První bližší pohled na bezplatné DLC Battle of Jakku pro Star Wars: Battlefront
Star Wars: Battlefront Novinka První bližší pohled na bezplatné DLC Battle of Jakku pro Star Wars: Battlefront

První bližší pohled na bezplatné DLC Battle of Jakku pro Star Wars: Battlefront

Martin Cvrček

Martin Cvrček

18

Jakku je jedna z klíčových planet ve filmové sedmé epizodě s podtitulem Síla se probouzí. Bitva z chystaného DLC se ale odehrává těsně po událostech šesté epizody.

Reklama

Lidé z EA dnes vydali první pořádný pohled na chystané DLC Battle of Jakku, které rozšíří chystaný Star Wars: Battlefront. DLC bude k dispozici zdarma každému majiteli hry od 8. prosince. Ti, kteří si hru předobjednají, se ale k přídavku dostanou o týden dřív, tedy 1. prosince.

Představení Battle of Jakku je už nyní k dispozici v češtině, takže projednou není třeba nic nepřekládat a rovnou se podívat na důležité informace, které se dočtete i na oficiálním webu:

„Bitva o planetu Jakku byla klíčovým momentem, v němž jednotky Nové republiky napadly hlavní opěrné body Impéria na této odlehlé pouštní planetě.

Hráči se stanou svědky událostí následujících po vítězství rebelů v bitvě o Endor, které se výraznou měrou podepsaly na podobě planety Jakku zachycené ve filmu Star Wars: Síla se probouzí (film se odehrává 30 let po Návratu Jediho, pozn. redakce).

Na obrázku výše vidíme hvězdný destruktor po nouzovém přistání. Z trupu poničeného kovového obra se evakuují početné jednotky Impéria a vrhají se do bitvy proti oddílům povstalců, pro něž je tato pouštní planeta rovněž cizím prostředím.

Právě intenzita bitvy byla jedním z aspektů, které se koncepční výtvarník studia DICE Anton Grandert pokusil zachytit na tomto obrázku z Jakku. Dalším byl rozdíl velikosti jednotlivých vizuálních prvků:

„Je tu přítomen motiv příběhu souboje Davida s Goliášem,“ říká Grandert. „Gigantická a velkolepá superstruktura hvězdného destruktoru v kontrastu s malými, ale statečnými vojáky Povstalců bojujících proti jednotkám Impéria.“

A v duchu hlavních prvků herního systému Star Wars Battlefront se na tomto konceptu vyskytují další aspekty fantastických bitev ve stylu Star Wars – vzdušných i pozemních.

„Naším cílem bylo ztvárnit bitvu tak, abyste se cítili v jejím středu, aby byla všude okolo vás. Z nebe padající trosky dávají tušit o bitvách probíhajících nad hlavou. Na povrchu planety pak vidíme jak pozemní jednotky, tak i X-wingy zapojené do boje,“ doplňuje Grandert.“

Zajímavé je, že v textu se mluví o Nové republice. Toto označení se ale dosud vyskytovalo jen v rámci Rozšířeného univerza, které bylo před nějakou dobou postaveno mimo kánon Star Wars. V původní trilogii se vždy mluvilo o povstalcích či rebelech a momentálně se má za to, že filmu Síla se probouzí jsou následníci povstalců označováni prostě jako Resistance, tedy Odpor.

Je tedy možné, že pozadí DLC Battle of Jakku odhalí něco více z toho, co se vlastně stalo mezi původní trilogií a chystanými filmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama