Přehled novinek z Japonska 3. týdne
Novinka Přehled novinek z Japonska 3. týdne

Přehled novinek z Japonska 3. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Z nutnosti trošku zkrácený přehled s velkým množství novinek.

Reklama

Dnešní týden stál opravdu za to. Pracovní vytížení v podobě inventury zabralo bez jednoho dne všechny pracovní dny a svou "normální" práci tak dělal v osobním volnu. Díky tomu na pravidelný přehled nezbyl ani čas a ani energie. Z toho důvodu jsem jej nestihl připravit na vydání v klasickém termínu. Na konci pak dnes nenajdete pravidelnou rubriku o branách torii a také jsou některé novinky "zkráceny a prezentovány" pouze v podobě krátkých zpráv, které dnes můžete objevit trochu níže, než jste normálně zvyklí.


PlayStation Japan - A World Without Play

Společnost Sony Interactive Entertainment Japan Asia vydala novou 30 sekund dlouhou televizní reklamu "A World Without Play | Play Has No Limits" pro konzoli PlayStation 5, jejímž hlavním hrdinou je japonský hudebník Kenshi Yonezu.

Samotná reklama nebude na YouTube kanálu PlayStation Japan YouTube uveřejněna dříve než 24. ledna, ale společnost Sony Interactive Entertainment Japan Asia rozeslala náhodným uživatelům konzole PlayStation 5 a PlayStation 4 oznámení „123 Early Access“ s odkazem na neuvedené YouTube video.

Oficiální twitter účet PlayStation Japan nazývá "1-2-3" sloganem PlayStationu. Tato tři čísla se týkají 3. prosince (nebol-li 3. 12.), což je japonské datum vydání původního PlayStationu. Předběžný přístup k reklamě byl odeslán 23. ledna (1/23).


My Hero Academia: Ultra Rumble

V minulém týdnu jsme se velmi krátce zmínili o nové hře z univerza mangy a anime Boku no Hero Academia/My Hero Academia. Tentokrát již společnost Bandai Namco vydala debutový trailer a delší gamepley ukázku z této hry jménem My Hero Academia: Ultra Rumble.

Pujde o free-to-play battle royale hru pro až 24 hráčů a aktuálně přijímá Bandai Namco přihlášky do uzavřeného beta testu, který proběhne na konzolích PlayStation 4 od 2. do 6. února, samozřejmě pouze v Japonsku. Uzávěrka registrací je 28. ledna v 18:00 JST.

Uzavřený beta test bude obsahovat celkem 12 hratelných postav: Izuku Midoriya, Katsuki Bakugo, Ochaco Uraraka, Shoto Todoroki, Tsuyu Asui, Cementoss, All Might, Mt. Lady, Tomura Shigaraki, Dabi, Himiko Toga a Mr. Compress.

Alfou a omegou hry My Hero Academia: Ultra Rumble je používání Quirků a kooperace. Bude se bojovat o přežití mezi osmi týmy po třech hráčích. Síly každé postavy (zde prezentovány útokem, podporou a narušením) jsou u každé zcela odlišné v závislosti na jejich Quirku. Quirky ale půjde posílit sběrem karet dovedností rozmístěných po aréně. Které Quirk skilly si s nimi ale vylepšíte, je pak jen na vás. Tyto karty dovedností se liší pro každou postavu, takže klíčem k úspěchu je i vzájemné sbírání karet dovedností a posilování týmu jako celku.

Zároveň se můžete, podobně jako v předloze, stát hrdinou nebo padouchem. Obyčejní lidé, kteří nebyli schopni z lokality utéct, jsou po mapě různě rozptýleni. Hrdinové je pak zachraňují a padouši na ně útočí, což opět přinese výhody celému týmu.

Souhrnný trailer

Souhrnný trailer 2

28minutový gameplay

Datum vydání hry My Hero Academia: Ultra Rumble ještě nebylo oznámeno, ale bude k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC. Oficiální stránky najdete zde.


Kingdom Hearts

Cloudové verze her Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue a Kingdom Hearts III + Re Mind, vyjdou pro Switch společně s all-in-one kolekcí Kingdom Hearts Integrum Masterpiece ve verzi pro cloud 10. února.

Square Enix také v týdnu uvolnil free hratelné ukázky Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX Cloud Version, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue Cloud Version a Kingdom Hearts III + Re Mind Cloud Version.

Japonskou verzi najdete zde.

Zároveň bude Square Enix pořádat k 20. výročí série Kingdom Hearts 10. dubna speciální akci, která proběhne v Tokiu v Japonsku. Součástí akce bude mini koncert, chat a otázky a odpovědi s vývojovým týmem, výstava a prý „mnohem více“. Video z akce bude k dispozici online, ale až někdy později.

Kingdom Hearts vyšla poprvé pro PlayStation 2 28. března 2002.


The King of Fighters XV

SNK uveřejnili nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, které představují hratelnou postavu Elisabeth Blanctorche (dabing Shizukou Ito).

Bojovka The King of Fighters XV má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store vyjít 17. února.


Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters

Compile Heart vydali nový trailer k RPG Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters, který nám představuje základy bojového systému.

Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 21. dubna.


Estab Life

Square Enix oznámila nový crossmediální projekt od režiséra Code Geass: Lelouch of the Rebellion Gorou Taniguchiho jménem Estab Life. Bude se skládat z televizního anime Estab Life: Great Escape, hry pro chytré telefony Estab Life: Unity Memories a filmu Estab Life: Revengers Road.

Estab Life (nebo-li Establishment Life) se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Světová populace již dosáhla vrcholu a začala se zmenšovat. Lidstvo vyvinulo umělou inteligenci, která spravuje ekosystém, a provedlo takzvané "experimenty s diverzifikací lidstva“ aby zajistili prosperitu svého druhu. Vznikly tak různé rasy jako jsou lidé, bestie a démoni, vytvoření genetickou manipulací.

Hodně skupin žije mezi zdmi, které je navzájem oddělují. Každá má svou vlastní kulturu a aby nezahynuli, žijí pod neustálým dohledem umělé inteligence.


Yomawari 3

Společnost Nippon Ichi Software vydala nové screenshoty ze hry Yomawari 3. Prohlédnout si na nich můžete hratelné postavy, nástroje a ztracené předměty z této hororové akční adventury.

Yomawari 3 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna.


Danganronpa: Trigger Happy Havoc Anniversary Edition

Danganronpa: Trigger Happy Havoc Anniversary Edition je nyní k dispozici ve verzích pro Xbox One a pro PC prostřednictvím Microsoft Store. Spike Chunsoft dále oznámil, že ji najdete také v Xbox Game Passu pro konzoli a PC.

Anniversary Edition inauguračního titulu Danganronpa vyšla poprvé pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play 21. května 2020, poté se koncem roku 2021 dostala i na Switch.


Ys IX: Monstrum Nox

NIS America vydali pro PC (Steam) verzi hry Ys IX: Monstrum Nox velkou aktualizaci, která do hry přidává lokální kooperativní režim.

Hráči se tak ve hře se tak mohou spojit a ve dvojici nejen bojovat s monstry a prozkoumávat dungeony podobně jako ve hře Ys VIII: Lacrimosa of Dana, ale také prozkoumat město Balduq.

Na rozdíl od Ys VIII, kde se kooperace prakticky omezovala na boj, je druhý hráč ekvivalentem primárnímu hráči. Má stejné schopnosti, včetně pohybu a boje, používání Monstrum Gifts, průzkum, objevování a spouštění orientačních bodů, nepřátel a událostí, otevírání truhel, sbírání předmětů a zahájení dialogu. Pouze interakce s menu a s mapou je omezena na jednoho hráče.

Dalším výrazným vylepšením kooperace v Ys VIII: Lacrimosa of Dana je to, že přepínání postav je v Ys IX: Monstrum Nox implementováno individuálně pro každého hráče. Ve skutečnosti to znamená, že pokud jsou v aktuální skupině tři postavy, oba hráči se mohou nezávisle přepnout na aktuálně nepoužívanou postavu, aniž by se navzájem nějak ovlivňovaly.

Aktualizace také přidává podporu obrazu pro poměry stran užší než 16:9, jako je poměr 16:10 obrazovky Steam Deck, a řadu drobných oprav.


Gnosia

PC verze sociálního dedukčního sci-fi RPG Gnosia od Petit Depotto je nyní k dispozici přes Steam. Vydavatel PLAYISM dále oznámil, že podporuje angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu.


TASOMACHI: Behind the Twilight

Vydavatel PLAYISM a vývojáři z Orbital Express vydají 28. dubna 3D adventuru TASOMACHI: Behind the Twilight ve verzích pro PlayStation 4 a Switch. V Japonsku bude k dispozici také fyzické vydání s artbookem a s CD se soundtrackem. Dříve oznámená verze pro Xbox One byla zrušena kvůli „technickým problémům“.

TASOMACHI: Behind the Twilight poprvé vyšla pro PC přes Steam a GOG 14. dubna 2021.


The Sealed Ampoule

Vydavatel PLAYISM a vývojáři z CAVYHOUSE vydají 3. února farmářskou dungeon roguelite klikačku The Sealed Ampoule ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One a Switch. Předobjednávky jsou nyní dostupné přes Microsoft Store a Nintendo eShop. The Sealed Ampoule přitom vyšla poprvé přes Steam pro PC 4. března 2021.

Pro připomenutí vydání hry The Sealed Ampoule na konzoli, bude předchozí titul od CAVYHOUSE, tedy Forget Me Not: My Organic Garden, po omezenou dobu zdarma (pro iOS a Android).


EGGLIA: Rebirth

EGGLIA: Rebirth vyjde na západě ve verzi pro Switch přes Nintendo eShop 10. února. Vývojáři z Brownies pak uvádí, že EGGLIA: Rebirth je Switch port hry EGGLIA: Legend of the Redcap, která vyšla poprvé v Japonsku pro iOS a Android.

Hru EGGLIA: Rebirth navrhli Shinichi Kameokou a Koji Tsudou, ikoničtí umělci odpovědí za vytvoření uměleckého stylu oblíbené série Secret of Mana. Switch verze nabízí aktualizované vizuální prvky, vylepšenou grafiku a herní mechanizmy a také přidává velké množství nového obsahu, nové jedinečné postavy a další dodatečné mise.

Hráči budou prozkoumávat zemi Egglia v roli zrzky Chabo. Budete pomocí tahového soubojového systému lovit monstra, abyste získali zkušenosti, a shromáždit dostatek zdrojů.

Hráči mohou objevit celou řadu bájných vajíček, která lze nechat vylíhnout, a odemknout různé země světa Egglia, prozkoumat a shromáždit materiály k růstu své vesnice a budování domovů pro další postavy, které během putování potkají. Tyto domovy lze upgradovat a vybavit dekoracemi.


The Bridge Curse: Road to Salvation

Thaiwanská společnost Softstar Entertainment oznámila hru The Bridge Curse: Road to Salvation. Jde o adaptaci hororové hry z pohledu první osoby z roku 2020 The Bridge Curse ve verzi pro PC (přes Steam). Vyjít má v letošním roce a demo bude k dispozici v rámci Steam Next Festu v únoru.

The Bridge Curse: Road to Salvation je atmosférická stealth hororová hra, viděna z pohledu první osoby. Z 10 vysokoškolských hororových příběhů z Tchaj-wanu je The Bridge Curse jedním z nejznámějších nadpřirozených incidentů, které se odehrály na univerzitě Tunghu. Hráči si na vlastní kůži prožijí události tohoto děsivého hororu, odahrávajícícho se na kampusu.


La-Mulana 2

Nový obsah ke stažení do hry La-Mulana 2 jménem The Tower of Oannes je k dispozici prostřednictvím Steamu, GOG a Humble Store pro PC.

Japonskou verzi najdete zde.

La-Mulana 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC prostřednictvím Steam, GOG a Humble Store.

Kromě toho oznámili vývojáři série La-Mulana NIGORO novou hru s předběžným názvem Ahamkara. Kromě Ahamkary má NIGORO ve vývoji další dva neohlášené projekty.


Cotton Fantasy

ININ Games odložili vydání hry Cotton Fantasy na západě z původně plánované zimy na letošní jaro. K dispozici bude pro PlayStation 4 a Switch a u vybraných prodejců byly spuštěny předobjednávky fyzické standardní edice. V Japonsku vyšla Cotton Fantasy pro PlayStation 4 a Switch 23. prosince 2021 a pro PC by měla vyjít do konce zimní sezóny 2021/2022.

Cotton Fantasy je zbrusu novým přírůstkem do série Cotton, ve kterém se Cotton a Silk vydávají na další dobrodružství, tentokrát v HD grafice a s modernizovanou hratelností. Titul ale zůstává věrný svým kořenům.


Sol Cresta

Shoot 'em up Sol Cresta od PlatinumGames vyjde pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 22. února.

Japonskou verzi najdete zde.


Samurai Bringer

Vydavatel PLAYISM a vývojáři z Alphawing oznámili roguelite akční hru Samurai Bringer ve verzi pro PlayStation 4, Switch a PC (přes Steam). Vyjde letos na jaře s podporou angličtiny, japonštiny a zjednodušené čínštiny.

Samurai Bringer je roguelite akční hra s měnícími se jednotlivými úrovněmi při úplně každém hraní. Postavíte se v ní hordám samurajů a démonů a přitom budete sbírat nové bojové techniky a vylepšovat svůj bojový styl. Ve finále budete muset porazit Yamata-no-Orochi, osmihlavého monstrozního hada z japonské mytologie.

Japonskou verzi najdete zde.


MaguSphere: Magical Cannon Girls

Studio OHBADO vydá letos u PLAYISMu střílečku MaguSphere: Magical Cannon Girls ve verzích pro konzole a přes Steam pro PC. Konkrétní konzole bohužel nebyly oznámeny.

„Full break third-person" střílečka byla na Tokyo Game Show 2019 oznámena pro PlayStation 4 a pro PC, ale vydávat ji měla společnost Mediascape.


Homura Hime

PLAYISM plánuje vydat přes Steam pro PC 3D akční hru Homura Hime od tchajwanských vývojářů Crimson Dusk. Vyjít má v roce 2023.

Homura Hime je silně ovlivněna japonským anime a kombinuje vzrušující akci s 3D střílečkami. Hráči budou bojovat s Homurou Hime, které bude mít po boku démonické dívky různých „emocemí“.


Momodora: Moonlit Farewell

PLAYISM vydá metroidvanii Momodora: Moonlit Farewell přes Steam ve verzi pro PC. Vydavatel a ani vývojáři z Bombservice zatím naoznámili datum vydání.

Momodora: Moonlit Farewell je nejnovějším dílem série Momodora a odehrává se pět let po událostech ze hry Momodory III. Připojíte se k Momo, velekněžce z vesnice Koho, která se vydá na božskou misi zachránit svůj lid před bezprostřední zkázou z rukou hord démonů.

Poté, co zazní zvonění zlověstného zvonu, je vesnice ohrožena invazí démonů. Vesnický matriarcha posílá jejich nejschopnější kněžku Momo Reinol, aby prozkoumala zvon a našla zvoníka zodpovědného za vyvolání démonů. Doufají, že nalezením viníka budou také schopni zajistit bezpečnost vesnice.


Kriegsfront Tactics

Thaiwanské studio Coffee Talk Toge Productions oznámilo mecha RPG strategii Kriegsfront Tactics, která má neznámo kdy vyjít přes Steam pro PC. Aktuálně je na Steamu k dispozici demo Kriegsfront Battlescaper, což je editor pro vytváření mechů a herních dioramat pomocí vestavěného fotografického režimu, mecha builder a editor úrovní.

Kriegsfront Tactics je procedurální tahová mecha taktická akce, určená pro fanoušky vojenských simulací. Kombinujeme prvky z klasických taktických strategických her, roguelike her a nízkopolygonový retro styl.

Zasazena je do alternativních 70. let 20. století, do éry konfliktu v jihovýchodní Asii. Budete v roli velitele mecha komanda vyslaného za nepřátelské linie, spravovat svůj tým, zdroje a budete mít vlastní mechaniky. Vaší starostí nebude pouze dokončení mise a přežití na frontě o další den, ale i těžká rozhodnutí, která otestují vaši morálku.


The Use of Life

Společnost PLAYISM vydá prostřednictvím služby Steam pro PC RPG ve slylu „vyber si své vlastní dobrodružství“ jménem The Use of Life vyvinuté studiem Daraneko Games. Letos na jaře se pak na Steamu objeví v předběžném přístupu, nyní je k dispozici demo.

The Use of Life je nezávislá hra vytvořená podle vzoru „vyber si svou vlastní dobrodružnou knihu“ a nabízí hodně možností zakončení. PLAYISM vydá tento titul s plnou anglickou a japonskou podporou.

V této hře všechna rozhodnutí, která učiníte, výrazně ovlivní statistiky vaší postavy a i její způsob jejího myšlení. Konec, ke kterému dospějete, závisí na vašem způsobu průchodu dobrodružstvím nebo na vašem „využití života“. Způsob, jakým protagonista prožívá a používá svůj „život“ pro osobní zisk nebo pro ostatní. Vše je plně na hráči, protože konec bude takový, jaká budou rozhodnutí hráče. Neexistuje žádný vyloženě „dobrý“ nebo „špatný“ konec.

Japonskou verzi najdete zde.


Subway Midnight

Studio Bubby Darkstar vydá pro konzole v letošním roce hororovou hru Subway Midnight. Konkrétní konzole nebyly oznámeny, ale bude podporovat angličtinu, francouzštinu, italštinu, němčinu, španělštinu, portugalštinu, ruštinu, japonštinu, korejštinu a čínštinu. Poprvé vyšla Subway Midnight přes Steam pro PC 28. října 2021.

Subway Midnight je strašidelně roztomilá hra, která se odehrává ve vlaku zamořeném duchy. Budete prohledávat více než 100 strašidelných vagonů a řešite děsivé hádanky. Užijete si okouzlující, ale zároveň děsivý svět metra, který neustále mění vizuální styl.


River City Girls Zero

Fyzická edice River City Girls Zero vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 28. ledna. Hra bude k dispozici ve standardní edici, Limited Classic a Limited Ultimate Edition.

River City Girls Zero má vyjít digitálně pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch na začátku roku 2022. Do dnešního dne byla hra oznámena pouze pro Switch a „další platformy“, takže v současnosti není známo, jestli třeba nedorazí taky na Xbox Series, Xbox One a na PC.


EVE ghost enemies

Studio El Dia vydalo dva nové trailery na pokračování vizuálního románu EVE ghost enemies.

Teaser 1: Verze Kojiroh

Teaser 1: Verze Marina

EVE duch nepřátel má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna.


Nintendo 64 – Nintendo Switch Online

20. ledna přidalo Nintendo na seznam her Nintendo 64 – Nintendo Switch Online titul Banjo-Kazooie. Poprvé tato hra vyšla pro Nintendo 64 v červnu 1998. Duševní vlastnictví a jeho vývojář Rare jsou ale nyní ve vlastnictví společnosti Microsoft.

Japonskou verzi najdete zde.

V únoru pak přibude na Nintendo 64 – Nintendo Switch Online další zajímavý titul. Je jím The Legend of Zelda: Majora’s Mask, která vyšla poprvé pro Nintendo 64 v říjnu 2000.

Přehled novinek z Japonska 3. týdne

Krátké zprávy

  • Společnost PLAYISM odvysílal 23. ledna v 16:00 JST vysílat pořad PLAYISM Game Show 2022. Budete jej moci sledovat na YouTube (v angličtině a v japonštině), Niconico a Bilibili. Vysílání bude obsahovat nejnovější informace o vydaných titulech a o těch, které mají vyjít v roce 2022.
  • Po odkladu z původně plánovaného 7. ledna, bude PlatinumGames 22. ledna vysílat hodinový pořad Sol Cresta Release Date Forum. Budete jej moci sledovat na YouTube v angličtině nebo v japonštině.
  • Na stránce hry Ghostwire: Tokyo na PlayStation Store proběhla aktualizace a objevilo se na ní konkrétní datum vydání, které je snad 24. března. Oficiálně byla prozatím oznámena pouze na jaro 2022. Po vydání bude k dispozici pro PS5 a PC.
  • Nejnovější vydání časopisu Weekly Jump odhalilo novou postavu ke stažení obsahu My Hero One’s Justice 2. Bude to Kurogiri, ale Bandai Namco a Byking neprozradili datum vydání.
  • Free-to-play digitální karetní hra Yu-Gi-Oh! Master Duel je nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.
  • PC verze hry Daemon X Machina bude ke stažení zdarma přes Epic Games Store od 27. ledna do 2. února. Hra vám po uplynutí této doby zůstane, ale XSEED Games oznámili, že se bude prodávat za 49,99 EUR. Verze hry Daemon X Machina z Epic Games Store bude podporovat cross-play se stávající Steam verzí.
  • Nedávno oznámená logická hra Hatsune Miku: Tsunageru Puzzle Tamagotori vyjde v Japonsku pro Switch přes Nintendo eShop 27. ledna. Další podrobnosti společnost Crypton Future Media bohužel neoznámila.
  • Nippon Ichi Software vydala v Japonsku pro PS4 a Switch demo strategického survival RPG Shikabanegurai no Boukenmeshi. Obsahuje úvodní části hry, včetně tvorby postav, průzkumu dungeonů a výroby jídla. Uložená data lze přenést do celé hry. Shikabanegurai no Boukenmeshi má v Japonsku vyjít 27. ledna.
  • Tahové strategické RPG The Hundred Year Kingdom vyjde pro Switch a přes Steam pro PC 3. února a to pod novým vydavatelstvím nezávislých her Waku Waku Games společnosti Chorus Worldwide.
  • Během live streamu Alice Gear Aegis 4th Annivesary oznámila společnost COLOPL a studio Pyramid vydání konzolové verze hry Alice Gear Aegis, někdy v roce 2022. Tato free 3D akce vyšla pro iOS a Android 22. ledna 2018. V plánu je i televizní anime.

Shenmue the Animation

Adult Swim a Crunchyroll oznámili premiéru anime Shenmue the Animation na 5. února.

13 dílný anime seriál bude sledovat osudy hlavního hrdinu Ryo Hazukiho při jeho cestě stát se nejlepším znalcem bojových umění a při pomstě smrti jeho otce. Předlohu si bere v původní videohře vydané v prosinci 1999 a jejím cílem je zachytit stejnou podstatu tajemství a vzrušujících bojových umění.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Luckydog1 (Switch)
  • RPGolf Legends (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction (PS5, PS4) – vychází celosvětově (v Severní Americe a Evropě pro PS5, PS4, Xbox Series/One)

Digitálně

  • Alien Destroyer (Switch) – vychází celosvětově
  • Baby Storm (Switch) – vychází celosvětově
  • The Company Man (Switch) – vychází celosvětově
  • Demon Hunter: Ascendance (Switch) – vychází celosvětově
  • Dimension Tripper Neptune: TOP NEP (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • G-Mode Archives+ Danmaku Kentei Shiken: Daioujou-hen (PC [Steam]) – vychází celosvětově (pouze v japonštině)
  • Go Minimal (Switch) – vychází celosvětově
  • Kurokami-sama’s Feast (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Lovelydoll/Wildmachine (Switch)
  • Menheraflesia: Flowering Abyss (Switch)
  • Mindcell (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Nature (Switch) – vychází celosvětově
  • Needy Streamer Overload (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Ninja Usagimaru: Two Tails of Adventure (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • NinNinDays2 (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Nobody Saves the World (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Queeny Army (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Road Bustle (Switch) – vychází celosvětově
  • RPGolf Legends (PS5, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Scrapnaut (Switch) – vychází celosvětově
  • Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction (Xbox Series, Xbox One, PC) – vychází celosvětově
  • Windjammers 2 (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1729

  • Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 (Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 9/8/8/8 [34/40]
  • Shikabanegurai no Boukenmeshi (PS4, Switch) – 7/8/8/9 [32/40]
  • Warhammer 40,000: Mechanicus (PS4, Switch) – 7/7/8/7 [29/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 10. do 16.ledna 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Mario Party Superstars (Switch) – 22 108 ks (793 683 ks)
  2. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 19 129 ks (2 454 455 ks)
  3. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 18 505 ks (4 713 464 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 17 684 ks (4 373 799 ks)
  5. Minecraft (Switch) – 12 986 ks (2 475 523 ks)
  6. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 11 948 ks (7 149 014 ks)
  7. Big Brain Academy: Brain vs. Brain (Switch) – 10 895 ks (223 428 ks)
  8. Ring Fit Adventure (Switch) – 10 064 ks (3 044 438 ks)
  9. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 9 864 ks (2 570 479 ks)
  10. Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (Switch) – 6 845 ks (906 012 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 48 824 ks (993 807 ks)
  2. Switch – 29 131 ks (17 867 356 ks)
  3. Switch Lite – 16 568 ks (4 497 478 ks)
  4. PlayStation 5 – 12 996 ks (1 090 990 ks)
  5. Xbox Series S – 1 848 ks (57 446 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 1 457 ks (204 152 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 489 ks (1 180 714 ks)
  8. Xbox Series X – 419 ks (74 265 ks)
  9. PlayStation 4 – 17 ks (7 819 277 ks)

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, NIS America, Spike Chunsoft, Bandai Namco, Limited Run Games, SNK, Nippon Ichi Software, El Dia, Coffee Talk Toge Productions, PLAYISM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama