První šťastlivci si vyzkoušeli Project Morpheus
Novinka První šťastlivci si vyzkoušeli Project Morpheus

První šťastlivci si vyzkoušeli Project Morpheus

Michal Burian

Michal Burian

23

Headset pro virtuální realitu od Sony rozhodně nevyjde v letošním roce. Na GDC si novináři mohou vyzkoušet prototyp, na kterém pracovali tři roky. Sony chce VR proměnit v komerční produkt. Ubisoft zatím nemá zájem.

Reklama

Lionel Raynaud z Ubisoftu se nechal slyšet, že nemají o virtuální realitu Oculus Rift nebo Project Morpheus zatím zájem. Aby se vyplatilo pracovat na hrách určených pro VR, tak by zařízení musel mít doma jeden milion hráčů.

Vypadá to, že Ubisoft zatím nad VR ani nepřemýšlí, což znamená, že Assassin's Creed nebo Far Cry jen tak neuvidíme s podporou virtuální reality.

Sony potvrdila, že u DriveClub experimentuje s virtuální realitou, ale nebyl to důvod odložení. Prezident Worldwide Studios Shuhei Yoshida tak smetl ze stolu spekulace, že by kvůli kompatibilitě VR byl DriveClub odložen.

Dá se očekávat, že nás Sony novými informace zahne na červnové E3 v Los Angeles a možná už oznámí nějakou hru pro Project Morpheus. Zatím víme akorát to, že se o technologii zajímají studia Santa Monica (God of War) a Media Molecule (LittleBigPlanet, Tearaway).

Michal Burian je šéfredaktor Zingu, sledovat ho můžete na Twitteru @BurianMichal nebo na Google+ MichalBurianCZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama