Přehled novinek z Japonska z 6. týdne
The King of Fighters XV Novinka Přehled novinek z Japonska z 6. týdne

Přehled novinek z Japonska z 6. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dnes to jsou zabijáci, velká i malá RPG, návštěva města i venkovu a další.

Reklama

Lámal jsem si hlavu, jestli se v úvodu dnešního přehledu zaměřit na hry nebo sobecky na vlastní osobu. Nevím jak u vás, ale pro mne byl tento týden strašný. Práce bylo tolik, že jsem ve středu zjistil, že před sebou tlačím pondělní úkoly a že mám od neděle k recenzi napsaný pouze název a perex. A přehled? na ten nebyl díky distanční výuky dcrery vůbec čas a ani nálada. Jak ale vidíte níže, vše se nakonec podařilo skloubit a dokonce vás na konci přehledu čeká i jeden neherní bonus.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Vydavatelská společnost Aniplex konečně oficiálně ohlásila vydání hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan od studia CyberConnect2. V souvislosti s touto informací byly uvolněny nové screenshoty a také první oficiální informace. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan tedy vyjde kromě původně oznámené PlayStation 4 verze také pro PlayStation 5, Xbox Series, Xbox One a pro PC ještě v tomto roce.

Úniky z posledního vydání časopisu Weekly Jump potvrdily začátkem tohoto většinu z výše uvedených platforem, ale nezmínily se o Xbox Series.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan nabídne v režimu Solo Play Mode původní příběh anime Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba a pak si můžete v režimu Versus zkusit bojovat za další postavy, které se objevují v anime. Režim Versus nabízí offline i online bitvy dva na dva a zvolit si půjde jakoukoli kombinaci postav, které se v anime objevují včetně takových jako je Tanjiro Kamado, Nezuko Kamado a další.

Studio Ufotable, které stojí za produkcí anime Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba navíc vytvořilo ke hře úplně nový vizuál.

Oficiální stránky hry najdete zde, případně můžete sledovat oficiální Twitter @kimetsuHINOKAMI.


Bravely Default II

Nintendo a Square Enix vypustili další nový anglický trailer ke hře Bravely Default II. Nese jednoduchý název A Brave New Battle a hráče více seznámí se základními bojovými systémy Brave a Default.

Square Enix ještě koncem týdne vydal novou sadu japonských televizních reklam, zaměřených na příběh hry a bitvy v Bravely Default II.

Příběhová TV reklama

Bitevní TV reklama

Bravely Default II má vyjít celosvětově pro Switch 26. února a vy si ji již nyní můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed

Acquire zvýšil rychlost představování postav ze hry Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed a rovnou vypustila dva nové trailery, ve kterých se seznámíme s dvojčaty Senou Kitadou a Manou Kitadou.

Sena Kitada (dabing Maaya Uchida) je starší z dvojčat Kitadových. Obě jsou v Akihabaře velmi populární a říká se jim Dirty Bloody Princesses. Pořádaly totiž často tajné koncerty, na kterých někteří z účastníků zmizeli. Mana Kitada (dabing Eriko Nakamura) je mladší z dvojčat Kitadových, které jsou také extrémně sobecké. Akihabaru vzala útokem jejich extrémní popularita co by idolů.

Sena Kitada

Mana Kitada

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 20. května a západní vydání, včetně verze pro PC (přes Steam), již bylo koncem týdne potvrzeno jak společností XSEED Games, tak samotnými vývojáři z Acquire.

Prozatím víme, že bude v Severní Americe Akiba’s Trip: Hellbound & Debriefed k dispozici také v maloobchodních sítích prodejen v podobě 10th Anniversary Edition za 49,99 dolarů nebo pak samostatně prostřednictvím digitální distribuce za 39,99 dolarů. 10th Anniversary obsahuje fyzickou kopii hry pro PlayStation 4 nebo Switch, artbook s více než 60 stránkami nových uměleckých návrhů a původních ilustrací z her Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed a Akiba's Trip: Undead & Undressed a dvoudiskový oficiální soundtrack se 47 skladbami.

Vůbec poprvé se budeme moci seznámit s původem série "strip action RPG" v angličtině a vrátit se do ulic v Akihabary v jejím zlatém věku, který se datuje kolem roku 2011. Ponořte se do temného podsvětí, který se skrýval ve stínu tohoto ráje a kde otaku kultura odhalila obrovské spiknutí upírů a aby byly ulice opět bezpečné, založili skupinu Akiba Freedom Fighters.

Níže se podívejte na nový trailer anebo navštivte oficiální stránky hry.


Fuuraiki 4

Série Fuuraiki je jedna z těch, které bych někdy rád viděl vydané také na západě. Už od druhého dílu se modlím, aby k tomu došlo, ale obávám se, že jde pouze o zbožné přání, které zůstane nevyslyšeno, ať už do lesa odnesu našim kicune jakýkoli dar. Nicméně dost o mne, protože vydavatel Nippon Ichi Software a vývojáři ze studia Fog uveřejnili nové informace a screenshoty ze hry Fuuraiki 4, ve kterých ukazují některé z přibližně 100 reálných míst, které mohou hráči ve hře v prefektuře Gifu navštívit.

Hráč se vžije do role průměrného reportéra, který se účastní soutěže zpravodajské soutěže NohiCom, pořádané mezi vydavateli časopisů, a který bude v prefektuře Gifu vyloženě lovit příběhy. Během dne budete cestovat na motorce a poznávat krásy přírody a odlišný životní styl lidí a v noci budete tábořit a psát o věcech, které jste přes den viděli. Čím více kouzelných prostředí Gifu objevíte, tím lepší články napíšete a budete moci vyhrát soutěž na kterou máte stanovenou lhůtu čtyř týdnů.

Hra bude postupovat vpřed opakováním stále stejných částí Wake Up → Touring Mode ⇔ Adventure Mode → Camp Mode → Sleep. V režimu Touring můžete objevovat místa k prozkoumání a v režimu Adventure můžete odkrývat kouzla těchto míst. Je to v podstatě takový "reálný treasure hunt" dospělých. Během čtyřtýdenního období se vám podaří prozkoumat velké množství míst.

Při Touring Modu musíte hlídat spotřebu a množství paliva, což je vlastně vaše Stamina. Můžete pokračovat v jízdě tak dlouho, dokud vám nedojde. Režim Touring nabídne cestu na motorce v 360stupňovým vidu a při rozhodování se kam se vydat, si můžete volně vybrat, kterým směrem se na každé křižovatce vydáte. Můžete se vydat přímo do svého zvoleného cíle nebo můžete jezdit úplně náhodně a objevit něco dalšího.

Když dorazíte na nějaké místo, režim se změní na Adventure Mode. Kromě přírodních památek prefektury Gifu, jako jsou lesy a řeky, existuje také řada historických míst, včetně zřícenin hradů a zemědělských komunit, které si můžete prohlédnout stejným způsobem, jako byste tam ve skutečnosti byli.

Režim Camp je klasické táborové kempování, můžete si například uvařit ranní kávu a poslouchat cvrlikání ptáků. Na prozkoumaných místech si můžete z nabídky vybrat možnost Camp a přesouvat se ze svého kempu do jiného kempu. V táboře můžete posílat články do soutěže NohiCom.

Fuuraiki 4 nabídne asi 100 míst, která můžete prozkoumat. Najdete mezi nimi slavné turistické atrakce, ale taky málo známá místa, která turisté nikdy nenavštívili (aspoň tak o nich mluví místní média Gifu Shimbun).

Na obrázcích níže se můžete podívat na čtyři z nich. Přehrada Tokuyama je největší přehradou v Japonsku. Leží v v Ibigawachou a jejím kouzlem je velké množství nahromaděných kamenů, které fungují jako základ přehrady. Tanekura je vesnicí terasovitých rýžových polí, využívající svah hory a kde najdete velké množství jednoduchých dřevěných skladišť Itakura. Zřícenina hradu Naegi je horský hrad na vrcholu hory Takamori. Jde o zříceninu hradu s kamennou zdí, která byly využita při jeho stavbě. Jedná se o vládou určený orientační bod a určitě nemůžete minout pohled z tenshu (hradní věže). Poslední je Yourou Park, kde najdete slavný vodopád Yourou, oblíbený již ve starověku mezi aristokraty, básníky a spisovateli.

Ve Fuuraiki 4 existují také "skrytá místa", která na mapě prefektury Gifu nenajdete. Tato místa budete moci prozkoumat poté, co je během jízdy objevíte nebo o nich můžete něco zjistit v režimu Camp.

Hra Fuuraiki 4 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 22. dubna.


The King of Fighters XV

Teď si opět dáme sérii her od SNK, kteří vydali nový trailer a screenshoty ze hry The King of Fighters XV, představující další hratelnou postavu v podobě Joe Higashi (dabing Kozo Mito).

The King of Fighters XV má vyjít v roce 2021 pro prozatím neohlášené platformy, ale příští týden bude snad již oznámeno něco víc.


The King of Fighters 2002 Unlimited Match

PlayStation 4 verze hry The King of Fighters 2002 Unlimited Match od Code Mystics je od tohoto týdne k dispozici prostřednictvím obchodu PlayStation Store za 399 Kč. Fyzická edice vyjde díky společnosti SNK letos na jaře v Severní Americe a v Evropě za cca 890 Kč již 22.dubna.

V Evropě bude fyzická edice v prodeji díky společnosti Pix'n Love ve standardních, limitovaných a deluxe edicích, které jsou omezeny na množství 3 000, 1 800 a 200 kopií. Ta druhá obsahuje kopii hry, číslovaný oficiální Neo Geo box, 80 stránkový artbook s designovými dokumenty a ilustracemi, soundtrack na CD s 20 skladbami a oboustrannou litografii KOF 2002 UM. Deluxe edice obsahuje navíc hliníkovou ilustraci od Hiroakiho ve velikosti 70x50cm.


Guilty Gear: Strive

Arc System Works vydal ve středu první video ze série Starter Guide, který představí hratelné postavy otevřeného konzolového beta testu hry Guilty Gear: Strive, probíhající od 18. do 21. února. První video nabídlo postavu Millia Rage a další pak pokračovaly.

Millia Rage

Zato-1

Ramlethal Valentine

Leo Whitefang

14. února se dočkáme představení postavy Nagoriyuki, 15. února to bude Giovanna a 16. února klasický přehled herních systémů. Postavy z uzavřeném beta testu z loňského dubna 2020, již znovu představovány nebudou. Byli to: Sol Badguy, Ky Kiske, May, Axl Low, Chip Zanuff, Potemkin a Faust.

Aby toho ale ještě nebylo málo, vydal ještě Arc System Works další tři nová gameplay videa (viz níže) ze hry Guilty Gear: Strive představující souboje Sola Badguye a Nagoriyukiho, Ky Kiskeho a Giovanny a Axla Lowa a Ramlethaly.

Sol Badguy používá extrémně silný a neporazitelný útok s dlouhým dosahem Heavy Mob Cemetery, při kterém se Sol promění v obludnou postavu a útočí. Navíc není s jeho načasováním problém, můžete jej může snadno aktivovat i mezi útoky soupeře.

Ky Kiske se díky útoku Dragon Install dokáže podobně jako Sol Badguy přeměnit v obludnou postavu, ale posiluje celou řadu jeho speciálních útoků. Po aktivaci navíc spustí rázovou vlnu, která soupeře odrazí zpět, takže dokážete spustí a Wall Break a přesunout bitvu do nové oblasti.

Axl Low manipuluje díky One Vision s časem a po omezenou dobu dokáže soupeře úplně zastavit. Tento útok soupeře znehybní a lze jej aktivovat úplně kdykoli, třeba i ve vzduchu a využít tak různé dovednosti speciální útoky.

Sol Badguy vs Nagoriyuki

Ky Kiske vs Giovanna

Axl Low vs Ramlethal Valentine

Guilty Gear: Strive má pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC vyjít 9. dubna. Vydání Deluxe a Ultimate Edition budou pro PlayStation 5 a PlayStation 4 zpřístupněna o tři dny dříve, tedy 6. dubna.


Phantasy Star Online 2

Společnost Sega vydá 17. února free-to-play multiplayerové online RPG Phantasy Star Online 2 pro PC prostřednictvím obchodu Epic Games. Fred White z týmu Phantasy Star Online 2 Global ve zprávě uvedl, že bude hra obsahovat všechny obrovské aktualizace hry, vydané za poslední rok, včetně nejnovější aktualizace Chapter 6, kde je toho k prozkoumání více než kdy jindy.

Globální verze hry Phantasy Star Online 2 obsahuje plně lokalizované texty a dabing postav v angličtině, což v reálu znamená tři roky obsahu, včetně všech akcí, kampaní, úkolů a boss raidů. Kromě původního příběhu Phantasy Star Online 2 obsahuje Global verze také nejaktuálnější vybalancování hry a vylepšení kvality životních funkcí, jaké nabízí i japonská verze.

Hráči si mohou vybrat ze čtyř ras a třinácti tříd. Mohou si také od pátrání a plnění úkolů odpočinout hraním jedné z mnoha miniher v kasinu, odpočinkem v Alliance Quarters, soutěžit v nové ARKS League nebo účastnit se úplně nových live stage eventů. Hráči navíc mohou spolupracovat mezi sebou i mezi platformami a hrát na PC (Epic Games Store, Windows 10 a Steam) i na Xboxu One.

Phantasy Star Online 2 je nyní k dispozici celosvětově jako free-to-play titul pro Xbox One a prostřednictvím Microsoft Store a Steamu pro PC. V Japonsku je hra dostupná také pro PlayStation 4, Switch. Verze pro Switch je ale cloudová verze Phantasy Star Online 2: Cloud.


Disgaea 4 Complete+

NIS America vydala pro PC verzi hry Disgaea 4 Complete+ novou aktualizaci, která do hry přidává celou řadu funkcí. Najdete mezi nimi Editor map, kde můžete upravovat terén, postavy a objekty a vytvořit si tak své vlastní mapy, a přibyla i funkce Pirates. Tady si hráči mohou zkombinovat součásti lodi a postavy a vytvořit originální pirátskou loď a posádku a hned potom se vrhnout do boje s ostatními hráči. Tito piráti se navíc mohou objevit v Item Worldu a buď a vás zaútočí nebo vás naopak podpoří.

Hráči si také mohou nově zvolit postavu Foreign Ministera, který se objeví na Dark Assemblies ostatních hráčů a může ovlivnit proces hlasování, nebo můžete povolat Defense Ministera a pomoci jiným hráčům v boji. V Netherbattle Tournamentu můžete nahrát své postavy do čtyř tříd a vyzvat vytvořením bitevní párty postavy ostatních hráčů.

Hráči také nově mohou nahrávat svá data a přispívat do statistik 12 kategorií, které monitorují celkový pokrok každého hráče. Podobně se můžete se svými Piráty zapojit to trialů a nahrát své výsledky do žebříčku, ze kterých se bude následující týden vybírat nejúspěšnější hráč a ten dostane nějakou odměněnu.

Přibyly také Ranking Battle, kde se hráči mohou zapojit do tematických bitev (témata se budou měnit každý týden) a nahrát své skóre do žebříčků. Podle hodnocení získáte Ranking Points (RP) a ty můžete vyměnit za předměty v Ranking Shopu.

PC verze hry Disgaea 4 Complete+ je nyní k dispozici prostřednictvím Steamu, Microsoft Store a přes Xbox Game Pass.


Maglam Lord

D3 Publisher se se studiem Felistella rozhodl zásobovat naše oči dalšími a dalšími trailery k akční RPG Maglam Lord, který postupně představuje postavy. Tentokrát je to Charme, kterou dabuje Kaori Nazuka.

Maglam Lord má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 18. března.


The Idolmaster: Starlit Season

Idolmaster: Starlit Season nakonec vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC 27. května za 8 200 jenů (9 020 jenů s daní). Bandai Namco ještě oznámili, že Steam verze bude regionálně blokována a bude podporovat japonštinu, čínštinu (tradiční a zjednodušenou) a korejštinu.

Kromě standardní edice budou k dispozici i dvě speciální edice. Starlit Box pro PS4 za 13 800 jenů (15 180 jenů s daní), která obsahuje kopii hry pro PlayStation 4, speciální krabička s novým obrázkem, speciální GALAXY vydání hudebního časopisu We♪, čtyřpanelovou mangu StaMas 4-Panel, originální soundtrack na CD, 29 podepsaných fotografií, speciální odznak o průměru 100 mm, zvací dopis na Starlit Season a kód na stažení originální barevného kostýmu Midnight Gallery.

Digital Deluxe Edition bude dostupná pro PS4 i pro PC za 12 500 jenů (13 750 jenů s daní) a bude obsahovat kopii hry pro PlayStation 4 nebo PC, speciální rozhovor Secret Message Arc, novou skladbu ke stažení M@STERPIECE, stahovatelný obsah v podobě kostýmů Star Piece Memory a Pure White Bathing Suit a digitální předobjednávky budou také obsahovat wallpaper nebo téma Colorful Session a na PS4 ještě dostanete avatara Haruku Amami pro PlayStation Network.

První náklad fyzické edice hry bude navíc obsahovat kód pro stažení dalšího DLC v podobě Daybreak Yukaty.

The Idolmaster: Starlit Season nabídne aktualizovaný Story Synopsis. Starlit Season je soutěž skupin idolů, ve které se vítězové mohou stát prvními idoly, kteří následně vystoupí v nově otevřeném Starlit Dome. Vy jste producent agentury 765 Production, který se do Japonska vrátil ze zámořského výcvikového programu.

Po návratu do kanceláře 765 Production vás přivítá generální ředitel Junjirou Takagi a chce po vás, abyste vytvořil úplně novou, speciální jednotku idolů, složenou členů z různých agentur. Tu pak pošlete do soutěže Starlit Season.

Budete mluvit přímo s idoly z každé agentury a postupně vytvářet svou speciální jednotku. Mezitím potkáte dívku jménem Kohaku Okuzora a i když se vám podaří se s ní úspěšně seznámit, bude mít toto setkání velký vliv na osud celé vaší speciální jednotky, skládající se z 29 členů, které musíte připravit na soutěž Starlit Season, trvající čtyři roční období.

Trailer

Záznam ze Starlit Reportu

od 37:33 do 42:18 - Kohaku Okuzora Encounter Gameplay

od 59:32 do 1:02:23 - první Stage Gameplay

od 1:03:38 do 1:06:06 - druhý Stage Gameplay

od 1:10:15 do 1:12:38 - rozhovory a Free Time gameplay


Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Společnost 505 Games vydá titul Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes v roce 2022 pro PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One a pro PC s potenciální možností verze Switch nebo jiný hardware nové generace od Nintenda. Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes je duchovním nástupcem hry Suikoden, vyvinutý společností Rabbit & Bear Studios a financovaného kampaní na Kickstarteru.

Hra Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes nabízí jedinečné prostředí, pečlivě vytvořený příběh a obrovské množství postav. Za vznikem hry stojí spojení vedoucího studia Yoshitaky Murayamy (Suikoden I a II) s režisérem Osamu Komutou. Oba dva doufají, že tento titul bude první z mnoha, který z tohoto partnerství vzejde.

Tato hra byla vlastně původně oznámena spuštěním kampaně na Kickstarteru v červenci roku 2020 a překonala hned první den svůj požadovaný cíl financování a stala se tak nejúspěšnější videoherní kampaní na Kickstarter v roce 2020. Eiyuden Chronicle nabízí tradiční bitevní systém šesti postav s pečlivě vytvořenými 2D sprity a nádherná 3D pozadí. Hluboký a složitý příběh napsal mistr vypravěč Murayama-san.

Tým studia Rabbit & Bear se skládá z renomovaných veteránů videoherního průmyslu, mezi něž patří: Murayama, Komuta a také Junko Kawano, Osamu Komuta, Junichi Murakami, Michiko Naruke a Motoi Sakuraba. Tito tvůrci za sebou mají hry jako jsou Wild Arms, Time Hollow a Castlevania: Aria of Sorrow a jsou považováni za průkopníky v oblasti JPRG.


Dragon Star Varnir

Nejnovější vydání Weekly Famitsu odhalilo datum vydání hry Dragon Star Varnir od Compile Heart prostřednictvím eShopu Nintend pro Switch letos na jaře. Samozřejmě pouze v Japonsku. Přitom Dragon Star Varnir vyšel poprvé v Japonsku pro PlayStation 4 v říjnu roku 2018 a potom v červnu roku 2019 i na západě. V říjnu stejného roku jsme se dokonce dočkali celosvětového vydání PC verze přes Steam.

Příběh hry je zasazen do světa, kde se nad zemí tyčí kosti prastarého zvířete. Hrdinou je rytíř Zephy, který je součástí řádu, likvidující čarodějnice. Lidé je totiž považují za prokleté bytosti, zodpovědné za zrod draků.

Jenže na jedné z misí je téměř zabit, ale dvě záhadné čarodějnice ho zachrání před jistou smrtí tím, že mu podají dračí krev. Díky nim získává nové magické schopnosti a zjišťuje, že se jeho osud prolíná s čarodějnicemi, a ne moc ochotně se k nim připojí v boji proti Impériu.


Story of Seasons: Pioneers of Olive Town

Teď to asi bude chtít víc než jen snídani, protože se na japonském YouTube kanálu Hikakin Games objevilo 47 minut dlouhé Let’s Play video ze hry Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, které ukazuje takřka 40 minut z hraní.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town má v Japonsku vyjít pro Switch 25. února a následně 23. března v Severní Americe a 26. března v Evropě.


Harvest Moon: One World

Vydavatelé Natsume a Rising Star Games a vývojáři z Appci ještě ani nevydali hru Harvest Moon: One World a již nám dávají info o připravovaném Season Passu, který bude obsahovat čtyři balíčky stahovatelného obsahu, dostupné hned v den vydání hry.

Season Pass má být dostupný za 14,99 dolarů od 2. března (datum vydání hry v Americe). Veškerý stahovatelný obsah vydaný po 2. březnu hru automaticky aktualizuje v den jeho vydání. První balíček poskytne upgrade interiérů a nástrojů (od 2. března, samostatně za 2,99 dolarů) a nabídne 5 pohádkových designů interieru, vylepšení vlastní motyky, konve, kladiva, sekery a rybářského prutu o další úroveň a pět různých sad interiérového designu: Farm, Castle, Steampunk, Spaceship a Starlight.

Far East Adventure Pack vyjde 23. března (samostatně za 12,99 dolarů) a nabídne novou kapitola, nové postavy a dokonce i nové plodiny v podobě celého ostrova, exotické země Wagashi. Balíček Precious Pets vyjde 13. dubna (samostatně za 2,99 dolarů) a bude obsahovat mazlíčky od siamských koček až po stříbrné koně. Celkem jde o 12 zvířat. Poslední je balíček Mythical Wild Animals, který vyjde 4. května (samostatně za 2,99 dolarů) a nabíde 10 fantastických zvířat jako jsou tygři z mátové čokolády nebo lávoví králíci

Harvest Moon: One World má v Evropě vyjít pro PlayStation 4 a Switch 5. března. V Severní Americe by měly vyjít také verze pro Xbox One. Hru již můžete přeobjednávat v našem obchodě Xzone.cz.


Solomon Program

Nejnovější vydání časopisu CoroCoro Comic odhalilo datum vydání free-to-play monster battle hry Solomon Program, která tedy v Japonsku vyjde pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 25. února.

O co ve hře půjde, asi nejlépe pochopíte s gameplay videí níže z kanálu společnosti Konami.


R-Type Final 2

NIS America již oficiálně oznámila datum vydání shoot 'em up akce R-Type Final 2 od Granzelly, které doprovodila novým gameplay trailerem, zaměřeným na úpravu lodí, upgrady zbraní a nepřátele, kteří se v průběhu hry budou vyvíjet.

R-Type s novým vydáním míží na současné platformy, kde se frenetická akce původních her setkává se současnými vizuálními prvky a moderními herními funkcemi, jako jsou právě vyvíjející se nepřátelé. Systém obtížnosti hry vychází z vašeho výkonu a přizpůsobuje se individuálním zkušenostem každého hráče. Díky tomu je ideální jako pro zkušené, tak i pro nové piloty.

R-Type Final 2 má v Japonsku vyjít pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam, GOG a Epic Games Store pro PC 29. dubna a 30. dubna v Severní Americe a v Evropě.


Nintendo Switch Online

Do aplikace The Super Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online dorazí 17. února další hry v podobě Doomsday Warrior, Prehistorik Man a Psycho Dream a do aplikace Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online to bude Fire 'n Ice. Celkem jde o další čtyři tituly.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Předchozí japonská sestava titulů pro Super Nintendo Entertainment System se skládala z her Mario's Super Picross, Psycho Dream, Shin Megami Tensei II a pro Nintendo Entertainment System to byl Solomon's Key 2.


Trials of Mana

Celkové celosvětové dodávky a digitální prodeje hry Trials of Mana překročily podle Square Enixu jeden milion kusů. Gratulujeme!

Trials of Mana vyšla pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 24. dubna 2020. K dispozici je také demo hry.


Japan Fighting Game Publishers Roundtable

21. února začne ve 14:00 JST speciální live stream pořad Japan Fighting Game Publishers Roundtable, kdyse u "kulatého stolu" sejdou zástupci společností Arc System Works, Arika, Bandai Namco, Capcom a SNK a na YouTube kanálech Arc System Works, Capcom Fighters a Tekken. Půjde o producenty a režiséry od různých japonských vydavatelů a vývojářů, kteří se mimo jiné, anebo zcela úplně, zaměřují na vývoj a prodej bojových her. Společně budou diskutovat o takových tématech jako je vývoj bojovek anebo jaký je současný stav eSportu z pohledu lidí, kteří pracují v čele tohoto odvětví.

Mezi zúčastněnými budou:

  • Arc System Works - Daisuke Ishiwatari (generální režisér série Guilty Gear), Toshimichi Mori (producent série BlazBlue) a Akira Katano (vedoucí vývoje hry Guilty Gear: Strive)
  • Arika - Akira Nishitani (producent Fighting EX Layer)
  • Bandai Namco -Katsuhiro Harada (hlavní producent série Tekken) a Yasuda eSports (producent eSports)
  • Capcom -Shuuhei Matsumoto (producent hry Street Fighter V) aTakayuki Nakayama (režisér hry Street Fighter V)
  • SNK - Yasuyuki Oda (producent společnosti SNK)

Toro and Friends: Onsen Town

Na závěr trochu něco smutnějšího. Logická hra Toro and Friends: Onsen Town, ve které spojujete tři a více gemů stejné barvy, ukončuje na západě 12. dubna a 10. května v Japonsku svůj provoz. Pokud máte zájem ještě hru vyzkoušet, máte na to ještě nějaký čas.

PiG Corporation a ForwardWorks se ve své zprávě omlouvají za to, že Toro and Friends: Onsen Town již nebudou k dispozici, ale doufají, že všem hráčům dokázali poskytnout skvělé vzpomínky a zábavné zážitky. Zároveň vyjádřili hlubokou vděčnost všem svům hráčům, kteří je dosud podporovali. Zároveň se budou snažit vrátit s lepší hrou a lepšími službami.

Přehled novinek z Japonska z 6. týdne

Toro and Friends: Onsen Town poprvé vyšla pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play v říjnu rolu 2019 v Japonsku a potom v červnu roku 2020 na celém světě.


Prodeje podle Famitsu

Za období od 1. do 7. února 2021.

Software

  1. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 56 283 ks (celkem 1 846 039 ks)
  2. Ring Fit Adventure (Switch) – 30 087 ks (celkem 2 346 098 ks)
  3. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 19 020 ks (celkem 6 625 026 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 17 699 ks (celkem 3 656 140 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 12 040 ks (celkem 4 145 903 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 9 692 ks (celkem 1 806 925 ks)
  7. Splatoon 2 (Switch) – 8 619 ks (celkem 3 771 338 ks)
  8. Pokemon Sword/Shield (Switch) – 8 298 ks (celkem 3 955 554 ks)
  9. Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (Switch) – 7 704 ks (celkem 630 909 ks)
  10. Nioh 2 – Complete Edition (PlayStaion 4) – 6 523 ks (novinka)

Hardware

  1. Switch – 64 917 ks (celkem 15 029 582 ks)
  2. Switch Lite – 23 568 ks (celkem 3 274 666 ks)
  3. PlayStation 5 – 13 142 ks (celkem 282 718 ks)
  4. PlayStation 4 – 3 212 ks (celkem 7 753 756 ks)
  5. New 2DS LL (včetně 2DS) – 824 ks (celkem 1 154 418 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 382 ks (celkem 58 376 ks)
  7. Xbox Series S – 208 ks (celkem 7 430 ks)
  8. Xbox Series X – 106 ks (celkem 26 234 ks)
  9. PlayStation 4 Pro – 17 ks (celkem 1 575 617 ks)

Krychlové melouny

V Japonsku najdete jiné melouny, než pouze klasické kulaté. Jde o krychlové, nebo taky čtvercové, melouny, které vznikly speciální technikou pěstování. Sice vypadí zajímavě, dobře se vejdou do ledničky, ale prý moc dobře nechutnají a to navzdory tomu, že mohou stát v přepočtu až 3 500 Kč.

Podle BBC byly tyto melouny vytvořeny asi před 40 roky proto, aby se vešly do lednice. Dnes se ale prodávají spíše jako dekorace a to právě kvůli jejich tvaru. Jsou něco jako japonské pokojové rostliny. Pokud byste chtěli jeden z těchto melounů rozkrájet, našli byste v nich žlutou dužinu, které je navíc jemnější a nedrží moc tvar, než její sladký červený protějšek.

Ovoce je v Japonsku navíc považováno za luxusní předmět a obvykle se dává spíše jako dárek. Dokonce zde najdete velkeé podniky, zaměřené na vytváření nejdokonalejšího tvaru ovoce, které se pak pravidelně nabízí jako projev úcty různým bohům.

A samozřejmě najdete i úplně jiné tvary melounů, než krychlové.


Na závěr ještě nezapomeňte, že na PlayStation store probíhají slevy Big in Japan!

Přehled novinek z Japonska z 6. týdne

Zdroj: Aniplex, Acquire, SNK, Nintendo, Arc System Works, D3 Publisher, Famitsu, Ryokutya2089., Konami, NIS America, Bandai Namco, Weekly Famitsu, YouTube, Natsume, Nippon Ichi Software, Sega, Rabbit & Bear, Square Enix,

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama