Přehled novinek z Japonska 9. týdne
Fantasian Novinka Přehled novinek z Japonska 9. týdne

Přehled novinek z Japonska 9. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dnes to budou epické příběhy a souboje, ale také kempování nebo rybaření.

Reklama

Zajímalo by mne, jestli někdy nastane takový týden, ve kterém nám z Japonska přistanou třeba jen dvě nebo tři novinky. Prozatím to vypadá, že je začátek roku na planetě Nippon velmi plodný a tak je i dnešní přehled nafouknutý až k prasknutí. Dokonce jsem uvažoval, že již nebudu přidávat závěrečný bonus, abych vás zbytečně neunavoval. Nakonec mne ale napadla myšlenka na kratší ucelenější seriál, který by mohl tento přehled vždy pěkně uzavřít. Klidně se vyjádřete, jestli o něj budete stát. Nebo k čemukoli dalšímu.

A nezapomeňte ještě, že Nintendo v pátek vydalo pro hru Super Smash Bros. Ultimate update a nový stahovatelný balíček Challenger Pack 9: Pyra /Mythra.


The Caligula Effect 2

FuRyu tentokrát nenechávají nic náhodě a u hry The Caligula Effect 2 zvolili strategii PR masáže. Po představení hry v minulém týdnu se nám hra od studia Historia ukazuje v prvním oficiálním traileru a v osmi minutách hraní hry.

Trailer

Gameplay

V čase od 40:22 do 48:18.

Vydavatel FuRyu ještě stihl vypustit první trailery ze série hudebních upoutávek. V prvním vystupuje jeden z Obbligato hudebníků, konkrétně Machina, pro kterého složil hudbu Kemu (Horie Shouta), ve druhém pak uvidíme Pandoru a uslyšíme hudbu od Ayase.

RPG The Caligula Effect 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 24. června. Na podzim se máme dočkat i v Severní Americe a v Evropě.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan

Další videomasáž pochází ze stáje Aniplexu, protože CyberConnect 2 sdíleli další video ze své připravované hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Hinokami Keppuutan, tentokrát s Giyu Tomiokou, prezentující se v režimu Versus. Toto je video již třetí postavy, které následuje po představení Inosuke a Zenitsu.

Ve videu můžeme vidět pohyby a speciální schopnosti Water Hashira, včetně jeho charakteristického Dead Calm jako finisheru. Jako základní útok také používá Constant Flux, což je jedna nejsilnějších technik Water Breathing. Ve srovnání s jinými postavami jsou pohyby Giyue rychlé a přesné a odráží se v nich jeho klidné chování.

Giyu je poslední hratelnou postavou, která byla potvrzena po úvodní ukázce hry na druhém ročníku Demon Slayer akce. V současné době je ve Versus Mode celkem pět hratelných postav, včetně Tanjira, Nezuko, Zenitsua a Inosukeho. Zároveň ještě nemáme potvrzeno, zda budou později do seznamu přidány další postavy.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC ještě letošním roce.


Disgaea 6: Defiance of Destiny

Strategické RPG Disgaea 6: Defiance of Destiny vyjde ve verzi pro Switch v Severní Americe a v Evropě 29. června. Zajímavé je, že společnost NIS America a vývojář i Nippon Ichi Software vydali toto strategické RPG v Japonsku v lednu také ve verzi pro PlayStation 4, ta ale nebyla pro západ oznámena.

Hráči, kteří si titul zakoupí v den vydání, získají jako bonus následující čtyři postavy s jejich příběhovými doplňky: Adell, Rozalin, Girl Laharl a Asagi, viz trailer výše.


NieR Re[in]carnation

Applibot a Square Enix si v týdnu připsali další úspěch, protože překonali 10 milionů stažení mobilní hry NieR Re[in]carnation.

Toto akční RPG vyšlo pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play 18. února v Japonsku. K 21. únoru překonalo tři miliony stažení a k 23. únoru to bylo pět milionů. Západní vydání hry NieR Re[in]carnation je plánováno.


Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

Další společností, která nás poslední týdne velmi stabilně zásobuje jednostranně zaměřenými novinky je Acquire, která opět vydala nové trailery postav Sara a Yatabe-san ze hry Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed.

Saru dabuje Yumi Hara. Jde i "prvoligovou" služebnou, pracující v jedné z kaváren v Akihabaře s dlouholetou tradicí. Na první pohled jde o teenagera, ale její konkrétní věk známý není. Je také členkou skupiny Akihabara Vigilance Committee. Další postavou je Yatabe-san (dabing Kentaro Tone) a jde o ústřední postavu Akihabara Vigilance Committee. Vede junk show a v Akihabaře žije vlastně na černém trhu. Hodně lidí jej má rádo jako člověka, na kterého se může spolehnout.

Sara

Yatabe-san

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 20. května, následovat má v létě PlayStation 4, Switch a PC verze na západě.


Laid-Back Camp -Virtual- Lake Motosu

Virtuální kempování v podobě hry Laid-Back Camp -Virtual- Lake Motosu vyjde pro PlayStation 4, Switch, přes Steam pro PC a pro iOS a Android 4. března za 20,85 dolarů. Vývojáři ze studia Gemdrops uveřejnili, že hra bude obsahovat japonský dabing a titulky v japonštině, angličtině, čínštině (tradiční a zjednodušené), korejštině a francouzštině.

Nadeshiko a Rin se ve hře Laid-Back Camp společně vydávají na nové dobrodružství do kempu u jezera Motosu a kempu Fumoto. U jezera Motosu budete hrát za Nadeshiko, zatímco v kempu Fumoto hrajete za Rin. Nadeshiko a Rin společně prožijí řadu jedinečných situací a vy se k nim můžete připojit ve virtuální realitě prostřednictvím smartphonu a prožít tuto krátkou adventuru (každá hra je dlouhá asi jako jedna anime epizoda) tak, jako byste tam opravdu byli. Obě postavy budou úplně nadabovány a scenérie bude jako živá.

Z důvodu oslovení co nejširšího publika bude tento titul vydán současně na šesti různých platformách. Verze pro Nintendo Switch je kompatibilní s brýlemi pro virtuální realitu Toy-Con, verze pro PS4 s PlayStation VR a Steam verze zase VR headsety Oculus Rift, HTC Vive a Valve Index. Laid-Back Camp ale budete moci hrát i bez VR vybavení.

Smartphone verze hry zase půjde přehrávat v režimu na šířku nebo na výšku a i na Nintendu Switch bude podporovat gyroskopické senzory, které umožní naklánět obrazovku a rozhlížet se kolem sebe. Na zařízeních bez gyroskopu, se budete rozhlížet pomocí dotyků na obrazovce smartphonu nebo ovladače. Verze pro PlayStation 4 bohužel nepodporuje pohybový senzor DualShock 4.


Fuuraiki 4

Přes časem jsme vám ukázali, jaká místa se můžete se hrou Fuuraiki 4 v Japonsku navštívit a dnes nám její vydavatel Nippon Ichi Software a vývojáři ze studia Fog představují dívky, které mohou hráči na své cestě po prefektuře Gifu potkat. Samozřejmě si jich nemusíte všímat, ale tyto dívky podobně jako vy cestují po prefektuře Gifu a když s nimi některá zajímavá místa projdete, můžete objevit kouzlo Gifu, které byste jinak nechali bez povšimnutí. Díky rozvíjející se interakci, si s nimi můžete dokonce vytvořit hlubší vztah.

První z nich je Hiyo Yuhara (dabing Rika Kinugawa), která jezdí na motorce FZR a působí na okolí jako starší sestra. Je to typ, který si užívá prohlídku památek a chce se hlavně bavit. S protagonistou hry se potká náhodou a začne se s ním bavit jen proto, že rádi cestují na motorce. Veselá Chiari Mori (dabing Hiyori Kono) budí zdání, že má nějaké problémy, ale její přirozená veselost ji nedovoluje dělat si vrásky. Může být také pěkně zlomyslná, třeba když se protagonisty hry zeptá, jestli do ni při každé příležitosti schválně naráží. Shizuru Unose (dabing Yuki Nagano) je zdánlivě rezervovaná dívka. Je dalekozraká, takže když se dívá na věci z zblízka, nosí brýle. Je také postgraduální studentkou, která studuje místní historie a zvyky a díky tomu má docela dobré znalosti z lokálního folklóru.

Kromě dosud představených dívek potkáte na své cestě po prefektuře Gifu také další dívky, se kterými nebude interakce tak těsná. Jednou z nich je tajemná klidná cool dívka (dabing Mai Fuchigami), které můžete pomoci najít něco co hledá, a dále blondýna (dabing Yuri Haga), která se k vám na chvíli prostě připojí.

Při návštěvě zajímavých míst s dívkami si můžete užít 360stupňové výhledy na krajinu, podobně jako při jízdě na motorce. V turisticky atraktivních místech vám to ale dodá pocit větší interakce s dívkami, se kterými se potkáte. Přitom můžete také libovolně fotit a pořídit tak ten nejlepší snímek, který dokáže zachytit krásu dívek.

Fuuraiki 4 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 22. dubna.


Fantasian

Studio Mistalker vydalo první informace, trailery a screenshoty ze své chystané hry Fantasian. Žánrově spadá do škatulky RPG a adventur, ale odehrává se nádherných dioramatech. Vyjít má pro Apple Arcade (Mac, iOS a tvOS) ještě v letošním roce.

Příběh hry Fantasian je zasazen do říše, ovládané stroji. V tomto multidimenzionálním vesmíru se stává klíčovým faktorem v boji rovnováha mezi Chaosem a Order, v boji mezi říší a machinacemi bohů, kteří ji chtějí ovládnout. Hráči převezmou roli Lea, který se probouzí po obrovské explozi ocitá ztracen v podivné zemi a v paměti mu zůstává pouze jedna vzpomínka.

Hráči se vydávají na cestu za získáním Leových vzpomínek a rozluštění tajemství, které stojí za bizarní mechanickou infekcí, která pomalu pohlcuje vše, co lidé znali. Podmanivý příběh hry napsal Sakaguchi a doplnil jej rozsáhlý soundtrack slavného skladatele série Final Fantasy Nobua Uematsu.

Sakaguchi zúročil v soubojovém systému své zkušenosti z Final Fantasy. Do hry Fantasian přinesl několik vylepšení kvality života v podobě klasického žánru JRPG, jako je právě třeba mechanika Dimengeon Battle, který umožňuje hráčům poslat dříve poražené nepřátele do samostatného dimenzionálního dungeonu, ve kterém pak můžete zefektivňovat svůj boj.

Každé ze 150 míst/dioramat bylo vytvořeno mistry japonského Tokusatsu nebo tvůrci speciálních efektů. Každou sadu miniatur zpracovali filmoví veteráni, kteří pracovali na projektech jako jsou filmech jako Godzilla Attack on Titan a Ultraman.

Pro vyprávění epického příběhu byl použit nový přístup v podobě systému Memory. Hráči se setkávají s postavami a shromažďují různé vzpomínky, zápisy do deníků a další poznámky, které jsou ve hře prezentovány jako miniaturní romány a dotváří příběh hry, říše a postav Fantasianu. Tyto romány jsou všechny vytvořeny v jiném stylu jako jedinečné umělecké dílo s vlastní hudbou a zvukovými efekty.

Příběhový trailer

Funkce hry


The King of Fighters XV

Týden se s týdnem sešel a přes slibované odhalení detailů zde máme opět pouze představení další postavy. SNK se tentokrát chlubí novým trailerem a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, které představují hratelnou postavu Andyho Bogarda (dabing Hiroshi Okamoto).

The King of Fighters XV má vyjít v roce 2021 pro prozatím neohlášené platformy.


The Silver Case 2425

NIS America ve spolupráci se společností Playism a vývojáři ze studia Grasshopper Manufacture vydají 6. července v Severní Americe a v Evropě hru The Silver Case 2425 ve verzi pro Switch. Jde o remaky tajemných adventur he Silver Case a The 25th Ward: The Silver Case.

V Japonsku vyšly remastery The Silver Case 2425 poprvé pro PlayStation 4 v březnu roku 2018, následovala letos v únoru verze pro Switch. A i když bala hry The Silver Case a The 25th Ward: The Silver Case již před vydáním remasteru dostupné na PlayStationu 4 celosvětově, je toto poprvé, co se obě hry objeví i na Switchi.

Předobjednávky za limitované edice jsou spuštěny k dispozici prostřednictvím online obchodu společnosti NIS America (zatím jen na amerických stránkách) a obsahuje kopii hry, soundtrack, dva komiksy, plakát a sběratelskou krabičku.

Zde můžete najít oficiální internetové stránky remaku.


The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV

PC verze hry The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV vyjde prostřednictvím služby Steam 9. dubna, tedy společně se Switch verzí. Informaci oznámili vydavatel hry NIS America společně s vývojáři z Falcomu.

Erebonská říše se znovu ocitá na samém počátku nového válečného konfliktu. Hrdinové z Class VII sice zdárně překonali problémy z Trails of Cold Steel III, ale velmi brzy stojí proti všem silám Říše, která chce úplně obsadit celé území. Navíc zmizel Rean Schwarzer, hrdina Erebonské občanské války a instruktor z Class VII. Staří i noví hrdinové z Class VII se teď musí spojit s hrdiny z celého kontinentu a pokusit se zastavit útočící síly a zachránit zemi před úplným zničením.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV se může pochlubit největším množstvím postav série. Hrdinové Class VII se spojili se Special Support Section a dokonce i hrdiny Liberly.

Na druhou stranu nabízí hra také řadu miniher včetně oblíbených Vantage Master, rybaření a dalších logických her, ale i novinky jako Poker, Blackjack a Horror Coaster.


Maglam Lord

Dalším klasickým týdenním představovačem postav je D3 Publisher a vývojáři z Felistelly, kteří vydali pátý krátký trailer k akčnímu RPG Maglam Lord. Tentokrát se podívejte na Achlaa (dabing Kenji Nojima).

Maglam Lord má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 18. března.


Rune Factory 5

Marvelous představuje ve druhém traileru hru Rune Factory 5 od vývojářů ze studia Hakama. Video bylo odprezentováno během live streamu Rune Factory Channel: To a New Adventure!

Overview trailer

Záznam celého live streamu najdete na tomto odkazu.

Rune Factory 5 má v Japonsku vyjít pro Switch 20. května a následně někdy letos na západě.


Mary Skelter Finale

Vydavatel Idea Factory International vydá koncem tohoto roku dungeon RPG Mary Skelter Finale ve verzích pro PlayStation 4 a Switch v Severní Americe a v Evropě.

Finále mé oblíbené série Mary Skelter vyšlo poprvé v Japonsku v listopadu loňského roku a jde o závěr trilogie Mary Skelter, ve kterém sledujeme osudy Blood Maidens, které se pokouší uniknout z živé věže známé jako Jail a chtějí už žít šťastně až do smrti.


Death end re;Quest

Další hrou, která je již v Japonsku nějaký ten pátek dostupná, a která teprve teď vyjde na západě (i když tady to platí pouze částečně), je Death end re;Quest. Switch verze vyjde prostřednictvím eShopu Nintenda 27. dubna.

Compile Heart převrátili v Death end re;Quest herní styl úplně naopak. Hráči totiž mohou změnit žánr hry a přepnout tak herní režimy z RPG na bojovku, střílečku nebo dokonce na automatovku. Budete také moci libovolně přeskakovat mezi herním světem a skutečným světem, abyste dokázali lokality prozkoumat a našli pohřešovaného kamaráda a odemknout jedno z několika zakončení. Vybírat musíte moudře, protože hranice mezi fantazií a realitou se začnou stírat.

Death end re;Quest vyšla v Japonsku poprvé pro PlayStation 4 v dubnu roku 2018 a poté v únoru 2019 v Severní Amreice a v Evropě. Verze pro PC byla celosvětově spuštěna prostřednictvím Steamu v květnu 2019. Switch vyšla v Japonsku loni v prosinci 2020.


Tantei Bokumetsu

Nippon Ichi Software vydali druhý trailer k investigativní hře Tantei Bokumetsu, doplněný o sérii screenshotů, představujících třeba zbývající členy Detektivní aliance a některé herní systémy.

Každá mapa, na které budete provádět vyšetřování, bude mít časový (na kola) limit. Pokud se vám nepodaří dosáhnout cíle na mapě v rámci stanoveného počtu tahů, nebo pokud detektiv v důsledku spuštění pasti zemře, nastává Game Over.

Mapa bude obsahovat oblasti zvané Tajemné body, kde bude něco špatně a které musí detektivové vyřešit. Na zemi budou Čtverce důkazů, tedy podezřelá místa, kde jsou pravděpodobně důkazy a nebezpečné pasti, označené jako Mrtví sledi, které zde zanechal viník. Různí detektivové mohou jednat různě. Někdo se vydá rovnou vyšetřovat vzdálenou záhadu, aniž by vyšetřovali osobu poblíž, nebo se mohou vydat rovnou směrem k pasti a zemřít. Proto musíte do akcí detektivů zasahovat aby pokračovali ve vyšetřování podle vašich pokynů.

Tantei Bokumetsu má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 27. května.


Neptunia ReVerse

Idea Factory International vydá na západě pro PlayStation 5 hru Neptunia ReVerse. 8. června vvyjde v Severní Americe a 11. června v Evropě.

Svět Neptunie od vývojářů z Compile Heart se jmenuje Gamindustri a skládá se ze čtyř národů, každý pod ochranou vlastní bohyně (asi nemusím říkat, jakou platformu který národ zastupuje):

  • Planeptune: Land of Purple Progress, ovládaný bohyní Neptunem
  • Lastation: Land of Black Regality, kde vládne Noire
  • Lowee: Land of White Serenity, kde vládne bohyně Blanc
  • Leanbox: Land of Green Pastures, kde vládne Vert

Neptunia ReVerse je perfektním RPG série, které může posloužit jako vstup pro nováčky a zároveň jej určitě ocení fanoušci Neptunie. Díky možnostem konzole PlayStation 5 si hráči mohou užít svět Gamindustri ve vylepšené grafice a s novým uživatelským rozhraním.

Vůči původní verzi si teď může Neptune odpočinout u chytání ryb, režim Arrange nabídne možnost vybrat si z více než 20 různých postav, se kterými můžete hrát rovnou od začátku a systém Plans vám dovolí vytvářet nové předměty a vybavení, přidávat dungeony k prozkoumání a dokonce upravovat množství nepřátel a materiálů pro sběr v dungeonech. A počet členů vaší skupiny se zvýšil ze 3 na 4.


Fantasy Tavern Sextet Vol. 3: Postlude Days

A teď trochu nevážně (pokud to v souvislosti s tímto přehledem novinek z Japonska vůbec jde). Třetí a poslední díl ze série romantických vizuálních románů od Qureate vyjde pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 18. března celosvětově. Cena hry Fantasy Tavern Sextet Vol. 3: Postlude Days je stanovena na 7,99 dolarů, případně 800 jenů a bude nabízet anglické, japonské a čínské (tradiční a zjednodušené) titulky.

Od chvíle, kdy se náš hrdina, šéfkuchař z maid kavárny v Akihabaře, přenesl do jiného světa, už uplynulo hodně času. Jednoho dne mu do hospody vtrhne osamělá plačící dívka a tvrdí že: "Jsem tady, abych zkontrolovala nepřátelské aktivity!" Ta dívka je Anzu, servírka z maid kavárny, pro kterou náš hrdina pracoval ve svém původním domovském světě. Ukázalo se, že Anzu dorazila do alternativního světa hned po našem hrdinovi a pracoval pro konkurenční hostinec, který bere hospodě Stray Sheep zákazníky. Anzu se s Lupinem dávají do řeči, což vyvrcholí přijetím Anzu do služeb Stray Sheepu. Do tohoto chaosu se do boje o náklonnost našeho hrdiny přidává Plumeria a boj dívek o jeho srdce tak eskaluje. Každodenní život našeho hrdiny je ve fantasy světě vydán na milost a nemilost šesti kráskám a jeho klid se na navždy změní.

Harémové dovádění je ve hře Fantasy Tavern Sextet Vol. 3: Postlude Days ještě šílenější, když se do boje přidá kněžka a dokonce se objeví i jeden legendární hrdina!

Trailer byl vydán také v japonštině a tradiční i zjednošené čínštině.


Hatsune Miku Logic Paint S

Port nonogramové hry pro Switch se konečně objevil na první ukázce a my tak máme trochu lepší představu o tom, jak bude vypadat. Společnost Crypton potvrdila, že picrossová hra Hatsune Miku Logic Paint S se brzy objeví na Switchi, ale zatím jen v Japonsku.

Hatsune Miku Logic Paint je v současnosti k dispozici pro mobilní zařízení, ale nejde o klasickou free-to-play hru. Její cena je 1,99 dolarů na App Store a 2,50 dolerů na Google Play. Hra nabízí 225 puzzle a některé části mají až tři úrovně obtížnosti. Dokončením hádanek můžete odemknout více než 150 obrázků Vocaloidu Hatsune Miku.

Hatsune Miku Logic Paint S vyjde v Japonsku pro Nintendo Switch v tomto roce.


Djungarian Story

Všichni asi známe pet simulátory pro kapesní Nintenda a pro PS Vitu. Tato hry ale primárně nabízely jako objekt zájmu koťata a štěňata. Společnost Success ale ohlásila úplně novou simulaci pro Switch jménem Djungarian Story. Tento křeččí simulátor vyjde v Japonsku 20. května a bude podporovat také angličtinu, japonštinu a čínštinu (tradiční a zjednodušenou).

Ve velmi omezeném množství bude v prodeji za 2 500 jenů (asi za 520 Kč) také fyzická edice, ta ale bude obsahovat pouze kód ke stažení celé hry, dále kód na stahovatelný bonus Sukeroku Pack, exkluzivní bonus v podobě skutečného in-game předmětu Pink Bear, papírový domeček Djungarian Hamster's House a speciální sadu nálepek. Samostatná digitální edice bude stát 1 000 jenů (tedy asi něco víc než 200 Kč a stahovatelný obsah Sukeroku Pack bude v prodeji od června za 500 jenů.

Příběh o džungarském křečkovi a vámi, bude záviset na tom jak se s ním budete mazlit a hrát si s ním a jak moc se s ním spřátelíte. Křečci se ale budou moci rozmnožovat a s ostatními hráči si budete moci vyměňovat předměty v Djundjun Mall a přizpůsobovat si svou křeččí klec.


Puyo Puyo Tetris 2

Společnost Sega vydá pro hru Puyo Puyo Tetris 2 4. března třetí a poslední bezplatnou aktualizaci, která přidává čtyři nové hratelné postavy, podporu hry pro více hráčů napříč konzolemi na PlayStation 5 a PlayStation 4, čtyři nové skladby pro hudbu na pozadí, režim Spectator a Super Spicy úroveň obtížnosti.

Čtyři nové postavy jsou Harpy (dabing Risa Taneda), Ragnus (dabing Akira Miki), Legamunt (dabing Yuuki Ishikari) a Rozatte (dabing Shuusaku Shirakawa). Čtyři nové písně jsou "Koisuru Saikyou Kakutou Joou" z bitvy s Rulue z Puyo Puyo!!, "Puyo!" Boss Manzai (Demo from Puyopuyo)" z boss bitev z Puyo Puyo!!, "Lets! Saishuu Puyo Shoubu!" z posledního boss fightu z Puyo Puyo 7 a "Escape from the City - Cash Cash RMX" od Sonic Generations.

Puyo Puyo Tetris 2 je nyní k dispozici celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch a pro PC vyjde přes Steam 23. března.


Fishing Fighters

Společnost FuRyu nedávno oznámili pro konzoli Switch nový rybářský simulátor a už tady máme spuštění předobjednávek. Jde o hru Fishing Fighters, kterou je již teď možní předobjednat prostřednictvím eShopu Nintenda. Samozřejmě v Japonsku. Níže se můžete podívat na první záběry ze hry a na screenshoty.

Fishing Fighters bude podporovat angličtinu, japonštinu a čínštinu (tradiční i zjednodušenou) a vychází 25. března.

Na Switchi se tak objeví realistická rybářská hra, ve které si můžete díky senzorům v Joy-Conu užít rybaření i doma. Zpětná vazba vás upozorní na to, kdy se ryby dotkly vlasce, kdy sežerou návnadu, zatáhnou za šňůru atd.

Fishing Fighters bude mít příběhový režim, kde budete mít za úkol v každé oblasti nachytat různé úlovky. V závislosti na výsledcích vašeho rybolovu získáte body, které lze použít k nákupu nových rybářských prutů a návnad. Ve hře je navíc více než 100 ryb a každá ulovená ryba bude zaregistrována do vaší knihy úlovků.

V Battle režimu spolu mohou hrát společně až dva hráči ve stolním režimu konzole, až čtyři hráči v TV režimu a osm hráčů prostřednictvím lokální sítě.


Undernauts: Labyrinth of Yomi

O další zajímavé vydání se postará Aksys Games. Koncem roku totiž vyjde v Severní Americe a v Evropě dungeon RPG Undernauts: Labyrinth of Yomi. V Japonsku je tato hra známa jako Yomi wo Saku Hana a u nás vyjde pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC prostřednictvím Steamu.

Přitom Undernauts: Labyrinth of Yomi vyšla poprvé v Japonsku v červnu 2012 netradičně pro Xbox One a ža následně pro PlayStation 4 a Switch v říjnu 2020.

Děj hry je zasazen do Tokia roku 1979, kdy se ze země náhle zvedne mohutná záhadná stavba a vláda pošle tým lidí, aby ji prošetřil. Byli jste vybráni, abyste se připojili k elitní skupině podzemních průzkumníků zaměstnaných společností Cassandra Company. Bohužel nejste jediný, kdo tyto jeskyně prohledává. Ve stínech číhají děsivé příšery, nebezpeční zločinci hledají nové zdroje a začíná se ztrácet velké množství lidí. Test vašich schopností přežit začíná.

Níže se podívejte na trailer připravený pro vydání PS4 a Switch verze v Japonsku.


Dairoku: Agents of Sakuratani

Tak dlouho, jak si jen pamatuje, mohla Akitsu Shino vidět to, co ostatní nemohli. Duchy, zjevení a nepopsatelné tvory. Jako dospělou ji tento talent přivede ke vstupu do tajné vládní agentury The Occult Action Department. Jejím úkolem je za oddělení Sixth Special Preventions Office sledovat mocné bytosti, které cestují mezi jejím světem a světy mimo něj.

Agentka Shino ze své kanceláře v Sakuratani, městě v jiné dimenzi, potkává několik individuí z jiných světů s naprosto odlišnými osobnostmi a schopnostmi - liščího devítiocasého ducha, šibalské Oni a další. Shino je částečná strážkyně brány a částečně průvodkyně, dělá vše pro to, aby tyto entity poznala a zabránila jim dostat se do interdimenzionálních potíží.

Otome vizuální román Dairoku: Agenti Sakuratani od Idea Factory vyšel v Japonsku poprvé pro Switch v květnu loňského roku a 2020 v Japonsku. Aksys Games jej ke konci tohoto roku vydá na západě.


Prinny Presents NIS Classics Volume 1

NIS America ještě oznámila první kolekci strategických RPG Prinny Presents NIS Classics Volume 1. Vyjde pro Switch a pro PC a obsahuje tituly Phantom Brave: The Hermuda Triangle Remastered a Soul Nomad & the World Eaters. Vyjít má letos v létě.

Předobjednávky limitované edice odstartovaly na americkém online obchodu NIS America a limitka obsahuje kopii hry, artbook v pevné vazbě, doudiskový soundtrack, akrylové stojánky Soul Nomad & the World Eaters a Phantom Brave: The Hermuda Triangle Remastered se sběratelskou mincí a sběratelskou krabičkou.


Blaster Master Zero III

Inti Creates oznámili třetí díl sér Blaster Master Zero, který vyjde pro PlayStation 4, Switch a pro PC (přes Steam a Epic Games Store) 29. července.

Hra Blaster Master Zero III byla odhalena 4. března během akce New Game Plus Expo 2.0. Za vývojem stojí společnost Inti Creates a Blaster Master Zero III je přímým pokračováním hry Blaster Master Zero II, která vyjde na západě pro PlayStation 4, Switch a pro PC (přes Steam a Epic Games Store) pouze digitálně.

Hlavní hrdina série Jason bude v trojce cestovat na místo planetu Sophii, kde celá série odstartovala. V této poslední části příběhu se bude snažit zachránit další postavu série Evu.

Oficiální internetové stránky hry najdete zde.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Blaster Master Zero Trilogy: MetaFight Chronicle

V souvislosti s předchozí správou, vydá v Japonsku společnost Inti Creates kompilaci Blaster Master Zero Trilogy: MetaFight Chronicle. Pro PlayStation 4 a Switch vyjde 29. července za 6 578 jenů (tedy asi 1 300 kč).

Trilogie Blaster Master Zero: Metafight Chronicle obsahuje hry Blaster Master Zero, Blaster Master Zero II a Blaster Master Zero III. První dvě hry nabídnout veškerý dodatečný obsah ke stažení a jako exkluzivní bonus této Trilogie jsou všechny dialogy nadabovány. Blaster Master Zero i Blaster Master Zero II jsou již nyní digitálně dostupné pro PlayStation 4, Switch a pro PC.

V prodeji ale bude také za 9 878 jenů (tedy asi za 2 050 Kč) limitovaná edice, která obsahuje artbook s ilustracemi z titulů Blaster Master Zero Trilogy a CD se soundtrackem s hudbou od Inti Creates Sound Team.

Oficiální stránky trilogie najdete zde.


Pups & Purrs Animal Hospital

Dnes bylo ještě málo zvířátek a tak si dáme novinku od Aksys Games. Společnost chce letos v létě vydat v Severní Americe a v Evropě simulaci Pups & Purrs Animal Hospital od Nippon Columbia, v známou jako Wan Nyan Doubutsu Byouin: Pet o Tasukeru Daiji-na Oshigoto, kde vyšla poprvé loni v červenci 2020.

Vašim úkolem bude stát se nejlepším veterinářem všech dob. Malí rozkošní mazlíčci se necítí příliš dobře, takže jim musíte poskytnout potřebnou péči. Ale protože naši přátelé neumí mluvit, je vaším úkolem v režimu Checkup zjistit, co jim je. Pečlivě zkontrolujte provedením různých testů, jako je rentgen, měření teploty, měření tepu pomocí stetoskopu, jejich zdravotní stav. Jakmile víte co se s nimi děje, nasadíte léčbu. K dispozici je 20 různých miniher, které prověří vaše veterinární schopnosti.

Na klinice bude vaši pomoc potřebovat 18 různých plemen roztomilých chlupatých přátel.

Ve volných dnech můžete odpočívat a užívat si víkend. Vydat se na nákup, vyberat si ze 184 různých oblečení a navštívit kadeřnický salon. Navíc si můžete užít procházky po městě, návštěvu kina, zábavního parku, pláže a mnoho dalšího.


Odklady

Prvním odloženým titulem byl tento týden Dynasty Warriors 9 Empires od Koei Tecma a Omega Force. Z dříve plánovaného přibližného termínu začátkem roku 2021, se vydání odsouvá na neohlášené datum. Hra bude k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.

Koei Tecmo v tiskové zprávě uvedlo, že ačkoli měla být hra Dynasty Warriors 9 Empires vydána na počátku roku 2021, tým stále tvrdě pracuje na vytvoření té "nejlepší možné hry" a přibližný termín oznámí společnost v budoucích aktualizacích stavu vývoje.

O dalším odkladu jsme vás informovali již v týdnu tak jen ve zkratce. Může za něj společnost Arc System Works, která odložila vydání hry Guilty Gear Strive z původně plánovaného 9. dubna na 11. června. Deluxe a Ultimate edice, které obsahují přednostní přístup do hry o tři dny dříve, budou nyní k dispozici od 8. června. Hra bude v prodeji pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC. Plánována je také arkádová verze.


Kingdom Hearts

Na internetovém obchodě Square Enixu se objevily poněkud neobvykle vypadající Keybladey. Společnost totiž spustila předobjednávky na příbory, inspirované sérií Kingdom Hearts. Jde vždy o sadu vidličky a lžíce z nerezové oceli a v prodeji budou od srpna 2021 a dvě ze čtyř sad vypadají jako Keyblady. Jejich cen je stanovena na 29,99 dolarů.

Sada One Kingdom Key bude mít tradiční stříbrnou barvu a varianta Dark Side je měděná. V obou případech jsou ale příbory vyrobeny z nerezové oceli. Další dva vzory jsou s korunkou a k dispozici budou opět stříbrné a černé verze.

K dispozici je ale také prostírání s ikonakami série a na květen 2021 se připravují nějaké další menší vidličky a lžičky z Kingdom Hearts, každý z těchto párů bude za 27,99 dolarů a rukojeti budou zobeny ikonkami ze série.


Tento týden vychází

Tento týden je asi nejdůležitějším vycházejícím titulem Yakuza: Like a Dragon pro PlayStation 5 a remasterované verze Ar nosurge: Ode to Unborn Star DX a Ciel nosurge: Requiem for a Lost Star DX.

Fyzicky i digitálně

  • Přehled novinek z Japonska 9. týdne
    Ar nosurge: Ode to an Unborn Star DX (PS4, Switch)
  • Ciel nosurge: Requiem for a Lost Star DX (PS4, Switch)
  • Surge Concerto DX Agent Pack

    • Code: Silver/. (PS4, Switch)
    • Code: Gold/. (PS4, Switch)
    • Code: Gold/. with 7DGATE CONNECTION Bundle (PS4, Switch)
  • Yakuza: Like a Dragon (PS5) – vychází celosvětové

Digitálně

  • Active Neurons 3: Wonders of the World (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětové
  • A Glider’s Journey (Switch) – vychází celosvětové
  • Ar nosurge: Ode to an Unborn Star DX (PC přes Steam)
  • Ciel nosurge: Requiem for a Lost Star DX (PC přes Steam)
  • Dungeons and Bombs (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětové
  • Duel on Board (Switch) – vychází celosvětové
  • GraviFire (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětové
  • Huntdown (PS4, Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Kill It With Fire (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětové
  • Life of Fly (Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Omvorm (Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Reed Collection (Switch)
  • Ruinverse (PS4, Switch) – vychází celosvětové
  • Sea of Solitude: The Director’s Cut (Switch) – vychází celosvětové
  • Shaolin vs. Wutang (Switch) – k dispozici již celosvětově
  • Sir Lovelot (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětové
  • SUPER METBOY! (Switch) – vychází celosvětové

Prodeje podle Famitsu

Za období od 22. do 28. února 2021.

Software

  1. Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (Switch) – 202 396 ks (novinka)
  2. Bravely Default II (Switch) – 93 061 ks (novinka)
  3. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 74 811 ks (celkem 422 784 ks)
  4. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 40 610 ks (celkem 1 974 795 ks)
  5. Ring Fit Adventure (Switch) – 19 032 ks (celkem 2 413 077 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 13 575 ks (celkem 3 699 547 ks)
  7. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 13 332 ks (celkem 6 668 414 ks)
  8. Uta no Prince-sama Debut for Nintendo Switch (Switch) – 10 588 ks (novinka)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 9 957 ks (celkem 4 175 273 ks)
  10. Minecraft (Switch) – 9 386 ks (celkem 1 834 873 ks)

Hardware

  1. Switch – 50 141 ks (celkem 15 219 554 ks)
  2. Switch Lite – 27 908 ks (celkem 3 346 656 ks)
  3. PlayStation 5 – 30 117 ks (celkem 356 683 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 3 721 ks (celkem 66 176 ks)
  5. PlayStation 4 – 3 201 ks (celkem 7 764 284 ks)
  6. Xbox Series X – 1 429 ks (celkem 27 883 ks)
  7. New 2DS LL (včetně 2DS) – 673 ks (celkem 1 156 715 ks)
  8. Xbox Series S – 58 ks (celkem 7 634 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 16 ks (celkem 1 575 662 ks)

Nejkrásnější chrámy - Tokyo Daijingu

Dnes se podíváme na Japonsko z trochu jiné strany a začneme kratší seriál o důležitých a nejkrásnějších chrámech Japonska. Tím prvním je 東京 大 神宮, známá také v anglickém překladu jako Tokyo Daijingu. Jde o tokijskou pobočka slavné Ise Jingu. Jejich talismany mají ve svém designu bílou konvalinku, která má v řeči květin znamenat návrat ke štěstí.

Tato svatyně je populární kvůli své pověsti jakožto místa lásky. Svatyně se nachází 3 minuty chůze od stanice Iidabaši na trase JR Sobu anebo 5 minut chůze od stanice metra Iidabaši, konkrétně zde.

Zdroj: FuRyu, Aniplex, Famitsu, Acquire, Crypton Future Media, Nippon Ichi Software, Success, Koei Tecmo, Arc System Works, SNK, D3 Publisher, Qureate, Square Enix, Sega, Famitsu, Marvelous, Idea Factory International, NIS America, Compile Heart, Idea Factory International, TokyoFile

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama