Přehled novinek z Japonska 52. týdne
The King of Fighters XV Novinka Přehled novinek z Japonska 52. týdne

Přehled novinek z Japonska 52. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Bez standardních soupisek, ale s vizemi japonských vývojářů.

Reklama

Úvod dnešního přehledu bude velmi krátký. Nechci Vás zdržovat nějakými zbytečnými řečmi, když hned první sekce přináší celou řadu pozitivních zpráv a slibů. Obejít se ale musíme bez pravidelných přehledů a tak Vám aspoň za sebe popřeji pohodový a úspěšný nový rok!


Ambice tvůrců her pro rok 2022

Famitsu a 4Gamer.net jako obvykle koncem roku vyzpovídali několik tvůrci her, kteří se podělili o své vize pro rok 2022. Tentokrát jde o 127 osob, z nichž někteří rovnou uvedli nové tituly a oznámení, která máme v roce 2022 čekat. Níže se můžete podívat na to nejdůležitější.

Přehled novinek z Japonska 52. týdne

Acquire

Takuma Endo

"Patrně budeme schopni vydat některé tituly, které byly odloženy nebo ještě nebyly oznámeny. Budu rád, když se mezi nimi najde něco, co se najde odezvu u všech."

Atlus

Shinjirou Takada

„Jako klíčové slovo pro rok 2022 jsem si zvolil ‚Challenge‘ v naději, že vypustím do světa titul, který se stane pilířem Atlusu. Zaměstnanci usilovně pracují na jeho vývoji, aby vytvořili něco, co bude zajímavé a uspokojující každého."

"Díky finálnímu vydání Shin Megami Tensei V si teď trochu oddechujeme, i když doufáme, že letos (2022) také něco oznámíme."

Katsura Hashino

„V loňském roce (2021) vydal Atlus různé tituly. Konečně vstupujeme do doby, kdy může Atlus začít vydávat úplně jiné tituly. Třeba PROJECT Re FANTASY, který vedu a o kterém jsme před několika lety informovali že jej spouštíme, se po několika peripetiích dostal do důležité fáze. Takže bych na něj rád zůstal soustředěný a pracoval na něm společně s týmem. Bude to pro nás důležitý rok."

„Zatím ale nejsme v bodě, kdy bych mohl říct něco konkrétního, ale připravují se různé věci. Těšte se na ně, prosím!”

Naoto Hiraoka

„Pokud jde o budoucí tituly Atlusz, dostáváme od všech nejrůznější požadavky, které používáme jako reference. Doufám, že se na to co přijde, můžete těšit."

Kazuhisa Wada

„Po Steam verzi hry Persona 4 Golden vydáme v roce 2022 remasterovanou verzi hry Persona 4 Arena Ultimax. Samozřejmě neustále pracujeme na vylepšeních a nových věcech, ale pokud jde o Personu, myslíme si, že je důležité, aby si hráči na celém světě mohli užít sérii na různých médiích a to včetně starších titulů, eventů a spolupráce s jinými tituly. 25. výročí Persony bude dále pokračovat a tak nás prosím podpořte!“

Capcom

Ryozo Tsujimoto

"V roce 2022 bych nejprve rád v solidní formě doručil a vydal Monster Hunter Rise: Sunbreak, který je naplánován na léto. A série Monster Hunter oslaví v roce 2024 své 20. výročí, takže bych se měl brzy začít připravovat na další různé věci.“

Experience

Hadžime Čikami

„Tento rok byl díky COVID-19 a dalším problémům extrémně obtížný, ale příští rok konečně budeme moci vydat naši novou hororovou hru Shinigami: Shibito Magire. Kromě toho se blíží naše 15. výročí společnost, takže vyvíjíme nový titul, který není dungeon RPG. Samozřejmě je tu také cenově výhodná verze našeho dungeon RPG Undernauts: Labyrinth of Yomi a jednoho dalšího titulu, který připravujeme, takže nás prosím podpořte i příští rok.“

GungHo Online Entertainment

Kazuki Morishita

„V roce 2022 oslaví Puzzle & Dragons své 10. výročí. V blízké budoucnosti oznámíme různé projekty a novinky, které by měly fanouškům vykouzlit úsměv na tváři, takže se na ně těšte.“

Grasshopper Manufacture

Goichi Suda

„Grasshopper Manufacture se připojila k NetEase Group a vstoupila do období Grasshopper Reborn Vol. 5. Abychom se stali solidnějším a přitažlivějším studiem, budeme ve vývoji každé hry pokračovat pečlivě a se stejnou láskou jako vždycky."

"Ve vývoji je nový titul. Noříme se hluboko."

Granzella

Kazuma Kujo

„Nepodařilo se nám zaktualizovat R-TYPE FINAL 2 do té podoby, ve které měl do konce roku 2021 být, takže doufám, že se nám to podaří co nejdříve. Rok 2022 je také 20. výročím série Disaster Report, takže vydáme ‚Disaster Report 20th Anniversary Kanazawa Curry‘. Těšte se na ni."

„Na rok 2022 připravujeme aktualizaci R-TYPE FINAL 3. Také doufám, že uděláme nové oznámení ohledně Manga Kakeru. Probíhají i přípravy na různé další věci, takže budu za váš zájem rád.“

Kadokawa Games

Yoshimi Yasuda

"GODWARS TEAM je připraven etablovat se jako vývojářské studio, takže bych rád přijal výzvu předělat dříve vydané hry pomocí moderní počítačové grafické technologie."

Koei Tecmo Games

Akihiro Suzuki

"Po vydání Dynasty Warriors 9 Empires se budu připravovat na další vývoj série Dynasty Warriors v roce 2022. Udělám, co bude v mých silách, abych se s každým podělil o nějaké novinky."

Yosuke Hayashi

"V roce 2022 budeme debutovat tituly, na kterých pracujeme již mnoho let a vydláždíme si jimi cestu do budoucnosti."

Kojima Productions

Hideo Kojima

„Novou výzvou je chystaný velký titul. Vzhledem k tomu, že v blízké budoucnosti zmizí hranice zábavy, rád bych z toho udělal rok, kdy uděláme velký krok kupředu a zpochybníme význam různých médií a výroků.“

Cygames

Kenichiro Takaki

„Bude to rok, kdy budeme schopni jako společnost Cygames dodat různý obsah všem, se kterými přímo spolupracujeme na konzolových hrách. Může to nějakou dobu trvat, ale každý tým tvrdě pracuje na vývoji svých tituly s láskou a péčí, takže se prosím těšte na oznámení jejich vydání, která určitě přijdou!!”

„Loni (2021) jsem oznámil svůj nejnovější titul Project GAMM. Stále je ještě zahalen rouškou tajemství, ale vývoj postupuje dopředu s nejlepšími výsledky, jaké jsem zatím viděl. Prosím, těšte se!!!”

JP Games

Hajime Tabata

"Letos (2022) oznámíme nové RPG."

Square Enix

Tomoya Asano

"Za prvé, Triangle Strategy vyjde 4. března. A ve vývoji jsou další nové tituly. Těšte se na ně...!“

Akitoshi Kawazu

"Dlouho jsem se připravoval a chci, aby bal rok 2022 rokem, kdy nabereme formu."

„Plánujeme různé věci, které si fanoušci série SaGa užijí i příští rok. Prosím, těšte se na ně.”

Yoshinori Kitase

"Rád bych se hlavně staral o mnoho populárních seriálů včetně Final Fantasy, SaGa, Star Ocean a Chocobo."

„Svět Final Fantasy VII restartovaný díky Final Fantasy VII Remake se bude i v roce 2022 stále více rozšiřovat. A za prvé, v provozu je aktuálně RPG/battle royal hybrid Final Fantasy VII: The First Soldier. Užijte si bitvy jako kandidát na SOLDIERa!“

Takashi Anzai

"Dragon Quest X oslaví v létě 2022 své 10. výročí. Plánujeme toho hodně, takže se na to těšte."

Masashi Takahashi

„Nejprve se prosím těšte na Bravely Default: Brilliant Lights a Triangle Strategy, které budou k dispozici již brzy! Kromě toho existují různá oznámení, která budeme moci učinit až v roce 2022, takže mějte uši nastražené!“

Naoki Yoshida

„Co se týče Final Fantasy XVI, nejnovějšího vstupu série, bude tento rok[2022] rokem důkladného hraní a vylepšování hlavní hry, kterou jsme připravili. Budeme s blížícím se vydáním pokračovat ve vytváření nových zpráv, takže se na to těšte!“

Sega

Seiji Aoki

„Rád bych oživil uživatelskou komunitu jinými tituly, než je série Virtua Fighter. Sledujte prosím budoucí vývoj různých titulů od Segy.“

Hiroyuki Sakamoto

„Ryu Ga Gotoku Studio se nově restrukturalizovalo, ale i nadále budeme vytvářet hry, které si bude moci užít úplně každý. Prosím, těšte se v budoucnu na některá skutečně překvapivá oznámení!“

Taito

Yuichi Toyama

„Vzhledem k tomu, že v roce 2023 oslavíme 70. výročí společnosti Taito, bude se k této oslavě každé oddělení a divize připravovat na události, různá opatření a na nové tituly. Moje oddělení by také rádo využilo příležitost něco připravit a přitom ještě plnit naše běžné povinnosti..."

Nihon Falcom

Toshihiro Kondo

„Ve vývoji je pokračování The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki. Příběh se dotkne velké záhady, která se objevila napříč v celé sérii.

„Různý vývoj se připravuje také pro sérii Ys, která oslaví 35. výročí, takže se na ně těšte.“

Nippon Ichi Software

Sohei Niikawa

„V roce 2022 vydáme různé tituly, včetně několika nových, pokračování a portů. Zejména u pokračování budeme reflektovat názory našich uživatelů a postupně zlepšovat kvalitu hry. Prosím, těšte se na to, co přijde!"

Masayuki Furuya

"Právě pracuji na svém dalším titulu, tak mě prosím podpořte, jakmile o něm zveřejníme informace!!"

Bandai Namco Online

Sokichi Shimooka

„Ačkoli nebylo od uzavřeného beta testu o Blue Protocolu hodně novinek a nechali jsme vás čekat, ale buďte si jistí, že vývojový tým jede naplno. Těším se na den, kdy budu moci v Asterleeds potkat spoustu návštěvníků! Usilovně pracujeme na tom, abychom zajistili, že náš obsah hry budete milovat dlouhou dobu."

White Owls

Hidetaka „Swery65“ Suehiro

„Příští rok bude pátým výročím od založení White Owls jako společnosti. Udělám co bude v mých silách, abych mohl učinit oznámení, které přiměje herní fanoušky k říct ‚oooh!‘ I nadále mne prosím podporujte. Miluji vás všechny!!"

Mistwalker

Hironobu Sakaguchi na otázku: "Která osoba vás v roce 2021 zaujala?

"Yasumi Matsuno. Zdá se, že píše scénář a já se těším, jaký typ díla to bude."


Triangle Strategy

Vydavatel Square Enix a vývojáři z Artdinku uveřejnili druhý trailer pro strategické RPG Triangle Strategy. Jmenuje se Character and Story a představuje Fredericu Aesfrost, korunní princeznu království Aesfrost.

Triangle Strategy má celosvětově vyjít pro Switch 4. března 2022.


Relayer

Společnost Kadokawa Games vydala čtyřminutové gameplay video pro jejich mecha strategické RPG Relayer, které ukazuje a porovnává hratelnost na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4 v lokalitě Ice Planet.

Relayer má celosvětově vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 24. března 2022. Bude podporovat angličtinu, japonštinu, francouzštinu, italštinu, němčinu, španělštinu, tradiční čínštinu a korejštinu.


Dragon Quest X Offline

Square Enix odložil vydání hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline z původně plánovaného 26. února 2022 na "léto 2022". Tato zpráva je platná pouze pro Japonsko a hra zde bude k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.

Přehled novinek z Japonska 52. týdne

Navíc bylo odloženo i vydání obřího dodatečného obsahu ke stažení v podobě Dragon Quest X: The Sleeping Hero and the Guiding Ally Offline z léta 2022 na podzim 2022.

V komentáři k odkladu uvedl producent hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline Takuma Shiraishi, že bylo vydání odloženo kvůli dalším vylepšením kvality titulu. Tvůrci chtějí zajistit, aby byla hra po vydání v perfektním stavu.


Yomawari 3

Společnost Nippon Ichi Software vydala rozšířenou verzi teaser traileru na hororovou akční adventuru Yomawari 3.

Yomawari 3 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna 2022.


Fullmetal Alchemist Mobile

Square Enix uveřejnili nové vizuály ke hře Fullmetal Alchemist Mobile, které nabízí ilustrace Alphonse a Edwarda Elricových a Winry Rockbell. Oficiální stránky navíc nově nabízí krátké představení jednotlivých aktérů a také krátké ukázky dabingu. Díky tomu víme, že si dabéři z anime zopakují své role i v mobilní hře.

Romi Park se tedy vrátí jako hlas Edwarda Elrica, Rie Kugimiya si zopakuje roli Alphonse Elrica a Megumi Takamoto se také objeví jako Winry Rockbell. Park a Kugimiya dabovali bratry jak v první anime adaptaci Fullmetal Alchemist a později také v povedenější verzi Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

Fullmetal Alchemist Mobile vyjde v Japonsku pro Android a iOS v létě 2022. Předběžná registrace je aktuálně dostupná na obou platformách. V současné době bohužel nevíme nic o potenciálním západním vydání hry.


Melty Blood: Type Lumina

Project Lumina vydali nové gameplay video ze hry Melty Blood: Type Lumina, ve kterém můžeme vidět v akci nově oznámenou postavou Dead Apostle Noel, která si to rozdá s Ciel. Nová postava bude stáhnutelná ještě tuto zimu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Project Lumina ještě před koncem roku oznámil další free obsah ke stažení, kterým je druhá postava do hry Melty Blood: Type Lumina. Jde o Aoko Aozaki (dabing Harukou Tomatsu), která odstartuje 13. ledna 2022 po boku dříve oznámené Dead Apostle Noel.

Aoko Aozaki je jednou z pouhých pěti kouzelníků, kteří v tomto světě existují. Je také nástupcem pátého kouzelníka, ale není považována za zkušenou kouzelnici. Pokud však jde o její „destruktivní“ sílu, je vyloženě bezkonkurenční. Dokáže seslat déšť střel v podobě horkých gejzírů, za což dostala nelichotivou přezdívku „Magic Gunner“. Není ale známo, od koho se to naučila, ale umí používat bojová umění a její bojový styl by se dal považovat za hybrid bojových umění a magie.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Black Rock Shooter FRAGMENT

Originální projekt Black Rock Shooter se opět připomíná další herní adaptací. Tentokrát se o vydání postará Good Smile Company a za vývojem stojí studio G2 Studios, kteří spolu oznámili hru Black Rock Shooter FRAGMENT. Ta vyjde v Japonsku pro iOS a Android koncem roku 2022.

Přehled novinek z Japonska 52. týdne

Značka Black Rock Shooter odstartovala v roce 2007 díky originální ilustrace designéra huke, která byla uveřejněna na jeho osobním blogu a pixiv účtu. Teprve odtud se rozšířila do různých forem médií včetně hudebních videí, televizních anime, her a merche. Koncem tohoto roku pak byl oznámen nový anime projekt s názvem Black Rock Shooter DAWN FALL, který se začne vysílat na jaře roku 2022.

Internetové stránky hry Black Rock Shooter FRAGMENT najdete zde nebo ji můžete sledovat na Twitteru.


The King of Fighters XV

Před koncem roku 2021 se SNK rozhodla aktualizovat internetovou stránku hry The King of Fighters XV příběhem o tom, proč jsou Antonov, King of Dinosaurs a Ramon společně v jednom týmu (tým Galaxy Anton Wrestling aka G.A.W.). Stručně řečeno, je to proto, že jsou všichni tři zápasníci. Druhým důvodem jsou události z poslední hry, po kterých potřeboval Antonov vytvořit nový business.

Přehled novinek z Japonska 52. týdne

SNK neustále přidává aktualizace příběhového pozadí jednotlivých týmů hry The King of Fighters XV. Před týmem G.A.W. prozradili, proč spolupracuje Athena, Mai a Yuri jako Team Super Heroine, a předtím se pozornost soustředila na členy Team Secret Agent Blue Mary, Luong a Vanessu. SNK ale ještě stále neprozradili příběhové pozadí všech týmů.

The King of Fighters XV vyjde 17. února 2022 pro PS4, PS5, Xbox Series X a prostřednictvím Steamu a Epic Games Store pro PC.


Witch on the Holy Night

Vydavatel Aniplex a vývojář z TYPE_MOON vydají v Japonsku v roce 2022 speciální verzi vizuálního románu Witch on the Holy Night v HD rozlišení a kompletním dabingem. Dostupná bude pro PlayStation 4 a Switch. Witch on the Holy Night byla v Japonsku poprvé vydána pro PC v dubnu 2012.

Pak ještě společnosti Aniplex a TYPE-MOON oznámily celovečerní anime Witch on the Holy Night, které vychází z jejich původního vizuálního románu vydanému pro PC v dubnu roku 2012. Za animací stojí ufotable.

Projekt můžete sledovat na Twitteru nebo navštívit internetové stránky.


Noel the Mortal Fate

Switch verze hry Noel the Mortal Fate bude k dispozici od 10. února 2022. Vydavatel Playism, vydavatel a vývojář Vaka Game Magazine a vývojáři ze studia Kawano potvrdili, že bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu a že verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat někdy později.

Noel the Mortal Fate je aktuálně dostupný přes Steam pro PC v angličtině a japonštině. Části 01 až 07 byly vydány v jediném balíčku v květnu roku 2018, následované částí 08 v říjnu 2018 a částí 09 v květnu roku 2020. Poslední tři části 10, 11 a 12 ještě nebyly přeloženy nebo nebyly ještě přes Steam vydány.

Konzolová verze hry Noel the Mortal Fate obsahuje upgradované verze částí 01 až 07, včetně významných doplňků herních částí a scén (třeba dialogy a příběhové sekvence). Obsahuje také úplně novou příběhovou část 3.5.

Uvolněn byl ale také úvodní film Switch verzi, který obsahuje ústřední melodii Gyakkou Doumei od Jin (featuring Kashi).


100 nejlepších her podle TV Asahi

Japonská televizní společnost TV Asahi odvysílala v pondělí 27. prosince 2021 speciální program "50 000 uživatelů hlasuje: Národní hlasování o TV hře“ a oznámili výsledky ankety, v níž více než 50 000 uživatelů z celého Japonska hlasovalo pro svou oblíbenou hru.

Níže najdete seznam 100 nejlepších her, pro které hlasovali japonští hráči:

  • 100. Persona 3
  • 99. Pokémon Platinum Version
  • 98. Persona 4
  • 97. Super Mario World
  • 96. Romance of the Three Kingdoms
  • 95. MOTHER
  • 94. Fire Emblem: Genealogy of the Holy War
  • 93. Persona 5 Royal
  • 92. Monster Hunter 4 Ultimate
  • 91. Street Fighter II
  • 90. Final Fantasy VIII
  • 89. Super Mario Galaxy 2
  • 88. The Legend of Zelda: Skyward Sword
  • 87. Monster Hunter Generations Ultimate
  • 86. Monster Hunter
  • 85. Dragon Quest VI: Realms of Revelation
  • 84. Final Fantasy XI
  • 83. Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past
  • 82. Legend of Mana
  • 81. Dragon Quest Builders 2
  • 80. The Legend of Zelda: Majora’s Mask
  • 79. Metal Gear Solid
  • 78. Nobunaga’s Ambition: Zenkokuban
  • 77. Mario Kart Wii
  • 76. Kirby Air Ride
  • 75. Animal Crossing: Wild World
  • 74. Super Smash Bros. Brawl
  • 73. Gran Turismo 4
  • 72. Kirby Super Star
  • 71. Dr. Mario
  • 70. Monster Hunter: World
  • 69. Super Mario RPG
  • 68. Pokémon X/Y
  • 67. Bloodborne
  • 66. Ghost of Tsushima
  • 65. Suikoden
  • 64. Pokémon Heart Gold/Soul Silver
  • 63. Final Fantasy III
  • 62. Xevious
  • 61. Super Smash Bros.
  • 60. Pokémon Black 2/White 2
  • 59. Dead by Daylight
  • 58. Animal Crossing
  • 57. Super Donkey Kong
  • 56. Super Mario Galaxy
  • 55. Yo-kai Watch 2: Bony Spirits/Fleshy Souls/Psychic Specters
  • 54. Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King
  • 53. Tales of the Abyss
  • 52. The Legend of Zelda
  • 51. Final Fantasy IV
  • 50. Pokémon Ruby/Sapphire
  • 49. Kingdom Hearts
  • 48. NieR: Automata
  • 47. Final Fantasy XIV
  • 46. Dragon Quest II: Luminaries of the Legendary Line
  • 45. Kirby’s Return to Dream Land
  • 44. Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Online
  • 43. Xenoblade
  • 42. Persona 5
  • 41. Momotaro Dentetsu: Showa Heisei Reiwa mo Teiban!
  • 40. Xenogears
  • 39. Dark Souls III
  • 38. Puyo Puyo
  • 37. Final Fantasy IX
  • 36. Pokémon Gold/Silver
  • 35. Xenoblade 2
  • 34. Final Fantasy V
  • 33. Final Fantasy VI
  • 32. Biohazard
  • 31. Tactics Ogre
  • 30. Apex Legends
  • 29. Okami
  • 28. MOTHER 2
  • 27. Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age
  • 26. Pokémon Black/White
  • 25. Tetris
  • 24. Pokémon Red/Green/Blue
  • 23. Fire Emblem: Three Houses
  • 22. Animal Crossing: New Leaf
  • 21. Splatoon
  • 20. Minecraft
  • 19. Suikoden II
  • 18. Metal Gear Solid 3: Snake Eater
  • 17. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
  • 16. Kingdom Hearts II
  • 15. Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen
  • 14. Pokémon Sword/Shield
  • 13. UNDERTALE
  • 12. Super Mario Kart
  • 11. Pokémon Diamond/Pearl
  • 10. Super Mario Bros. 3
  • 9. Final Fantasy X
  • 8. Chrono Trigger
  • 7. Super Smash Bros. Ultimate
  • 6. Dragon Quest III: The Seeds of Salvation
  • 5. Splatoon 2
  • 4. Animal Crossing: New Horizons
  • 3. Final Fantasy VII
  • 2. Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride
  • 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Mutan Insight

Společnost Mutan Insight najímá zaměstnance pro práci na „špičkovém RPG (remake/interní titul) pro PlayStation 5“ vyvinutém „ve vývojovém prostředí využívajícím herní enginy, jako je Unreal Engine 5“. Společnost aktuálně hledá zaměstnance na post návrháře 3D pohybu, 3D uměleckého režiséra, návrháře 3D pozadí a návrháře 2D postav.

Mutan Insight je dceřiná společnost společnosti Mutan, která dříve pracovala na modelech postav pro série Atelier a Blue Reflection nebo na stažitelném obsahu Final Fantasy XV „Episode Ardyn“, dále na modelech pozadí pro Persona Q2: New Cinema Labyrinth a participovala na dalších hrách.


Brány torii - svatyně Morito

Torii, maják a hora Fuji tvoří dohromady jednu dechberoucí scenérii a přitom jsou šechny tři věci v jiném barevném tónu. Zmíněnou torii bránu najdete ve svatyni Morito, která se sama nachází na opuštěném ostrově Najima (Hayama) v prefektuře Kanagawa. Vedle ní stojí maják Hayama (přezdívaný Yujiro), postavený na památku slavného herce Yujiro Ishihara.

Když bránu torii, maják a horu Fuji zaleje světlo zapadajícího slunce, vytvoří jednu z nejkrásnějších japonských scenérií. Je snadné v tuto chvíli ztratit pojem o čase.

Pokud byste si chtěli ostrov prozkounat, můžete se na něj dostat pronajatým kajakem nebo kánoí, ale jen od července do srpna.

Svatyni najdete na tomto místě, internetové stránky zase zde.

Zdroj: Famitsu, Square Enix, Ryokutya2089, Bandai Namco, Project Lumina, Good Smile Company, Aniplex, Playism, Sokuho@Hokanko, NIppon Ichi Software, SNK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama