Přehled novinek z Japonska z 5. týdne
The King of Fighters XV Novinka Přehled novinek z Japonska z 5. týdne

Přehled novinek z Japonska z 5. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

NieR, Atelier, Ys, Akiba, ale i detektivové, rychlé akce a farmaření na 100 způsobů.

Reklama

Doufám, že pro vás nebyl tento týden moc vypjatý a že jste si našli chvíli času sledovat herní informace. A těch bylo opět požehnaně. Naši recenzi na Werewolfa již asi máte za sebou a stejně také všechny podstatné novinky. Dnes se tedy můžete v klidu zaměřit na přehled oznámení, trailerů a informací z východní ostrovní země. A na konci najdete opět jeden bonus, který v dnešní složité době zůstane chvíli bez využití a jen na něj sedá prach.


NieR Re[in]carnation

Dnes začneme velmi příjemně a na úvod tohoto přehledu si dáme úvodní film ze hry NieR Re[in]carnation, který začátkem týdne uvolnil vydavatel hry Square Enix a vývojáři z Applibotu.

NieR Re[in]carnation má vyjít v Japonsku pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play 18. února. Plánováno je také vydání na západě.


Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

Další informace spadá také do mého oblíbeného odvětví, kterému se říká syntézy. Koei Tecmo a Gust totiž ohlásili vydání balíčku Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack pro konzole PlayStation 4, Switch a pře Steam pro PC. Vyjít má celosvětově 22. dubna.

Balíček Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack bude obsahovat hry Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey DX, Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book DX a Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings DX.

Je fajn, že půjde o DX verze těchto her. Všechny tři tituly budou obsahovat většinu následně vydaného obsahu ke stažení z původního vydání a také i nový obsah. Například Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book DX nabídne i nový kostým pro Sophii, novou epizodu a další drobnosti. Poslední vydání časopisu Weekly Famitsu pak ještě odhalilo, že všechny tři tituly budou obsahovat Photo režim, digitální artbook a režim bitev s dvojnásobnou rychlostí.

Mezi dalšími doplňky najdete u hry Atelier Firis: Alchemist and the Mysterious Journey DX čtyři další vozidla (včetně ponorky a buldozeru), sedm dalších pod-úkolů a vylepšenou verzi bosse Palmyra. Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book DX bude obsahovat další dospělejší kostým, další příběh o zdokonalování se Sophie podle rad její babičky a tři další alchymistické hrnce. Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings DX dostala další malbu spojující svět Nelke & The Legendary Alchemists: Ateliers of the New World, včetně scénáře s Nelke a jeden souboj s bossem (bonusy najdete ve screenshotech výše).

V Japonsku bude balíček Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack k dispozici také v krabicové verzi v limitovaných edicích Premium Box a Special Collection Box a každý titul bude k dispozici také samostatně. Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack Premium Box bude obsahovat fyzické vydání všech tří her, látkový plakát velikosti B3, soundtrack na CD Mysterious Series Special Arrange a karet s ilustracemi. Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack Special Collection Box lze zakoupit přes Gust Shop nebo Amazon Japan a je v něm obsah Premium Boxu, tapiserie velikosti A1, čtyři obrázky a křišťálové těžítko.

Níže se ještě můžete podívat na debutový trailer na Mysterious Trilogy Pack, případně navštívit oficiální japonské internetové stránky. Evropské stránky byly spuštěny později a najdete je zde.

Anglickou verzi traieru najdete zde.


Bravely Default II

Square Enix upět uvilnil několik střípků informací ze hry Bravely Default II a představil zemi Holograd, její ústřední postavy a čtyři další Joby pro postavy.

Holograd obývá militantní národ, který vznikl před 300 lety, kdy se pod vedením jednoho významného hrdiny spojilo mnoho klanů, žijících v pustinách. Důležitou postavou Hologradu je Adamas Holograd (dabing Rikiya Koyama), který je přímým potomkem zmíněného hrdiny. Je veřejným obhájcem vojenského umění a věří, že svět dosáhne míru jen pod vládou silných. Dalším je Maddock Lonsdale (dabing Shigeru Ushiyama), kterému se říká Shogun z Hologradu. Je to spravedlivý voják, obětavý a věrný myšlence obhajované Adamasem. Mora (dabing Ruriko Aoki) je jednou z Adamasových podřízených. Žena, která zvládla umění tvarování a dokázala zamaskovat své pohlaví i věk. Má Adamase ráda a je připravena zahodit všechno, aby mu sloužila. Vishnu Isaac (dabing Taisuke Nishimura) je další z Adamasových podřízených, mág, který zvládl umění magie smrti.

Mezi nové Joby postav patří Bastion, vyvážený pro útok i obranu. Může vytvořit bariéru pro všechny členy skupiny a jednou za bitvu úplně vyrušit poškození. Phantom se specializuje na rychlé útoky pomocí krátkého meče. Díky své vysoké míře úniků a ohromnému počtu zásahů mohou pomocí svých dvou čepelí umí porazit protivníka, aniž by jim poskytl čas na protiútok. Arcanista se specializuje na mocnou magii, která zasáhne všechny nepřátele. Hellblade používá prokletou čepel a riskuje, že si ukrojí i z jeho HP. K zabití nepřítele lze čepeli volně přiřadit různé atributy.

Bravely Default II má vyjít celosvětově pro Switch 26. února a vy si ji již nyní můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Project DT

Opustíme tedy na chvíli zemi vycházejícího slunce a podíváme se na studio Digital Sky. Jde o čínské videoherní studio se sídlem v Čcheng-tu, které nově oznámilo vývoj titulu Project DT. Má jít o velmi rychlou sci-fi akční hru, ve které budete bojovat s mechy.

Vývojáři v současné době spustili nábor nových lidí pro práci na tomto projektu, včetně tvůrců jednotlivých úrovní, spisovatele scénářů, tvůrce 3D scén, návrhářů 3D animací, návrhářů konceptů a techniků, zabývající se Unreal Enginem 4.

Pokud vám studio Digital Sky nic neříká, mají z sebou několik zajímavých věcí, třeba mobilní hry Dragon Ball Z a Tokyo Ghoul, vyvinuté pro Bandai Namco, nebo sérii mobilních vizuálních románů. A ještě několik dalších mobilních titulů.

Trailer

Gameplay

[Nepřipomíná vám gameplay ukázka jednu sérii, která přiměla "ďábla plakat"? - pozn. autora]


Ys IX: Monstrum Nox

Tento týden vyšla PlayStation 4 verze hry Ys IX: Monstrum Nox a proto její vydavatel, společnost NIS America, vypustili se studiem Falcom startovní trailer tohoto západního vydání.

Ys IX: Monstrum Nox je v prodeji pro PlayStation 4 od 2. února v Severní Americe, od 5. února v Evropě a následně 12. února také v Oceánii. Letos v létě se ještě dočkáme Switch verze a přes Steam také verze pro PC. Demo je v současné době k dispozici pouze na PlayStationu 4.


Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed

Společnost Acquire vydala nové trailer, zaměřené na hlavní postavu hry Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed a na vedlejší postavu postavy Suzu Moriizumi. Hlavní hrdina je 18-ti letý student přípravné školy. Život mu změní incident v Akihabaře, kde hledá svého zmizelého kamaráda a narazí na tvory Shadow Souls.

Další vedlejší postavou bude Suzu Moriizumi, dívka stejně stará jako Rui Fumizuki (viz minulý přehled novinek) a také s ní tráví prakticky veškerý čas. Její pravou identitu nikdo nezná, ale vypadá to, že má vždycky něco proti hlavnímu protagonistovi hry a taky má pořád velký hlad.

Protagonista hry

Suzu Moriizumi

Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 20. května. Západní vydání, včetně verze pro PC, je plánováno na letošní rok pod hlavičkou společnosti XSEED Games.


The King of Fighters XV

SNK minulý týden představilo posledního bojovníka z Teamu Hero (Benimaru Nikaido, Meitenkun a Shun'ei) a hned tady máme nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, která představuje další hratelnou postavu v podobě Ioriho Yagami (dabing Takanori Hoshino).

The King of Fighters XV má vyjít v letošním roce pro blíže neohlášené platformy.


SNK vs. Capcom: The Match of the Millennium

SNK vydá 17. února prostřednictvím eShopu Nintenda bojovku SNK vs. Capcom: The Match of the Millennium. Tato Switch verze bude součástí série Neo Geo Pocket Color Selection.

SNK vs. Capcom: The Match of the Millennium vyšla původně pro Neo Geo Pocket Color v prosinci roku 1999 a nabízí na výběr 26 hratelných postav z titulů společností SNK a Capcom.


Rune Factory 5

Vydavatelská společnost Marvelous připravuje pro Japonsko speciální limitovanou edici hry Rune Factory 5. V prodeji bude tento Premium Box za 9 980 jenů (tedy asi za 2 000 Kč) a bude obsahovat kopii hry Rune Factory 5 pro Switch, speciální box, artbook Visual Book, sountrack ze hry Memorial Soundtrack Selection a další stahovatelný obsah v podobě Rune Factory 4 Bachelorette/Bachelor Costume Set.

Rune Factory 5 má pro Switch vyjít v Japonsku 20. května a někdy v roce 2021 také na západě.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Kepputan

Nejnovější vydání časopisu Weekly Jump prozradilo, že hra Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Kepputan bude kromě dříve oznámené verze pro PlayStation 4 k dispozici také pro PlayStation 5, Xbox One a pro PC.

Časopis navíc odhalili, že bude hra obsahovat Story Mode, ve kterém můžete logicky prožít příběh série a Tag Battle Mode, ve kterém si budete moci vyzkoušet hraní za různé jiné postavy.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Kepputan vyvíjí studio CyberConnect2 a vydávat ji bude v Japonsku v letošním roce společnost Aniplex. Další nové informace budou oznámeny ve Weekly Jumpu 15. února.


Cresteaju

Společnost PLiCy vydala na západě remasterovanou verzi indie fantasy RPG Cresteaju, které vyšlo již v roce 2001. Prostřednictvím eShopu Nintendo ji teď koupíte za zavádějící cenu 126 Kč. Plná cena této hry od studia Shou, bude 149 Kč. V Japonsku vyšla remasterovaná verze v září loňského roku.

Cresteaju je sice vytvořeno jediným člověkem, ale jde o plnohodnotné fantasy RPG, které bylo v začátcích internetu nesmírně populární kvůli jeho relativně náročnému scénáři a strategickému bojovému systému. Dokončení hry zabralo více než 30 hodin.

Verze Cresteaju pro Nintendo Switch je prvním portem na domácí konzole a kromě portu původní hry byly přidány i různé nové prvky. Třeba byla obrazovka bitvy přepracována do "full HD" a na "full 3D field" a během bitvy si navíc můžete užívat také dialog s plně nadabovanými postavami, které byly dříve němé.

Jedná se o tyto postavy: Luna (dabing Megumi Natsushiro), Dithen (dabing Yuuki Fujino), Xavier (dabing Sho Jinnai), Layzel (dabing Kousuke Ueda), Cindy (dabing Tomosa Murata), Nack (dabing Hitomi Muraoka), Yumi (dabing Kakeru Hota) a další.

Tato remasterovaná verze hry Cresteaju obsahuje i nové scénáře a novou hudbu na pozadí napsanou původním autorem Shou a i další prvky. Po dokončení hry byly třeba přidány různé prvky, jako další režim Retro Style Mode, si můžete všechny skladby ve hře vychutnat chiptune verzi.

Remasterovaná verze má také implementovaný Online Ranking, kde mohou mezi sebou hráči soutěžit s ostatními a navíc tato funkce nevyžaduje předplatné Nintendo Switch Online. A upravena byla i úroveň obtížnosti tak, aby si mohlo hru užít více hráčů a pro usnadnění postupu ve hře byly přidány také další výukové lekce.


Maglam Lord

D3 Publisher si společně se studiem Felistella připravili první treiler ze série upoutávek, ve kterých nám bude představovat jednotlivé postavy akčního RPG Maglam Lord. Prvním je Dalis, kterého dabuje Yoshiki Nakajima.

Maglam Lord má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 18. března.


BlazBlue Alternative: Dark War

Vydavatel Arc System Works také nezůstává pozadu a vypustil nový trailer na "chain combo x novel RPG" BlazBlue Alternative: Dark War od vývojářů z Linked Brain.

BlazBlue Alternative: Dark War má v Japonsku vyjít pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play 16. února jako free-to-play titul.


The Quintessential Quintuplets ∬: Summer Memories Also Come in Five

Opět tady máme jeden úvodní filmeček, tentokrát nám ho servíruje společnost Mages. a jde o hru The Quintessential Quintuplets ∬: Summer Memories also Come in Five, nabízející "pětinásobné srdcervoucí dobrodružství", odehrávající se na opuštěném ostrově. Příběh vyloženě vychází z manga a anime série.

The Quintessential Quintuplets ∬: Summer Memories also Come in Five má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 25. března.


The Legend of Heroes: Zero no Kiseki

Vydavatel Clouded Leopard Entertainment společně s vývojáři z Falcomu odložili vydání hry The Legend of Heroes: Zero no Kiseki ve Switch verzi pro zbytek Asie z původně plánovaného 18. února na 25. února. Což tedy ve finále není až tak příšerná zpráva.

Jak již bylo oznámeno, toto asijské vydání bude obsahovat japonský dabing s možností zapnout si tradiční čínské nebo korejské titulky. V tuto chvíli ale paradoxně ještě nebylo oznámeno vydání hry v Japonsku.

The Legend of Heroes: Zero no Kiseki byl poprvé v Japonsku představen pro PSP v září roku 2010, následoval v srpnu roku 2011 port pro PC v Číně a červnu roku 2013 v Japonsku. Na PS Vitu se v Japonsku hra podívala v říjnu 2012 a na PlayStation 4 v dubnu 2020. V květnu 2020 vyšla také ve zbytku Asie. Na západě se ji ale asi aktuálně nedočkáme.


Tantei Bokumetsu

Společnost Nippon Ichi Software spustila začátkem týdne nové internetové stránky s ukázkami titulu Bokumetsu. Teaser stránky toho bohužel ještě moc neukazovaly, víceméně šlo jen několik rukou a nejprve tajemný obrázek, který byl časem nahrazen videem. Stránky se navíc každý den postupně měnily a také byly videa postupně nahrazována novými.

Zároveň byl spuštěn Twitter účet @NIS_Bokumetsu. V popisu se můžete dočíst: "Obezřetný konferenciér nového titulu Nippon Ichi Software [**]Bokumetsu. Ti, kdo své životy cítí, jsou tragédi - chci vás zachránit." Bokumetsu znamená v překladu něco jako "vymýcení" a do středy jsme opravdu znali pouze druhou část názvu hry.

Pak ale společnost Nippon Ichi Software veřejně oznámila (prostě v nejnovějším vydání Weekly Famitsu), že půjde o detektivní eliminační hru Tantei Bokumetsu pro PlayStation 4 a Switch a že vyjde v Japonsku 27. května. Tantei Bokumetsu režíruje Munenori Hirose, scénář napsal Kento Jouhana a design postav pochází od Mia Katsumaty.

Příběh hry sleduje 14 různých detektivů, kteří se setkali na odlehlém ostrově a společně se vrhli na vyšetřování, kdy hledají určitého vraha. Hráči se tedy pouští do vyšetřování, ale onen vrah je jedním z nich. Hra postupuje vpřed prostřednictvím dvou odlišných částí. Jedna je vyloženě adventurní, kdy dochází k dialogům, a druhá je vyloženě simulací vyšetřování, ve kterých hráči prozkoumávají lokality na mapě.

Zúčastněných 14 detektivů nemá jména a jsou nazvání spíše podle svých vlastností. V překladu je to: Neschopný detektiv, Detektiv Gurmán, Korporátní detektiv dron, Ideální detektiv, Trpící detektiv, Literární detektiv, Detektiv psanec, Detektiv vědec, Detektiv ze Šibuji, Detektiv aristokrat, Obrněný detektiv, Detektiv Yamato, Detektiv z podsvětí a Šalvějový detektiv.

Video z prvního dne (1. února)

Video z druhého dne (2. února) a ze třetího dne (3. února) najdete v odkazech.

Původně jsem počítal, že k plnému odhalení hry dojde až někdy v příštím týdnu, ale nakonec jsme se dočkali již ve čtvrtek, kdy společnost Nippon Ichi Software vydala úvodní film a také první informace a screenshoty této detektivní adventurní simulace Tantei Bokumetsu, která má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 27. května za 6 980 jenů (asi 1 450 Kč). Režisérem hry je Munenori Hirose, scénář dostal na starost Kento Jouhana a za postavami stojí Mio Katsumata. Rating hry je podle CERO D (tedy 17+) a oficiální stránku najdete zde: nippon1.jp.

Prakticky každá postava ve hře Tantei Bokumetsu je detektivem. Celkem jde o 14 detektivů, kteří čelí sériovému vrahovi a všichni jsou také členy Detective Alliance, organizace složené ze špičkových detektivů. Ve hře se objeví celá řada detektivů s jedinečnými osobnostmi, od hlavního protagonisty, který je takzvaný Incompetent Detective, přes Armored Detective (oblečeného v brnění), Literary Detective (s vynikající pamětí a milující knihy), až po Netherworld Detective, který se specializuje na okultismus.

Tento případ ale nemůže vyřešit jediný detektiv, proto již bude spolupracovat celkem 14. Během hry se budou střídat části, kdy se bude vyšetřovat, a avatar hráče Incompetent Detective (nekompetentní detektiv) nemá žádné speciální dovednosti. Klíčem k úspěšnému vyřešení případu je poskytnutí svým spolehlivým detektivním kolegům podrobné pokyny a nechat je provádět vyšetřování vašim jménem.

Příběh hry Tantei Bokumetsu se točí kolem sériového vraha Yatsuzakikou, který zabil více než 100 lidí a víceméně uvrhl celou zemi do šíleného chaosu. A právě Aliance detektivův se pokusí jeho řádění ukončit. Jenomže přibližně ve stejnou dobu dorazí na odlehlý ostrov, kde sídlí Aliance detektivů pod vedením tajemného The Sage Detective, obyčejný chlapec, středoškolák Wato Houjou, který se touží stát detektivem.

Když se Wato dostane na ostrov, není schopen skrýt své nadšení a tak jej detektivové začnouo podezřívat, že je Yatsuzakikou. Navíc mají informace, že Yatsuzakikou již na ostrov skutečně pronikl a mnoho detektivů již bylo zavražděno.

Aby očistili své jméno, zahájí Wato společně s vůdcem Aliance detektivů vyšetřování. Na živu ale zůstává z původních 100 členů pouze 14 detektivů a Yatsuzakikou je mezi nimi.

Nemohu si pomoci, ale Tantei Bokumetsu mi svým způsobem hodně připomíná herní adaptaci série Danganronpa (když pominete díly jako Ultra Despair Girls atp.). Během adventurních částí totiž budete postupovat příběhem prostřednictvím rozhovorů s členy Aliance detektivů, kteří zůstaliizolováni na ústředí organizace na ostrově Morgue. Během rozhovoru s detektivy ale budete řešit různé případy.

Během částí, které simulují detektivní práci, budete fyzicky vyšetřovat případy a posouvat detektivy jako figurky na herním plánu. Budete prozkoumávat podezřelá místa, vyhledávat všechny stopy, které po sobě zločinec zanechal, a pochopit celý příběh, které dovedly Yatsuzakikoua ke zločinu.

Detektivové si na mapě budou své jednotlivé kroky a činy provádět sami. Na vás bude zasáhnout a změnit jejich akce, ale pouze u detektivů, jejichž důvěru jste si již získali. Budete muset předvídat jejich chování a zasáhnout v pravý čas.

Každý detektiv bude mít pro pohyb, dedukci, ověření, spolupráci a vyšetřování přesné a odlišné statistiky a také se budou mezi sebou lišit v různých oblastech odbornosti. Vědecký detektiv je třeba slabý při vyšetřování, ale dobrý v ověřování důkazů, a obrněný detektiv je slabý v dedukci, ale umí spolupracovat. Klíčem k vyřešení případu je proto vyšetřování, které nejlépe využívá charakteristické rysy každého detektiva.


Tasomachi: Behind the Twilight

Během Steam Game Festival je od 3. do 9. února k dispozici asi 15 dlouhé demo 3D akční adventury Tasomachi: Behind the Twilight, jejíž hlavním motivem je "orientální fantasy". Playism a vývojáři z Orbital Expressu plánují vydání plná verze hry pro PC prostřednictvím Steamu letos na jaře. Za vývojem hry Tasomachi: Behind the Twilight stojí bývalý návrhář 3D her a současný populární nezávislý ilustrátor nocras. Hudbu do hry složil elektronický hudebník Ujico, známý také jako Snail's House.

V adventuře Tasomachi: Behind the Twilight se vžijete do role mladé dívky jménem Yukumo, která prozkoumává záhadné město a sbírá zde různé předměty, ty pak následně používá k opravě své poškozené vzducholodi.

7. února od 17:00 PT proběhne asi hodinový Ask Me Anything rozhovor s tvůrci hry. Účastnit se bude vývojář hry nocras a bude také živě ukazovat hraní demo verze hry.

Demo screenshoty

Playism a vývojáři z Orbital Expressu plánují vydání plná verze hry pro PC prostřednictvím Steamu letos na jaře.


Shachibato! President, It's Time for Battle! Maju Wars

Demo pro tahového roguelike fantasy strategického RPG Shachibato! President, It's Time for Battle! Maju Wars od vývojářů z Preapp Partners, je nyní k dispozici na Steamu. Bude ale pouze po omezenou dobu jako součást akce Steam Game Festival probíhající od 3. do 9. února.

Toto japonské strategické RPG vychází z předchozí hry Shachibato! President, It’s Time for Battle! a nabídne bitvu až s pěti spoluhráči najednou, prezentované ve 3D anime stylu na 3D pozadí. Stanete se prezidentem nové společnosti a najímáte a trénujte nové válečníky, které budete vysílat a dobývat dungeony. Náhodně generované skupiny nepřátel a skryté poklady znamenají prakticky nekonečně dlouhý průzkum.

Trailer

Gameplay


Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Od tohoto týdne lze na eShopu Nintenda předobjednávat hru Story of Seasons: Pioneers of Olive Town. Pokud vám bude stačit tato digitální kopie, dostanete malý bonus. Svého farmáře, ať už mužského nebo ženského pohlaví, budete moci obléci do kostýmu Buffy the Buffalo (v odkazu úplně dole). V oznámení je také vidět, jak budou postavy vypadat a že bude tento kostým dostupný pro všechny, ale za peníze.

Níže se ještě můžete podívat na nový gameplay trailer, který takřka ve dvou minutách ukazuje práci na poli, přizpůsobení postav, zvířata a život v Olive Townu.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town vyjde pro Nintendo Switch 23. března 2021. K dispozici bude také Expansion Pass, který přidá další lokality a zájmy ro vaše milostné pletky.


Muv-Luv Unlimited: The Day After

aNCHOR vydal přes Steam pro PC všechny čtyři epizody série Muv-Luv pod názvem Muv-Luv Unlimited: The Day After. První Episode 00 je v prodeji za 12,49 euro, zatímco všechny další epizody (Episode 01, Episode 02 a Episode 03) již stojí 20,99 euro. Všechny čtyři epizody se do 11. února budou prodávat se slevou 10 procent a pokud máte zájem o všedchny najednou, je k dispozici také Ultimate Collection za 75,46 euro (za 61,12 euro po slevě).

Kromě Muv-Luv Unlimited: The Day After jsou všechny čtyři svazky původní mangy Muv-Luv k dispozici v balíčku Manga Super Bundle 1.


Grand Exile

Studio Pico vydalo nový trailer ke své hře Grand Exile, což má být hybridní 2D akce, kombinovaná se střílečkou. Vydání je naplánováno pro Switch a pro PC.

Datum vydání Grand Exile ještě nebylo oznámeno, protože studio Pico funguje pouze v dvoučlenném osazení a tak i když sídlí v Japonsku, byli nuceni na vývoji po ukončení rané fáze spolupracovat s dalším herním studiem jménem HERO. V říjnu loňského roku Pico dokonce uvažovalo nad spuštěním kampaně na Kickstarteru, protože na začátku vývojového procesu ztratili svého jediného programátora.

Studio Pico má z minulosti zkušenosti s 2D bojovkami a akčními střílečkami a také vytvářelo postavy pro "velké tituly, které zná každý". Pico by ale chtělo tyto dva herní styly zkombinovat a doufá, že své dovednosti náležitě využije.

Podívejte se níže na nový trailer nebo navštivte jejich oficiální stránky.


Buddy Collection Extra: Kochousou no Kimyou-na Gonin

Vydavatel PLiCy připravuje v Japonsku prostřednictvím eShopu Nintenda pro Switch vydání dedukčního vizuálního románu Buddy Collection Extra: Kochousou no Kimyou-na Gonin od studia Narutrick.

Vyjít má 4. února a bude obsahovat úplně nový scénář The Peculiar Five of Butterfly Manor, kde bude mít každý Buddy (tedy Shingo Inui, Haruka Kujou a Shouta Taki) svou vlastní trasu příběhem a i skryté scénáře. A i když se jedná o "extra" kapitolu série Buddy Collection, rozšiřuje dále příběh série, přidává nové postavy a dokonce je napsána tak, aby si ji mohli zahrát úplní nováčci série. Hlavní scénář a některé další scény důležitých událostí jsou navíc plně nadabovány, což si fanoušci v minulosti velmi žádali.

Nadabované budou tyto hlavní postavy: Shingo Inui (dabing Shou Jinnai), Shouta Taki (dabing Shou Takano), Haruka Kujou (dabing Asada Haruki) a Kyouhei Saeki (dabing Yuuki Fujino). Promluví i vedlejší postavy: Outarou Kuki (dabing Mitsuru Satou), Ageha Kuki (dabing Kakeru Hota), Satoshi Fujimasa (dabing Katsuya Suda), Rurika Nakamori (dabing Megumi Natsushiro) a Kei Kirie (dabing Yuuki Fujino).

Obsazení: Yuuki Fujino (Kyouhei Saeki)


Kitaria Fables

A máme tady další farmaření v podobě hry Kitaria Fables od Twin Hearts. Ta bude nakonec díky společnost PQube k dispozici ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC. Vydání je prozatím plánováno na "později v roce 2021".

Kitaria Fables vás vezme do klidné země Kitaria, kde zdejší obyvatelé žijí v souladu s přírodou. Jenže divoká zvěř žijící mimo Paw Village se stává čím dál tím víc agresivnější a jste vyzváni, abyste bránili obyvatele vesnice a také se přpletete do hledání skutečného důvodu, proč se světem začíná šířit temnota.

Níže se můžete podívat na první screensoty ze hry, kde můžete vidět pomoc sousedům z vesnice. Pěstování a sklizeň plodin na farmě Thunderbunn. Stánky od Kiki na tržnici, kde můžete sehnat další potřebné věci a také tvorbu zbraní na blízku, luků a přípravu nových kouzel.


Puyo Puyo Tetris 2

4. února vypustila Sega bezplatnou aktualizaci hry Puyo Puyo Tetris 2, která do hry přidala čtyři nové hratelné postavy (Serilly, dabing Haruka Yoshimura; Rafisol, dabing MAO; Strange Klug, dabing Mie Sonozaki a Yu & Rei, dabing Miki Hasuda), dále nová pravidla pro Challenge u Multiplayeru a Online hraní v sekci Free Play (Endless Fever, Endless Puyo, Tiny Puyo, Sprint, Marathon a Ultra), Color Blind Settings má čtyři další režimy (trichromat, protanopia, deuteranopia a tritanopia) a tři nové skladby (Request from Puyopuyo, Watashi wa Ubou, Nanimo Kamo! (Rafisol's Theme) a Akaki Sakebi no Hadou! (Strange Luke's Theme).

Puyo Puyo Tetris 2 je celosvětově nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a pro Switch. Verze pro PC má vyjít přes Steam 23. března.


Natsuki Chronicles

Celý týden jsem směřoval k tomu, abych se tentokrát vyhnul nějaké shoot 'em up akci. No nepovedlo se. Společnost Qute totiž vydala debutový trailer ke hře Natsuki Chronicles, což je právě klasický side-scrolling shoot 'em up, který podle infa na oficiálních japonských stránkách již vyšel pro PlayStation 4 prostřednictvím obchodu PlayStation Store.

Natsuki Chronicles již ale v prosince kori 2019 vyšla celosvětově pro Xbox One a Rising Star Games plánuje vydat na západě také PlayStation 4 verzi.

Story Mode nabízí střídavě mise z minulosti a současnosti, arkádový režim zase rychlou akci s online žebříčky. Máte teké na výběr obrovské množství přizpůsobení zbraní a sledování trajektorie nepřátelských střel. Hra je dostupná s podporou angličtiny, japonštiny, němčiny a francouzštiny.


Guilty Gear: Strive

Od 18. února v 19:00 PT do 21. února v 6:59 PT proběhne otevřený beta test hry Guilty Gear: Strive. Arc System Works oznámili, že bude probíhat na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4. Uživatelé, kteří si předobjednají Guilty Gear: Strive prostřednictvím obchodu PlayStation Store, získají přístup k otevřenému beta testu o den dříve, tedy již 17. února od 19:00. PT.

Otevřený beta test nabídne 13 hratelných postav (Anji Mito a patnáctá neohlášená postava mezi nimi ale nebudou), režimy jako Versus, Tutorial, Training a Network a online zápasy budou pro vyhledávání soupeřů používat funkci rollback netcode.

Přehled novinek z Japonska z 5. týdne

Guilty Gear: Strive má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC vyjít 9. dubna. Vydání Deluxe a Ultimate Edition budou pro PlayStation 5 a PlayStation 4 spřístupněna o tři dny dříve, tedy 6. dubna.


Granblue Fantasy

Společnost Cygames si na zítřek připravila speciální live stream k 7. výročí série Granblue. Pořad Granblue Fantasy 7th Anniversary Special tedy bude vysílán 7. března od 18:00 do 21:00 JST. přímý přenos budou sdíleny později.

Vysílání přinese novinky o sedmém výročí Granblue Fantasy, stejně jako další informace o tom co se chystá dále, nové dárky, výzvy a další drobnosti.

Přehled novinek z Japonska z 5. týdne

Aniplex a f4samurai

Společnost Aniplex vám tady asi moc představovat nemusím. Jen pro jistotu, jde o japonskou produční společnost, která má v portfoliu hlavně anime a hudbu, a vlastní ji společností Sony Music Entertainment Japan. V jejím portfoliu najdete třeba i tituly jako Demon Slayer, Gintamu, Naruta, Bleach, sérii Fate, Personu, ale i Kill la Kill nebo mé milované Blue Exorcist, Darker Than Black a Durararu!!

A právě Aniplex oznámil kapitálovou investici do společnosti f4samurai, která vyvíjí a provozuje mobilní online hry, sociální aplikace a další internetové služby.

Obě společnosti již spolu pracovaly na hrách pro iOS a Android Magia Record: Puella Magi Madoka Magica Side Story a Disney: Twisted-Wonderland, které byly mezi hráči přijaty velmi dobře.

Přehled novinek z Japonska z 5. týdne

Vytvořením kapitálové aliance s f4samurai, při respektování jejich nezávislosti, si Aniplex klade za cíl posílit svůj vztah s vývojáři a dále vylepšovat a rozšiřovat své herní akvizice.


The World Ends with You

Na závěr trochu něco jiného. Od 9. dubna se začne Square Enix vysílat The World Ends with You The Animation. Pořad Pre-Broadcast Special Program bude odvysílán o týden dříve, tedy 2. dubna.

Přehled novinek z Japonska z 5. týdne

V březnu bude Square Enix pořádat ještě jednu online akci, venovanou tomuto anime, kde budete moci vidět první epizodu, představí několik důležitých scén, uměleckých děl, konceptů a další. Podrobnosti budou oznámeny někdy koncem února.

Výše se můžete podívat na nový vizuál, který k anime Square Enix vydal a níže se zase nezapomeňte kouknout na nový trailer s úvodní rapovou skladbou Teenage City Riot feat. R-Shitei od japonské hip-hop funkové kapely ALI. A tady najdete oficiální stránky anime.


Recenze Famitsu Vol. 1679

Little Nightmares II (PS4, Xbox One, Switch) – 8/8/8/9 [33/40]

New Star Manager (PS4, Switch) – 7/8/7/8 [30/40]

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (Switch) – 9/9/8/10 [36/40]


Prodeje podle Famitsu

Za období od 25. do 31. ledna 2021.

Software

  1. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 73 362 ks (celkem 1 789 756 ks)
  2. Ring Fit Adventure (Switch) – 42 124 ks (celkem 2 316 011 ks)
  3. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 25 151 ks (celkem 6 606 006 ks)
  4. Disgaea 6: Defiance of Destiny (Switch) – 23 551 ks (novinka)
  5. Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo, 04/28/17) – 17 503 ks (celkem 3 638 441 ks)
  6. Disgaea 6: Defiance of Destiny (PlayStation 4) – 15 761 (novinka)
  7. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 11 220 ks (celkem 4 133 863 ks)
  8. Minecraft (Switch) – 10 546 ks (celkem 1 797 233 ks)
  9. Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (Switch) – 10 411 ks (celkem 623 205 ks)
  10. Splatoon 2 (Switch) – 9 514 ks (celkem 3 762 719 ks)

Hardware

  1. Switch – 87 463 ks (celkem 14 964 665 ks)
  2. Switch Lite – 26 707 ks (celkem 3 251 098 ks)
  3. PlayStation 5 – 23 619 ks (celkem 269 576 ks)
  4. PlayStation 4 – 3 854 ks (celkem 7 750 544 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 2 329 ks (celkem 57 994 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 588 ks (celkem 1 153 594 ks)
  7. Xbox Series X – 562 ks (celkem 26 128 ks)
  8. Xbox Series S – 537 ks (celkem 7 222 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 19 ks (celkem 1 575 600 ks)

Batohy randoseru

Víceméně úplně každý student základní školy, nosí v Japonsku batoh randoseru. Na západě je známe hlavně z různých anime nebo jiných japonských médiích, ale patrně jste jim moc nevěnovali pozornost.

Batohy randoseru jsou obvykle vyrobeny z kůže a pyšní se také velmi vysokou kvalitou zpracování, takže je děti mohou používat celých 6 let.

Standardem v Japonsku je, že chlapci nosí černou a dívky červenou variantu, ale v poslední době se objevilo hodně nových, trendových, variant s různými vzory a doplněné barvami, takže se i z tohoto tradičního prvku stala spíše módní záležitost. Určitě tomu přispěla i skutečnost, že se v posledních letech díky svému vzhledu, neoddiskutovatelné kvalitě a užitečnosti, staly batohy rendoseru populární i v zámoří. Takže pokud máte zájem, podívejte se třeba na stránky batohů randoseru společnosti Seiban. Jejich cena se pohybuje od 1 500 Kč do 10 000 Kč.

Zdroj: Square Enix, Koei Tecmo Europe, Famitsu, Digital Sky, NIS America, Shou, Nippon Ichi Software, Ryokutya2089., PLiCy, Famitsu, Aniplex, Weekly Jump, SNK, D3 Publisher, Arc System Works, Mages., XSEED Games, aNCHOR, Orbital Express, PQube, Qute

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama