Přehled novinek z Japonska 39. týdne
Code Vein Novinka Přehled novinek z Japonska 39. týdne

Přehled novinek z Japonska 39. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

O většinu dnešních novinek se postaralo letošní TGS.

Reklama

Dnešní přehled je velký. Ne, je VELKÝ a DLOUHÝ a může za to samozřejmě probíhající Tokyo Game Show. Sice je pouze online, ale to nebrání vydavatelům a studiím, aby představily svou dosavadní práci a případné výhledy do budoucna. Nejdřív na vás čeká hejno krátkých zpráv.

  • Nejnovější vydání Weekly Famitsu potvrdilo informaci, že Earth Defense Force 6 bude letos v den vydání k dispozici jak pro PlayStation 4, tak i pro PlayStation 5.
  • Studio 24Frame vydá pro PlayStation 4 a Switch roguelike spin-off série Metal Max v podobě akční hry Metal Dogs ještě tuto zimu. Prozatím vyšla přes Early Access pro přes Steam pro PC 24. srpna.
  • Spike Chunsoft vydal pro Xbox One a Windows 10 hru AI: The Somnium Files a to prostřednictvím Microsoft Store a je dostupná také přes Xbox Game Pass. Poprvé hry vyšla pro PlayStation 4, Switch a PC 17. září 2019.
  • PC verze (Steam) bojovky The Final of The King of Fighters '98 Ultimate Match Final Edition, dostane koncem roku zásadní aktualizaci, obsahující třeba rollback netcode. SNK Corporation a vývojáři z Code Mystics připravují i beta test, jehož termíny budou oznámeny brzy.
  • Famitsu uveřejnilo první dva screenshoty ze hry Miss Kobayashi’s Dragon Maid: Burst Forth!! Choro-gon Breath. Tento shoot ’em up od vydavatele Bushiroad a studia Kaminari Games vyjde pro PlayStation 4 a Switch na jaře roku 2022 v angličtině a japonštině.
  • Beat 'em up akce Dusk Diver 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. února 2022. V plánu je také vydání PC verze (přes Steam), pravděpodobně ve stejný den, ale protože se zpráva objevily díky nabídce tohoto titulu u prodejců (7-Net Online Shopping, Biccamera a Rakuten Books) nelze PC verzi potvrdit.

Než se vrhnete do čtení, mám pro vás ještě jednu zprávu. Vzhledem k tomu, že budu prakticky celý příští týden pracovně indisponován, je velice pravděpodobné, že se budete muset obejít bez přehledu novinek ze 40. týdne. Dopředu se za vám to omlouvám.


Project Zero/Fatal Frame: Maiden of Black Water

Koei Tecmo vydalo nový trailer k remasterované verzi hry Project Zero/Fatal Frame: Maiden of Black Water. Video se jmenuje True Account - The Truth About Mt. Hikami a nabídne nám hlubší pohled na přepracovanou hratelnost a ukázku nejhlavnějších záhadných jevů, které se na hoře Hikami objevují.

Project Zero/Fatal Frame: Maiden of Black Water vyjde na aktuálních generacích konzolí a na PC na oslavu 20. výročí hororové adventury Fatal Frame.

Tento tajemný a propletený příběh remasterované hry sleduje osud tří postav: Yuri Kozukaty, Miu Hinasaki a Rena Hojo. Každý z nich má vlastní důvod, proč se vydali na průzkum tajemné hory Hikami, místa, kde zemřelo hodně lidí a které v sobě skrývá tajemství.

Japonskou verzi najdete níže.

Hráči budou moci používat speciální fotoaparát Camera Obscura, který dokáže odpuzovat duchy a zapečetit jejich sílu. Příběh je rozdělen do samostatných misí a v každé z nich je hrdinou jiný protagonista. Všichni ale mají moc zvanou Shadow Reading/Stínové čtení, která jim umožňuje vycítit zbytky vzpomínek lidí, zmizelých na hoře.

Tyto vzpomínky povedou hráče hlouběji po tajné horské cestě, ale na ní čekají zlomyslní duchové, kteří vás budou chtít stáhnout do světa mrtvých. Jediný způsob jak s duchy bojovat, je vyfotit je pomocí Camery Obscura. Pokud ducha porazíte, můžete se pomocí funkce Glance/Pohled, podívat na poslední okamžiky jejich života.

Kromě zapečetění duchů lze Cameru Obscura použít k odhalení věcí, které nelze lidským okem vidět, a také pro hledání ztracených věcí.

Remasterovaná hra Project Zero/Fatal Frame: Maiden of Black Water nabídne vylepšené rozlišení obrazovky, nové kostýmy a doplňky, nový režim Snap (zde můžete libovolně umisťovat do prostoru postavy a duchy a vytvářet kreativní fotky), aktualizovaný seznam duchů, vylepšené ovládání a mnoho dalšího.

Project Zero/Fatal Frame: Maiden of Black Water vyjde digitálně pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 28. října. V Japonsku bude k dispozici také krabicová verze pro PlayStation 4 a Switch. Předobjednávky hry obsahují dva doplňky s halloweenskou tématikou: Witch Hat a Camera Obscura Hat.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles

Sega vydala nový gameplay trailer a screenshoty ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles od CyberConnectu2, kde představuje kapitolu Mugen Train Arc z režimu Adventure a také režim VS.

Společnosti Sega také potvrdila, že se na soupisku hratelných postav připojí prostřednictvím série tří bezplatných aktualizací, šest démonů (vždy po dvou).

A dále pak verze pro PlayStation 5, Xbox Series X a pro PC dostanou prostřednictvím aktualizace výkonnostní režim, který bude konkrétně obsahovat frekvenci 60 snímků za sekundu (průzkum během režimu Adventure a jakékoliv bitvy, kde hráč ovládá svou postavu) a frekvenci 30 snímků za sekundu během cutscén.

Dnes to ale ohledně herní adaptace Denom Slayera není vše, protože Aniplex ještě vydal čtvrté video ze své série Play Report. Účinkuje v něm dabérka Nezuko Kamady Akari Kitou a MC Shouhei Taguchi. Právě Shouhei Taguchi v něm prezentuje režim VS za pomoci různých hratelných postav.

Ještě před uvedení hry na trh plánuje Anilex odvysílat závěrečnou zprávu a to 9. října ve 23:30 na Tokyo MX, BS11, Gunma TV a Tochigi TV.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 14. října a 15. října dorazí do zbytku světa. Předobjednat ji můžete v obchodech Xzone.cz a Xzone.sk.


Code Vein

Bandai Namco Entertainment uveřejnilo zprávu týkající se celkového vyskladněného množství kopií hry Code Vein od Bandai Namco Studios, které zahrnuje i prodej digitálních verzí. Ty teď překonaly krásné dva miliony kusů.

Code Vein vyšla pro PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 27. září 2019. Naši recenzi najdete zde.


Triangle Strategy

Square Enix prezentoval na letošním Tokyo Game Show 2021 Online nový trailer na RPG strategii Triangle Strategy od Artdinku.

Japonskou verzi najdete zde.

Triangle Strategy vyjde celosvětově pro Switch 4. března 2022.


Gungrave G.O.R.E

Vydavatel Prime Matter vypustil nový trailer ke hře Gungrave G.O.R.E od jihokorejského studia Iggymob, který obsahuje prodlouženou verzi dříve vydaného teaser traileru a také poskytl vůbec první informace o hře.

Pokračování je Gungrave G.O.R.E má být vzkříšením franšízy Gungrave pro fanoušky této značky a zároveň půjde o samostatný krvavý příběhový zážitek, určený pro novou generaci hráčů a novou generaci konzolí.

Tato stylová akční střílečka viděna z pohledu třetí osoby představuje pistolníka Grave, vzkříšeného, drsného antihrdinu, likvidující své nepřátele v krvavém baletu za svištění obrovského množství vypálených kulek.

Níže se můžete podívat na rozšířený trailer doplněný o krvavé gore scény.

Gungrave G.O.R.E má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a pro PC v příštím roce.


Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Společnost Capcom vydala debutový trailer a doprovodné informace k aktualizaci hry Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin verze 1.4.0. Vyšla 30. září přidala do hry nová monstra Molten Tigrex a Dreadking Rathalos a také nové kooperativní úkoly a sub-questy. Celý seznam najdete zde.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin je k dispozici pro Switch a přes Steam pro PC.


The Caligula Effect 2

NIS America vydali nový trailer ke hře The Caligula Effect 2, ve kterém postupně představuje všechny důležité postavy této hry.

Stejně jako Regret, je χ také virtuadoll. Tím ale jejich podobnosti končí. χ je protikladem Regret a snaží se zničit falešný svět Redo. Protože jí k tomu ale chybí síla, spoléhá se na jednoho obyvatele Reda, kterému vrátí vzpomínky. Jinak řečeno jde o hlavního hrdinu. Vzhledem k tomu, že χ je pouze prototyp, její chápání lidstva je hodně primitivní.

Přehled novinek z Japonska 39. týdne

Hlavní protagonista (dabing Tatsumaru Tachibana nebo You Taichi) studuje druhým rokem na střední škole Tatefushi Academy a je prezidentem Go-Home klubu druhé generace.

Gin Noto (dabing Aoi Ichikawa) je spolužákem hlavního hrdiny. Vždy dobře oblečený, přívětivý a pohodový Gin má mnoho přátel všech pohlaví a o všechny se hodně stará.

Shota Tsurumaki (dabing Kent Ito) je dalším studentem druhého ročníku akademie Tatefushi a jde také o přísného předsedu disciplinární komise školy. Jeho nesobecký přístup a silný smysl pro povinnost a spravedlnost kazí neschopnost rychle se rozhodovat.

Ryuto Tsukishima (dabing Koki Ichiyama) geniální chlapec, který se dostal do třetího ročníku střední školy Tatefushi Academy dříve díky svým znalostem. Díky své upřímné povaze se často ocitá v konfrontaci s vrstevníky, kteří nejsou schopni jeho drsnou kritiku snést.

Kobato Kazamatsuri (dabing Yuto Uemura) je třetím rokem na střední škole Tatefushi Academy a je po celém areálu školy notoricky známý jako frivolní záletník. Jeho drzé chování má vliv na mužské osazení školy, ale u žen si vysloužilo ostražitost.

Kiriko Miyasako (dabing Yume Miyamoto)je na střední škole Tatefushi Academy teprve prvním rokem. Krátké, blonďaté vlasy ji hodně odlišují od ostatních studentů a navíc v kombinaci s cynickými bonmoty vyloženě odrazují ostatní studenty. V Go-Home klubu se ale projeví vlastnosti rozumného vůdce.

Sasara Amiki (dabing Sumire Morohoshi) je stejně krásná, jako je klidná a vřelá. Na střední škole Tatefushi Academy studuje třetím rokem. Ostatní členové klubu Go-Home si o ní myslí, že je trochu slabomyslná a je obtížně sledovat sled jejich myšlenek. Některé zpožděné reakce zase považují za roztomilé.

Niko Komamura (dabing Hiyori Kono) má vždy zářivý úsměv a studuje na střední škole Tatefushi Academy prvním rokem. Je velmi lehké se s ní hned po prvním rozhovoru skamarádit, bohužel se nedokáže příliš dlouho soustředit na jednu věc.

Marie Amabuki (dabing Mai Fuchigami) je spolužačkou hlavní hrdinky a najdete u ní prakticky všechno: je krásná, má vytříbený styl a dobré srdce. Byla jednomyslně nominována na funkci předsedkyně studentské rady a to již ve druhém ročníku, což svědčí o pozitivním dojmu, který má na všechny kolem sebe.

Regret (dabing Arisa Kori) je virtuadioll, jejíž původ je zahalen tajemstvím. Její fanoušci to ale vnímají jako součást její mystiky, která ji v kombinaci s jejím fascinujícím hlasem zaručuje velkou popularitu. Díky tomu dokáže Regret vytvořit virtuální utopii, kde dokážou její obyvatelé žít bez vzpomínek na svůj reálný život. Ať chtějí nebo ne.

Přehled novinek z Japonska 39. týdne

Další skupinou jsou Obbligato Musicians. Prvním z nich je Machina (dabing Shunichi Toki), který požádal Regret, aby vytvořila mechanizovanou formu prezentace. Je vůči Regret silně loajální a je odhodlaný bez váhání vyhovět každému jejímu příkazu. Pravidelně hlídkuje v Redu a udržuje veřejný pořádek.

Pandora (dabing Tomoyo Kurosawa) je žena několika slov a jen málo věcí dokáže narušit její klid. Navíc upřednostňuje své milované rostliny před kontaktem s lidmi. Když se nestará o botanickou zahradu, skládá zde tiše hudbu.

MU-kun (dabing Taku Yashiro) je ikonou díky svému výstřednímu oblečení a vlasy. Svou hudbou, módním smyslem, neortodoxním předváděním se a schopností komunikovat s vesmírem, dokázal získat srdce mladších posluchačů.

#QP (dabing Inori Minase) je spolužákem hlavního hrdiny. Svou identitu hudebníka skrývá a každý den v klidu navštěvuje školu. Prohledává areál školy a hledá další úlety a mluví s každým chlapem, na kterého narazí. Jediným důvodem, proč tají svou identitu hudebníka jsou obavy, že by to zastrašovalo a odrazovalo její potenciální nápadníky.

Doktor (dabing Kazuki Kato) je lékařem z nemocnice na okraji Okitama City. Často ho můžete vidět, jak tlačí Krankeho na invalidním vozíku. Je chytrý a drsný a svůj talent, lékařský i hudební, propůjčuje k vytvoření větší prosperity Reda. I když kontakt raději omezuje pouze na ostatní hudebníky.

Kranke (dabing Yuuki Takada) je na škole Tatefushi Academy třetím rokem. Kranke je paraplegik, která se může na invalidním vozíku pohybovat pouze s pomocí Doktora. Kvůli její indispozici a prázdnému úsměvu vlastně nikdo nedokáže říct, co si skutečně myslí. Hudba, kterou píše, je depresivní a temná. I přesto má zástupy fanoušků.

Kudan (dabing Mariya Ise) je PR šéfem Obbligato Musicians, zodpovědný za marketing a veřejný obraz Regret a hudebníků. Pomáhá ji v tom vrozená schopnost vymýšlet lži a manipulovat s lidmi. Ráda cituje známé lidi, historické i fiktivní.

Bluffman (dabing Takehito Koyasu) je King of Obbligato Musicians, tajemný muž, který si maskuje tvář. Je druhým velitelem Regret, působí jako její poradce i manažer. Ve skutečnosti vlastně Bluffman všechny hudebníky naverboval místo tichého virtuadolu. Aby toho nebylo málo, je také zkušeným skladatelem, kterého si velmi váží i ostatní mladší hudebníci. Regret je pro něj bezchybnou entitou, která je v každém ohledu nadřazena každému virtuadollu, který kdy existoval. Tato loajalita je základem jeho přesvědčení.

Caligula Effect 2 vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 24. června a má vyjít 19. října v Severní Americe a 22. října v Evropě.


Blue Reflection: Second Light

V Japonsku vydalo Koei Tecmo a Gust demo hry Blue Reflection: Second Light ve verzích pro PlayStation 4 (prostřednictvím PlayStation Store) a pro Switch (přes Nintendo eShop).

Demo obsahuje rovnou dvě části. Prologue, kde se seznámíte s herními systémy a začátkem příběhu, a částí Story Experience, která nabízí jednu scénu z prostřední části příběhu s Hiori Hiraharou.

Hráči, kteří projdou Prologue a budou mít uložena data, získají pro Ao příslušenství Rabbit a fragment Preparing for the Unknown.

Blue Reflection: Second Light vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 21. října a pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 9. listopadu v Severní Americe a v Evropě.


The King of Fighters XV

SNK vydali nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV představující významnou hratelnou postavu jménem Isla (dabing Lynn). Další hratelnou postavou je pak K ‘(dabing Yoshihisa Kawahara)

Kreativní režisér hry The King of Fighters XV Eisuke Ogura prozradil, že je Isla jejich nejnovější postavou a "Pokud jde o její místo v příběhu, je soupeřkou Shun'ei. Má stejné fantomové ruce jako Shun’ei." A právě příběh hry se točí kolem Isly a Shun’ei, takže v něm oba bojovníci hrají velkou roli.

Isla

K'

Níže se ještě můžete podívat na celý speciální program The King of Fighters XV Tokyo Game Show 2021 Online.

The King of Fighters XV má vyjít celosvětově 17. února 2022 pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC.


Danganronpa Decadence – Danganronpa S: Ultimate Summer Camp

Spike Chunsoft vydal nové informace a screenshoty ze hry Dancanronpa Decadence, zahrnující hlavně herní systémy bonusové hry Danganronpa S: Ultimate Summer Camp. Víceméně byly všechny již popsány i dříve a tak je pro nás asi nejdůležitější, že deskovka Danganronpa S: Ultimate bude obsahovat mikrotransakce.

Tyto mikrotransakce nejsou povinné a nejsou pro samotnou hru důležité, ale umožní vám získat postavy a karty upgradů postav. Cenu těchto předmětů (většinou kater) bohužel Spike Chunsoft nezveřejnil, ale víme, že hráči mohou tyto karty získat i prostřednictvím in-game měny získané hraním hry.

Danganronpa S: Ultimate Summer Camp nabídne celkem tři různé herní režimy. Jsou mezi nimi režimy Growth, Battle a MonoMono Machine Shop. Hráči můžou vydělanou herní měnu, nebo koupenou za reálné peníze, vyměnit v MonoMono Machine Shopu k získání nových postav nebo předmětů. Herní peníze získáte přes souboje na Battle Squares a Midboss Battle Squares.

Mezi stroji v obchodu je ale rozdíl. Ve hře jsou celkem tři: MonoMono Yachine s kartami vzácnějších plavek, stroj Golden MonoMono má pouze karty s velmi vysokou vzácností. Fungovat budou podobně jako gacha automaty v jiných hrách.

Důležitý je i Shard systém (systém úlomků), který má souvislost postupem v příběhu. Po dokončení deskovky získáte Hope střepy, které pak můžete použít k postupu v hlavním příběhu.

Danganronpa Decadence vyjde pro Nintendo Switch 3. prosince 2021. Soubor bude obsahovat hry Danganronpa: Trigger Happy Havoc, Danganronpa 2: Goodbye Despair, Danganronpa V3: Killing Harmony a Danganronpa S: Ultimate Summer Camp.


Nobunaga’s Ambition: Rebirth

Koei Tecmo odložilo vydání hry Nobunaga’s Ambition: Rebirth od studia Kou Shibusawa v Japonsku z dříve plánovaného letošního roku na začátek roku 2022. Platformy ale zatím oznámeny nebyly.

Nobunaga’s Ambition: Rebirth nabídne trochu jiný přístup. Válečníci, kterým velíte se stávají retainers/držiteli a budou sice podporovat hráče ve snažení sjednotit celou zemi, ale jednají podle vlastního úsudku.

Retainers si sami zvolí nejlepší postup a budou jednat bez zásahu hráče. Budou předkládat jak by se měly jejich armády vyvíjet, rozšířovat své území a reagovat na invazi nepřátelských sil. Vy sami ale musíte posoudit situaci na bojišti a dělat aktuální rozhodnutí, abyste se dostali z patových situací. Budete spravovat své síly a rozšiřovat své území. Osud vašich armád ale do značné míry závisí na vašich vazalech.

Vás jako daimja budou podporovat vazalové. Ty ale musíte vést, zmapovat jejich postup a průběh akcí a někdy jim dát pokyny. Pro rozšíření země bude nejlepší dát hrady a okresy, pod vaší vládou, vašim vazalům jako léno a nechat je tam vládnout. Rozvoj vašich sil závisí na schopnosti válečníků, kterým bylo léno uděleno. Ve hře se objeví přes 2200 válečníků a klíčem k úspěchu je pochopení jejich různých schopností a osobností.

Hra nabídne dva typy konfliktů. Jedná se o konflikty na mapě země a bitvy, ve kterých pak přímo velíte jednotkám na bojišti. V těchto bitvách bude stěžejní trasa pochodu jednotek a ovládnutí klíčových bodů. Rozhodovat se můžete sami a vydávat příkazy přímo nebo respektovat návrhy a úsudky svých vazalů.


Dusk Diver 2

Justdan International představili první oficiální trailer a screenshoty ze hry Dusk Diver 2 od vývojářů z Wanin Games.

Trailer

Základní ovládání

Crash dovednosti

Dusk Diver 2 vyjde celosvětově pro PlayStation 4, Switch a PC v roce 2022. V Japonsku budou konzolové verze v prodeji od 24. února 2022.


Relayer

Strategické RPG Relayer nakonec vydá v Japonsku Kadokawa Games (její vývojář i vydavatel v jednom) ve verzích pro PlayStation 5 a PlayStation 4 až 17. února 2022 za 7 980 jenů (asi 1 600 Kč). Předobjednávky hry byly spuštěny 30. září.

Relayer měla původně vyjít celosvětově ještě v letošním roce. Protože ale došlo k odkladu, není aktuálně známo, zda Clouded Leopard Entertainment vydají současně hru také v Severní Americe, v Evropě a zbytku Asie.

Poslední vydání časopisu Weekly Famitsu pak přineslo čtyřstránkový článek s novými informacemi o hře, včetně několika podrobností o bitevním systému.

Příběh hry začíná v roce 2049, kdy se lidstvo konečně setkalo s inteligentním životem pojmenovaném Relayers. Přibližně ve stejnou dobu se díky objevu starověké mimozemské civilizace uvádí do pohybu kola osudu takzvaných Starchildern/Hvězdných dětí, lidí s jedinečnými schopnostmi.

 

V roce 2051 se na měsíční základně-kolonii Artemis potkají dvě mladé ženy a odstartuje tak mezigalaktické dobrodružství, při které se lidé setkají s rasou pradávných mimozemšťané a k životu se probudí i naši hvězdní sousedé.

Relayer se odehrává v galaxii Mléčné dráhy, konkrétně v naší sluneční soustavě. V této nepříliš vzdálené budoucnosti dokázalo lidstvo rozšířit sféru svého vlivu až na Jupiter, přičemž na Měsíci a Marsu byly založeny kolonie. Samotnou existenci lidstva ale ohrožují záhadní mimozemšťané Relayeři, kteří mají v plánu zničit vesmír. Jako by v reakci na invazi Relayerů se probouzí Starchildren, lidští zástupci prezentující vůli hvězd.

Relayer je simulačním RPG, ve kterém budete se svými vojáky používat čtyři typy různých kosmických lodí. Souboje probíhají v tahových bitvách, kde hraje každá jednotka svou specifickou roli. Na kosmické lodě můžete použít čtyři různé typy výbavy Star Gear a do kokpitu vsadit jedno Starchild. Vznikne tak loď typu Assault, Sniper, Tank a Scout. Rozsah útoku a výzbroje se samozřejmě u každého typu liší.

Hráči pak mohou použít různé bojové strategie, například použitím hate/nenávisti k upoutání pozornosti nepřítele, využít některé spojence jako návnadu nebo vyzvat spojence, aby nepřítele zatlačili zpět.

Kromě hlavního scénáře nabídne Relayer více než 80 dalších lokalit, včetně vedlejšího příběhu The Asterism’s Voyage, který se odemkne až při postupu hlavního příběhu. Vedlejší epizody nás seznámí s příběhem jednotlivých postav anebo vyřešíte záhadu vzniku Měsíce.

Nakonec pak společnost Kadokawa Games vydala díky letošnímu TGS 14 minut dlouhý souhrnný trailer k této mecha RPG strategii Relayer.

Vydavatel také oznámil bonusy za předobjednávky hry a limitovanou edici, připravené pro Japonsko. Za předobjednání nebo koupení fyzické edice Relayeru, dostanou hráči kód ke stažení obsahu Tera's Rare Item Set, který obsahuje brnění a čip, kterým lze vybavit vašeho mecha, Job Pointy (pro vývoj postavy) a Star Goldy (herní měnu).

Limitovaná edice bude v prodeji za 9 980 jenů (asi 2 050 Kč) a bude obsahovat balíček Tera’s Rare Item Set, soundtrack s 15 skladbami a 100 stránkový artbook. Amazon.co.jp a GEO navíc přidávají ještě jako bonus další obsah (Shining Series Set a Lightning Series Set).

Relayer vyjde v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 až 17. února 2022, ale bude podporovat titulky v angličtině, japonštině, francouzštině, italštině, němčině, španělštině, tradiční čínštině a korejštině.


Mercenaries Rebirth: Call of the Wild Lynx

Společnost Rideon Japan oznámila taktickou RPG simulaci Mercenaries Rebirth: Call of the Wild Lynx, zasazenou do fantasy světu, která má v Japonsku vyjít 14. října pro PlayStation 4 a Switch za 2 200 jenů (asi 450 Kč).

K bitvám, odehrávajících se na izometrických mapách s rozdílnými ve výškovými profily, musíte přistupovat velmi strategicky. Na výsledek buou mít vliv různé elemetární efekty a účinnost útoků se bude lišit podle umístění postavy.

Body dovedností, získané v bitvě, pak lze použít k učení dalších skillů a jejich vylepšování, nebo ke změnám tříd. Díky tomu je zaručena při vývoji postav velká úroveň svobody.


Earth Defense Force 6

Nejnovější vydání Weekly Famitsu potvrdilo informaci, že Earth Defense Force 6 bude letos v den vydání k dispozici jak pro PlayStation 4, tak i pro PlayStation 5. Famitsu navíc uveřejnilo čtyři gameplay videa z hratelného dema hry Earth Defense Force 6, pořízené na letošní Tokyo Game Show 2021 Online z verze pro PlayStation 5. Postupně si tak představíme třídy Air Raider, Fencer, Ranger a Wing Diver.

Air Raider

Fencer

Ranger

Wing Diver

Earth Defense Force 6 vyjde v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 v příštím roce.


Echoes of Mana

Square Enix vydá hru Echoes of Mana od WFS celosvětově na jaře 2022 pro iOS a Android.

Níže se můžete podívat na trailer z Tokio Game Show 2021 Online.


Eiyuden Chronicle: Rising

Městské akční RPG Eiyuden Chronicle: Rising nakonec vyjde na jaře příštího roku pro PlaySation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a Epic Games Store pro PC. Možná to vypadá, že se opakujeme, ale 505 Games a studia Rabbit & Bear Studios a Natsume Atari přidali na seznam verzi pro Switch.

Eiyuden Chronicle: Rising je něco jako vedlejší hra od Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, která má vyjít v roce 2023.

Teaser trailer

Gameplay

V čase od 48:10 do 53:18.

Eiyuden Chronicle: Rising je městské akční RPG zasazené do stejného světa jako Eiyuden Chronicle. Spojuje v sobě předválečné příběhy různých postav, které se nakonec v Eiyuden Chronicle stanou vašimi společníky. Část postav poznáte v originálních příbězích s napínavou akcí s prvky budování města.

Tvůrci dokonce prozradili, že pokud budete mít Eiyuden Chronicle: Rising, budete mít malé výhody, které spojují tuto hru s Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes.


Dyschronia: Chronos Alternate

Nedávno oznámená série Tokyo Chronos se může pochlubit prvním oficiálním titulem. Půjde o hru Dyschronia: Chronos Alternate, kterou vydá společnost IzanagiGames pro konzoli Switch.

Za vývojem stojí studio MyDearest, které společně s IzanagiGames pořádají 28. října ve 20:00 JST tiskovou konferenci, kde nový titul oficiálně představí.

IzanagiGames v tweetu slibují zajímavý zážitek, protože se v něm dočteme že: "Co se stane, když smícháte Nintendo Switch a virtuální realitu? Počkejte si a uvidíte!"


Yurukill: The Calumniation Games

IzanagiGames vydali oficiální teaser trailer na hru Yurukill: The Calumniation Games od G.revs, který pak doplnila společnost NIS America doplnila informací ohledně vydání této hry pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch na západě. Vyjít u nás má také na jaře roku 2022.

Teaser trailer

Oznámení

Tato falešná únikovka, kombinovaná s adventurou a shoot ’em up akcí Yurukill: The Calumniation Games vychází pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC na jaře příštího roku.


Idolmaster: Starlit Season

Bandai Namco vydá v Japonsku 14. října demo hry The Idolmaster: Starlit Season pro PlayStation 4. Půjde o demo Produce Game (Producer Gameplay), které bude dostupné společně s vydáním plné hry. Demu Produce Game se také říká The Debut a nabízí možnost hrár hru od začátku příběhu. Uložené pozice půjde přenést do plné hry.

Společnost Bandai Namco také ukázala kostýmové DLC, které vzniklo ve spolupráci se sérií Ace Combat. Datum vydání přídavku neznáme, jen název: ADF-11F RAVEN.

Startovní trailer

Hudební klip: GR@TITUDE od Projectu Luminous

Starlit Report: Tokyo Game Show 2021 Online Edition

Japonskou verzi najdete zde.

Idolmaster: Starlit Season vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC 14. října.


Magicians Dead: Force of the Soul

Společnost Oizumi Amuzio a vývojáři ze studia Byking oznámili vydání týmové bitevní akční hry Magicians Dead: Force of the Soul, která bude v Japonsku dostupná pro PlayStation 4 na jaře rku 2022.

Oficiální internetové stránky najdete zde.


Melty Blood: Type Lumina

A máte tady další dvě gameplay videa ze hry Melty Blood: Type Lumina od Projectu Lumina, ve kterých se utají Red Arcueid a Kouma Kishima.

Gameplay č.1

Kouma Kishima útočí na Red a dává ji zabrat.

Japonskou verzi najdete zde.

Gameplay č.2

Red kontroluje bojiště, ale Kouma ji blokuje a dostává se do protiútoku.

Japonskou verzi najdete zde.

Dnešní novou hratelnou postavou je Sabre (dabing Ayako Kawasumi).

Tato postava nabízí velké množství kombo útoků a její bitevní styl se spoléhá na rychlé útoky ze střední vzdálenosti.

Japonskou verzi najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina vyjde celosvětově pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 30. září.


Little Witch Nobeta

3D akční střílečka Little Witch Nobeta od Pupuya Games a SimonCreative opustí příští rok Early Access a vyjde ve verzích pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC s japonským dabingem a titulky v angličtině, japonštině a tradiční čínštině.

Vydavatelská společnost Justdan International prozradila něco o zákulisí hry. Tvůrci Little Witch Nobeta spolupracují s virtuální značkou YouTuber Hololive Production od COVER Corp. Tři bossy ze hry nadabují tři YouTuberky Omaru Polka, Shirakami Fubuki a Shirogane Noel. Jedná se o postavy Tania (Ribbon Loving Soul Doll), Monica (Doll Hugging Soul Doll) a Vanessa (Monica a Soul Doll of The Throne).


Potato Flowers in Full Bloom

Společnost Playism vydá koncem příštího roku 3D průzkum dungeonů Potato Flowers in Full Bloom, což je další titul od studia Pon Pon Games (hra Healers Only Live Twice) ve verzi pro Switch a přes Steam pro PC. Podporovat má angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu. Na Steamu je aktuálně do 7. října k dispozici PC demo hry.

Čtyři roky od vydání hry Healers Only Live Twice, připravuje, vytváří a zdokonaluje japonský nezávislý vývojář Pon Pon Games hru Potato Flowers in Full Bloom. Přináší tak svět, kde je trvalou hrozbou pro lidskou společnost kontaminace půdy. V podzemním labyrintu prý ale zanechal alchymista zvláštní semínko, které může růst, aniž by bylo ovlivněno účinky kontaminace.

Při průzkumu podzemí se vám bude postupně rozšiřovat škála akcí. Mapy se ale budou generovat procedurálně během vašeho postupu. Budete řešit hádanky a nástrahy labyrintu a za to získáte poklady a výbavu. Příšery a bossové ale číhají za každým rohem. Navíc jsou dungeony konstruovány lidskou společností z různých dob, takže zde můžete narazit na některé zajímavé předměty z minulosti.

Všechny akce, jako je útok, obrana a používání dovedností, spotřebovává body. Musíte proto dávat pozor, abyste si je úplně nevyčerpali. Pak budou všechny vaše možnosti zredukovány na příkaz Odpočinek, což z vás udělá snadný cíl do doby, než se vaše body neobnoví.

Váš průzkumný tým se bude skládat z různých tříd kde patří rytíři, strážci a šamani, volba je ale jen na vás. Každá třída má jedinečný strom dovedností, ale při každé výpravě do dungeonu si s sebou můžete vzít jen tři další členy, takže vybírat musíte moudře. Vzhled každé postavy lze ale přizpůsobit.


Yu-Gi-Oh! Master Duel

Digitální karetní hra Yu-Gi-Oh! Master Duel vyjde podle Konami pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch, přes Steam pro PC a pro iOS a Android ještě tuto zimu.

Společnost také potvrdila, že hra bude obsahovat kampaň pro jednoho hráče Solo Mode.

Níže se podívejte na celou prezentaci z Tokyo Game Show 2021 Online.

Japonskou verzi najdete zde.


Magatsu Barai

Light vydali první informace a nové screenshoty z bitevního vizuálního románu nové generace jménem Magatsu Barai.

Příběh hry ovlivňuje tajemná síla Spiritshine, která ale v lidech a přírodě existuje odpradávna. Učeň spiritualistiky Hayato Isurugi, musí tuto moc ovládnout a naučit se ji používat pro vymítání démonů. Kromě studia na akademii Shinwa pracuje na částečný úvazek výrobou kouzel.

Než se ale seznámí se sílou Spiritshine, užívá si relativně klidného života, klábosí s dobrými přáteli a tajně plánuje dárek pro svou starší sestru. Tato příjemná rutina je narušena příchodem neznámého útočníka.

Akademie se hroutí a smrtelně zraněný Hayato se snaží chránit své přátele. V tomto okamžiku se setkává s ženu jménem Magatsu, do které se vtělil zlý ducha, zpečetěný jeho předky. To se stalo před 1 000 lety, během éry Heian, kdy město napadlo 13 démonů generálů...

Magatsu Barai má v Japonsku vyjít na 17. ledna 2022 ve standardní verzi, ale v limitované edici, která bude obsahovat mini soundtrack na CD, 48 stránkový artbook a speciální box.


Ninja Issen

Vydavatel CFK a vývojáři ze studia Asteroid-J uveřejnili během Tokio Game Show 2021 Online nový trailer cyberpunkové ninja hyper akční adventury Ninja Issen, která byla poprvé oznámena loni v září.

Ninja Issen je retro plošinovka nabízející celou řadu hyperakcí, bitev jednoho proti několika nepřátelům a dynamických soubojů s bossy. Jde o pocta ninja hrám z klasických 8bitových a 16bitových dob.

Hlavním hrdinou je Kiba, ninja falešně obviněný z atentátu na velmistra svého klanu. Při svém zoufalém útěku před ostatními ninji, kteří se snaží pomstít svého velmistra, se Kiba ocitá uprostřed světa, který dosud nikdy neviděl. Ve výzbroji má naštěstí katanu pro boj z blízka, na dálku může použít šurikeny, vhodné i pro odklon střel a odhozením své katany se může na toto místo teleportovat.

Ninja Issen má pro Switch a přes Steam pro PC v letošním roce.


RPG Time! The Legend of Wright

Vydavatel Aniplex a vývojáři z DeskWorks! vypustili ven pro Tokio Game Show 2021 Online nový trailer a screenshoty z jejich ručně kreslené RPG adventury ze skicáku RPG Time! The Legend of Wright.

RPG Time! The Legend of Wright má vyjít pro Xbox Series, Xbox One a PC ještě tuto zimu a bude podporovat angličtinu i japonštinu. Tady najdete oficiální stránky hry.


Sin Chronicle

V září naznačila Sega tvorbu nového RPG pro mobilní telefony. Teď jej Sega oficiálně představila jako Sin Chronicle. V Japonsku vyjde 15. prosince, ale již nyní je k dispozici předběžná registrace prostřednictvím App Store a Google Play.

Sega slibuje trochu jiný přístup k vyprávění příběhu. V této hře na hrdiny totiž určujete její konec. Ke konci každé kapitoly, budete mít dvě možnosti jak ji ukončit. Vy rozhodnete kdo bude žít a kdo zemře. Osud světa bude záviset na vašich rozhodnutích.

Vždycky budete mít jen jednu možnost si vybrat. Každá postava bude mít svůj vlastní příběh. Spojenci, které si vytvoříte, pak ovlivní výsledek příběhu.

Tvůrci inovativního smartphe RPG Chain Chronicle se opět snaží přinést revoluci v příběhových RPG.

Trailer

Systémy

Prezentace z archivu


Neo Geo Pocket Color Selection Vol. 1 Steam Edition

Na Steam dorazil balíček retro her od společnosti SNK. Neo Geo Pocket Color Selection Vol. 1 Steam Edition je legendární kolekce her z kapesních konzolí, obsahující 10 klasických titulů. Tento balíček obsahuje 3D modely her a jejich kazety, tituly kompatibilní s NEOGEO POCKET si lze nechat zobrazit v monochromatickém režimu a u některých titulů je přidána i lokální kooperace pro dva hráče.

V seznamu her najdete:

  • SNK Gals’ Fighters
  • Samurai Shodown! 2
  • King of Fighters R-2
  • The Last Blade: Beyond the Destiny
  • Fatal Fury: First Contact
  • Metal Slug: 1st Mission
  • Metal Slug: 2nd Mission
  • Dark Arms: Beast Buster 1999
  • Crush Roller
  • Big Tournament Golf

SNK vs. Capcom: The Match of the Millennium

V roce 1999 se spojily společnosti SNK a Capcom a své nejlepší bojovníky hrli proti sobě ve hře SNK vs. Capcom. Nyní je ve verzi SNK vs. Capcom: The Match of the Millenium dostuná přes Steam pro PC.


Touhou Genso Wanderer: Lotus Labyrinth R

Společnost Phoenixx a vývojáři z Aqua Style vydali celosvětově 30. září hru Touhou Genso Wanderer: Lotus Labyrinth R a to ve verzích pro PlayStation 4 a Switch s podporou angličtiny, japonštiny, tradiční a zjednodušené čínštiny. Touhou Genso Wanderer: Lotus Labyrinth R je přes Steam k dispozici také pro PC, ale paradoxně bez podpory anglického jazyka.

Touhou Genso Wanderer: Lotus Labyrinth R nabízí klasické dungeon crawler RPG s oblíbenými postavami série Touhou, ale v absurdně velké skupině. Navíc využívá herní systém Oversized Party System, který posouvá hranice žánru roguelike na úplně jinou úroveň, protože se s sebou můžete vzít do dungeonů doslova desítky partnerů.

K dispozici budou také následující dva stahovatelné přídavky. První přidává partnery Lotus Friends: Patchouli Knowledge, Flandre Scarlet, Letty Whiterock, Youmu Konpaku, Yuyuko Saigyouji, Yukari Yakumo, Kaguya Houraisan, Eirin Yagokoro, Keine Kamishirasawa, Mokou Fujiwara, Eiki Shiki (Yamaxanadu), Komachi Onozuka, Okina Matara, Toyohime Watatsuki, Yorihime Watatsuki, Reimu Hakurei (Blue), Reimu Hakurei (PC-98 ver.) a Miko Rabbit #1.

K získání těchto postav musíte v příběhu postoupit do určitého bodu, dostanete pak ale i nové kostýmy z edice Spring Fasion: Sanae Kochiya a Tenshi Hinanawi.

Další členové týmu půjdou do hry stáhnout prostřednictvím přídavku Touhou: Wily Beast a Weakest Creature: Eika Ebisu, Urumi Ushizaki, Kutaka Niwatari, Yachie Kiccho, Mayumi Jotogu, Keiki Haniyasushin a Saki Kurokoma. Abyste je ale získali, musíte se opět dostat do určitého bodu příběhu.


Star Melody: Yumei Dreamer

Kogado Studio oznámilo hudební adventuru Star Melody: Yumemi Dreamer, která má letos v zimě vyjít digitálně pro PlayStation 4, Switch a PC (přes Steam) s podporou angličtiny, japonštiny a tradiční i zjednodušené čínštiny.

Za vývojem stojí Kuroneko-san Team z Kogado Studia, který stojí za sérií populárních bishoujo her jako jsou třeba Angelic Serenade a Symphonic Rain.

Příběhem nás provede Yumemi Nanahoshi, středoškolská studentka, která žije v malém předměstském přímořském městě Hoshimaki. ta se setká se stvořením jménem Kirara, princeznou z Little Star, což je planeta zničená příšerou Muma.

Muma umí manipulovat s nočními můrami a pohltit duše lidí i ostatních bytostí a Kiraru pronásledovala až na Zem. Aby Yuemi zachránila všechny lidi, musí se stát Dreamerem a Mumu porazit očistnými písněmi. S podporou kamaráda z dětství Kanata, se Yumemi stává Dreamerem a bojuje proti Mumě za záchanu světa.


Crimzon Clover: World EXplosion

Degica Games vydá v prosinci shoot 'em up akci Crimzon Clover: World EXplosion od Yotsubane a Adventure Planning Service přes Steam pro PC. K dispozici je aktuálně demo.

Crimzon Clover: World EXplosion vyšel loni v říjnu ve verzi pro Switch. Obsahuje navíc novou verzi Arrange, která přidává k původnímu Crimzon Clover: World Ignition čtyři další režimy. Ten je v současné době k dispozici pro PC.

Crimzon Clover: World EXplosion nabízí tři obtížnosti a 4 herní režimy. Obtížnost Novice je určen pro začátečníky, Arcade je věrný původní arkádovce a Arrange nabízí nové výzvy.

Mezi herními režimy je Original Mode, hlavní režim s původními lokalitami a finálním bossem, režim Boost upraví obtížnost podle toho, jak dobří budete při ničení nepřátel. Režim Unlimited promění každou stage v intenzivní bojiště, v Time Attack Mode musíte získat co nejlepší skóre za tři minuty a Training režim umižní vlastní nastavení scénáře prostřednictvím výběru režimu, lodi, stage a libovolnému přizpůsobení dalších proměnných.


Prodeje podle Famitsu

Za období od 20. do 26. září 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Lost Judgment (PlayStation 4) – 111 852 ks (novinka)
  2. Dragon Ball Z: Kakarot + A New Power Awakens Set (Switch) – 42 074 ks (novinka)
  3. Lost Judgment (PlayStation 5) – 33 151 ks (novinka)
  4. WarioWare: Get It Together! (Switch) – 21 909 ks (126 317 ks)
  5. Tales of Arise (PlayStation 4) – 15 224 ks (199 668 ks)
  6. Minecraft (Microsoft, 06/21/18) – 12 937 ks (2 204 855 ks)
  7. Ring Fit Adventure (Switch) – 12 489 ks (2,843 132 ks)
  8. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 12 108 ks (4 063 247 ks)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 8 185 ks (4 431 232 ks)
  10. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 7 104 ks (2 381 682 ks)

Hardware

  1. Switch – 36 294 ks (17 133 268 ks)
  2. PlayStation 5 – 22 545 ks (898 102 ks)
  3. Switch Lite – 10 003 ks (4 071 757 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 936 ks (174 094 ks)
  5. PlayStation 4 – 1 641 ks (7 811 573 ks)
  6. Xbox Series S – 1 601 ks (32 624 ks)
  7. Xbox Series X – 1 042 ks (62 385 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 588 ks (1 174 071 ks)

Nejkrásnější chrámy - 白 兎 神社/Hakuto Jinja

Svatyně je zasvěcena legendárnímu bílému králíkovi, kterému údajně pomohl bůh Okuninushi a on mu na oplátku potvrdil, že za manželku získá Yagamihime. Protože je jejich setkání a sňatek prvním zaznamenaným milostným příběhem v Japonsku, byla tato svatyně v roce 2021 zaregistrována jako jedno z posvátných míst pro milence.

Najdete ji asi 40 minut autobusem ze stanice Tottori na JR lince (linka Shikano, autobus Hinomaru), poblíž autobusové zastávky Hakuto Jinja Mae.

Internetové stránky svatyně bohužel nemá, adresa je 603 Hakuto, Tottori-shi, Tottori.

Zdroj: Famitsu, Project Lumina, Sega, IzanagiGames, NIS America, Bandai Namco Entertainment, Spike Chunsoft, Capcom, Ryokutya2089, Kadokawa Games, SNK, Phoenixx, CFK, Aniplex, Degica Games, Oizumi Amuzio, Prime Matter, Konami, Kogado Studio, Light, Rideon Japan, Justdan International, Playism

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama