Příběhové pozadí Mirror's Edge Catalyst
Mirror's Edge Catalyst Novinka Příběhové pozadí Mirror's Edge Catalyst

Příběhové pozadí Mirror's Edge Catalyst

Michal Burian

Michal Burian

16

Dozvíte se více o kurýrce Faith i situaci ve městě, které bude tentokrát otevřené.

Reklama

Na to, že má Mirror's Edge Catalyst vyjít 24. května letošního roku toho zase tolik nevíme. Vhod tak přijdou každé nové informace. Fanoušci potěší nové detaily o příběhové stránce, které prozradí více o kurýrce Faith i situaci ve městě, které bude tentokrát otevřené, budete se moci svobodně rozhodovat.

Nedotčenému městu vládne nemilosrdný konglomerát. Faith, zkušená kurýrka, je neochotně vtažena do anti-konglomerátního boje. Vše se bude odehrávat ve městě Glass. V něm podle sčítání lidu žije téměř pět milionů obyvatel. Futuristické město je rozděleno na tři velké oblasti: Anchor, Downtown a The View.

Anchor je jednou z nejbohatších oblastí města. Devízou této části je mnoho výškových budov, kde sídlí nejmocnější korporace. Najdete zde také noční kluby a luxusní obchody, které pravidelně navštěvují lidé.

Downtown se nachází v samotném srdci města. Jde o modernizované centrum s rušnými ulicemi plné lidí, kteří navštěvují nejrůznější památky, včetně budovy Elysium Corporation - domov předních světových lékařských výzkumníků.

The View je prosperující obytná plocha, která je mnohými považovaná za poslední krok k pozvánce mezi vyvolené. The View stojí za návštěvu v případě, že si chcete odpočinout od rušných ulic.

Vládnoucí konglomerát složen z několika mocných korporací není jedinou frakcí ve městě. Zapomenout nesmíme na další dvě skupiny: Runners a November. Nejprve se ale budeme věnovat frakci Conglomerate. Ta je složena z 13 mocných společností, kterým vládnou vlivné rodiny. Ty jsou ochotné pro zisk udělat naprosto cokoliv. Z toho důvodu vznikla bezpečností složka KrugerSec, která vám bude dělat velké problémy.

Není tak divu, že se to některým lidem nelíbí. Tihle odvážlivci jsou součástí frakce Runners (Běžci), do které patří také hlavní hrdinka Faith. Tihle lidé se rozhodli nebýt součástí konglomerátu. Z toho důvodu jsou stále v nebezpečí, pohybují se hlavně po střechách a jejich cílem je vrátit město zpět do rukou prostých občanů za pomoci doručování důležitých zásilek, za které jsou lidi ochotni zaplatit velké peníze.

Jako poslední tu máme Black November. Jde o hnutí odporu pod vedením Rebeccy Thane, což kdysi byla prominentní protestní vůdkyně, která od listopadu před téměř dvěma desetiletími preferuje násilné metody. Členové Black November teorizují úřady a snaží se o revoluci mezi zaměstnanci. Zároveň se ale snaží vyhnout civilním obětem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama