Fire Emblem slaví 30 let a spin-off Seven Knights již příští měsíc
Fire Emblem Novinka Fire Emblem slaví 30 let a spin-off Seven Knights již příští měsíc

Fire Emblem slaví 30 let a spin-off Seven Knights již příští měsíc

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Dále expanze pro Romance of the Three Kingdoms XIV nebo Guilty Gear: Strive a nové vizuální romány.

Reklama

Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light

4. prosince vydá Nintendo přes eShop Switch verzi hry Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light. Cena je stanovena na 5,99 dolarů, ale pouze do 31. března 2021, kdy oslaví série Fire Emblem krásné 30. výročí. Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light totiž poprvé vyšel v Japonsku pro Famicom v dubnu roku 1990 a chystaná Switch verze je vůbec prvním vydáním této hry na západě.

Nintendo také pro vybrané prodejce speciální edici Fire Emblem 30th Anniversary Edition. cena je stanovena na 49,99 dolarů a bude obsahovat luxusní artbook, repliku původní krabičky se hrou a s návodem a mapou, replikou pak artu s obalem na hru a kódem pro stažení digitální verze hry Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light, Mini Nintendo Power a sběratelskou krabici.

"Série Fire Emblem se nakonec rozrostla v ságu, kterou mají fanoušci rádi díky strategickým prvkům a nezapomenutelným postavám," uvedl v tiskové zprávě viceprezident prodeje a marketingu Nintendo of America Nick Chavez. "Díky Fire Emblemu: Shadow Dragon & the Blade of Light si teď mohou majitelé Nintenda Switch užít hru, která to všechno začala a díky vylepšeným funkcím, je toto nadčasové dobrodružství dostupné úplně všem."

Ve hře se můžete poprvé seznámit s Marthem a s některými z nejoblíbenějších postav série Fire Emblem ještě v jejich 8bitovém vzhledu a projít s nimi všech 25 kapitol této klasické taktické hry na hrdiny vytvořené pro Famicom. A vůbec poprvé lokalizované a vydané na západě. Na výběr bude více než 50 postav a více než 20 tříd, protože každá kapitola hry vyžaduje tu správnou strategii.

Verze pro Severní Ameriku najdete zde.


Seven Knights: Time Wanderer

Spin-off mobilní hry Seven Knights od Netmarble jménem Seven Knights: Time Wanderer vyjde pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda již 5. listopadu.

Herní dobrodružství vás zastihne při hledání Time Crystalů v různých dimenzích. Při svém pátrání potkáte nové přátele a čekají na vás nejrůznější výzvy. Každá epizoda je zasazena do jiného času a odehrává se na jiném místě. Čekají na vás nové mapy, nové postavy a události, s nespočtem nových zážitků.

Představení hry

Příběh a postavy

Bitvy

Vedlejší funkce


Romance of the Three Kingdoms XIV

Koei Tecmo a vývojáři z Kou Shibusawa připravují pro Romance of the Three Kingdoms XIV rozšíření Diplomacy and Strategy Expansion Pack. V prodeji bude na západě pouze digitálně a to pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC 11. února 2021. Hráči, kteří již vlastní PlayStation 4 nebo PC verzi Romance of the Three Kingdoms XIV, budou moci upgradovat hru na Romance of the Three Kingdoms XIV: Diplomacy and Strategy Expansion Pack prostřednictvím doplňku Diplomacy and Strategy Expansion Pack. Jen pro doplnění, tato expanze vyjde v Japonsku již 10. prosince.

Během prvních dvou týdnů od vydání expanze bude na všech platformách ke stažení zdarma bonusový scénář The Fall of Shu Han. Další bonusový scénář Battle of Yiling, který byl původně bonusem u vydání původní hry Romance of the Three Kingdoms XIV, pak bude k dispozici ke stažení zdarma výhradně na konzoli Switch.

Ve hře Romance of The Three Kingdoms XIV: Diplomacy and Strategy Expansion Pack již mohou hráči získat určité geografické výhody. Jakmile totiž v určité provincii dobudete nějaké množství měst, můžete lehčeji zastavit příliv nepřátel. Navíc vám každá provincie může přinést jedinečné výhody. Příkladem je dobytí provincie Qing, která poskytuje schopnost High Reputation a zvýšíte si tím rozsah automatického dobývání. Ale třeba dobytím provincie Southern Jing si zvýšíte pravděpodobnost náboru důstojníků nebo zajatců se schopností rétoriky.

Díky zaměření expanze na geografické výhody, si budou moci hráči otevřít další obchodní styky s euroasijskými zeměmi. Budou to hlavně čtyři další velké říše, které v té době existovaly: Daqin (Řím), Anxi (Parthia), Guishuang (Kushan) a Tianzhu (Indie). Všechny tyto se mohou stát vašimi obchodními partnery a pokud budete udržovat a dál rozvíjet s každou říší vztahy, můžete získat nové technologicky nebo knihy a naučit se speciální taktiky. Napříkled s Parthian Shot Tome se mohou vaši velitelé naučit schopnost Parthian Shot a používat ji u svých jednotek, zatímco Mansumriti zvyšuje účinky politiky a prodlužuje životaschopnost spojeneckých jednotek. Některé z těchto schopností budou extrémně silné, takže si hráči musí dopředu rozmyslet, se kterými euroasijskými říšemi se vyplatí kooperovat a se kterými zahájit obchodování.

Do expanze Diplomacy and Strategy Expansion Pack byly navíc přidány nové charakteristiky důstojníků, zaměřené vyloženě na obchod. March Leader třeba snižuje počet dní potřebných k obchodování, zatímco Special Envoy ulehčuje levelování vztahů.


Guilty Gear: Strive

Společnost Arc System Works potvrdila díky uveřejněnému FAQ bezplatný upgrade hry Guilty Gear: Strive z PlayStation 4 verze na verzi pro PlayStation 5. Zároveň bude umožněn cross-play mezi oběma platformami. Obsah her bude úplně stejný, pouze narazíte na rozdíly založené na specifikacích systému, jako je třeba rozlišení a doby načítání. Zároveň půjde na PlayStationu 5 rozehrát PlayStation 4 verzi pomocí zpětné kompatibility (maximální rozlišení bude jen 1080p).

Kromě standardní verze hry bude k dispozici pro PlayStation 4 a PlayStation 5 také Deluxe a Ultimate edice. Na Steamu dostupné nebudou a také zde nebude titul k dispozici v předběžném přístupu.

Guilty Gear: Strive vychází pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC 9. dubna 2021. Verze Deluxe a Ultimate vyjdou pouze pro PlayStation 5 a PlayStation 4 a to tři dny předem. Od 6. dubna 2021 budou k dispozici všechny offline režimy, z příběhového režimu pouze prolog a hratelných bude pouze 13 postav.


Tabe-O-Ja

Bandai vydalo další, již čtvrtý díl animovaných trailerů ke hře Tabe-O-Ja, tentokrát nazvaný Vol. 4: Lightning Strike! Super Tasty Ramen Tabe-Gami Summon! Můžeme v něm vidět jednu z hratelných hlavních postav jménem Jean.

Tabe-O-Ja má vyjít v Japonsku na Switch ještě tuto zimu.


Fantasy Tavern Sextet

Na 5. listopadu chystá společnost Qureate vydání prvního dílu série Fantasy Tavern Sextet. Prostřednictvím eSopu Nintenda vyjde Fantasy Tavern Sextet Vol. 1: New World Days za nějakých 9,99 dolarů a bude podporovat angličtinu, japonštinu a tradiční a zjednodušenou čínštinu.

Fantasy Tavern Sextet Vol. 1: New World Days je prvním titulem ze třídílné série, vydání Vol. 2: Adventurer’s Days a Vol. 3: Postlude Days bude oznámeno někdy později.

Hrdinou Fantasy Tavern Sextetu je mladý kuchař, pracující v zázemí jedné kavárny v Akihabaře. Ten je ale přenesen do jiného fantastického světa, kde existuje magie a pohybují se zde monstra. S jedním z nich je konfrontován hned po přenesení. Monstrum na něj zaútočí, ale protože se nemůže vrátit do Akihabary, zůstane bezbrannou obětí. Na poslední chvíli se ale objeví Lupine, majitelka hospody Stray Sheep a zachrání mu život .

Vzhledem k tomu, že po útoku nemá kam jít, rozhdne se hlavní hrdina pomoci Lupine oživit její hospodu a přivést nové návštěvníky. Doufá, že pokud přijde dostatečné množství dobrodruhů, může jeden z nich vědět, jak se vrátit domů.

Fantasy Tavern Sextet je vtipné, groteskní drama o lásce, střhnuté klasickými harémovkami, odehrávající se pozadí provozu hostince stojícím ve fantasy světě.

Můžete se ještě podívat na jiné verze traileru: japonskou a tradiční i zjednodušenou čínskou.


Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift

Vydavatel Clouded Leopard Entertainment a vývojáři z PrimaryOrbit vydali nový trailer ke hře Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift, ve kterém nám představují postavu jménem Rosetta, kterou nadabovala Kanon Takao.

Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift má pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC vyjít celosvětově 28. ledna 2021. Více se o hře můžete dovědět z předchozí novinky.

Také se můžete podívat na jiné verze traileru: japonskou, čínskou a korejskou.


Crimzon Clover: World EXplosion

Degica Games a vývojáři z Yostubane a Adventure Planning Service vydají pro Switch digitálně 29. října shoot'em up akci Crimzon Clover: World EXplosion. Crimzon Clover vyšel poprvé v Japonsku pro PC v lednu 2011, v dubnu 2013 následovala arkádová verze. Aktualizovaná verze Crimzon Clover: World Ignition byla celosvětově vypuštěna prostřednictvím služby Steam v červnu 2014 pro PC.

Crimzon Clover pochází od japonských nezávislých vývojářů Yotsubane a Adventure Planning Service, ve které si vyberete způsob hraní výběrem lodi. Dále svou verzi, buď Arcade (stejná jako původní arkádová verze), Novice (ideální pro váš první krok do světa hardcore shut'em upů) nebo Arranged (nové verze s jedinečnémi mechanizmy a novými výzvami). Až pak si zvolíte režim Boost, Original, Unlimited a Time Attack.

Original je hlavním režimem, ve kterém procházíte jednotlivé stage až po finálního bosse. Režim Boost upraví obtížnost podle toho, jak zdatní jste v ničení svých nepřátel. Unlimited promění každou stage na intenzivní bitevní pole plné střel, které přežijí jen ti nejnáročnější hráči. A Time Attack asi nemá cenu ani vysvětlovat.

Zdroj: Nintendo, Koei Tecmo, Arc System Works, Bandai, Qureate, Clouded Leopard Entertainment a Degica Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama