Přilétnou Wing of Darkness a dorazí i RPG Marchen Forest
Novinka Přilétnou Wing of Darkness a dorazí i RPG Marchen Forest

Přilétnou Wing of Darkness a dorazí i RPG Marchen Forest

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

U nás bohužel pouze digitálně.

Reklama

Wing of Darkness

Wing of Darkness je přesně tím typem japonské indie hry, která si získala velkou hodně dlouho před jejím vydáním na různých herních akcích. Teď je konečně připravena k celosvětovému vydání.

Herní projekt je Wing of Darkness dílem malého temperamentního týmu profesionálů herního průmyslu ze studia Production Exabilities, kteří chtěli hráčům nabídnout zábavu té nejvyšší kvality. Tato velmi rychlá 3D střílečka sází hlavně na ohromující vizuální prvky a promyšleně dojemný hudebním soundtrack a samozřejmě příběh. Tato hra se ale ve své podstatě skládá ze dvou herních prvků. Akčního segmentu, po kterém vždycky následuje cutscéna zaměřená na vnitřní rozpoložení obou hlavních hrdinek.

Příběh mladé ženy připravující na útěk, protože se na scéně objevil neznámý nepřítel, který zcela změnil povahu boje. Válka se nyní stala pouhou hrou o přežití lidstva. Nepřátele se nazývají Blankeři a nemůže je nic porazit. Nic kromě nejmodernější zbraně Held System, které pilotují mladé ženy Fraulein. Jednoduše to znamená, že Fraulein jsou poslední nadějí lidstva. Pokud nebudou bojovat, lidstvo bude zničeno. Wing of Darkness jsou příběhem o tom, co znamená být skutečně člověkem, vyprávěný očima dvou statečných mladých válečnic.

Hra nabízí velmi jednoduché mechanizmy boje a také vlastně velmi jednoduché samotné ovládání hry. Munice se v průběhu boje postupně doplňuje, takže máte prakticky neomezenou munici. Před každou misí si vyberte zbraň a pak už si jen užijete radost ze sestřelování nepřátel bez jakýchkoli omezení.

Cutscény vypráví příběh před a po akčních sekvencích formou vzpomínek a retrospektiv, ve kterých se střídají pohledy dvou hlavních hrdinek, Klary (dabované Kiyono Yasunou) a Eriky (dabované Chihirou Mochidou). Tyto dvě mladé ženy pochází z úplně opačného prostředí. Zpočátku se navzájem nedůvěřují, ale nakonec se začnou navzájem respektovat, protože spolu musí bojovat proti neznámé hrozbě v podobě Blankerů a také poodhalit záhady kolem vojenského programu Fraulein.

Velmi rychlá 3D střílečka Wing of Darkness vyjde celosvětově digitálně pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam příští rok 25. února za 29,99 dolarů. Vydavatel Clouded Leopard Entertainment a vývojáři z Production Exabilities dále oznámili, že titul nabídne anglické, japonské, čínské (tradiční i zjednodušené), korejské, francouzské, italské, německé a španělské titulky, ale pouze japonský dabing.

V Japonsku a Asii bude Wing of Darkness k dispozici také fyzicky ve standardní a v limitované edici. Limitka bude obsahovat speciální krabičku, originální soundtrack, odznáčky, erb, akrylovou figurku, A5 aršík samolepek, fanouškovský artbook a ještě jednu věc, která bude oznámena později.

Níže se můžete podívat na ukázku gameplaye, na cutscénu a na úvodní film:

  • 29:07 až 30:09 - gameplay
  • 32:36 až 33:22 - cutscena
  • 38:41 až 40:10 - úvodní film

Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift

Další hrou, která vyjde na západě pod taktovkou společnosti Clouded Leopard Entertainment, je fantasy dungeon crawler RPG Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift od studia PrimaryOrbit. Toto fantasy RPG vyjde celosvětově digitálně pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 28. ledna 2021. Bude podporovat anglické, japonské, čínské (tradiční i zjednodušené) a korejské titulky a japonský dabing.

V Japonsku a Asii bude Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift k dispozici také fyzicky ve standardní a limitované edici. Limitovaná edice obsahuje navíc "jen" luxusní figurku hlavní hrdinky Mylne, kterou vytvořil Noriyuki Yamaguchi ze studia Art Presto’s Zero Studio.

Tvůrce hry Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift Shinano Ishiguro se do tvorby tohoto sólového projektu pustil již v roce 2015. Po vydání smartphone verze a následně také na dalších platformách (Steam), si hra brzy získala pro svůj jedinečný styl velkou pozornost hráčů. Od té doby je vývoj hry Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift vlastně výsledkem hráčské komunity, protože všechny aktualizace a přidaný obsah vychází přímo z požadavků fanoušků.

Z toho důvodu se společnost Clouded Leopard Entertainment spojila s PrimaryOrbitem a ještě zvětšila přitažlivost této hry. Oslovila větší počet hráčů s cílem předělat hru Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift, třeba i po stránce vizuální, a ještě vylepšit již tak dokonalý herní zážitek.

příběh hry se točí kolem lékárnice Mylne, která hledá v tajemném lese přísady pro své lektvary. Při jedné z pochůzek lesem ale věci naberou dramatický spád a Mylne se nakonec ocitne ve víru nevyřešených záhad a bude nucena převzít zodpovědnost nad tím, co najde v podzemních ruinách hluboko pod lesem.

Níže se podívejte na nejnovější záběry z hraní:

  • 14:11 až 15:06 - úvod dema, průzkum a bitva
  • 21:42 až 23:30 - úvodní film

Zdroj: Production Exabilities, Clouded Leopard Entertainment a PrimaryOrbit

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama