Přehled novinek z Japonska z přelomu roku
Novinka Přehled novinek z Japonska z přelomu roku

Přehled novinek z Japonska z přelomu roku

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Guilty Gear Strive, Demon Slayer a další novinky pro rok 2021.

Reklama

Doufám, že již máte veškeré dárky minimálně nainstalované a můžete se věnovat další záplavě novinek z japonských luhů a hájů (a přilehlého okolí). Dnes jsem si ale dovolil vytvořit přehled z loňského posledního a letošního prvního týdne. Důvod je jednoduchý, lehce menší množství novinek. Zároveň se ještě musím 2x omluvit. Nejprve za sebe, protože jsem z různých důvodů nestihl pro tento přehled připravit bonusovou sekci (příště již bude) a pak také za nesdělení prodejů softwaru a hardwaru za poslední týden. Tuto část dnešní přehled úplně postrádá.


Guilty Gear Strive

Dnešní první zpráva se týká nového traileru od Arc System Works. Ten v akci ukazuje novou, dříve oznámenou, hratelnou postavu pro hru Guilty Gear Strive v podobě Japonce Anji Mity.

Elegantního Anji Mita, umělce v oboru válečnickém, který se svým tancem vyhýbá všem útokům, nadaboval Nobutoshi Canna. Je vysoký 183 cm, váží 71 kg, krevní skupinu B a narozen je 1. ledna v Japonsku (můžete mu tedy dodatečně popřát). Mezi jeho koníčky najdete vyšetřování, energický sport a cestování, přičemž si váží hodnot jako je víra a svoboda.

Je také jedním z mála přeživších Japonců. Může se občas chovat horkokrevně, ale jedná spíše o intuitivní chování než o rozumové. Veškeré jeho činy jsou lehce předvídatelné a vždy jsou přímé, zároveň je to pesimista, který prostě není příliš opatrný.

Guilty Gear Strive vychází pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC 9. dubna 2021. Deluxe a Ultimate verze vyjdou pro PlayStation 5 a PlayStation 4 tři dny předem, tedy 6. dubna.

V únoru pak ještě bude mít premiéru nový trailer potvrzující 15 a poslední hratelnou postavu ze startovního seznamu hratelných charakterů.


Square Enix a Bukkuro

Dvojice stojící za sérií NieR v podobě Yoko Tara z Bukkuro a Yosukeho Saita ze Square Enixu, potvrdila během live streamu Games Neighborhood Chit-Chat 2020 Year-End Party, práci na dvou dalších titulech.

Podle Saita dostal Taro asi před rokem návrh, aby udělal jednu konkrétní hru, ale tuto specifikou nabídku/myšlenku tehdy odmítl, protože byl silně přesvědčený, že by takovou hru nikdy nechtěl. Taro byl ale odhodlaný Saita přesvědčit a proto vytvořil hodinovou prezentaci. I když to nebylo snadné, Saito ve výsledku návrh Yoko Tara přijal a bylo přijato rozhodnutí ohledně vývoje hry. Ale i teď, tedy o rok později, Saito stále připouští, že není touto hrou úplně nadšený a vyloženě prohlásil že: "Kdybych mohl přestat, tak bych to hned udělal."

Kromě této hry, na které Saito nepracuje moc ochotně, připravují Saito a Yoko Taro ještě jeden nový samostatný titul, na kterém se tato dvojice vzájemně dohodla. Vydání tohoto nového titulu je plánováno ještě před prvním zmíněným.

Přehled novinek z Japonska z přelomu roku

Fate/EXTRA Record

Type-Moon Studio BB během silvestrovského televizního speciálu Fate Project New Year’s Eve TV Special 2020, věnovanému také remaku hry Fate/EXTRA jménem Fate/EXTRA Record předvedli hratelnou postavu servantem Tamamo no Mae.

Platformy a datum vydání remaku Fate/EXTRA Record ještě nebyly oznámeny.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

V březnu loňského roku byla oznámena herní adaptace mangy a anime Demon Slayer. Prezident a generální ředitel společnosti CyberConnect2 Hiroshi Matsuyama se koncem roku během live streamu Piro Live! New Year’s Eve Special 2021 podělil o malou aktualizaci ohledně aktuálního stavu vývoje hry Demon Slayer: Kimtesu no Yaiba - Hinokami Keppuutan.

Během části Titles to Look Forward to in 2021, ve které probíhaly rozhovory, řekl Matsuyama ohledně Demon Slayeru že: "I když bohužel vůbec nemohu mluvit o současném stavu nebo obsahu hry si myslím, že dokážeme ve velmi blízké budoucnosti podat nejnovější informace. Samozřejmě ale sledujte novinky ve Weekly Shonen Jumpu a V-Jumpu."

Matsuyama pak dodal že: "Vývoj probíhá dobře. Ve skutečnosti teď většina zaměstnanců ve společnosti pracuje na Kimetsu."

Katsuhiro Harada z Bandai Namco potom ale v žertu řekl něco ve stylu že potom, co zjistil na Games Neighborhood Chit-Chatu [2020 Year-End Party], prý mají s vývojem nějaké potíže, na což Matsuyama tvrdě odpověděl: "Drž hubu! Jde to dobře!" což u Harady vyvolalo reakci: "Opravdu? Protože jsem tě slyšel na některé lidi křičet." Toto přestřelkové téma ukončil až Matsuyama větou: "Hej, až bude taky tak hodně pracovat, budeš k tomu moci něco říct."

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 v letošním roce, ale nezapomeňte, že v prvním kvartále u nás Crew začne vydávat českou verzi mangy Demon Slayeru.


Muv-Luv: Project Michail

Akční hra Muv-Luv Project Mikhail vyjde v Early Accessu ve verzích pro PC, iOS a Android v dubnu letošního roku.

Studio aNCHOR oznámilo, že Project Mikhail je bitevní akční hrou, ve které hráči bojují v prostorách BETA Hivu proti mimozemské entitě nazvané jednoduše BETA. Hráči vstupují do světa Muv-Luv prostřednictvím plnění různých misí, kde ale mohou vaše volby a akce ovlivnit herní svět komplexně. Bojové jednotky Tactical Surface Fighter půjde přizpůsobit. [Osobní názor, nepřipomíná vám to trochu anime Schwarzesmarken?]


Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift

Společnost PrimaryOrbit vydala 14 minut dlouhé "originální hudební úvodní" video k dungeon exploration RPG jménem Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift, ve kterém můžete slyšet úvodní a závěrečné hudební motivy hry a i podkresovou hudbu k bitvám od tvůrce hry Shinana Ishigury a skladatele Junty.

Marchen Forest: Mylne and the Forest Gift má celosvětově vyjít pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 28. ledna. Fyzicky i digitálně vyjde ale pouze v Japonsku a Asii.


Touhou Danmaku Kagura

Unknown X vydali druhý oficiální, tentokrát příběhový trailer, k hudební Touhou Project hře Touhou Danmaku Kagura, která v Japonsku vyjde pro iOS a Android v letošním roce.


Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon

Remake romantického vizuálního románu Tsukihime z roku 2000 v podobě hry Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon, vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch v létě letošního roku. V návaznosti na silvestrovský televizní speciál Fate Project 2020 to oznámila společnost Type-Moon.

Oficiální stránky hry můžete navštívit zde.


Harvest Moon: One World

Harvest Moon: One World nakonec vyjde v Severní Americe také ve verzi pro Xbox One, tedy kromě již dříve oznámených verzí pro PlayStation 4 a Switch. Ve své novoroční zprávě to uvedl prezident a generální ředitel společnosti Natsume Hiro Maekawa.

Harvest Moon: One World byl totiž doposud plánován pouze pro PlayStation 4 a Switch. Termín je nastaven na 2. března v Severní Americe a na 5. března v Evropě (kde ji vydá společnost Rising Star Games). Zajímavé ale je, že datum vydání Xbox One verze ještě nebylo oznámeno.

"Harvest Moon: One World je největší Harvest Moon hrou v celé historii značky, která nabídne rozsáhlé oblasti a vzrušující vesnice, které bude třeba při farmaření prozkoumat," uvedl Maekawa. "Harvest Moon: One World bude v USA k dispozici také pro Xbox One, s oznámením data vydání přijdeme v blízké budoucnosti."

Přehled novinek z Japonska z přelomu roku

Série Cotton

Společnost Success spustila ke 30. výročí stránky série Cotton, která odstartovala v březnu 1991 vydáním hry Cotton: Fantastic Night Dreams. Stránky potvrdily nový díl série shoot'em up, který byl poprvé oznámen v prosinci roku 2019 a vyjde v Japonsku v letošním roce.

Ale ještě před vydáním nového Cottonu se dočkáme aktualizované a předělané verze hry Cotton: Fantastic Night Dreams-Cotton Reboot!- Ta vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 25. února a následně někdy v prvním kvartálu 2021 také v Severní Americe a v Evropě.


The Idolmaster

Společnost Bandai Namco oznámila vydání "aplikace pro vytváření a výměnu vizitek producentů" The Idolmaster: Producer Greeting Kit ve verzi pro iOS a Android. Jde o bezplatnou doprovodnou appku k sérii The Idolmaster, která se v Japonsku objeví ještě tuto zimu.

The Idolmaster: Producer Greeting Kit umožní hráčům vytváření vizitek, oficiálních materiálů a vyměňovat si tyto vizitky s ostatními a dále se spojovat a rozšiřovat okruh svých spolupracovníků.

Bandai Namco připravuje na kanále YouTube na 14. ledna na 20:00 JST video s podrobnostmi o této aplikaci. Oficiální stránky najdete zde.

Přehled novinek z Japonska z přelomu roku

Na 17. ledna pak bude Bandai Namco pořádat druhý oficiální live stream Starlit Report ke hře The Idolmaster: Starlit Season. Od 19:00 JST budou na kanálech YouTube a Niconico sděleny nejnovější informace o této připravované hře.

Během přímého přenosu promluví Manami Numakura (dabing Hibiki Ganaha), Hiromi Igarashi (dabing Anzu Futaba), Haruka Yamazaki (dabing Mirai Kasuga), Ryouko Maekawa (dabing Tenka Osaki), Youzou Sakagami (generální producent série Idolmaster) a Hayato Kutaragi (producent hry The Idolmaster: Starlit Season)

Idolmaster: Starlit Season má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC v letošním roce.

Přehled novinek z Japonska z přelomu roku

Everyday Today’s Menu for the Emiya Family

Aniplex představil během silvestrovského televizního speciálu nové záběry z "kitchen adventure" série Fate/stay night jménem Everyday Today’s Menu for the Emiya Family, která je ve vývoji pro konzoli Switch a má také časem vyjít v Severní Americe.


Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban!

Konami se se hrou Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! podařil husarský kousek, protože se celkové prodeje dostaly přes hranici 1,5 milionu kusů a to vyšla Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! pro Switch teprve 19. listopadu.

Ve hře Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! se hráči stanou prezidentem železniční společnosti a musí po celém Japonsku skupovat nemovitosti a docílit získání nejvyšších celkových aktiv.

Zdroj: Arc System Works, Games Talk., Type-Moon Studio BB, aNCHOR, PrimaryOrbit, Unknown X, Natsume, Aniplex, Konami

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama