Přiblížení nových frakcí a mutantů v Metru Exodus
Novinka Přiblížení nových frakcí a mutantů v Metru Exodus

Přiblížení nových frakcí a mutantů v Metru Exodus

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

K dispozici jsou i nové materiály spojené se zbraněmi, anomáliemi a postavami.

Reklama

Tvůrci očekávané střílečky Metro Exodus ze studia 4A Games v souvislosti s výstavou E3 rozšířili webové stránky hry, díky němuž máme k dispozici další informace o tom, s čím se při hraní setkáme. Jedná se například o frakce. Už dříve jsme slyšeli o návratu Hanzy známé z předešlých dílů i z knižní předlohy, dojde ale i na několik zcela nových frakcí. Jednou z nich jsou Fanatici, kteří žijí u řeky Volha. Věří, že technologie znamenají zkázu lidstva a pouze jejich odmítnutí přinese spásu. Fanatiky vede charistmatický vůdce Silantius a uctívají velkou a dost nebezpečnou příšeru žijící ve vodě poblíž jejich sídla uvnitř mohutného kostela.

Ve světě Metra se přirozeně utvořily i gangy nelítostných a zuřivých banditů. Ti, kteří operují v okolí Volhy, však mezi sebou uzavřeli mír a zaměřují se spíše na utlačování místních obyvatel a na jejich okrádání. Hrozbu však nemusí představovat jen lidští nepřátelé. V prostředí se objevují i anomálie. Zatím víme o typu, který vypadá jako svítící modrá levitující koule. Je velmi nebezpečná pro kohokoliv, kdo se k ní přiblíží, a může se objevit ve dne i v noci. Obvykle však sleduje podobnou dráhu, díky čemuž se takovým anomáliím lze vyhnout.

Pak jsou tu samozřejmě mutanti. Z předešlých dílů se vrací hlídači, kteří jsou hrozbou jen ve velkých počtech, a zatraceně nebezpeční, létající démoni. Nyní se k nim přidávají mutanti známí jako humanimals, kteří se zrodili z pokřivených lidských bytostí. Sami o sobě nejsou moc velká hrozba, ale obvykle se sdružují ve skupinkách, a to v podzemí nebo v opuštěných budovách, a v takovém případě už mohou představovat problém. Kromě toho se naučili házet malé objekty, například kameny či cihly, pokud by náhodou nestačil fakt, že na vás slepě zaútočí ve chvíli, kdy vás spatří.

Z Metra: Last Light se pak vrací druh v angličtině známý jako shrimp. V tomto případě se jedná o zvláštní vodní formy života, které se pravděpodobně vyvinuly z korýšů. Samci používají své krunýřem pokryté přední končetiny jako štít a rána od nich může dost zabolet. Samice zase rády plivou korozivní sliz na větší vzdálenost.

Příznivci zbraní se ještě mohou pokochat kvéry Bastard Gun, Shambler Shot Gun a Kalash. Web nabízí speciální sekci i pro ty, které zajímá příběh a v něm zúčastněné postavy. Už delší dobu víme, že se vrátí hlavní hrdina Arťom, jeho žena Aňa a její otec a šéf Řádu, plukovník Miller, případně Melnik. V tomto směru tedy web neříká nic nového. Přinejmenším se ale na všechny tři postavy můžete podívat a zjistit, že i když Miller po událostech Metra: Last Light ztratil nohy, není úplně bezmocný. Nahradil je totiž kovovými protézami. Tohohle člověka zjevně nic nezastaví.

Více o Metru Exodus, které vychází 22. února 2019, se dozvíte z našeho staršího preview. Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Arťom, Aňa a Miller

hlídač, humanimal a démon

Shambler Shot Gun, Kalash a Bastard Gun

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama