Prodeje konzole Wii U se přehouply přes 10 milionů kusů
Novinka Prodeje konzole Wii U se přehouply přes 10 milionů kusů

Prodeje konzole Wii U se přehouply přes 10 milionů kusů

Michal Burian

Michal Burian

20

Nintendo u své konzole dosáhlo významného milníku. I přesto se Wii U prodává hůře, než Nintendo očekávalo.

Reklama

prodeje konzole Wii U se přehouply přes 10 milionů kusů. S dosažením významného milníku se dnes pochlubila společnost Nintendo. I přesto se Wii U prodává hůře, než Nintendo očekávalo.

Konzole se začala prodávat v listopadu 2012. Za první tři měsíce prodala 470 tisíc kusů. Po necelých třech letech se nakonec dokázala přehoupnout přes 10 milionů kusů. Wii U je nejvíce populární v Americe, kde prodala 4,85 milionů kusů, Japonsko představuje 2,48 milionů. Ostatní části světa, včetně Evropy, činí 2,68 milionů.

Nintendo ve svém aktuálním finančním roce (od dubna 2015 do března 2016) očekává, že se prodá 3,4 milionů kusů Wii U po celém světě. Lepším prodejům Wii U pomohla nevšední barevné střílečka Splatoon, kde střílíte po ostatních hráči inkoust. Tahle gameska prodala 1,62 milionů kusů.

Stojí za zmínku, že PS4 vstoupila na trh o rok později a může se pochlubit prodeji přes 22,3 milionů kusů. Microsoft u Xbox One naposled zveřejnil prodeje v listopadu 2014, kdy do obchodů společnost dodala téměř 10 milionů kusů svého nejnovějšího hardwaru.

Nintendo chystá novou konzoli s pracovním názvem NX. Odhalena má být v roce 2016. Proslýchá se, že by nemuselo jít o nástupce Wii U, ale spíše o nový handheld. Právě u přenosných konzolí se Japoncům nejvíce daří i vzhledem k nabízeným hrám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama