Přehled novinek z Japonska 18. týdne
Scarlet Nexus Novinka Přehled novinek z Japonska 18. týdne

Přehled novinek z Japonska 18. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes je to jen pár očekávaných akčních RPG a trocha soubojů.

Reklama

Celý týden jsem čekal, kdy se opět protrhnou hráze a vypustí se do světa obrovské množství větších i méně podstatných novinek. K tomu ale nedošlo a tak je dnešní přehled trochu chudší, dokonce chybí přehled prodejů softwaru a hardwaru a i krátké zprávy jsou jen dvě. Proto jsem si na konec nachystal ještě jeden malý bonus.

4. května přibyly do seznamu PlayStation Now hry jako je Nioh, Jump Force a Streets of Rage 4.

Nedávno naznačenou digitální hru od producenta Square Enixu Josukeho Sajta a kreativního režiséra Joko Tara, ozvučí skladatel Keiiči Okabe. Informaci oznámil Sajto během live streamu Niconico Net Chokaigi 2021, zaměřeného na sérii NieR.


Scarlet Nexus

Na úvod si dáme jeden opening, nebo jak já staromilsky říkám, úvodní filmeček. A nebude to nic menšího než zahajovací anime akčního RPG Scarlet Nexus od Bandai Namca.

Některé z vás možná bude zajímat, že ve videu níže můžete slyšet píseň Dream in Drive od japonské rockové skupiny The Oral Cigarettes [kterou aspoň chvíli poslouchal každý milovník japonského rocku - pozn. autora]. Za animací stojí Sunrise.

Bandai Namco pak ještě koncem týdne uveřejnilo nové informace a screenshoty, na kterých představuje psychokinetické schopnosti a také bond systém této hry.

U psychokinetických akcí budete používat kombinace psychokineze a zbraní, které zrovna máte a čím více je budete kombinovat, tím vyšší bude vaše psychokinetická síla útoku a tím větší poškození můžete způsobit.

V závislosti na použitých objektech, které pomocí psychokineze ovládáte, s nimi můžete házet nebo je používat i jako kontaktní zbraň. Pro různé lokality existují specifické objekty, které dokážou spustit při zasažení nepřítele další útok.

Po vytvoření si pouta s určitou postavou si můžete mezi sebou posílat Brain Messages. Ty jsou odesílány a přijímány mozkem podobně jako e-mail. A vazby si můžete vytvářet nebo pak i podporovat různými dárky, získanými během hry.

Díky dvojímu příběhu hry Scarlet Nexus můžete začít své dobrodružství odstartovat různým způsobem. Jako Yuito Sumeragi budete v roli energického rekruta z prestižní politické rodiny, nebo jako lehce tajemná kráska Kasane Randall, jejíž síla a dovednosti ji v OSF vydobyly uznání. Ale až se jejich rozdílné zkušenosti prolnou, teprve potom odhalíte celý příběh a odemknete všechna tajemství této Brain Punkové budoucnosti, zmítající se mezi novými technologiemi a psychickými schopnostmi lidí hry Scarlet Nexus.

Scarlet Nexus má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 24. června a 25. června ve zbytku světa. Konzolové verze hry Scarlet Nexus si můžete objednat v obchodě Xzone.cz.


Final Fantasy VII: The First Soldier

Uzavřený beta test mobilní akční Battle Royale hry Final Fantasy VII: The First Soldier poběží od 1. do 7. června v Severní Americe (pro Android prostřednictvím Google Play) a v Japonsku od 1. do 8. června (pro iOS i Android). Informaci oznámil Square Enix během akce Final Fantasy VII: The First Soldier Official Live Stream #0.

Ve Final Fantasy VII: The First Soldier budete bojovat tak,abyste zůstali posledním žijícím vojákem. Prezident Shinry se ve snaze vytvořit ze společnosti Shinra Electric Power Company nedotknutelnou sílu, založil SOLDIER Project. Vy se můžete k Shinře připojit a stát se kandidátem na dalšího SOLIDERa. Budete využívat kouzla, speciální schopnosti a triumfovat na bojišti.

Níže se můžete podívat na záznam celé akce Final Fantasy VII: The First Soldier Official Live Stream #0.

Final Fantasy VII: The First Soldier má pro iOS a Android vyjít v letošním roce.


The Caligula Effect 2

Vítejte na akademii Tatefushi a seznamte se s novými tvářemi klubu Go-Home Club, jejichž vzpomínky na skutečný svět probudí teprve postava virtuadoll χ. Vašim úkolem bude naverbovat další studenty, aby vám pomohli vyzvat virtuadoll Regret a její následovníky v podobě skupinky Obbligato Musicians, porazit je a uniknout z falešného virtuálního světa Redo.

V boji s nepřáteli budete i v druhém díle série The Caligula Effect využívat predikci v podobě systému Imaginary Chain. Díky němu můžete předvídat pohyby vašich nepřátel a vytvořit nanečisto dokonalou strategii.

Pro lepší představu o hře vytvořila společnost FuRyu druhý oficiální trailer ke hře The Caligula Effect 2 od studia Historia. Za scénářem příběhu stojí spisovatel Persony Tadaši Satomi a režisér Takuja Jamanaka, kteří společně s s pulzujícím zvukem vocaloidů, vytvořili nezapomenutelným vizuálním a hudební zážitek v podobě světa Redo.

The Caligula Effect 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. června a někdy koncem roku také v Severní Americe a v Evropě.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Podle nejnovějšího vydání časopisu Weekly Jump bude další hratelnou postavou ve hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan je mladší sestra Kanae Kocho jménem Šinobu Kocho.

Přehled novinek z Japonska 18. týdne

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC v letošním roce.

První díl mangy Zabiják démonů Krutost pak má po několika odkladech konečně vyjít 18. května.


Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness

Spike Chunsoft oznámil nové 3D akční RPG s názvem Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness, vyjít má pro PlayStation 4 a Switch fyzicky i digitálně, a přes Steam pro PC v Severní Americe, v Evropě a v Japonsku v příštím roce. V Evropě bude krabicové verze distribuovat společnost Numskull Games.

Made in Abyss je fantasy manga Akihita Cukušiho, vydávána od roku 2021 na WEB Comic Gamma (Takešobo). Velkou spoustu fanoušků zajistilo manze spojení jemného uměleckého stylu s temným brutálním příběhem. Popularitu navíc podpořilo televizní anime, vysílané v roce 2017, následný film z roku 2019 a úplně nové divadelní představení z ledna 2020. V lednu loňského roku bylo také oznámeno pokračování anime série, které má společně s mangou nabídnout ještě více vzrušení.

V tomto 3D akčním RPG Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness budete sestupovat do světa Abbyss a čím hlouběji se dostanete, tím zkušenější bude vaše postava. Hráči si budou moci znovu prožít anime v příběhovém režimu a zároveň prozkoumat nový příběh, vytvořený pod dohledem autora série Akihita Cukuši. Objeví se také hodně známých postav z Made in Abyss a scény různých událostí budou nadabovány původním obsazením z anime.

Nová příběhová linie ze hry Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness je zasazena do doby několik dní poté, co Riko a Reg odejdou do Abyss, jediné zbývající nepokořené propasti na světě, ve které se rodí a mizí mnoho dobrodruhů.

Zájemci mohou navštívit oficiální stránky hry v angličtině nebo japonštině.


The King of Fighters XV

SNK zrychlují představování a v novém traileru a na nových screenshotech ze hry The King of Fighters XV představují rovnou dvě nové postavy. Je to Ryo Sakazaki (dabing Daiki Takakura) a Robert Garcia (dabing Go Šinomija).

Ryo Sakazaki, Robert Garcia a již dříve odhalená postava King, tvoří dohromady pátý tým Team Art of Fighting.

The King of Fighters XV má vyjít v letošním roce pro stále neohlášené platformy.


Laytons Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires' Conspiracy Deluxe Edition Plus

Level-5 připravil pro Switch speciální Plus edici hry Layton's Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires Conspiracy Deluxe Edition. Vyjde ale jen v Japonsku a to 8. července.

Novinkou u Layton's Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires' Conspiracy Deluxe Edition Plus je možnost kdykoli si během hraní přepnout mezi původními dabéry hry a dabéry z anime Layton Mystery Detective Agency: Katri's Puzzle Solving Files.

Obsazení je tedy následující:

  • Katrielle Layton - Kasumi Arimura (originál) nebo Kana Hanazawa (televizní anime)
  • Sherl - Kouji Jakušo (originál) / Juurouta Kosugi (televizní anime)
  • Geraldine Royer - Meisa Kuroki (originál) / Hibiku Jamamura (televizní anime)
  • Noah Montol - Kentarou Sakaguči (originál) / Kjousuke Ikeda (televizní anime)
  • Darjeeling Aspoirot - Hadžime Inoue (originál) / Jouhei Tadano (televizní anime)

Pokud už hráči vlastní hru Layton's Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires' Conspiracy Deluxe Edition, budou si ji upgradovat na Layton's Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires' Conspiracy Deluxe Edition Plus zakoupením dodatečného obsahu ke stažení, který bude vydán společně s upgradovanou verzí.

Oficiální stránky hry najdete zde.


Reverse Collapse: Code Name Bakery

Vydavatelská společnost X.D. Network a vývojáři ze studií MICAteam a Sunborn Games Technology vydali druhý trailer a nové gameplay video taktického tahové RPG Reverse Collapse: Code Name Bakery.

V ukázce z hraní hry je vidět boss fight proti Noel, mladší sestře hlavního protagonisty hry Jefutyho. Na záběrech můžete vidět nové 2D modely, dynamická bojiště a pokročilou rozpohybovanou grafiku.

Asi ve 41 sekundě videa, je vidět seznam postav a jejich osm bojových statistik nad rámec standardních HP, AP a SP. Každá postava má také své vlastní jedinečné pasivní vlastnosti, používá specifické zbraně a má další jedinečné schopnosti.

Preview trailer č.2

Gameplay

Reverse Collapse: Code Name Bakery je taktická RPG hra, která je v současné době ve vývoji pro PC, Switch a pro mobilní zařízení. Tato hra je ale remasterem hry Code Name: Bakery Girl z roku 2013 od Sunborn Network s vylepšenou grafikou, s dabingem, scénami, vylepšenými herními mechanikami a rozšířeným příběhem. Jde v podstatě o pokračování hry Girls' Frontline a o prequel chystané hry Girls' Frontline 2: Exilium.

Tato hra se rozšiřuje universum o lokalitu Reverse Collapse. Hráč se vžije do role Jefuty, který se prostě snaží přežít válku. Sunborn Network se tímto projektem vrací k hernímu modelu se zážitkem pro jednoho hráče.


Wonder Boy: Asha in Monster World

ININ Games vydají hru Wonder Boy: Asha in Monster World od vývojářů ze Studia Artdink fyzicky i digitálně pro PlayStation 4 a Switch 28. května v Severní Americe, Evropě a Austrálii, a následně 29. června celosvětově přes Steam pro PC.

Maloobchodní krabicové vydání bude obsahovat i původní hru původní Monster World IV. U digitálních verzí s tím bohužel nepočítejte.

Wonder Boy: Asha in Monster World vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 22. dubna.


Prinny Presents NIS Classics Volume 1

NIS America připravuje na vydání novou kolekci her. Jde o balíček Prinny Presents NIS Classics Volume 1, který vyjde pro Switch 31. srpna v Severní Americe, 3. září v Evropě a 10. září v Oceánii a bude obsahovat hry Phantom Brave: The Hermuda Triangle Remastered a Soul Nomad & the World Eaters. Soul Nomad & the World Eaters pak vyjde samostatně 31. srpna celosvětově přes Steam pro PC.

Jedná se o balíček určený pro všechny milovníky strategických RPG, kdy každá nabídne víc než 60 zábavy.


Muv-Luv: Project Mikhail

Společnost aNCHOR vydala nové gameplay video z akční hry Project Mikhail, spadající pod sérii Muv-Luve.

Zároveň si můžete poslechnout první dopis producenta Projectu Mikhail. Mezi otázkami je samozřejmě dotaz, zda bude Muv-Luv: Project Mikhail k dispozici na jiných platformách než Switch a přes Steam na PC: "Později ano. Po vydání, v závislosti na stavu hry, teprve aNCHOR určí prioritu aktualizací nebo portů na další platformy."

Dále jsme se dověděli, že při hraní půjde zapnout nebo vypnout zobrazení poškození, že zrovna probíhají další úpravy pro přidání dalších enit BETA (Beings of Extra Terrestrial). V režimu Single-Player si budete moci vytvořit svůj vlastní Tactical Surface Fighter. a projít příběhový režim.

Gameplay video z května 2021

Producent Letter Vol. 01


Muv-Luv Alternative The Animation

aNCHOR ještě vydali druhý oficiální trailer a nový key vizuál k anime Muv-Luv Alternative The Animation a prozradil také kdo bude na anime pracovat a první dabéry.

Přehled novinek z Japonska 18. týdne

Tvůrce Muv-Luv Alternative The Animation je Kouki Jošimune, režisérem je Jukio Nišimoto a na sérii bude dohlížet Tacuhiko Urahata. Návrhářem postav je Takuja Tani, hudbu složil Evan Call a o produkci a animaci se starají Flagship Line, Yumeta Company x Graphinica.

Z obsazení známe zatím Takeru Širogane (dabing Kouiči Kamiki), Sumika Kagami (dabing Tomori Kusunoki) a Meija Micurugi (dabing Karin Nanami). Další postavy a dabéři budou oznámeny později.

Muv-Luv Alternative The Animation se začne vysílat v říjnu.


Astalon: Tears of The Earth

Astalon: Tears Of The Earth je akční plošinovkpu, zasazenou do umírajícího světa. Život je zde krutý, ale smrt nemusí být konečnou a může být jen odrazovým můstkem k vašemu vítězství.

Ve hře budete využívat jedinečných dovedností a zbraní bojovníka Ariase, odpadlíka Kyuliho a čaroděje Alguse a překonávat nástrahy tajemné věže a hledat odpověď pro své přežití. Budete zabíjet strašlivé příšery, objevovat mocné artefakty a řešit ďábelské hádanky. Astalon: Tears of The Earth vám nabídne příběh o přátelství a obětování se, o budování odvahy a zabíjení obrů, abyste ochránili slabé a bezmocné.

Akční plošinovka Astalon: Tears of the Earth od LABSworks vyjde pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC 3. června pod hlavičkou vydavatelské společnosti Dangen Entertainment.


Mitrasphere

Crunchyroll Games připravují ve spolupráci s vývojáři Bank of Innovation a manažerem JetSynthesys kooperativní fantasy RPG Mitrasphere. Vyjít má pro iOS a Android, ale tentokát na západě. Předběžná registrace je již nyní k dispozici pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play.

Mitrasphere totiž v Japonsku vyšla již v srpnu roku 2017 a ještě před vydáním měla na kontě 800 000 předregistrovaných. Od vydání byla hra stažena více než sedm milionkrát.

Mitrasphere nabízí dva světy, které se táhnou k nebezskému oceánu zezdola a shora. Z obrovského stromu plovoucího v horním oceánu prší zlaté krystaly. Ty mají zázračnou sílu, která mění životy všech a všeho. A na koho dopadnou, na toho čekají pouze dva možné osudy: život v nekonečném bohatství nebo v nepředstavitelném utrpení.

Tyto krystaly proto byly pojmenovány Mitra, jménem které přináší naději i neštěstí.


Skullgirls 2nd Encore

Autumn Games představili novou stahovatelnou postavu do hry Skullgirls 2nd Encore od studia Hidden Variable. Jde o Umbrellu, která bude součástí Season 1 Passu a její vydání je naplánováno na letošní rok 2021. Hratelná bude také v mobilní verzi Skullgirls Mobile.

Skullgirls 2nd Encore je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC. Titul je k dispozici také ve verzích pro PlayStation 3, Xbox 360 a PS Vita, ale tyto verze v budoucnu nebudou rozšířeny o další stahovatelný obsah.


Shuuen no Virche -ErroR: salvation-

Společnost Idea Factory vydala úvodní filmeček k temnému fantasy otome vizuálnímu románu Shuuen no Virche -ErroR: salvation-.

Shuuen no Virche -ErroR: salvation- má být titul, spadající do žánru temného fantasy. Odehrává se v zemi Arpecheur, kde každý člověk umírá ve věku 23 let.

Autorem je Satomi Nakajama, režie se ujal Misa Jošida a producentem je Fumijoši Tatemacu.


ALTDEUS: Beyond Chronos

MyDearest bude 14. května od 21:00 do 22:00 JST vysílat live stream ALTDEUS: Beyond Chronos Half-Anniversary & New Project Presentation. Sledovat jej budete moci na YouTube.

Mezi přednášejícími jsou Jusuke Kobajaši (dabér Jamata Amanagiho), Ju Serizawa (dabérka Julie) a Haruki Kašiwakura (režisér a výkonný producenthry ALTDEUS: Beyond Chronos).

ALTDEUS: Beyond Chronos je nyní k dispozici pro PlayStation VR, SteamVR a Oculus Quest 1 a 2.


Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 18. týdne

Fyzicky i digitálně

  • Resident Evil Village (PS5, PS4) + sběratelská edice a Z Version: Standard (PS5, PS4), v Severní Americe ve standardní, Deluxe a sběratelské edici (PS5, PS4, Xbox Series/One), v Evropě ve standardní (PS5, PS4, Xbox Series/One)

Digitálně

  • Dragon Quest Builders 2 (Xbox One, PC [Microsoft Store]) – vychází celosvětově
  • Dull Grey (PS4, Xbox One, Switch, PS Vita) – vychází celosvětově
  • Flowing Lights (Switch) – vychází celosvětově
  • G-Mode Archives+: Tantei Kibukawa Ryousuke Jiken-Tan Vol. 3: Shisha no Rakuen (Switch)
  • Magical Girls (Switch)
  • Olympic Basketball (Switch) – vychází celosvětově
  • Poker Pretty Girls Battle; Fantasy World Edition (PS4, Switch)
  • Renpou Keimusho kara no Dasshutsu (Switch)
  • Resident Evil Village (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Skate City (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Sofia (Switch)
  • Techno Tanks (Switch) – vychází celosvětově
  • Wordify (Switch) – k dispozici celosvětově

World's End Club

Na eShopu Nintenda se tento týden objevilo demo adventury World's End Club. Scénář k ní napsal tvůrce série Zero Escape Kotara Uchikoši a kreativní režisér Danganronpy Kazutaka Kodaka.

Hrdiny hry je 12 dětí, ne které čeká putování po různých řástech Japonska s cílem přežít. V demu jsou děti zavřeny v podvodním parku a mají také za úkol přežít. Klíčem je odhad, komu důvěřovat a komu ne. nechci moc prozrazovat, ale časomíra ukázky je neúprosná a kamarádi umírají dřív a častěji, než byste chtěli. Takže pokud máte rádi hry typu Danganronpa, určitě demo vyzkoušejte. Ovládání je jednoduché, logické hádanky nejsou těžké a tempo je svižné.

Níže se můžete kouknout na pár screenshotů, vytípaných z dema.

World’s End Club bude od 28. května k dispozici na konzoli Nintendo Switch.


Nejkrásnější chrámy - 八坂神社/Jasaka Džindža

Pokud navštívíte centrum Kjóta, určitě navštivte, jako většina turistů, tuto svatyni. Zasvědcena je bohu Susanoo, jeho manželce a jejich osmi dětem. Jde o božstva štěstí, dobrého zdraví a lásky a ženy by mohlo zajímat, že se zde nachází i malá svatyně Ucukuši-Gozenša, věnovaná třem krásným bohyním. Takže čím krásnější žena se zde pomohlí, tím lepší a větší bude její štěstí. Svatyně se nachází 5 minut chůze od Gion-Šidžo, stanice na železnici Keihan, nebo asi 8 minut chůze od nádraží Kawaramači, železnice Hankjů.

Stránky svatyně nalezenete zde, adresa je 625 Gion-machi Kitagawa, Higashiyama-ku, Kyoto-shi, Kyoto.

Video níže je relativně nové, tak si jej užijte.

Zdroj: Famitsu, X.D. Network, aNCHOR, Bandai Namco, Spike Chunsoft, ININ Games, NIS America, Dangen Entertainment, Ryokutya2089., SNK, FuRyu, MyDearest, Autumn Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama