri Ayame. Návnada je balón, který funguje prostě jako návnada a přitahuje tak pozornost nepřítele.

Z PlayStation 4 verze hry půjde upgradovat na verzi pro PlayStation 5 a obě verze podporují multiplatformní multiplayer až pro čtyři hráče. Verzi pro PlayStation 5 bude možné hrát i ve 4K rozlišení.

Záznam z live streamu - 10 epizoda


Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten

Aquaplus vydá 8. září v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 a celosvětově přes Steam pro PC hru Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten. Verzi pro PC vydají společně DMM Games a Shiravune a nabídne podporu titulků v angličtině, japonštině a čínštině.

Pokud si hru přes Steam koupíte do 31. prosince, dostane navíc digitální artbook obsahující návrhy postav a ilustrace ze hry a digitální soundtrack Prelude, který obsahuje výběr 30 písní ze hry.

V Japonsku se bude prodávat i limitovaná edice (pro PlayStation 5 a PlayStation 4), která obsahuje exkluzivní krabici, artbook a originální soundtrack Prelude s 30 skladbami. Předobjednávky na všech platformách budou obsahovat také digitální verzi soundtracku a předobjednávky na PlayStation Store obsahují i několikadenní předběžný přístup ke hře (přesné datum bude oznámeno), plus dva další obsahy ke stažení.

Toto nové JRPG od studia Aquaplus bylo původně oznámeno jako oslava 20 let jejich franšízy Utawarerumono. Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten, produkovaná skladatelem Naoyou Shimokawou a napsaná scénaristou série Utawarerumono Munemitsu Sugou, v klasickém uměleckém stylu studia v čele s designérem postav Miim, prý chytne za srdce každého velkého fanouška příběhových RPG.

Trailer s datem vydání

Japonskou verzi najdete zde.

Úvodní film

Prolog

Event


Fallen Legion: Rise to Glory / Fallen Legion Revenants

Fallen Legion: Rise to Glory a Fallen Legion Revenants od YummyYummyTummy vyjdou pro PlayStation 5, Xbox Series, Xbox One a PC 23. srpna v Severní Americe, 26. srpna v Evropě a 2. září v Austrálii.

Nová kolekce nabídne kupu nového obsahu jako je:

  • nová hratelná postava v Rise to Glory: Aleister
  • nová hratelná postava v Revenants: Winchester
  • stahovatelný obsah BlazBlue Exemplar Costume pro Fallen Legion Revenants
  • Revenants dostala aktualizaci Crimson Rose! s novými funkcemi (včetně možnosti vybrat si úroveň výzvy s volitelnými režimy obtížnosti)
  • nový systém Archeus Fusion, který nabízí více způsobů jak vylepšit postavy
  • další zbraně a smrtelné údery
  • nové "mana" řetězové útoky
  • vyšší rychlost bitvy a vyváženou hratelnost
  • anglický nebo japonský dabing

GrimGrimoire OnceMore

Před dvěma týdny oznámili Nippon Ichi Software a studio Vanillaware oznámili pro Switch remaster hry GrimGrimoire. Dnes se můžete podívat na druhý oficiální trailer ke hře GrimGrimoire OnceMore.

Trailer s názvem Lesson/Lekce vás seznámí se základy bojového systému, který je zaměřen na vyvolávání známých pomocníků pomocí grimoárů.

GrimGrimoire OnceMore má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 28. července.


Honkai: Star Rail

Společnost miHoYo spustila možnost přihlášení se do druhého uzavřeného beta testu tahové strategie RPG Honkai: Star Rail. Přihlásit se bude možné do 15. května a beta test bude k dispozici na PC, iOS a Androidu.

Honkai: Star Rail nabídne na objevení svět, skládající se z prvky mýtů a legend, zakomponovaných do vesmírného sci-fi příběhu. V tomto vesmíru mezi námi existují Aeony, což jsou inkarnace univerzálních skutečností/principů, které jsou schopny svobodně cestovat mezi nekonečnými světy pomocí jakési primitivní síly. A galaxie je plná světů, na kterých najdete jedinečné krajiny a taky příběhy.

Aeoni toulající se vesmírem prosazují své vlastní přesvědčení, mezi kterými je bohužel také Destrukce. Ten považuje celý vesmír za omyl a civilizaci za rakovinu. Po celé galaxii proto rozsévá semena zkázy zvaná Stellarons.

Na nový trailer se můžete podívat v japonštině, korejštině a tradiční čínštině.

Honkai: Star Rail je ve vývoji pro PC, iOS a Android.


Meteor World Actor: Badge & Dagger

Detektivní noir vizuální román, a pokračování hry Meteor World Actor, vydá společnost Shiravune 10. června přes Steam a Johren pro PC jako Meteor World Actor: Badge & Dagger. Za vývojem stojí studio Heliodor. V Japonsku tato hra vyšla pro PC 25. června 2021.

Meteor World Actor: Badge & Dagger je zasazena do města Seventh Republic. Sluneční světlo sem od poslední velké války nezasvítilo a stíny se hemží zločinci. Jedinou baštou spravedlnosti je Národní policejní agentura, kde pracuje také detektiv Ruka Hiryu. Ten patří ke 13. divizi přezdívané Sidelineři, a zbytek národních sil touto skupinou opovrhuje.

Ruka se teď soustředí na vyšetřování případu Cult Massacre v utajení. Vše se ale změní, když 13. divize přijme dva nové členy. Agenturou otřásají nespolehlivé fámy o polomýtickém Shining Union, a protože podezření a různé dohady se objevují na každém kroku, musí Ruka zajistit, aby vše 13-ka a NPA zůstali bez úhony.


River City Saga: Three Kingdoms

Side-scrolling beat ’em up akce River City Saga: Three Kingdoms ve verzi pro PlayStation 4 a PC (přes Steam) vyjde v Japonsku 21. července. Arc System Works a vývojáři z APlus Games také oznámili, že obě verze (pro PlayStation 4 a Switch) budou ve stejný den dostupné i fyzicky.

Na západě se o vydání hry postará Arc System Works. Dostupná bude pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC od 21. července.


Oita Beppu Mystery Guide: The Warped Bamboo Lantern

Vydavatel Flyhigh Works a vývojáři ze studia Happymeal oznámili hru Oita Beppu Mystery Guide: The Warped Bamboo Lantern. Jde o třetí díl ze série mysteriozních adventur Mystery Guide.

Pro Switch vyjde v Japonsku 7. července a později budou následovat i další platformy. První dvě hry byly později vydány také pro PlayStation 4 a pro PC.

Oita Beppu Mystery Guide: The Warped Bamboo Lantern se odehrává ve městě Beppu v Oitě. Bude se zde brzy konat velká umělecká výstava s názvem Techmix, která spojuje tradiční bambusové řemeslo Beppu s nejnovějším digitálním uměním.

Očekává se, že díky spojení význačné rodiny Anan, která pomáhá velkému množství umělců prosadit se, a skupina "Artenuv", která vytváří umění pomocí špičkových technologií, přitáhnou na novou výstavu velký dav.

Oblíbenost a vysoké postavení jejích představitelů jsou ale také předmětem závisti a nevraživosti, stejně jakože exponáty slouží k pomluvám a výhrůžkám ze strany těch, kdo v nich vidí problém.

Protagonista hry a mladší detektiv Ken, jsou jako uznání za svůj rutinní úspěch a vyšetřovací schopnosti, najati se záměrem zvýšit bezpečnost exponátů a rychle se tak vydají do Oity. Musí se vcítit do lidí z Oity účastnících se výstavy a modlit se za její úspěch. K incidentu ale dojde na místě, kde by to nikdy nečekali...


Legend of Mana: The Teardrop Crystal

Square Enix a Warner Bros. Japan zveřejnili trailer a hlavní vizuál k seriálu Legend of Mana: The Teardrop Crystal. Televizní anime ohlášené v červnu 2021 vychází přímo ze hry Legend of Mana a začne se vysílat v letošním roce.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Maglam Lord

D3 Publisher a vývojáři ze studia Felistella vydají 30. května přes Steam akční RPG Maglam Lord ve verzi pro PC přes Steam 30. května.

Maglam Lord vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 18. března 2021 a 4. února 2022 celosvětově.


The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You

Mages. uveřejnili druhý trailer k romantickému vizuálnímu románu The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You.

The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 2. června.


Senren Banka: A Thousand Colours of Love

Vydavatel NekoNyan a vývojáři z Yuzusoftu vydají 26. května prostřednictvím Nintendo eShopu romantický vizuální román Senren Banka: A Thousand Colours of Love ve vetzi pro Switch. Momentálně ale není zcela jasné, zda bude Switch verze dostupná i na západě.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Senren Banka vyšla v Japonsku pro PC 29. července 2016, poté následovalo 14. února 2020 celosvětové vydání přes Steam.


Koumajou Remilia: Scarlet Symphony

Vydavatel CFK a vývojáři z Frontier Aja uveřejnili debutový trailer ke své akční hře Koumajou Remilia: Scarlet Symphony.

Koumajou Remilia: Scarlet Symphony má vyjít celosvětově pro Switch a přes Steam pro PC 28. července.


Touhou Shoujo: Tale of Beautiful Memories

Mediascape vydá kvazi-3D akční RPG Touhou Shoujo: Tale of Beautiful Memories od studia The N Main Shop, spadající pod Touhou Project, ve verzi pro Switch. Datum vydání ještě nebylo oznámeno.

Switch verzi půjde vyzkoušet 8. května na Play, Doujin! na 19. výročním velkém festivalu svatyně Hakurei.

Touhou Shoujo: Tale of Beautiful Memories poprvé vyšla pro PC přes Steam a DLsite 22. srpna 2019.


Ninja JaJaMaru: The Great Yokai Battle + Hell

12. května vydá City Connection přes Steam PC verzi hry Ninja JaJaMaru: The Great Yokai Battle + Hell. Ve stejný den bude pro PlayStation 4 a Switch verze her Ninja JaJaMaru: The Great Yokai Battle vypuštěna aktualizace 2.0, která přidává obsah + Hell. Ten nabídne úplně nové stage a velmi silné nepřátele.


Persona Super Live P-Sound Wish 2022 Crossing Journey

ATLUS uspořádá v říjnu sérii koncertů spojených s Personou. Persona Super Live P-Sound Wish 2022 Crossing Journey budete moci navštívit 8. a 9. října na Makuhari Messe v Chibě v Japonsku.

První den akce nabídne vystoupení Lyn Inaizumi, Yumi Kawamury, Lotus Juice a Shoji Megura, zatímco druhý den se představí Lyn Inaizumi, Shihoko Hirata, Shoji Meguro a Lotus Juice.

Asi většina z nás se nebudem moci akce osobně zúčastnit, takže bude událost živě vysílána celosvětově. Vstupenky na koncerty se začaly prodávat 29. dubna, vstupenky na live stream budou dostupné od 1. května.

Nejde ale o první koncerty spojené s Personou. Ty předchozí koncerty Persona Super Live byly ale také místem hlavních oznámení Persona her. Akce v roce 2017 představila hry Persona 5: Dancing in Starlight, Persona 3: Dancing in Moonlight a Persona Q2: New Cinema Labyrinth. Akce v roce 2019 představila Personu 5 Royal.

Nakonec tady máme ještě jedno, v poředí již čtvrté video k 25 letům Persony.

Persona 25th Times Vol. 4


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Betia Pera Pera English Adventure (Switch)
  • Chigau!!!+ (PS4)
  • Cris Tales (PS5, PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Food Girls 2: Civil War (Switch)
  • Hishou Same! Same! Same! (PS4, Switch)
  • Ikemen Sengoku: Romances Across Time – Arata naru Deai for Nintendo Switch (Switch)
  • Kiss Kara Hajimaru Gyaru no Koi: Kurumi no Uwasa to Honto no Kimochi (PS4)
  • MotoGP 22 (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • Nintendo Switch Sports (Switch) – vychází celosvětově
  • OshiRabu: Waifus Over Husbandos + Love or Die (Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • TASOMACHI: Behind the Twilight (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Undernauts: Labyrinth of Yomi Experience Selection (PS4, Switch)
  • Zombie Army 4: Dead War (Switch) – vychází celosvětově

Digitálně

  • Abyss Memory: Fallen Angel and the Path of Magic (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • As Far as the Eye (Switch) – vychází celosvětově
  • A Street Cat’s Tale (PS4) – vychází celosvětově
  • Bleep Bloop (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Bokura no Ninja World (Switch)
  • Bugsnax (Xbox Series, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Cardful Planning (Switch) – vychází celosvětově
  • Caves and Castles: Underworld (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Chigau!!!+ (Switch)
  • Dance with Devils (Switch)
  • Dandy & Randy DX (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Dark Blood Reborn (Switch)
  • Dasshutsu Game R00M (Switch)
  • Demon Gaze EXTRA (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Endless Puzzle Fun Collection (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Feral Flowers (Switch) – vychází celosvětově
  • Gems of Magic: Dwarf’s Destiny (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Get Packed: Couch Chaos (Switch) – vychází celosvětově
  • Immortal Life Early Access (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Kiss Kara Hajimaru Gyaru no Koi: Kurumi no Uwasa to Honto no Kimochi (Switch)
  • Layer Section & Galactic Attack S-Tribute (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Let’s Get Changed! Nyanzou & Kumakichi: Escape Game (Switch) – vychází celosvětově
  • Light Fairytale Episode I (Switch) – vychází celosvětově
  • LOST BUBBLES: Sweet mates (Switch) – vychází celosvětově
  • Lost Grimoires: Stolen Kingdom (Switch) – vychází celosvětově
  • Marble Ball Friends (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Marco & The Galaxy Dragon (Switch) – vychází celosvětově
  • Match Three: Pirates! Heir to Davy Jones (Switch) – již dostupná celosvětově
  • MotoGP 22 (Xbox Series, Xbox One) – již dostupná celosvětově
  • Nonogram Minimal (Switch) – již dostupná celosvětově
  • OMNO (PS5, PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Panmorphia: Awakened (Switch) – vychází celosvětově
  • Parkasaurus (Switch) – vychází celosvětově
  • Ping Pong Arcade (Switch) – vychází celosvětově
  • PopSlinger (Switch) – Already available worldwide
  • RESEARCH and DESTROY (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Save me Mr Tako: Definitive Edition (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Smoots Golf (PS5, PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Transiruby (Switch) – vychází celosvětově
  • TrinityS Early Access (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Turn Tack (Switch) – vychází celosvětově
  • Vampire: The Masquerade – Bloodhunt (PS5, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Watcher Chronicles (Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1743

  • The House of the Dead: Remake (PS4, Xbox One, Switch) – 7/7/8/7 (29/40}
  • RESEARCH and DESTROY (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Samurai Bringer (PS4, Switch) – 9/8/8/9 [34/40]
  • Star Wars: The Force Unleashed (Switch) – 7/7/8/7 [29/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 18. do 24. dubna 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 (Switch) – 92 724 ks (novinka)
  2. eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 (PlayStation 4) – 54 539 ks (novinka)
  3. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 29 281 ks (618 481 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 11 872 ks (4 579 625 ks)
  5. Yomawari 3 (Switch) – 11 129 ks (novinka)
  6. Minecraft (Switch) – 7 841 ks (2 612 444 ks)
  7. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 6 372 ks (4 853 533 ks)
  8. Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters (PlayStation 4) – 6 268 ks (novinka)
  9. 13 Sentinels: Aegis Rim (Switch) – 6 017 ks (33 216 ks)
  10. Pocky & Rocky Reshrined (Switch) – 5 747 ks (novinka)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 32 916 ks (1 619 662 ks)
  2. Switch – 16 389 ks (18 215 283 ks)
  3. PlayStation 5 – 15 789 ks (1 336 473 ks)
  4. Switch Lite – 8 185 ks (4 688 271 ks)
  5. Xbox Series S – 5 459 ks (88 678 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 1 892 ks (231 874 ks)
  7. Xbox Series X – 566 ks (95 856 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 205 ks (1 185 272 ks)
  9. PlayStation 4 – 12 ks (7 819 445 ks)

1. Prefektura Hokkaidó - hora Hakodate

Dnes odstartujeme dlouhý seriál, zaměřený vždy na jedno nejzajímavější místo každé prefektury Japonska.

Na jižním cípu poloostrova Hakodate na Hokkaidu najdete 334 metrů vysokou horu Hakodate, která je známá díky svým nádherným nočními výhledy. Za jasného dne je večerní výlet lanovkou na vrchol odměněn třpytivým výhledem na městské osvětlení orámované dvěmi zálivy Hakodate. Na moři se pak navíc občas zalesknou pohupující se rybářské čluny.

Přehled novinek z Japonska 17. týdne

Oficiální stránky najdete zde. Na video z noční procházky městem se můžete podívat níže, na pohled z hory narazíte v čase od 1:10:30.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, City Connection, Bandai Namco, Aquaplus, Capcom, D3 Publisher, NIS America, Shiravune, Atlus, Mages., Falcom, D3 Publisher, CFK, Nippon Ichi Software, Mediascape, miHoYo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama