Prvky Warcraftu 3 zpřístupněny modderům StarCraftu 2
StarCraft 2 Novinka Prvky Warcraftu 3 zpřístupněny modderům StarCraftu 2

Prvky Warcraftu 3 zpřístupněny modderům StarCraftu 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7

Blizzard umožnil tvorbu dalšího Warcraftového obsahu ve StarCraft 2 editoru.

Reklama

Tisíce hráčů po celém světě sní o momentu, kdy Blizzard oznámí vývoj dalšího pokračování legendární RTS série Warcraft. Přesně ti nyní mohou mít radost. Nově mají totiž moddeři v editoru StarCraftu 2 přístup k obrovskému množství modelů, zvuků, části HUDu a dalších věcí pocházejících z kultovního třetího dílu fantasy série. Americká společnost to oznámila prostřednictvím tohoto blogového příspěvku na Battle.net.

V praxi to tedy znamená, že se brzy dočkáme pořádného návalu nového obsahu s tématikou Warcraftu. Neuvěřitelně kreativní a rozsáhlá komunita modderů si již brousí zuby na předělávání některých starších scén z předchozích dílů či tvorbu scénářů úplně nových. Tomu nahrává i ten fakt, že zhruba třítisícovka předmětů, která do editoru přibyla, je zbrusu nová a v třetím díle se vůbec neobjevila.

Ve výsledku tak nemusíme dostat jen StarCraft II s postavami z Warcraftu, ale můžeme se dočkat i naprosto od píky postavených neoficiálních pokračování. Úplně nový obsah totiž zahrnuje i modely hrdinů pro čtyři hlavní rasy, včetně různých spellů a jejich efektů.

Třešničkou na dortu je pak oficiální Blizzardovská akce “Memories of War”. V rámci ní mohou moddeři propagovat své výtvory a ty nejlepší se dočkají oficiálního představení přímo společností. Pokud jste tedy z čekání na Warcraft 4 pořádně frustrovaní, nevěšte hlavu. Pravděpodobně se brzy dočkáte slušné porce zábavy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama