Přiblížen systém krabic a karet ve Star Wars: Battlefrontu 2
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Přiblížen systém krabic a karet ve Star Wars: Battlefrontu 2

Přiblížen systém krabic a karet ve Star Wars: Battlefrontu 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Z krabic lze získávat Star karty různých kvalit, které vylepšují nebo nahrazují schopnosti řadových vojáků i hrdinů.

Reklama

Už nějakou dobu víme, že v multiplayeru Star Wars: Battlefrontu 2 bude možné získávat Star karty různých kvalit a s různými účinky. Dosud ale nebylo jasné, jak vlastně celý systém funguje. To se teď mění díky záběrům z hraní, které byly zveřejněny na kanále BattlefrontUpdates, přičemž pochází ze speciální verze Battlefrontu 2 z akce EA Play, která probíhala paralelně s E3.

Zatímco v předešlém díle Star karty poskytovaly schopnosti a výbavu vaší postavy, tentokrát budou v první řadě upravovat schopnosti jednotlivých tříd nebo je nahrazovat jinými. Nejde přitom jen o aktivní ability, ale i o pasivní. Hrdinům pak karty vyloženě upravují jejich schopnosti, přičemž se dá očekávat, že něco podobného bude k dispozici i v případě hrdinských lodí.

Karty jsou k dispozici v pěti kvalitách - Common, Uncommon, Rare, Epic a Legendary. Čím lepší kvalita, tím více je daná schopnost, se kterou je karta svázaná, silnější. Je však třeba podotknout, že vylepšení jednotlivých schopností prozatím není tak zásadní, aby vám v boji poskytlo opravdu znatelnou výhodu, a občas může být větší účinek určité karty spíše na obtíž. Příkladem je schopnost Dartha Maula chytit na dálku pod krkem nepřítele a mrštit ho od sebe. Karta kvality Epic může tuto schopnost zlepšit natolik, že protivníka odhodíte tak daleko, že ho pak nelze rychle a účinně dorazit jinou schopností.

Karty získáváte plněním výzev a herních úkolů, účastí v různých akcích a také z krabic. Jde o systém, který můžete do určité míry znát z jiných titulů. Krabice můžete koupit za kredity, jež získáváte prostým hraním (třeba za dokončení zápasu), stejně tak dostanete každý den krabici jen za to, že se přihlásíte do hry.

V krabici najdete několik položek, přičemž nejde jen o Star karty, ale i další kredity nebo craftovací součástky. Když jich máte dost, lze s jejich pomocí vylepšit kartu, kterou chcete. Díky tomu není problém zaměřit se na vylepšování karet, které opravdu používáte, aniž byste se spoléhali jen na náhodu a štěstí při otevírání krabic a jejich náhodného udílení předmětů.

Krabice jsou k dispozici v několika verzích a platí, že když si pořídíte dražší krabici, dostanete z ní více předmětů a máte větší šanci na získání něčeho vzácnějšího. Třeba Legendary karty mají být opravdu vzácné a jejich statutu nelze dosáhnout za pomoci craftovacích součástek. Legendary karty tedy získáte jen a pouze z krabice. Za zmínku stojí také fakt, že vybrané karty, které získáte za předobjednávku Battlefrontu 2, by mělo být možné získat i prostým hraním, pravděpodobně opět otevíráním krabic.

Dá se očekávat, že mezi způsoby získávání krabic bude i možnost kupovat je za reálné peníze. Již víme, že multiplayer Battlefrontu 2 zahrne mikrotransakce, které mají financovat vývoj bezplatného dodatečného obsahu v podobě dalších map, zbraní, vozidel, postav a herních módů. Zatím to sice není úplně potvrzené, ale je takřka jisté, že za skutečné peníze, tedy prostřednictvím mikrotransakcí, bude možné kupovat právě krabice.

Samozřejmě se nabízí otázka, jestli pak Battlefront 2 nebude pay-to-win záležitost. Jak už ale bylo zmíněno, vzácnější Star karty vám obvykle neposkytnou kdovíjakou výhodu. A možností na bezplatné získání krabic, tedy i různých předmětů, které více či méně ovlivňují hratelnost, by mělo být pořád dost. Třeba fakt, že každý den lze dostat krabici jen za prosté zapnutí hry, se zatím jeví jako hodně velkorysá záležitost. Celý systém je každopádně ještě v plenkách, takže se může změnit. Jinými slovy, tvůrci ho ještě mohou upravit tak, aby ten neoblíbený pay-to-win pojem nepřicházel na mysl. Přinejmenším bychom v to měli doufat.

Tvůrci navíc slibují, že kromě schopností postav a hrdinů bude možné upravovat i zbraně a standardní vozidla. Přiblížení této součásti hry nás teprve čeká, stejně jako bližší představení systému postupu po úrovních, který samozřejmě nechybí ani tentokrát.

Lidé z EA navíc začali vybraným hráčům rozesílat klíče do uzavřené alfy Star Wars: Battlefrontu 2, která je ode dneška k dispozici na PC a zahrnuje bitvu o město Theed na planetě Naboo pro 40 hráčů. Doporučujeme tedy podívat se na email, jestli na vás nečeká pozvánka. Mějte však na paměti, že sdílení dojmů a materiálů z hraní alfy mimo oficiální fórum je zakázáno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama