Přehled novinek z Japonska 6. týdne
Fire Emblem Warriors: Three Hopes Novinka Přehled novinek z Japonska 6. týdne

Přehled novinek z Japonska 6. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Xenoblade, Demon Slayer, Chrono Cross, Fire Emblem, Rune Factory a mnoho dalšího.

Reklama

Dnešní přehled je opravdu našlapaný. A to nemyslím nijak špatně. Těch velkých zpráv opravdu hodně a dočíst jste se o nich mohli již přes týden v souhrnu informací z poledního Nintendo Directu, ale jednu výjimku s sebou tento přehled nese. Jde o totální absenci krátkých zpráv, kterou prostě nahradily ty větší. Za mou osobu musím říct, že oznámení hry Chrono Cros, ve mně vyvolalo nostalgickou slzu. I když jsem hru nehrál, soundtrac z ní jsme měl na CD už pár let před narozením dcery.


Xenoblade Chronicles 3

Nintendo spolu s vývojáři z Monolith Soft oznámili pokračování akční RPG ságy Xenoblade Chronicles. "Trojka" vyjde pro Switch již letos v září.

Xenoblade Chronicles 3 má nabídnout opravdu obrovský svět. Hráči vstoupí do rolí hlavních hrdinů jmény Noaha a Mio a to v době zmatku mezi dvěma znepřátelenými národy: Keves a Agnus. Příběhu hry se zúčastní šest postav pocházejících z těchto dvou národů a hlavním tématem hry má být "život“. Budete prozkoumávat nový svět, který propojí Xenoblade Chronicles a Xenoblade Chronicles 2, které na Nintendo Switch dorazí v září 2022.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Ve zprávě od výkonného ředitele Tetsuyi Takahashiho z Monolith Soft se uvádí, že je to něco málo přes čtyři roky, které uplynuly od vydání Xenoblade Chronicles 2 a jeden a půl roku od vydání Xenoblade Chronicles: Definitive Edition.

"Xenoblade Chronicles 3, jak název napovídá, je třetím díl série Xenoblade Chronicles. V současné době provádíme poslední úpravy, abychom zajistili, že na základě všeho, co jsme se naučili z minulých dílů série, vytvoříme nejlepší možnou hru."

"Hlavní vizuál obsahuje zlomený meč Mechonis a tělo Urayanského Titána se zraněním. Představuji si, že každý, kdo viděl trailer, byl závěrečnou scénou docela překvapen. V čem spočívá tato vizuální nápověda? To zatím nemůžu prozradit. Mohu vám říci, že tento vizuál byl vytvořen před poměrně dlouhou dobou. Přesněji řečeno, přišli jsme s tím někdy mezi koncem vývoje Xenoblade Chronicles a začátkem vývoje Xenoblade Chronicles 2. Není to tedy něco, co jsme do série přidali nedávno."

"Věříme, že se hra bude líbit jak těm, kteří hráli Xenoblade Chronicles nebo Xenoblade Chronicles 2, tak i těm, kteří budou hrát hru Xenoblade Chronicles vůbec poprvé."

Postavy hry navrhl Masatsugu Saito, který navrhl postavy také pro Xenoblade Chronicles 2. I když je v tuto chvíli nemůžou tvůrci ukázat, tak Koichi Mugitani vytvořil některé z hlavních uměleckých návrhů hry: "Jak můžete vidět, tvůrci, kteří pracovali na sérii Xenoblade Chronicles, se opět sešli, aby vytvořili tuto hru."

Za herní hudbou také stojí umělci, kteří do série přispěli již v minulosti. Hudbu pro Xenoblade Chronicles 3 složili Yasunori Mitsuda, Manami Kiyota, ACE (TOMOri Kudo, CHiCO), Kenji Hiramatsu a Mariam Abounnasr. Hudba si i v této hře zachovává jedinečný nádech Xenoblade Chronicles a zároveň přibírá něco nového. Je to motiv melodie na flétnu, která je vlastně jedním z klíčových témat této hry. V traileru se navíc skrývá celá řada dalších prvků a témat, ale podrobnosti o nich budou odhaleny postupně.

Japonské oficiální stránky hry najdete zde.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles

Vydavatel Aniplex a vývojáři z CyberConnectu2 uveřejnili nový trailer, televizní reklamu a screenshoty ze hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles. Na první pohled to nemá moc logiku, ale jde o promo k nové verzi hry pro konzoli Switch, která má v Japonsku vyjít 9. června.

Verze pro Switch bude obsahovat všechny aktualizace vydané pro stávající verze hry. K dispozici bude také limitovaná edice, která obsahuje kostýmy Butterfly Mansion Patient, doplňkové kostýmy Kimetsu Academy a 16 000 bodů Kimetsu.

Oznámení Switch verze

Televizní reklama

Oficiální stránky hry najdete zde.

A teď to důležitější pro nás. Sega vydá 10. června Switch verzi hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles celosvětově, tady i u nás.

Switch verze bude i na západě obsahovat všechny funkce hry, jako na jiných platformách, včetně veškerého obsahu, vydaného po spuštění hry. Jde hlavně o šest nových hratelných postav (Rui, Akaza, Susamaru, Yahaba, Enmu a Yushiro & Tamayo), nové online mise za které získáte Kimetsu body a odemykají další odměny, a všechny vydané aktualizace a změny v boji.

V prodeji bude fyzická Launch edice, která obsahuje plnou hru a klíč k odemknutí postavy Kimetsu Academy (Tanjiro Kamado). Tato edice ale bude časově omezená.

Zároveň můžeme prozradit, že Switch verze nabídne původní obsazení dabérů z anime a to jak japonské, tak anglické verze.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles vyšla v Japonsku poprvé pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 14. října 2021 a 15. října pak na celém světě.


Rune Factory 5

Vydavatelé XSEED Games a Marvelous Europe představili v nových trailerech všech 12 kandidátů na "svobodné mládence a dívky" ve hře Rune Factory 5. Zároveň byly uveřejněny jejich seznamy s krátkým popisem.

Mládenci (ve hře Bachelors) z Rigbarthu:

  • Martin – kovářský učeň
  • Reinhard – čestný rytíř
  • Cecil – učeň detektiva
  • Murakumo – místní hostinský
  • Lucas – tajemný gentleman
  • Ryker – ospalý tesař

Dívky (ve hře Bachelorettes) z Rigbarthu:

  • Priscilla – místní, přátelská
  • Scarlett – váš kolegyně, strážkyně semen
  • Lucy – vždy připravená na výzvu
  • Fuuka – krmička zvířat
  • Ludmila – koketní sukuba
  • Beatrice – šlechtična z Noradu

Po ztrátě paměti přistane hlavní hrdina hry v malém městečku, které žije v souladu s přírodou. Zde je naverbován do organizace mírových strážců známé jako SEED a tímto okamžikem odstartuje váš život začíná.

Kromě běžných povinností pomáhat vesničanům, zkoumat záhady související s runami a vyhledávat příšery, přijdou na řadu také volnočasové aktivity. Ať už budete trávit čas pěstováním plodin, vydávat se na rybářské výpravy, hledat v horách rudu nebo se účastnit místních festivalů, najdete ve hře Rune Factory 5 obří množství způsobů, jak si po náročném dni odpočinout.

Vztahy, které budou hráči vytvářet s obyvateli města, vyústí v další možnosti v boji. Použít tak půjdou speciální Link útoky nebo pak můžete doma využít funkci kooperativního vaření.

Prostřednictvím příběhových linek se hráči sblíží s dvanácti kandidáty na sňatek a více se o nich i dozví. S tou „pravou láskou“ můžete založit vlastní rodinu. A protože láska nezná hranic, poprvé v sérii si můžete vybrat kteréhokoli z dvanácti vhodných kandidátů na sňatek, bez ohledu na pohlaví.

Rune Factory 5 je v Japonsku k dispozici pro Switch a má vyjít 22. března v Severní Americe a 25. března v Evropě.


The King of Fighters XV

SNK vydali speciální krátký anime film ke hře The King of Fighters XV, vytvořený v režii spoluzakladatele Studia G-1 Masamiho Obariho.

Tento "kraťas" bude k dispozici také prostřednictvím herní galerie hry The King of Fighters XV.

The King of Fighters XV má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC vyjít 17. února.


Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Nintendo společně s vývojáři z Omega Force oznámili další musou hru, tentokrát jde o Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Pro Switch vyjde 24. června.

Z Fire Emblem: Three Houses se vrací Edelgard, Dimitri, Claude a další postavy a předvedou nám své bojové dovednosti ve válkou zničeném Fodlanu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Půjde o klasický musou/warriors koncept, kdy pomocí zničujících komb a speciálních pohybů ničit v reálném čase stovky nepřátel.


Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

Square Enix oznámili pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC (přes Steam) hru Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition. Digitálně se k nám dostane 7. dubna.

Hráči se vydají na klasické epické dobrodružství, které přesahuje čas a prostor. Dorazí s vylepšenými ilustracemi od původního návrháře postav Nobuteru Yuukiho, remasterovanou hudbou od skladatele Yasunori Mitsudy a s řadou dalších nových funkcí.

Japonskou verzi raileru najdete zde.

Chrono Cross, který nikdy předtím v Evropě nevyšel, se vrací v podobě remasteru jako Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition. Hra sledujte příběh Serge, který dorazí do jiného světa a dozví se o spojení mezi svou existencí a budoucností planety.

Jde o klasický příběh o dobrodružství a přátelství s jedním z největších a nejrozmanitějších obsazení hratelných postav ze všech dosud vydaných RPG. Na výběr je více než 40 potenciálních členů vaší party a každá postava má navíc své jedinečné dovednosti.

Kromě toho najdete v této edici i hru Radical Dreamers: Le Trésor Interdit, textovou adventuru vydanou pro Satellaview v roce 1996 a která vlastně tvoří základ příběhu.

Remaste nabízí několik zajímavých novinek. Hráči se mohou těšit na 3D modely převedené do HD rozlišení, úplně nové koncepty a redesign postav od Nobuteru Yuukiho, hudbu na pozadí od Yasunori Mitsudy, možnost zapnout nebo vypnout setkání s nepřáteli, vylepšení bitvy, funkci automatické bitvy. Dále byla přidána francouzská, italská, německá a španělská lokalizace, možnost přepínat mezi imitací pixelového písma a fontu ve vysokém rozlišení a možnost vybrat si hraní mezi původní nebo aktualizovanou grafikou.


Triangle Strategy

Pokud jste četli naše dojmy z hraní RPG Triangle Strategy a máte zájem si hru vyzkoušet na vlastní kůži, vydalo Nintendo a Square Enix ro Switch prostřednictvím Nintendo eShopu Prologue Demo. Demo nabízí první až třetí kapitolu a uložená data z dema půjde přenést do plné hry.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Triangle Strategy má celosvětově vyjít pro Switch 4. března.


Disgaea 6 Complete

Společnosti Nippon Ichi Software a NIS America oznámily vylepšenou verzi hry Disgaea 6 s podtitulem Complete. Vyjít má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC. V Japonsku vyjde verze pro PlayStation 5 již 16. června a až pak někdy v létě má následovat vydání všech tří verzí v Severní Americe, Evropě a Austrálii.

Disgaea 6 Complete obsahuje všechny postavy a dodatečný "kosmetický" obsah ke stažení, který následoval po vydání původní hry Disgaea 6: Defiance of Destiny. Complete je ale první hrou série Disgaea, která se objeví na konzoli PlayStation 5.

V Severní Americe bude Disgaea 6 Complete v prodeji i v limitované edici (pro PlayStation 5 a PlayStation 4), která bude obsahovat Deluxe Edition kopii hry, artbook v pevné vazbě, dvudiskový soundtrack, steelbook, látkový plakát, čtyři umělecké karty a sběratelský box.

V Japonsku jsou již nyní k dispozici předobjednávky exkluzivní limitované edice pro obchod Nippon1.jp, která obsahuje kopii hry, stavebnici Bieko nanoblock a artbook a speciální knihovnu série Disgaea.

Pro Evropu žádná limitka prozatím oznámena nebyla.

 

Disgaea 6: Defiance of Destiny byla poprvé vydána v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 28. ledna 2021 a Switch verze pak vyšla celosvětově 29. června 2021. Verze pro PlayStation 4 ale nikdy nebyla na západě vydána.


Grand Kingdom

A teď jedna smutnější záležitost. Spike Chunsoft ukončuje prodej hry Grand Kingdom a veškerého dodatečného obsahu ke stažení. Z obchodu PlayStation Store zmizí v Japonsku 28. února a 29. března vypne společnost online servery. Což je jistě škoda, protože jde o velmi povedou záležitost (naše recenze zde)

Nicméně na západě byly servery vypnuty již 1. října roku 2019, ale anglická verze Grand Kingdom, vydaná přes společnost NIS America, je prostřednictvím obchodu PlayStation Store stále k dispozici.

Plán odstávky hry Grand Kingdom v Japonsku je následující:

  • 28. února - přestane se prodávat hra Grand Kingdom a společně s veškerým obsahem ke stažení zmizí z obchodu PlayStation Store
  • 27. března – proběhne Final War
  • 28. března – No War den, kdy budete moci pouze zkontrolovat výsledky války z 27. března
  • 29. března – servery uzavřeny

Grand Kingdom vyšla poprvé v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 19. listopadu 2015.


Kowloon Highschool Chronicle

PQube vydá v Evropě PlayStation 4 verzi hry Kowloon Highschool Chronicle již 18. března, tedy ve stejný den jako vychází japonská verze. K dispozici jsou již i předobjednávky.

Kowloon Highschool Chronicle je adventurní RPG, poprvé vydané v roce 2004 v Japonsku pro konzoli PlayStation 2. Nová verze obsahuje aktualizovanou grafiku, poměr stran obrazovky 16:9 (pouze v dungeonech) a kompletně nadabovaný hlavní scénář. Jde o stejnou verzi, která vyšla pro Switch v červnu roku 2020.

[Mimochodem, jsem jediný, komu trailer připomíná původní anime Cowboy Bebop? - pozn. autora]

Hlavním hrdinou hry Kowloon Highschool Chronicle je student, ze kterého se v noci stává hledač pokladů. Jde o tajemného a rezervovaného Habakiho, který si musí získat důvěru a přátelství svých spolužáků a s nimi pak odhalíte záhadné tajemství školy.

Komunikace mezi studenty je řízena emocemi. Tento jedinečný mechanismus funguje na principu výběru různých stupňů emocionální intenzity a pomocí něho se dokážete spojit/spřátelit se se svými spolužáky a projít životem jako středoškolský student. Tón vašich rozhovorů určují vlastnosti jako je radost, láska, hněv nebo třeba smutek, což ovlivní, jak na vás budou ostatní postavy v průběhu hry reagovat.

Při prozkoumávání ruin pod školou budete sbírat materiál pro výrobu předmětů, které se vám budou hodit k řešení hádanek. Až po průchodu každého labyrintu se budete moci vydat hlouběji do tunelů a najít starověké artefakty.


Chocobo GP

Square Enix spustil prostřednictvím Nintendo eShopu předobjednávky hry Chocobo GP a také představil první sezónu hry. Titul vychází pro Switch 10. března.

Tyto Chocobo závody, plné magie a chaosu, a obsazují do rolí závodníků postavy z franšíz Chocobo a Final Fantasy, včetně fanoučky oblíbeného Vivi a Steinera z Final Fantasy IX. Chocobo GP nabídne singleplayer, ale i řadu herních online i offline režimů pro více hráčů.

Square Enix pak také představili první sezónu, do které se hráči mohou v podobě Chocobo GP Mode zapojit do turnaje pro 64 hráčů. Každá sezóna potrvá zhruba dva měsíce a nabídne speciální odměny za navýšení svého skóre v sezóně a prostřednictvím účasti v režimu Chocobo GP získáte i vyšší Season Level. V prodeji bude i Prize Pass, který hráčům poskytne přístup k dalším odměnám a možnost efektivněji získávat zdroje (Gil), které lze použít k nákupu různých in-game odměn v Gil Shopu.

Jako bonus za přihlášení do první sezóny mohou všichni hráči na omezenou dobu získat 800 mythril (ekvivalent Prize Pass). Tento přihlašovací bonus mohou získat jak hráči plné verze Chocobo GP, tak i Chocobo GP Lite, nicméně na hru samotnou se vztahují určitá omezení. Jakýkoli mythril získaný v Lite edici se po upgradu přenese do plné verze hry. Jako odměna za první úroveň mohou hráči získat oblíbeného Clouda z Final Fantasy VII a všichni majitelé plné hry mají navíc šanci získat z Gil Shopu Squalla Final Fantasy VIII.


The Tale of Onogoro

AMATA K.K. zveřejnili debutový trailer na svou nedávno oznámenou akční VR adventuru The Tale of Onogoro a zároveň potvrdili, že hra bude k dispozici od svého jarního startu i pro platformu Quest.

Příběh hry začíná ve chvíli, kdy si hráč nasazuje soupravu pro virtuální realitu, aby vyzkoušel svou novou hru. V ten okamžik je připojen k paralelnímu světu, kde žije Haru Kose, služka japonská svatyně. Tento svět je podobný Japonsku z éry Taišo, ale od vynálezu parního stroje během technické revoluce v období Meidži, používají lidé k vytváření nových zázraků kombinaci parní technologie a tajemné starověké síly Ki.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Tento svět je také domovem obřích zvířecích bytostí zvaných Kami. Tito Kami se často objevují ve své rozzuřené formě a působí zmatek. Šintoistické kněží a kněžky jsou vyslány svatyněmi, aby utišili každého z takových Incended Kami a riskují své životy, aby je ochránili občany.

Jednou se na posvátném plovoucím ostrově Onogoro zjevilo pět Incended Kami. Velekněžka Grand Holy Shrine: Daijingu jménem Haru je vyslána na ostrov, aby se o věc postarala. Muž, který je zodpovědný za objevení pěti Incended Kami, Masatake Arakida, ale na Haru zaútočí a ukradne části jejího těla. Poté ji připoutá řetězy ke kameni a zamkne ji ve svatyni. V zoufalé snaze přivolat posily, Haru náhodně přivolá do svého světa.

Zpěvačka ústřední melodie Yumiko Takahashi již nazpívala písně pro celou řadu dalších videoher. Začala studovat japonské lidové písně již ve věku 16 let a v roce 1996 získala cenu na Japonské národní soutěži lidových písní. Po absolvování vysoké školy designu začala pracovat ve vývoji her jako CG umělkyně a herní designérka. V současné době pracuje na volné noze v oblasti grafického designu, řízení vývoje her a psaní. Kromě toho pracuje jako vokalistka a zpěvačka a dabérka v Ethtronic Music Unit AKANE pod jménem Yumibo.


The Cruel King and the Great Hero

NIS America odložili vydání hry The Cruel King and the Great Hero z původně plánovaného 1. března v Severní Americe a 4. března v Evropě, na 11. března v Evropě a 15. března v Severní Americe. Hra pak bude stále k dispozici ve verzích pro PlayStation 4 a Switch, ale důvod odkladu nebyl oznámen.

Přehled novinek z Japonska 6. týdne

Hrdinkou hry je dívka jménem Yuu. Ta se vydává na dobrodružství, při kterém se chce stát velkou hrdinkou. Po jejím boku putuje děsivé zvíře Dragon King, které ji zároveň chrání. Pravda o minulosti dračího krále ale brzy vyjde na povrch a ohrozí jejich poklidný život, který si dosud užívali.

Ve hře The Cruel King and the Great Hero budete prozkoumávat okouzlující prostředí, likvidovat monstra, řešit hádanky a objevovat příběh o přátelství, hrdinství a konfrontací s minulostí.


Yomawari 3

Společnost Nippon Ichi Software vydala nové informace a screenshoty ze hry Yomawari 3, na kterých představuje některé oblasti této hororové akční adventury. Konkrétně jde o školu, nákupní čtvrť, loď a hřbitov.

Jak již bylo dříve řečeno, je Yomawari 3 akční hra, ve které prozkoumáváte noční město. Hlavní hrdinka bloudí v noci městem a hledá „vzpomínky“, které jsou klíčem ke zlomení kletby, která na ni byla uvalena.

Nápovědou k nalezení těchto vzpomínek jsou ztracené předměty každodenní potřeby. Když jej vezme do ruky, může si vybavit vzpomínky, na které již zapomněla. Pokud půjdete na místo, které jste ve vzpomínkách viděli, možná se dozvíte něco nového. Hlavní hrdinka se musí spoléhat na rady ze svých obnovených vzpomínek a dále hledat další „důležité vzpomínky“.

Yomawari 3 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna. Snad se lokalizace dočkáme velmi brzy.


LOOP8

Společnost Marvelous oznámila "RPG pro mládež“ LOOP8. Vyjde pro PlayStation 4, Xbox One a Switch pouze v Japonsku a to ještě v letošním roce.

Hlavní hrdina Nini přišel kvůli prastaré pohromě známé jako „Kegai“ o domov a rodinu. Teď přijíždí do poklidného venkovského města Ashiharanakatsu, aby zůstat u příbuzných své matky. Přivítá jej Konoha, která tvrdí, že je jeho příbuzná.

Lidé sice tvrdí, že že na tomto městě není nic zvláštního, ale ona dívka s liščíma ušima, která si říká "záloha bohů", a tajemná plovoucí koule, která září na obloze, nepůsobí zrovna obyčejně. V tomto městě, kde se prolíná každodenní život a neobyčejné věci, začíná Niniho prosluněné, a také stresující, léto.

LOOP8 je RPG pro mladé, ve kterém žijte svůj každodenní život a bojujte proti „něčemu neobyčejnému“. Léto prožijte po svém, budete navazovat vztahy s lidmi kolem vás, ale také bojovat s pohromami známými jako „Kegai“.

Naštěstí budete mí na vše více pokusů. Když budete chtít něco restartovat, jako je třeba navázání vztahu nebo vypořádání se s Kegai, můžete čas převinout do určitého bodu a zároveň si uchovat zachovat aspoň část svých současného statistik.

Hru řídí jedinečná emocionální umělá inteligence v podobě systému Maturity. Má na starosti všechny aspekty postupu hry, emoce a příběhy postav, které se neustále mění. Každá volba, kterou uděláte, ovlivní svět hry a při každém novém hraní tak získáte jiný zážitek.

Nintendo Direct

Oficiální stránky hry LOOP8 najdete zde.


SD Gundam Battle Alliance

Bandai Namco oznámilo akční RPG ze světa Gundamu jménem SD Gundam Battle Alliance. Vyjde celosvětově v letošním roce pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC (přes Steam).

Příběh SD Gundam Battle Alliance se odehrává v G: Universe. V tomto světě se historie Gundamu kroutí a zatáčí způsoby, které nikdo nemůže předvídat. Aby hráč napravil tuto zkreslenou historii světa, povede eskadru 3 Mobile Suits jednotek, které ovládají nejlepší piloti z celé historie Gundamu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Akce slibuje úžasné vizuální prvky a dynamickou animaci realistického počasí. Podivné jevy Breaks jsou zkroucené legendární okamžiky z historie Gundamu a vy dostanete úkol je opravit. Zažijete tak nejslavnější scény historie Gundamu s novými Mobile Suits, které pak přidáte do svého arzenálu.

SD Gundam Battle Alliance nabídne i mise pro více hráčů. V multiplayeru můžete hrát až se dvěma dalšími hráči.

Tady je kompletní seznam série, které se ve hře objeví:

  • Mobile Suit Gundam
  • Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket
  • Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team
  • Mobile Suit Gundam Thunderbolt
  • Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory
  • Mobile Suit Zeta Gundam
  • Mobile Suit Gundam ZZ
  • Mobile Suit Gundam: Char’s Counterattack
  • Mobile Suit Gundam: Char’s Counterattack Beltorchika’s Children
  • Mobile Suit Gundam Unicorn
  • Mobile Suit Gundam F91
  • Mobile Suit Crossbone Gundam
  • Mobile Suit V Gundam
  • Mobile Fighter G Gundam
  • Mobile Suit Gundam Wing
  • After War Gundam X
  • Turn A Gundam
  • Mobile Suit Gundam SEED
  • Mobile Suit Gundam SEED Astray
  • Mobile Suit Gundam SEED VS Astray
  • Mobile Suit Gundam SEED Destiny
  • Mobile Suit Gundam 00
  • Mobile Suit Gundam 00 The Movie -Awakening of the Trailblazer-
  • Reconguista in G
  • Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

Japonské oficiální stránky najdete zde.


GetsuFumaDen: Undying Moon

Konami vydalo přes Nintendo eShop pro Switch hru GetsuFumaDen: Undying Moon. PC verze bude uvolněna verzi 1.0 přes Steam 16. února. A aktuálně ji můžete vyzkoušet v Early Access.

Switch verze je k dispozici ve standardní a Digital Deluxe edici. Ta obsahuje navíc jako bonusovou hru původní GetsuFumaDen (rozšířenou o digitálního průvodce hrou, nově přidanou funkci rychlého uložení a obrazovku menu v angličtině, texty ve hře a průvodce jsou bohužel k dispozici pouze v japonštině) a režim galerie (obsahuje digitální uměleckou knihu a mini soundtrack s 15 skladbami).

Japonskou verzi traileru najdete zde.

GetsuFumaDen: Undying Moon v sobě kombinuje intenzivní roguelike hack'n'slash akci s ohromujícím temným fantasy světem, oživeným v podobě tradičního japonského umění.

Jako vyvolený vůdce a strážce země živých budete ovládat nadpozemský arzenál a síly klanu Getsu. Díky tomu překonáte mnohonásobnou „Smrt“ a sestoupíte hlouběji do pekla, abyste dokázali vymýtili zdroj kataklyzmatu.


LIVE A LIVE

Square Enix oznámilo HD-2D remake titulu LIVE A LIVE ze Super Famicomu, vydaného v září 1994. Pro Switch vyjde remake fyzicky i digitálně celosvětově 22. července a na západě vydá hru Nintendo.

V Japonsku bude hra dostupná ve standardní fyzické i digitální edici a také ve sběratelské edici. Ta bude dostupná pouze prostřednictvím e-shopu Square Enixu a obsahuje kopii hry, plastový model LIVE A LIVE Structure Arts Buriki Daioh, remake deskovky LIVE A LIVE HD-2D, originální sběratelskou edici soundtracku LIVE A LIVE HD-2D remake, brožuru a tašku přes rameno.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

RPG LIVE A LIVE dříve mimo Japonsko nevyšla. Čeká na vás sedm různých příběhů s různými protagonisty, zasazené do různých časovými obdobími a v různém herním stylu. Na divokém západě budete bojovat o život jako tulák, na kterého je vypsána odměna a v období Edo budete v Japonsku jako shinobi na tajné misi. Tyto příběhy lze hrát v libovolném pořadí a je jen a vás, na jaké další příběhy se postupně vrhnete.

Japonské oficiální stránky najdete zde.


Edens Zero: Pocket Galaxy

Top-down akční RPG Edens Zero: Pocket Galaxy vyjde 24. února pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play. Vydavatelelm a vývojářem je společnost Konami.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Tato nová mobilní hra podle populární mangy Edens Zero má na svědomí Hiro Mashima. Věrná adaptace jeho světa a příběhu bude prezentována v ohromující grafice, která chce k slzám dojmout jak fanoušky anime a původní mangy, tak i ty, kteří ji neznají.

Edens Zero: Pocket Galaxy je věrná originálu, ale obsahuje také nové originální příběhy. Hlavní příběh je navíc úplně nadabován.

Pokud navíc neznáte anime příběh Hiro Mashimy, bude vám stačit hraní hry k seznámení se s vesmírem Edens Zero. Možná dokonce poznáte stránky postav, které jste v originále neviděli.


Taiko Risshiden V DX

Vydavatel Koei Tecmo oznámil hru Taiko Risshiden V DX od Kou Shibusawy. Vyjde pro Switch a PC (přes Steam) 19. května, ale jen v Japonsku.

Kromě standardní edice bude k dispozici bude také limitovaná edice 30th Anniversary Treasure Box, která obsahuje kopii hry, kód ke stažení digitální knihy Taiko Risshiden V Maniacs, pamětní knihu k 30. výročí Taiko Risshiden a hudební kolekci série Taiko Risshiden.

Taiko Risshiden V je typickou "reKoeition“ hrou vydanou pro PC v roce 2004. Je to jako pátá hra ze série Taiko Risshiden, která letos oslaví své 30. výročí. [reKoeition je herní žánr, typický pro Koei Tecmo, který kombinuje simulaci a role-playing/hraní rolí. Typické jsou pro tento žánr série Taiko Risshiden, Uncharted Waters a Ishin no Arashi.]

Ve hře se jako válečník můžete zaměřit na získání hradu, jako obchodník se můžete stát oficiálním prodejcem rodin daimjó, jako ninja se můžete naučit ninjutsu a pracovat ve stínech. Hráč se může svobodně rozhodnout, jak přežije ve světě japonské éry Sengoku. Můžete se také stát pirátem, šermířem, lékařem, kovářem, mistrem čajových obřadů nebo různými jinými povoláními a určit si v Japonsku v éře Sengoku svůj vlastní životní úspěch.

Taiko Risshiden V DX zachovává původní styl Taiko Risshiden V, která je mimichodem stále docela populární díky své vysoké míře svobody, ale přidává další nové prvky. Jde o nových 100 hratelných postav, nové scénáře a mnoho dalšího. Hra prošla remasterováním a je teď ve vysokém rozlišení a byla přidána různá vylepšení funkcí, aby bylo hraní ještě pohodlnější (včetně automatického ukládání a třeba vylepšeného uživatelského rozhraní).

Oficiální stránky najdete zde.


Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival

Bandai Namco oznámilo pro Switch hudební hru Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival. Vyjít má celosvětově ještě v tomto roce.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival nabídne rozsáhlou knihovnou více než 76 úderných beatů od klasických až po populární skladby. Na výběr budou navíc dva nové herní režimy, v režimu DON-chan Band se hráči mohou zúčastnit živého koncertu až pro čtyři hráče a zahrát si společně, zatímco v režimu Great Drum Toy War Mode se můžete postavit proti komukoli jinému a zjistit, kdo je mistrem v bubnování.

Japonské oficiální stránky najdete zde.


The Centennial Case: A Shijima Story

Square Enix oznámili hranou akční mysteriózní adventuru The Centennial Case: A Shijima Story. Ve verzi pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a PC (přes Steam) vyjde celosvětově 12. května.

The Centennial Case: A Shijima Story režíruje Koichiro Ito (třeba Metal Gear Solid V: The Phantom Pain) a produkuje Junichi Ehara (třeba NieR: Automata) a soustředí se kolem rodiny Shijima, která se v minulém století proslavila tím, že v kruhu rodiny zažila řetězec nevysvětlitelných úmrtí.

Hráči se vžijí do role spisovatele záhadných románů Haruky Kagami a využijí své dedukční schopnosti k odhalení čtyř případů vražd, které se v posledních 100 letech staly v domácnosti Shijimy.

Yasuhito Tachibana, producent filmu The Naked Director z Netflixu, fungoval při tvorbě hry jako kameraman a režisér The Centennial Case: A Shijima Story a posouvá vizuální vyprávění na novou úroveň díky vysoce kvalitní kinematografii a napínavým hraným akčním scénám.

Hráči tak budou ponořeni do autentického tradičního japonského příběhu, budou překonávat čas napříč různými érami Japonska a zároveň shromažďovat informace rozptýlené v každé době, abyste odhalili pravdu o nešťastné rodině Shijima a vyřešili prastarou záhadu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Oficiální japonské stránky najdete zde.


KLONOA Phantasy Reverie Series

Bandai Namco vydá 8. července pro Switch kolekci KLONOA Phantasy Reverie Series. někdy později bude následovat vydání pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.

KLONOA Phantasy Reverie Series přinese novým i starým fanouškům remasterované hry KLONOA: Door to Phantomile a KLONOA 2: Lunatea’s Veil. Ve hrách půjde upravit úrovně obtížnosti a pokud budete potřebovat pomoc, můžete v kooperaci pro dva zapojit kamaráda.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Japonské oficiální stránky najdete zde.


Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2

Vývojář Inti Creates vypustili do světa novou DLC postavu pro Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2. Jde o Kohaku Otori z COGEN: Sword of Rewind.

Společnost také oznámila druhý crossover v podobě stahovatelného obsahu pro hru. V hlavní roli bude Yang Yumo z Dusk Diver 2 v podobě hostujícího bosse. Bude vydán spolu se hrou Dusk Diver 2, tedy 24. února.

Dusk Diver 2 ale také obdrží obsah ke stažení, ale vytvořená zase ve spolupráci s Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 v podobě Loly. Více informací bude oznámeno později.

Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Abyss Memory: Fallen Angel and the Path of Magic

Vývojářské studia Byking, stojící třeba za My Hero One’s Justice a Magicians Dead, oznámili novou akční hru Abyss Memory: Fallen Angel and the Path of Magic, ve které budete "malovat smysly". Vyjde 28. dubna pro Switch a PC (přes Steam) s podporou angličtiny a japonštiny. Brzy bude k dispozici i demo. Další podrobnosti ale oznámeny nebyly.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


River City Girls Zero

Společnost WayForward vydá (viz níže) 14. února svou hru River City Girls Zero (Nippon Ichi Software) přes Nintendo eShpo ve verzi pro Switch. Na jaře mají následovat verze pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a pro PC. Na západě si v současné době lze předobjenat i fyzickou edici hry.

V River City Girls Zero se spojí Misako a Kyoko s Kunio a Riki a vyrazí do ulic za tvrdou akcí. Zatímco grafika, hudba a hratelnost zůstávají věrné klasickému 16bitovému vydání ze Super Famicomu, je tato verze hry z roku 1994 vlastně prvním případem, kdy bude lokalizována pro západ.

Do hry byl také přidán nový úvodní film, nové manga cutscény a nová ústřední melodie od skladatelky série River City Girls Megan McDuffee.

Hrát můžete sólo nebo se lokálně spojit s kamarádem a v kooperaci zjistit, jak vlastně příběh River City Girls začal.


The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You

Mages. oznámili novou hru jménem The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You, která v Japonsku vyjde 2. června pro PlayStation 4 a Switch.

Kromě standardní edice za 8 580 jenů (asi 1 600 Kč), bude v prodeji i limitovaná edice za 11 800 jenů (asi 2 200 Kč). Ta bude navíc obsahovat pětidiskový drama set, každý s nějakým příběhem s jednou z pěti sester. Celková herní doba této sady je asi dvě a půl hodiny.

The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You nabízí příběh s mnoha konci, který se mění podle toho, které sestře své city vyznáte. Je to vysněná situace každého fanouška The Quintessential Quintuplets, totiž že Futaro Uesugi vyznává své city každé z pěti sester a hráč tak může vytvořit budoucnost Futara Uesugiho vlastníma rukama. Ve finále existuje celkem 15 různých konců a navíc je tady i skrytá možnost, kterou lze odemknout po zhlédnutí zakončení s každou z pěti sester. Tím pádem je zaručeno několikanásobné opětovné hraní hry The Quintessential Quintuplets the Movie: Five Memories of My Time with You.

Hra nabídna originální příběh zasazený do doby během absolventského výletu na Okinawu. Hráč pojede jako Futaro Uesugi s pěti sestrami na prohlídku Okinawy a kromě animovaných částí, se dočkáme i hraných filmů z prohlídek zajímavých míst, takže se můžete cítit jako byste byli s pěti sestrami opravdu na výletě na Okinawě. Během této cesty se Futaro bude snažit políbit některou ze sester a zajistit si tak budoucnost pro svůj další vztah na dálku. Jestli se mu to povede, zálží čistě na hráči.

Oficiální stránky hry najdete zde.


Heart of the Woods

Vizuální fantasy yuri román Heart of the Woods od vývojářů ze studií Studio Elan a Ratalaika Games vyjde pro PlayStation 5 a PlayStation 4 velmi příznačne již 14. února. Za vydáním bude stát společnost Sekai Games.

Heart of the Woods vyšla poprvé pro PC přes Steam 15. února 2019 a poté 8. července 2021 Switch. Vydání je také plánováno na konzolích Xbox Series a Xbox One, ale nebylo oznámeno kdy.

Heart of the Woods je fantasy yuri vizuální román o paranormálním vyšetřování, starověkých záhadách a lásce mezi dvěma dívkami, která přesahuje život a smrt. Strhující příběh o cestě dvou nejlepších přátel za prošetřováním řečí o nadpřirozených událostech, ke kterým došlo v odlehlé lesní vesnici.


RPG Time! The Legend of Wright

„Ručně vyrobená adventura ze zápisníku“ RPG Time! The Legend of Wright od DeskWorks! vyjde nakonec 10. března pro Xbox Series, Xbox One a pro PC. Vydavatelská společnost Aniplex oznámila, že bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu.

Hrdinou hry je chlapec Kenta, který miluje hry a protože mu skončila škola, nakreslil si všechno do svého zápisníku. Na každé stránce objevíte zábavné a vzrušující triky, bitvy a hra tak nabízí vyloženě nostalgický herní zážitek, ale v novém pojetí.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


EarthBound a EarthBound Beginnings

Prostřednictvím aplikace Super Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online jsou nyní pro Switch k dispozici hry EarthBound a EarthBound Beginnings.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Yu-Gi-Oh! Master Duel

Konami oznámilo celkový počet stažení hry Yu-Gi-Oh! Master Duel, který překonal hranici 10 milionů. Na oslavu nového milníku rozdá Konami 1 000 gemů všem hráčům, kteří se do hry přihlásí do 31. března.

Přehled novinek z Japonska 6. týdne

Tato free-to-play karetní hra vyšla poprvé pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC dne 19. ledna ve více než 150 zemích a regionech.

Verze pro iOS a Android byly vydány 27. ledna v následujících 11 zemích: Alžírsko, Rakousko, Brazílie, Egypt, Francie, Německo, Itálie, Japonsko, Portugalsko, Švýcarsko a Turecko. A Amerika následovala 3. února.

Ve stejný den, kdy byly poprvé uvolněny verze pro iOS a Android, oznámilo Konami, že hra dosáhla hranice čtyř milionů stažení.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • A Plague Tale: Innocence (PS5) – již dostupná celosvětově
  • Chorus (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • Minna no Curling (Switch)
  • My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! – Pirates that Stir the Waters (Switch)

Digitálně

  • Blipz (Switch) – vychází celosvětově
  • Breakout: Recharged (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Castle Morihisa (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • CrossfireX (Xbox Series, Xbox One) – vychází celosvětově
  • Chorus (Xbox Series, Xbox One) – již dostupná celosvětově
  • Derby Conga (Switch) – vychází celosvětově
  • El Gancho (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Hoa (Switch) – již dostupná celosvětově
  • HexON (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Jumping Helix Ball (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX Cloud Version (Switch) – vychází celosvětově
  • Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue Cloud Version (Switch) – vychází celosvětově
  • Kingdom Hearts III + Re Mind (DLC) Cloud Version (Switch) – vychází celosvětově
  • Kingdom Hearts Integrum Masterpiece for Cloud (Switch) – vychází celosvětově
  • Noel the Mortal Fate (Switch) – vychází celosvětově
  • Ocean’s Heart (Switch) – vychází celosvětově
  • OlliOlli World (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Pajama Sam: No Need to Hide When it’s Dark Outside (Switch) – vychází celosvětově
  • Pajama Sam: Thunder and Lightning Aren’t So Frightening (Switch) – vychází celosvětově
  • Pendula Swing: The Complete Journey (Switch) – vychází celosvětově
  • Putt-Putt Saves the Zoo (Switch) – vychází celosvětově
  • Rise of the Third Power (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Spy Fox: Dry Cereal (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Sami Roll (PS5, Xbox Series, Xbox One, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Valis: The Fantasm Soldier (Switch)
  • Valis II (Switch)
  • Valis III (Switch)

Recenze z Famitsu Vol. 1732

  • Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Touken Ranbu Warriors (Switch) – 8/9/9/8 [34/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 31. ledna do 6. února 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 359 064 ks (1 783 721 ks)
  2. Dying Light 2: Stay Human (PlayStation 4) – 24 160 ks (novinka)
  3. Mario Party Superstars (Switch) – 17 503 ks (850 695 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 13 908 ks (4 414 111 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 13 448 ks (4 753 245 ks)
  6. Dying Light 2: Stay Human (PlayStation 5) – 12 891 ks (novinka)
  7. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 11 661 ks (2 494 763 ks)
  8. Minecraft (Switch) – 9 090 ks (2 505 168 ks)
  9. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 8 586 ks (7 175 552 ks)
  10. Ring Fit Adventure (Switch) – 7 286 ks (3 067 125 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 43 051 ks (1 120 339 ks)
  2. Switch – 29 913 ks (17 957 209 ks)
  3. Switch Lite – 19 488 ks (4 549 842 ks)
  4. PlayStation 5 – 15 100 ks (1 143 690 ks)
  5. Xbox Series X – 3 071 ks (80 054 ks)
  6. Xbox Series S – 2 919 ks (61 970 ks)
  7. PlayStation 5 Digital Edition – 1 788 ks (210 536 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 264 ks (1 181 570 ks)
  9. PlayStation 4 – 8 ks (7 819 310 ks)

Brány torii - svatyně Oarai Isosaki

Svatyně Oarai Isosaki pochází z poloviny 9. století a najdete zde torii Kamiiso, která je díky svému místu považována za jedno z nejkrásnějších míst Japonska, kde můžete být při východu slunce. Brána stojí na skále u pobřeží a směřuje k rozlehlému Tichému oceánu. Svatyně Oarai Isosaki je savědcena Onamuchi-no-Mikoto, božstvu míru, zdraví a prosperity.

Každý rok se zde lidé shromažďují během Nového roku, aby byli svědky východu slunce u svatyně Oarai Isosaki. Je to jeden z nejdůležitějších a nejposvátnějších místních zvyků. Pokud budete mít někdy příležitost navštívit Ibaraki, nezapomeňte se u svatyně určitě zastavit.

Najdete ji zde, stránky svatyně naleznete zde.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, WayForward, Konami, Aniplex, Sega, Byking, XSEED Games, Marvelous Europe, SNK, NIS America, Mages., Nintendo, Koei Tecmo, Marvelous, Bandai Namco, Square Enix, Nippon Ichi Software, Inti Creates

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama