Prosluněná i hororová atmosféra v traileru Metra Exodus
Novinka Prosluněná i hororová atmosféra v traileru Metra Exodus

Prosluněná i hororová atmosféra v traileru Metra Exodus

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Nově ukázané prostředí opět dělá dojem, jako by kombinovalo prvky Metra a Stalkera.

Reklama

V rámci tiskové konference Nvidie si odbyl premiéru nový trailer, který láká na Metro Exodus. Video přirozeně demonstruje možnosti grafických karet Nvidia RTX, konkrétně technologie globální iluminace, jež má za následek velmi realistické a přirozené osvětlení celé řady scén. V traileru tedy můžeme vidět nejednu působivou a nádherně zpracovanou scenérii, přičemž je celkově zjevné, že co nejlepší grafika na PC je pro vývojáře opět dost důležitá.

Samotný vzhled a použité technologie jsou jedna věc, obsah a zpracování atmosféry jsou věc druhá. Jak se zdá, po ukázce zimního a podzimního období tentokrát dostává více prostoru letní zasazení, které ale záhy střídá temná, skoro až hororová atmosféra. Jako by v sobě opět kombinovala tradiční prvky série Metro s tím, co si pamatujeme ze Stalkera. Metro Exodus vážně nebude veselá hra, jak dokazuje nejen depresivní a bezútěšné prostředí, ale i množství zmutované divoké zvěře a monster. Nemluvě o působení místních kultů.

Nově ukázané lokality se nachází tisíce kilometrů od ruin Moskvy a Arťom a jeho společníci zde objeví zelené údolí plné života, které působí jako ráj. Jestli je tu ale něco, co je léta života v metru naučila, pak je to skutečnost, že s tmou přichází hrůzy. A zde mají novou tvář. Tak zní alespoň oficiální popis vývojářů ze studia 4A Games, kteří nás 22. února příštího roku hodlají vzít na nebezpečnou, temnou, ale také vizuálně přesvědčivou a lákavou cestu napříč postapokalyptickým Ruskem, v níž je stále cítit vliv autora knižní předlohy Dmitrije Glukhovského.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama