Proč ze hry Mad Max od tvůrce původního Falloutu nakonec nic nebylo?
Mad Max Novinka Proč ze hry Mad Max od tvůrce původního Falloutu nakonec nic nebylo?

Proč ze hry Mad Max od tvůrce původního Falloutu nakonec nic nebylo?

Jan Kalný

Jan Kalný

4

Věděli jste, že tvůrce původního Falloutu měl skoro práva na hru podle Šíleného Maxe? Nedávno se podělil, proč z toho ve finále nic nebylo.

Reklama

Nový film Mad Max se k nám řítí, stejně tak jako hra od tvůrců trhlé akce Just Cause. Věděli jste ale, že práva na hru mohl získat tvůrce původního Falloutu a Wastelandu na konci 90. let?

V soukromém letadle MCA Universal letící do Whistleru v Kanadě totiž seděl jak tvůrce hry a zakladatel Interplay Studios Brian Fargo, tak autor Šíleného Maxe George Miller.

„Letěl jsem s ním do Whistleru v Kanadě v soukromém letadle Universalu, protože tehdy Universal vlastnil půlku Interplaye a strávil jsem s ním tři hodiny,” prozradil Brian v rozhovoru pro Kotaku. „The Road Warrior byl můj oblíbený film. Mohl jsem to sledovat furt dokola a byl jsem obrovským fandou Millera. On naopak věděl o Wasteland a Falloutu a naše práce se mu líbila. Takže půlku cesty jsme byli hrozní fanboyové a tu druhou půlku jsme přešli na 'OK, něco uděláme'.”

Původně měla být hra ve stylu již několikrát zmíněného Falloutu a Wastelandu. Samozřejmě i s auty. Nakonec to ale nevyšlo. EA se totiž s Millerem spojili a nabídli mu za práva na hru 20 milionů dolarů. Miller s nimi nakonec podepsal smlouvu, ale ani z toho nic nevzniklo. EA nikdy hru neudělalo a Miller nikdy peníze nedostal. Nakonec tak s právy na hru skončil Warner Bros. A jak se zdá podle ukázek z Mad Maxe od Avalanche - nakonec to všechno dopadlo přeci jen dobře. Kdo ví, jak by to dopadlo v rukách Interplay, nebo EA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama