Proč se Kojima rozešel s Konami?
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Proč se Kojima rozešel s Konami?

Proč se Kojima rozešel s Konami?

Michal Burian

Michal Burian

29

Za vším hledej peníze. Má to platit i v případě neshod mezi japonským designérem, který na svět přivedl Metal Gear Solid, a společností Konami. <strong>Kolik stál vývoj Metal Gear Solid V?</strong>

Reklama

Aktualizace: Postupně se dozvíme detaily. Dle japonského magazínu Nikkei stál vývoj Metal Gear Solid V: The Phantom Pain přes 80 milionů dolarů. Celé to přitom financovalo Konami, které se obává, že se jim investice nevrátí.

Původní zpráva

Ze zrušení Silent Hills se někteří jedinci ještě pořádně nestihli vzpamatovat, přitom jsme se o něm dozvěděli již koncem dubna letošního roku. Stále ovšem neznáme přesné detaily rozchodu mezi japonským designérem Hideo Kojimou a společností Konami. Právě tento rozchod vyústil ve zrušení zajímavého hororového projektu, do něhož byl zapojen i filmový režisér Guillermo del Toro.

Jak se říká, za vším hledej peníze. To samé podle všeho platí i v případě ochodu Kojimi z Konami. S informací přišel pořad The Codec, který se měl detaily dozvědět od autorky hudby k sérii Metal Gear Solid. Rika Muranaka měla pořadu říct, že Konami vadilo, že Kojima chtěl vždy pevně stanovenou mzdu, nikoliv podíl s prodeje konkrétní hry. Tím japonský designér dostal domluvené peníze i v případě, že se hra špatně prodávala. Riziko tak nesla samotná vydavatelská společnost, nikoliv studio Kojima Productions.

Druhým faktorem byla skutečnost, že Kojima se neohlížel na rozpočet pro projekty. Nebyl pro něj problém prodloužit vývoj hry, aby se dosáhlo požadované kvality. Ani s tím nebyli lidé ve vedení Konami spokojeni. Trpělivost Konami měla dojít po zdlouhavém vývoji Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Ne že by Konami nebylo spokojeno se samotným stavem hry, spíše už nechtěli investovat další peníze do změn, které chtěl Kojima, aby titul byl ještě lepší.

Snad tyhle rozbroje nebudou mít vliv na konečnou kvalitu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Ten se na pultech obchodů objeví 1. září pro konzole a krátce poté v digitální podobě pro PC.

Nový Silent Hills sice od Kojimi a del Tora nevznikne, ale za to tahle dvojice připravuje něco jiného. Více zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama