Přehlídka nových indie her pro PlayStation 4
Novinka Přehlídka nových indie her pro PlayStation 4

Přehlídka nových indie her pro PlayStation 4

Michal Burian

Michal Burian

7

100ft Robot Golf, Rez Infinite, Brawlhalla, Brutal, Dead Star, Zodiac: Orcanon Odyssey a Invisible, Inc.

Reklama

Včerejší tisková konference PlayStation Experience se nesla nejen v duchu velkých AAA titulů, ke slovu se dostaly i menší hry od nezávislých tvůrčích celků, které dokážou často zapůsobit více, než milionové projekty.

Na PlayStationu 4 a PlayStationu VR si budete moci v roce 2016 zahrát netradiční golf v podání 100ft Robot Golf. Jak samotný název napovídá, hvězdy golfu vystřídají roboti, kteří si na hřišti nic nedarují. Půjde o tuhé boje plné demolice.

Jako další tu máme Rez Infinite. Hra od Q-Entertainment je určena pro PlayStation VR, ale je možné ji hrát i pouze na PS4. Odehrávat se bude ve futuristickém světě a poběží v rozlišení 1080p HD při 60fps na PS4 a 120fps s PS VR. Verze pro virtuální realitu bude mít plný 3D zvuk, zatímco PS4 verze 7.1 prostorový zvuk.

2D free-to-play plošinovka Brawlhalla patří mezi populární PC hru v early access. PS4 hráči si ji budou moci zahrát v příštím roce a navíc dostanou exkluzivní obsah. O něm bohužel zatím nic nevíme. Vývoj má na starost studio Mammoth Games.

Teď něco brutálního a trošku netradičního. Ve hře Brutal pro PS4 si zvolíte postavu (ranger, mág, válečník nebo amazon) a pustíte se do procedurálně generovaného světa postaveného výhradně z ASCII. Vašim úkolem je dostat se do 26. poschodí. Aby se vám to povedlo, musíte cestou ničit jednoho nepřítele za druhým. K dispozici budete mít postupné vylepšování hrdiny s možnostmi zvolit si svůj vlastní herní styl. Titul obsáhne kooperaci a editační nástroje pro vytváření vlastních dungeonů. Těšit se můžete začátkem roku 2016.

Přesuňme se do vesmíru. Hra Dead Star je arkádová akce ve vesmíru, která má začátkem roku 2016 nabídnout spoustu obsahu.

O Invisible, Inc. se nemá cenu ani moc rozepisovat. PC verze na nás zapůsobila, Ondra nevával v recenzi šáhnout po hodnocení 9/10 za grafický styl, náročnost, agresivní umělou inteligenci a originální hratelnost. Nelíbila se mu jen absence hlubšího příběhu. Na PS4 si hru budete moci zahrát někdy v průběhu roku 2016.

Na závěr tu máme Zodiac: Orcanon Odyssey pro PS4 a PS Vita. Jde o tahové 2D RPG, kde hráči prozkoumávají světy, kterým kdysi dávno vládli mocní bohové. Najdete odpověď?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama