Přehled novinek z Japonska 20. týdne
Dragon Ball Z: Kakarot Novinka Přehled novinek z Japonska 20. týdne

Přehled novinek z Japonska 20. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Démoni, PvP boje, mobilní spin-offy, odklady a mnoho dalšího.

Reklama

I dnešní přehled snese na úvod několik kratších zpráv. Rozhodně se ale těšte na několik velkých sérií, které zamířily na mobilní platformy. Nejdříve ale ty kraťasy.

  • Na začátek tady máme ale jednu smutnou povinnost. Asi jste zaregistrovali, že byla ve čtvrtek 20. května oznámena smutná zpráva ohledně úmrtí mangaky Kentaró Muira, tvůrce mangy Berserk. Zemřel ve věku 54 let.
  • Poslední vydání Weekly Jumpu odhalilo další postavy do My Hero One’s Justice 2. Jde o Gentle Criminal a La Brava, kdy obě postavy fungují vlastně jako jedna. Datum vydání nebylo oznámeno.
  • PQube vydá 3. září akční RPG adventuru Kitaria Fables pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu pro PC.
  • Qureate nakonec vydá 10. června adventuru Livestream: Escape from Hotel Izanami přes Steam pro PC.
  • Grisaia: Phantom Trigger 06 vychází digitálně ve verzi pro Switch již toto léto.
  • GungHo Online Entertainment oznámili, že jejich free-to-play online akční bitevní hra Ninjala překonala hranici sedmi milionů stažení

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan

Aniplex společně s CyberConnectem2 potvrdili další hratelnou postavu pro hru Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan. Jde o Kjojura Rengoku, za kterého lze hrát v režimu versus, a kterého si můžete prohlédnout na nových záběrech a na screenshtech.

Kjojuro Rengoku je Flame Hašira, je veselý, otevřený a distinguovaný mladý muž, který plno využívá styl Flame Breathing, předávaný z generace na generaci.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro v letošním roce.


Swords of Legends Online

Gameforge vypustil nová videa a screenshoty z online akce Swords of Legends Online od Wangyuan Shengtang a Aurogonu, na kterých představují PvP bitvy.

Bojovat se bude v arénách Battle in the Sands, pouštní výcviková oblast s příšerami i nepřáteli, kde zpočátku bojujete v malých skupinách, ale postupně jsou zde vytvořeny dvě skupiny po 10 hráčích, které soutěží proti sobě. Haizhou Fort nabídne rovnou dva 10členné týmy bojující proti sobě, aby ukradly a udržely si nepřátelskou vlajku a získali 1 000 bodů. Land of Emerald Clouds nabízí boj šesti týmů po pěti hráčích, každý s minimálním vybavením, které musí v průběhu boje vylepšovat a mapa se naopak bude postupně zmenšovat. V Realm of the Five Elements musí hráči dobýt a udržet pět věží v boji 15 proti 15.

Pro fanoušky menších zápasů je tady Garden of Blades.Týmy tří hráčů se postaví proti sobě v gladiátorském deathmatchi. Bitvy se odehrávají na jedné ze tří map - Dreamworld, Fenghuang Temple a Baxian Plateau - a vítězné týmy postoupí do vyšší ligy, kde mohou získávat speciální odměny.

PvP trailer

3 vs. 3

10 vs. 10

15 vs. 15

Swords of Legends Online má letos v létě vyjít v Severní Americe, Latinské Americe a v Evropě pro PC prostřednictvím klienta Gameforge, Steamu a obchodu Epic Games.


Ni no Kuni II: Revenant Kingdom - Prince's Edition

Bandai Namco vydá Ni no Kuni II: Revenant Kingdom - Prince's Edition od Level-5 ve verzi pro Switch. V Severní a Jižní Americe a v Evropě vychází fyzicky i digitálně 17. září.

Poprvé vyšla hra Ni no Kuni II: Revenant Kingdom pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC v březnu roku 2018 (naše recenze zde).


Ni no Kuni: Cross Worlds

Ni no Kuni: Cross Worlds vyjde v Japonsku, v Jižní Koreji a na Tchaj-wanu pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play 10. června. Level-5 a Netmarble již spustili předběžnou registraci.

Přehled novinek z Japonska 20. týdne

Oficiální stránky hry Ni no Kuni: Cross Worlds najdete zde.


Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Capcom vydal oficiální příběhový trailer ke hře Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

Hra Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin je jedinečným mixem série Monster Hunter a her typu Pokémon. Milovníkům RPG žánru chce zprostředkovat unikátní zážitek s bohatým příběhem, kouzelnými postavami, náročnými úkoly a setkání se známými monstry ze série.

Ve hře se ujmete role mladého Monster Ridera, který umí využít Kinship Stone a vytvořit si s monstry silné pouto posléze vylepšovat jejich dovednosti a prohlubovat vztahy. Příběh hry začíná velkým zmizením Rathalosů, ke kterému dochází po celém známém světě. Navíc hned na začátku příběhu potkáte wyverianskou dívku, která znala vašeho dědečka. Té bylo svěřeno vejce, ale neví, co v něm je. Osud celého světa visí na vlásku a samozřejmě na vás.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin můžete již nyní předobjednávat v našem obchodě Xzone.cz.


Dragon Ball Z: Kakarot

Bandai Namco a CyberConnect2 rozšíří hru Dragon Ball Z: Kakarot o nový stahovatelný obsah v podobě DLC Trunks: The Warrior of Hope. Vyjít má počátkem léta.

Dragon Ball Z: Kakarot je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Steamu pro PC.


The Pegasus Dream Tour

Studio JP Games, vedené Hadžime Tabatou, vydá pro iOS a Android 24. června oficiální paralympijskou hru Pegasus Dream Tour. Půjde o free-to-play titul s nákupy v aplikaci, přičemž předběžná registrace je aktuálně k dispozici pouze na Google Play.

Pegasus Dream Tour je obrovským RPG, která se odehrává uvnitř Pegasus City. Jde o online virtuální město, které podporuje hodnoty rozmanitosti a kde je respektována individualita každého člověka. Toto ultra pozitivní a energické Pegasus City slouží také jako testovací místo pro budování ideální budoucnosti.

Tato hra má vlastní cíl, kterým je umožnit si lidem z celého světa užít si paraloympiádu jiným inovativním způsobem. A to hlavně v současné situaci, kdy je fyzicky obtížné navštívit skutečná sportoviště.

Ve hře si vytvoříte svého avatara, zvaného Mine. Jeho tvář se generuje na základě selfie snímků pořízených z vašeho smartphonu. Svého Mina pak trénujte ve městě, aby z něj byl kvalitní para-sportovec. Hráči mohou avatary vybavit protetickýma rukama, nohama a invalidními vozíky a trénovat v celé řadě různých para-sportů. Mine může navazovat s jinými avatary nové vztahy a to jen tím, že se bude pohybovat po městě a účastnit se různých turnajů. Jak Mine stráví den ve městě jak hlášeno hráči a část zisků z nákupu herních předmětů bude věnována světové organizaci Agitos Foundation, která pro postižené lidi vyvíjí sportovní aktivity a chce je tak zapojit do života a zároveň jim jej změnit.

Vzhled paraloympioniků je navržen renomovaným japonským umělcem GODTAILem. Celkem jde o devět nejlepších světových paraloympioniků, které zde uvidíte jako jejich vlastní avatary, budete s nimi moci komunikovat a soutěžit. Mezi nimi je i pětice para-sportovců, kteří mají smlouvu s Bridgestone a jsou prvním sponzorovaným týmem The Pegasus Dream Tour.

Mezi nimi jsou:

  • Takayuki Hirose (hráč boccie z Japonska)
  • Patrick Anderson (basketbalista na vozíčku z Kanady)
  • Holly Robinson (oštěpařka z Nového Zélandu)
  • Silvio Velo (fotbalista na 5 pro nevidomé z Argentiny)

Tým Bridgestone je složen:

  • Manami Tanaka (tenista na vozíčku z Japonska)
  • Kohej Kobajaši (hráč badmintonu z Japonska)
  • Rie Ogura (hráč badmintonu z Japonska)
  • Scout Bassett (atlet z USA)
  • Chaiwat Rattana (atlet z Thajska)

Oficiálním maskotem The Pegasus Dream Tour je pak starosta města Doraemon, i se svými gadgety.

Oficiální stránky hry najdete zde.


The King of Fighters XV

Soupiska bojovníků ze hry The King of Fighters XV se pomalu stává nepřehlednou. SNK totiž představili další dvojici hratelných postav, kterými jsou Ralf Jones (dabing Bunshu Shinoya) a Clark Still (dabing Tomo Kasaya).

Ralf Jones, Clark Still navíc tvoří s dříve odhalenou Leonou Heidern šestý tým hry, Team Ikari.

The King of Fighters XV má vyjít v roce 2021 pro prozatím neohlášené platformy.


Guilty Gear: Strive

Společnost Arc System Works vydala oficiální příběhový trailer ke hře Guilty Gear: Strive.

Zároveň bylo také oznámeno úplné obsazení anglických dabérů:

  • Sol Badguy (dabing David Forseth)
  • Zato=1 (dabing Matthew Mercer)
  • Chipp Zanuff (dabing Ed Bosco)
  • Nagoriyuki (dabing Evan Michael Lee)
  • Anji Mito (dabing Kae Min)
  • Leo Whitefang (dabing Jamieson Price)
  • Ky Kiske (dabing Sean Chiplock)
  • Potemkin (dabing Armen Taylor)
  • Axl Low (dabing Alexander Gross)
  • Vernon (dabing Anthony Alabi)
  • Faust (dabing Kaiji Tang)
  • May (dabing Eden Riegel)
  • I-No (dabing Amber Lee Connors)
  • Millia Rage (dabing Tara Platt)
  • Giovanna (dabing Lilimar)
  • Ramlethal Valentine (dabing Laura Stahl)
  • Asuka (dabing Derek Stephen Prince)
  • Gabriel (dabing Richard Epcar)
  • Aria (dabing Nicole Tompkins)
  • Erica (dabing Sarah Williams)
  • Goldlewis (dabing Steve Barr)

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Guilty Gear: Strive má vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu pro PC 11. června. Deluxe a Ultimate edice vám zajistí dřívější přístup k hraní a to již 8. června.


Blazing Strike

Vydavatel Aksys Games a vývojáři ze studia RareBreed Makes Games ohlásili novou 2D bojovku Blazing Strike pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC na jaře roku 2022.

Blazing Strike je inspirovaná klasickými arkádovými bojovkami od velkých studií jako jsou Capcom a SNK. Chce evokovat vzrušení a nostalgii vytvořenou těmito průkopníky 2D pixel art žánru a zároveň nabízí jedinečný herní systém s moderními mechanizmy.

Bojový systém Blazing Strike používá čtyři tlačítka a šest útoků: lehké, střední a těžké údery a kopy a tři obranné pohyby: blok, obrana a odraz. Rush Trigger vám dovolí provádět rychlé útoky a pohyby, ale jeho použití pomalu vyčerpá Rush Meter a postavu pomalu dostane do vyoutovaného stavu. Hra bude obsahovat tři režimy: Story Mode, Arcade Mode a VS Mode, s tréninkem a online zápasy prostřednictvím Persona AI a online hraním s podporou GGPO.


Samurai Shodown

SNK vydá 14. června prostřednictvím Steamu PC verzi hry Samurai Shodown a to společně s dalším stažitelným obsahem a to postavou ze Season Passu 3 Shirou Tokisadou Amakusou (dabing Šusaku Širakawa).

PC verze Samurai Shodown je v současné době k dispozici pouze v obchodě Epic Games. Samotná hra je pak k dispozici pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a Stadia.

Shiro Tokisada Amakusa je třetí postavou ze čtyř ze Season Passu 3. Prvními dvěma postavami jsou Cham Cham a Hibiki Takane. Čtvrtá a poslední postava bude bojovník ze série Guilty Gear od Arc System Works.


Dragon Star Varnir

Switch verze hry Dragon Star Varnir vyjde prostřednictvím eShopu Nintenda 27. května za cenu 4 800 jenů (tedy asi 960Kč). Společnost Compile Heart již spustila předobjednávky.

Dragon Star Varnir vyšla v Japonsku poprvé pro PlayStation 4 v říjnu roku 2018 a poté v červnu roku 2019 na západě. Verze pro PC (prostřednictvím služby Steam) vyšla celosvětově v říjnu roku 2019.

Příběh hry je zasazen do světa, kde se nad zemí tyčí kosti prastarého zvířete. Hrdinou je rytíř Zephy, který je součástí řádu, likvidující čarodějnice. Lidé je totiž považují za prokleté bytosti, zodpovědné za zrod draků.

Jenže na jedné z misí je téměř zabit, ale dvě záhadné čarodějnice ho zachrání před jistou smrtí tím, že mu podají dračí krev. Díky nim získává nové magické schopnosti a zjišťuje, že se jeho osud prolíná s čarodějnicemi, a ne moc ochotně se k nim připojí v boji proti Impériu.


Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition

Nové obsazení hry Danganronpa V3: Killing Harmony v podobě 16 postav je opět uneseno a uvězněno ve škole. ve vnitřních prostorách a na pozemcích školy někteří zabijí, někteří zemřou a někteří budou "jen" potrestáni. Znovu na vás čeká rychlé rozhodování a neméně rychlé vyšetřování vražd a soudy, ve kterých budete muset obvinit i své přátele a odsoudit je k smrti.

Přehled novinek z Japonska 20. týdne

Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition vyjde pro iOS a Android 26. května. Společnost Spike Chunsoft oznámila podporu titulků v angličtině, japonštině a tradiční čínštině. Dabing pouze v angličtině a japonštině. recenzi Vita verze najdete zde.


Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen

Společnost Compile Heart vydala novou sérii obrázků a nový trailer na chystané akční crossover RPG sérií Senran Kagura a Neptunia v podobě hry Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen. Nové materiály se zaměřují na novou ženskou verzi postavy Goh the Crow ze hry Shinobido: Way of the Ninja vyvinutého studie Acquire pro konzoli PlayStation 2.

Další podrobnosti o hře budou oznámeny v novém vydání časopisu Weekly Famitsu z 27. května.

Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptune: Shoujo-tachi no Kyouen má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 26. srpna.


Demon Gaze EXTRA

Společnost Kadokawa Games ohlásila vylepšenou verzi původního dungeon RPG Demon Gaze pro PlayStation 4 a Switch. Demon Gaze EXTRA vyjde v Japonsku 2. září za 7 480 jenů (tedy asi 1 500Kč) a v prodeji bude také limitovaná edice za 11 480 jenů (tedy asi 2 300Kč).

Původní Demon Gaze vyvíjela společnost Experience, ale za Demon Gaze EXTRA stojí studio Cattle Call, které novou verzi vytvářelo pod dohledem Experience.

Demon Gaze EXTRA nabídne vylepšenou grafiku, vylepšené ovládací prvky a prý také další obsah po ukončení hlavní dějové linie.

Původní Demon Gaze vyšel poprvé v Japonsku pro PS Vitu v lednu roku 2013 a poté v dubnu roku 2014 v Severní Americe a v Evropě.


Blaster Master Zero III

Inti Creates vydali nové informace a screenshoty ze hry Blaster Master Zero III, na kterých můžete vidět úvodní sekvenci hry a postavy Jasona, Evy, Freda a tank G-SOPHIA SV.

Třetí díl se odehrává po událostech z Blaster Master Zero 2, kdy se Jason a Eva po dlouhé a nebezpečné cestě vesmírem dostali na planetu Sophii. Ale čekala je zde nová krize. Byli napadeni armádou Sophia Force a jejich meziplanetární bitevní tank G-SOPHIA SV se stal nefunkčním. Jason, Eva a Fred poté byli zajati a prakticky okamžitě od sebe byli odděleni. Osud Jasona, Evy a planety Sophie je svázán s hrozbou mutantů. Ale na vás je, abyste se ji postavili.

Blaster Master Zero III má vyjít 29. července pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a obchodu Epic Games pro PC.


Project GAMM

Po prvotním odhalení v posledním čísle Weekly Famitsu počátkem tohoto týdne, oznámila oficiálně společnost Cygames svůj Project GAMM. Jde o novou fantasy akční hru pro konzole, ale konkrétní platformy ještě oznámeny nebyly.

Project GAMM je úplně nová akční hra, určená pouze pro domácí konzole. Cygames uvedli, že je tento nový titul zasazený do mystického světa slunce a deště, kde spolu bojují mágové pomoci stojů, poháněných jejich magií. Hlavním hrdinou může být mladý mág a k dispozici je na výběr také služebná, robot a rytíř a jádrem hry bude multiplayer.

Režíruje ji a produkuje tvůrce Senran Kagury Keničiro Takaki, ilustrátorem je Mogumo, skladatelem hudby Širou Sagisu a designérem postav Kijoši Arai.

Oficiální stránky projektu najdete zde.


Metal Slug Code: J

SNK představili první gameplay trailer od vývojářů z TiMi Studios. Jde o mobilní hru Metal Slug Code: J. Jde o prozatím nepojmenovanou hru ze série klasických arkádovek, určenou ale pro iOS a Android.

Datum vydání Metal Slug Code: J ještě také nebylo oznámeno.


Gnosia

Playism vydá sociální sci-fi dedukační RPG Gnosia od studia Petit Depotto přes Steam. Pro PC má vyjít v letošním roce. Bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu.

Gnosia poprvé vyšla pro PS Vitu v červnu 2019 v Japonsku, následovala v dubnu 2020 Switch verze, také v Japonsku, a v březnu 2021 po celém světě.

V Gnosii se prostě lže. Nebo spíše Gnosiané lžou a předstírají, že jsou lidé. Chtějí se k nám dostat blíže a pak nás podvedou a zabijí. A to chtějí udělat s každým člověkem ve vesmíru.

Posádka unášené kosmické lodi se postaví tváří v tvář záhadné a smrtící hrozbě známé jako Gnosia a přitom nemá vůbec tušení, kdo z nich je ve skutečnosti nepřítel. Proto vymyslí zoufalý plán jak přežít. Nejvíc podezřelé členy proto postupně uvádí do stavu „studeného spánku“.

Co přesně jsou Gnosiané a proč útočí na lidi, bude jedním z vašich herních úkolů. Tím hlavním ale bude boj o přežití.

Gnosia je zcela nový styl textové adventury kombinující vizuální román, RPG, sociální dedukci a prvky tajemna. Abyste rozluštili záhadu a speciální události, musíte hrát opakovaně prostřednictvím „časových smyček. Příběh hry postupuje tak, že jakmile přes „smyčky“ splníte určité podmínky (tou může být výhra nebo i ztráta), smyčka se resetuje a začne další, a to i s přeřazenými postavami a jejich rolemi.


Umurangi Generation

Switch verze fotografovací hry z pohledu první osoby Umurangi Generation od Origame Digital, nakonec vyjde pod hlavičkou vydavatelství Playism 5. června. Umurangi Generation vyšla prozatím loni v květnu přes Steam pro PC.

Svět Umurangi Generation není úplně růžový, je zasazen do Tauranga Aotearoa a odehrává se na pozadí blížící se krize. Sám pracujete jako kurýr pro společnost Tauranga Express a v průběhu hry si budete odemykat různé další objektivy a vybavení.

Každá pořízená fotografie se posuzuje podle její barvy, obsahu a kompozici. Pořízení fotografie vám přinese hotovost, ze které se stane finální výplata. Odměny za fotografie, Photo Bounties, můžete získat jakýmkoli způsobem. Jakmile dokončíte tyto odměny, doručíte balíček, tak dokončíte úroveň.

Nové vybavení pro svůj fotoaparát odemknete vyhledáním schránek s filmy, obnovováním pohlednic, plněním dodávek na čas a nalezením způsobu, jak na jednu fotografii dostat všechny své přátele.


LiEat

Ještě jednou Playism. Pro Switch totiž vyjde RPG LiEat od Miwashiby a to prostřednictvím eShopu Nintenda 27. května. Bude podporovat angličtinu, japonštinu, tradiční čínštinu a brazilskou portugalštinu.

LiEat prozatím vyšla v únoru 2016 přes Steam pro PC. Titul se skládá ze tří epizod se silným zaměřením na vyprávění příběhu. Switch verze nově obsahuje pět úplně nových ilustrací.

LiEat je duchovním dítětem japonského nezávislého vývojáře Miwashiby, který na Steamu prodal více než 200 000 kopií a získal si od hráčů z celého světa velké množství pozitivních recenzí. RPG LiEat bylo vyvinuto přes editor Wolf RPD Editor a byla optimalizována pro konzoli Switch.

Epický příběh LiEat se skládá ze tří fantastických, ale ne moc dlouhých, kapitol LiEat: The Lie-Eating Dragon & the Vermilion Vampire (první kapitola představuje Efinu, správce Lea a objevíte v ní legendy o bytostech, které straší v noci), LiEat II: The Lie-Eating Dragon & the Azure Dreameater (v druhé kapitole prověřuje Efina a Hal, dříve Leo, zvěsti o něčem magickém a možná nebezpečném) a LiEat III: The Lie-Eating Dragon & the Gold Thief (v závěrečné kapitole Efina a nově přejmenovaný Sid, dříve Leo nebo Hal, maří poslední plány největšího zloděje na loupež, ale zjišťují, že jde jen o špičku ledovce jeho hříchů).


Break Arts II

Jízda společnosti Playism ještě nekončí. Dalším letos vydaným titulem bude závodní titul Break Arts II od vývojářů z MercuryStudia, ve kterém si budete moci přizpůsobovat vlastní roboty. Bude podporovat angličtinu, japonštinu, zjednodušenou čínštinu, tradiční čínštinu a korejštinu.

Break Arts II vyšel poprvé přes Steam pro PC v únoru roku 2018, ze kterého pochází i trailer níže.


Live in Dungeon

Heaviside Creations vydá 5. června dungeon RPG Live In Dungeon. Japonský vývojář pro začátek cílí pouze na PC verzi, distribuovanou přes Steam, která bude podporovat pouze japonštinu.

Live in Dungeon nás zavede do Wonderlucie a protože jde o další isekai (alternativní svět), dočkáme se odlišností od našeho vesmíru. Třeba se zde rozvinula úplně jiná technologie live streamu a vy se stanete nováčkem mezi isekai streamery, budete naživo prozkoumávat dungeony po boku svých diváků a doprovodných koček.

Oficiální stránky hry Live in Dungeon najdete zde.


Engawa Danshi do Kemono Tan

Ganbarion chystá novou adventuru Engawa Danshi pro Kemono Tan. Vyjde v Japonsku pro Switch, iOS a Android. 27. května budou ke stažení mobilní verze jako free-to-play titul s mikrotransakcemi, následované někdy později v letošním roce Switch verzí.

Hlavní hrdina hry se za účelem vyléčení se z nemoci neznámého původu přestěhujete do Sakamota. Příčinou nemoci je "velký podivný tvor", který v této oblasti žije již hodně dlouho a tak se jej rozhodnete najít.

Níže se podívejte na oznámení hry nebo navštivte oficiální stránky.


Alice in the Country of Hearts: Wonderful White World

Idea Factory a vývojáři z QuinRose vydají v Japonsku hru Alice in the Country of Hearts: Wonderful White World pro Switch 2. září za cenu 7 150 jenů (asi 1 430Kč). K dispozici bude také limitovaná edice, která obsahuje speciální artbook, drama CD a soundtrack na CD.

Příběh se odehrává v Pikové zemi, která se skládá ze čtyř teritorií: Bílého území, Černého území, Hatter Mansion a Stanice. Tato pohádková země se ale nachází uprostřed války a je nebezpečná úplně všude.


Story of Seasons Mobile

Marvelous, Tencent Games a vývojáři ze studia NeXT vydali debutový trailer k mobilní hře Story of Seasons Mobile, která byla oznámena již před dvěma roky v březnu. Jde o první vstup této simulační série farmářského života na mobilní platformy.

Story of Seasons Mobile je ve vývoji pro iOS a Android a zde najdete oficiální stránky hry.


Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Hra Story of Seasons: Pioneers of Olive Town pro Switch se stala nejrychleji se prodávanýt titulem série od společnosti XSEED Games. V Severní Americe se prodalo více než 200 000 kopií hry na jednu platformu.

Milníku bylo dosaženo do dvou měsíců od vydání hry v Severní Americe 25. března, čímž byl překonán dosavadní rekord, který držela Story of Seasons: Friends of Mineral Town. Té trvalo překonání hranice 200 000 kusů pět měsíců.

Přehled novinek z Japonska 20. týdne

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town je nyní k dispozici pro Switch po celém světě.


Wicce

Čarodějnice jménem Wicce žila se svou dcerou v domě stojícím v hlubokém lese. Jednou se ale její dcera vydala na procházku, ale nevrátila se ani po západu slunce. Wicce tedy zamířila hledat svou dceru do města. To co ale uviděla, vůbec nečekala. Město plné lidí prolezlých nemocemi a ďáblové vypouštějící odpornou auru. Do pátrání po dceři se proto připojí i záchrana světa.

Vydavatel CFK a vývojáři ze studia Alpheratz* ale odložili vydání Switch verze side-scrolling plošinovky Wicce z dříve plánovaného května na 3. června. Bude podporovat angličtinu, němčinu, francouzštinu, korejštinu, japonštinu a čínštinu (zjednodušenou a tradiční). Wicce poprvé vyšla pro PC přes Steam v květnu roku 2016.


Kimi wa Yukima ni Koinegau

Idea Factory vydali debutový trailer k otome vizuálnímu románu Kimi wa Yukima ni Koinegau, který produkuje Juki Iwai.

Kimi wa Yukima ni Koinegau má v Japonsku vyjít pro Switch 29. července.


Mon-Yu

Experience vydali nové demo ke své dungeon RPG akci Monster wo Taoshite Tsuyoi Ken ya Yoroi wo Te ni Shinasai. Shindemo Akiramezu ni Tsuyoku Narinasai. Yuusha Tai ga Maou wo Taosu Sono Hi wo Shinjiteimasu. nebo-li zkráceně ke hře Mon-Yu.

Demo bude v Japonsku dostupné od 17. června a nabídne zájemcům kompletní první úroveň dungeonu Demon King Tower, včetně finálního boss-fightu. Uložená data z dema půjde přenést do plné hry.

Mon-Yu má v Japonsku vyjít pro Switch 15. července.


Edge of Eternity

Dear Villagers připravili nový trailer k japonskými RPG inspirované hře Edge of Eternity od vývojářů z Midgar Studia. Jde o osminutové video s návodem na hraní, které namluvil Micah Solusod (dabér Daryona) a představuje nám postupně postavy, světy a příběhy, se kterými se hráči v zemi Heryon setkají.

Edge of Eternity je v současné době k dispozici v Early Access přes Steam pro PC a 8. června se můžeme těšit na vydání plné hry na PC. Následovat bude verze pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a Xbox One ve 4. čtvrtletí roku 2021. Hry bude také k dispozici prostřednictvím Xbox Game Pass.


Zelda & Loftwing amiibo

Nintendo oznámilo novou amiibo postavičku v podobě Zelda & Loftwing. Vyjít by měla společně s hrou The Legend of Zelda: Skyward Sword HD a to 16. července.

Amiibo Zeli & Loftwing vlastně obsahuje dvě postavy, umístěné na jedné základně. Figurka bude mít několik funkcí. Za normálních okolností se můžete vrátit z povrchu na místo na obloze pouze pomocí určitých záchytných bodů, ale použitím amiiba Zeli & Loftwing na povrchu se můžete vrátit na nebe odkudkoli z povrchu, dokonce i zevnitř dungeonů. Pokud poté použijete amiibo Zelda & Loftwing znovu na obloze, můžete se vrátit na povrch do místa, odkud jste se dostali na nebe. A pokud vám například při průzkumu povrchu dojdou předměty/výbava, můžete se rychle vrátit do Bazaaru ve Skyloftu a doplnit si je. Pokud při nakupování použijete amiibo, můžete se rychle vrátit zpět na povrch a pokračovat tam, kde jste přestali.


The Legend of Heroes: Ao no Kiseki

Neoficiální mod v podobě fanouškovského překladu pro PC verzi hry The Legend of Heroes: Ao no Kiseki od Geofrontu, vyšel dnes 22. května.

Abyste ale mohli hrát PC verzi s překladem, budete se muset zařídit podle jedné z následujících možností:

  • Budete potřebovat soubor BG_setup.rar z čínského vydání hry The Legend of Heroes: Ao no Kiseki pro PC od Joyolandu.
  • Instalaci hry The Legend of Heroes: Ao no Kiseki pro PC v čínštině bez nainstalovaného modu od Geofrontu.
  • Fyzickou kopii hry The Legend of Heroes: Ao no Kiseki pro PC v čínštině, která vyšla v Číně, na Tchaj-wanu nebo v Hongkongu.

Další podrobnosti týkající se případného nákupu PC verze najdete zde.

Níže se ještě můžete podívat na nový trailer na fanouškovský překlad.


Falcom a Clouded Leopard Entertainment Asia

Společnost Clouded Leopard Entertainment chystá na 28. května na 21:00 JST stream nazvaný Falcom x Clouded Leopard Entertainment Asia Live. Sledovat jej budete moci na YouTube.

Live stream přinese nejnovější informace o připravovaných sériích Trails pro japonské a asijské regiony, včetně her Nayuta no Kiseki pro PlayStation 4 a The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki.


Monster Hunter

Společnost Capcom pořádá 26. května v 7:00 PT digitální Monster Hunter akci. Nabídne informace o aktualizaci 3.0 pro Monster Hunter Rise a o hře Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin. Budete jej moci sledovat na YouTube v angličtině a v japonštině a na Twitchi.

Monster Hunter Rise je nyní k dispozici pro Switch a má vyjít počátkem roku 2022 pro PC. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin pak má vyjít pro Switch a prostřednictvím Steamu pro PC 9. července.


Phantasy Star Online 2: New Genesis

Sega má na 25. května na 20:30 JST naplánovaný live stream Phantasy Star Online 2: New Genesis Prologue 4, který budete moci sledovat na YouTube.

Live stream bude obsahovat nejnovější informace o hře Phantasy Star Online 2: New Genesis, včetně ukázky nových lokalit, která nebudou přístupné v uzavřeném beta testu, nových postav, které se objeví v příběhu, nových předmětů a dalších drobností. Také bude představena post-lauch roadmapa a mezi přednášejícími bude jako hlavní moderátor komik Juki Iwai, streamer yunocy a hlavním navigátor přenosu bude Hiro Arai ze Segy.

Phantasy Star Online 2: New Genesis má vyjít v červnu pro Xbox Series, Xbox One a PC v Severní Americe a v Japonsku pro PlayStation 4, PC a cloud (Switch a PC verze).


Tento týden vyšlo

Hardware

  • Nintendo Switch Lite (Blue) – dostupné již v Evropě, vychází také v Severní Americe

Přehled novinek z Japonska 20. týdne

Fyzicky i digitálně

  • Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed (PS4, Switch) - dostupná také 10th Anniversary Edition (PS4, Switch)
  • Angelique Luminarise (Switch) - dostupná také limitované edice a čínská verze (standardní i limitovaná)
  • Clannad Side Stories (Switch) – vychází také digitálně celosvětově
  • Djungarian Story (Switch)
  • Manifold Garden (PS4, Switch) – již dostupná digitálně celosvětově
  • Miitopia (Switch) – vychází celosvětově
  • Rune Factory 5 (Switch) - dostupná také limitované edice
  • Uncharted Waters IV with Power-Up Kit HD Version (Switch) - dostupná také 30th Anniversary Edition a čínská verze
  • The Wanderer: Frankenstein’s Creature (Switch) – dostupné také ve speciální edici a digitálně celosvětově

Digitálně

  • Arcaea (Switch) – vychází celosvětově
  • Bounce Mania (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Castaway Paradise (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Days Gone (PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Dynos & Ghosts (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Escape from Strange Park (Switch)
  • G-Mode Archives+: DoDonPachi Blissful Death DX (Switch)
  • Horned Knight (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Jetboard Joust (Switch) – vychází celosvětově
  • Knockout City (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Origin]) – vychází celosvětově
  • Manifold Garden (PS5) – vychází celosvětově
  • Rising Hell (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • The Skylia Prophecy (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Spitlings (PS4) – již dostupná celosvětově
  • Torakichi no Tora Kitchen (Switch)
  • Uncharted Waters IV with Power-Up Kit HD Version (PC [Steam])
  • Undead Battle Royale (Switch)
  • Wanna Survive (Switch) – vychází celosvětově

Recenze Famitsu Vol. 1694

  • New Pokémon Snap (Switch) – 8/9/8/9 [34/40]
  • Resident Evil Village (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 9/10/10/9 [38/40]
  • Tantei Bokumetsu (PS4, Switch) – 8/8/8/7 [31/40]
  • World’s End Club (Switch) – 8/8/7/8 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 9. do 16. května 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Resident Evil Village (PlayStation 4) – 35 045 ks (146 216 ks)
  2. Monster Hunter Rise (Switch) – 34 178 ks (2 175 616 ks)
  3. New Pokemon Snap (Switch) – 17 593 ks (211 978 ks)
  4. Ring Fit Adventure (Switch) – 13 970 ks (2 568 154 ks)
  5. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 12 918 ks (2 180 327 ks)
  6. Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind + The Missing Heir (Switch) - 12 269 ks (novinka)
  7. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 11 133 ks (739 142 ks)
  8. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 9 914 ks (3 834 911 ks)
  9. Minecraft (Switch) – 9 753 ks (1 949 883 ks)
  10. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 6 997 ks (4 278 593 ks)

Hardware

  1. Switch – 72 121 ks (16 053 441 ks)
  2. Switch Lite – 23 290 ks (3 794 571 ks)
  3. PlayStation 5 – 10 896 ks (606 767 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 148 ks (119 695 ks)
  5. PlayStation 4 – 1 226 ks (7 784 365 ks)
  6. Xbox Series X – 667 ks (32 727 ks)
  7. Xbox Series S – 516 ks (11 053 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 495 ks (1 164 082 ks)

Nejkrásnější chrámy - 清水寺 内 地主 神社/Jishu Jinja, Kiyomizu-dera

Z prakticky stejného důvodu se nachází poblíž sebe dva chrámy a to u 清水寺 内 a 地主 神社 nebo anglickyJishu Jinja a Kiyomizu-dera. Toto místo také doslova přeplněné turisty a věřícími, kteří se modlí za lásku. Hlavním božstvem je Okuninuši, který je známý svými četnými zálety, díky nimž zplodil více než 180 dětí.

Stránky chrámu jsou pouze v japonštině: www.jishujinja.or.jp/

Chrám 清水寺 内 地主 神社 najdete asi 10 minut chůze od linky městského autobusu Kimyomizu-guchi/Gojo-zaka na adrese 1-317 Kiyomizu, Higashiyama-ku, Kyoto-shi, Kyoto.

Zdroj: Famitsu, Aniplex, SNK, Arc System Works, NeXT, Playism, JP Games, Level-5, Sega, Ryokutya2089., Compile Heart, Inti Creates, Falcom, Clouded Leopard Entertainment, Ganbarion, CFK, Idea Factory, Idea Factory, XSEED Games, Askys Games, Gameforge, Bandai Namco, Capcom, Dear Villagers, Cygames

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama