Přežívání v ARK: Survival Evolved bude náročnější
ARK: Survival Evolved Novinka Přežívání v ARK: Survival Evolved bude náročnější

Přežívání v ARK: Survival Evolved bude náročnější

Michal Burian

Michal Burian

4

V první expanzi přistanete na pouštní planetě, kde musíte přežít.

Reklama

Survival online akce ARK: Survival Evolved nemá dokončený vývoj, stále je v předběžném přístupu na Steamu a Xboxu One, přesto dnes pro ni vyšla první expanze (čeho se ještě nedočkáme?). Scorched Earth změní atmosféru hry. Neobjevíte se na krásném tropickém ostrově, místo toho se váš hrdina nahý, hladový a vystrašený probudí na pouštní planetě, kterou sužuje nedostatek vody a stále častější požáry.

Dokážete si jistě přestavit, že okamžitě po zapnutí rozšíření musíte najít vodu a potravu. Na ostrově naleznete novou flóru, budete moci vyrábět nové věci a hlavně musíte postavit úkryt, abyste se chránili před extrémně vysokými teplotami. Především když přijde oslepující písečná kouře. V přežívání vám pomůže studna s pitnou vodou, jen nezapomeňte si vodu a potraviny dobře rozvrhnout na příděly, jinak moc dlouho nepřežijete. Všeho bude velký nedostatek.

Na nové mapě jsou duny, pouště, hory, kaňony, oázy a dokonce i dračí hnízdo. Pochopitelně nechybí ani noví tvorové, které můžete lovit, případně si je ochočit. Jde například o velbloudy podobné Morellatopům nebo Wyverny. A nakonec se v poušti schovávají Death Worm. Už z názvu je jasné, že půjde o obří červy, které s velkým štěstím budete moci zkrotit a na jednom se projet pouštními dunami.

Vraťme se ještě k položkám, které můžete vyrábět. Nově si budete moci postavit větrné turbíny pro výrobu energie a ropné rafinerie. Mezi zbraně patří biče, bumerangy a plamenomety.

Na závěr důležitá zpráva, pokud se vám podaří v této nehostinné zemi přežít, můžete poté cestovat na původní mapu a zase zpátky.

Teď k tomu nejdůležitějšímu, expanze Scorched Earth vyšla dnes pro PC (19,99€ na Steamu) a Xbox One (399 Kč na Xbox Store). Navíc dorazila také aktualizace s HD upgradem - podpora rozlišení 720p pro gameplay a 1080p pro uživatelské rozhraní, týká se Xbox One verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama