Prince of Persia: The Lost Crown poběží na konzolích až ve 4K a 120 FPS
PoP: The Lost Crown Novinka Prince of Persia: The Lost Crown poběží na konzolích až ve 4K a 120 FPS

Prince of Persia: The Lost Crown poběží na konzolích až ve 4K a 120 FPS

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Na PC nebudou mít problémy ani hráči s méně výkonnými stroji.

Reklama

Vydání plošinovky a metroidvanie Prince of Persia: The Lost Crown se pomalu blíží (zrovna včera byly zveřejněny nové záběry či herní doba), čeká nás už za dva týdny 18. ledna, nicméně už příští týden se můžete těšit na demoverzi. Jak ale hra běží na jednotlivých platformách? Právě o to se včera Ubisoft podělil.

Začněme konzolemi, na všech je k dispozici pouze jediný režim. Co se týče minulé generace, na Xboxu One, Xboxu One S a PlayStationu 4 můžete očekávat rozlišení FullHD a 60 FPS. Podobně je na tom Nintendo Switch, kde hra nabízí také 60 FPS, rozlišení vdocked režimu je rovněž 1080p, v handheld režimu pak 720p.

Zdroj: Ubisoft
Zdroj: Ubisoft

Na výkonnějších zařízeních PS4 Pro a Xbox One X má hra stejnou snímkovou frekvenci, ale ve 4K, na Xboxu Series S ve 1440p. Nejlíp jsou na tom samozřejmě hlavní konzole aktuální generace, PlayStation 5 a Xbox Series X nabízí rozlišení 4K a 120 FPS, budete k tomu ale potřebovat monitor/televizi s podporou 120 Hz.

Co se týče PC, ani tam nejspíš většina hráčů nebude mít problém. Na střední nastavení ve FullHD rozlišení a 60 FPS vám bude stačit grafická karta GeForce GTX 950 či Radeon RX 5500 XT (4 GB VRAM). Se stejnou kartou od AMD, ale v 8GB variantě, dokonce můžete pomýšlet na Ultra nastavení ve 4K a 60 FPS. Alternativou od Nvidie je ve své době populární GTX 1060 se 6 GB VRAM.

Zdroj: Ubisoft
Zdroj: Ubisoft

Problém nebude ani RAM (stačí 8 GB) či procesor, kde vám postačí několik let starý kousek. Na nejvyšší nastavení se doporučuje pouze Intel Core i7-6700 nebo AMD Ryzen 5 1600. Co abyste ale mít měli, je SSD, neboť podpora HDD se v tabulce nezmiňuje. Zároveň byste si měli připravit 30 GB místa.

Na závěr ještě můžu prozradit, že jsme hru již obdrželi a na recenzi se můžete těšit 11. ledna v 18:00. Konkrétně máme k dispozici PC verzi, kterou ale testuji také na Steam Decku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama