První trailer láká na Star Wars: Battlefront 2, hra vyjde 17. listopadu
Star Wars: Battlefront 2 Novinka První trailer láká na Star Wars: Battlefront 2, hra vyjde 17. listopadu

První trailer láká na Star Wars: Battlefront 2, hra vyjde 17. listopadu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

46

V kampani se vžijeme do role členky imperiálních speciálních sil. Multiplayer se konečně dočká herních tříd či vylepšování zbraní, hrdinů a vozidel.

Reklama

Po středečním úniku a několika dnech mlžení ze strany EA konečně došlo na plnohodnotné odhalení Star Wars: Battlefrontu 2. Na akci Star Wars Celebration v Orlandu byl odprezentován první trailer, který ukazuje mnohem víc než středeční únik.

V kampani se vžijeme do role členky imperiálních speciálních sil jménem Iden Versio, která je velitelkou čety Inferno. Ta má po zničení druhé Hvězd smrti prostý cíl - pomstít smrt císaře Palpatina. Dějově je tedy kampaň zasazená do doby po událostech šesté filmové epizody s podtitulem Návrat Jediho a budeme sledovat příběh z imperiálního pohledu. Jde navíc o plně kanonický příběh, jednotka Inferno byla vytvořena ve spolupráci se společností LucasFilm. Cesta za pomstou má přitom trvat 30 let, takže dosáhne až do období nové, právě vznikající filmové trilogie. Iden Versio však nebude jedinou hratelnou postavou kampaně. V rámci singleplayeru bude možné hrát i za Luka Skywalkera a Kyla Rena.

Trailer ukazuje, že se v Battlefrontu 2 podíváme třeba do města Mos Eisley na planetě Tatooine. Z předešlého dílu se vrací Hoth a měsíc Endor a dále navštívíme zalesněný Yavin 4 z Nové naděje, Takodanu a základnu Hvězdovrah z filmu Síla se probouzí, Naboo ze Skryté hrozby nebo deštivou planetu Kamino z druhé epizody s podtitulem Klony útočí. Koncepty ukázané během odhalení hry zobrazovaly nejen klonované vojáky, ale i jediskou stíhačku Obi-Wana Kenobiho a Slave-1 Janga Fetta. Trailer dokonce naznačuje, že se znovu zúčastníme bitvy o planetu Jakku, k níž došlo rok po událostech Návratu Jediho.

Jak už víme od středy, v multiplayeru nás čekají všechny tři éry Star Wars ságy. Tentokrát nás také čekají nové herní módy a hlavně herní třídy, takže můžete na bojišti zastávat určitou roli. Třídy budou čtyři a nesou názvy Officer, Assault, Heavy a Specialist. Když budou hráči využívat třídy rozumným způsobem a budou dostatečně schopní, mohou si troufnout i na hrdinu či padoucha, třeba na Dartha Maula. Maximální počet hráčů je opět omezen na 40 a i tentokrát bude k dispozici kooperativní mód pro dva hráče, který bude na konzolích možné hrát ve split-screenu, a skirmish. V něm bude možné hrát proti umělé inteligenci.

Schopnosti hrdinů a padouchů navíc můžete vylepšovat, přičemž součástí hry budou opět hrdinské lodě. Také lze upravovat zbraně (kterých bude tentokrát víc) či vozidla, přičemž Battlefront 2 obsáhne jak vzdušné, tak pozemní dopravní prostředky. Dobrá zpráva je, že vesmírné bitvy budou tentokrát součástí základní hry.

A ještě jedna docela dobrá zpráva. Předobjednávkový bonus v podobě postav z nadcházejícího filmu Poslední z Jediů (The Last Jedi) vám nezaručí přístup k postavám jako takovým, ale jen ke kosmetickým skinům, díky nimž bude Rey a Kylo Ren vypadat stejně jako v novém filmu. Součástí bonusu jsou také úpravy schopností Rey a Kyla Rena, úprava schopnosti lodi Millennium Falcon a něco navíc. Během odhalení se hovořilo o zatím nespecifikované stíhačce Prvního řádu.

Datum vydání je stanoveno na 17. listopadu. Pokud si předobjednáte Deluxe edici hry, dostanete možnost zahrát si hru v třídenním předstihu, tedy 14. listopadu, stejně jako zmíněný bonus za předobjednávku, který je společný pro všechny verze hry (standardní a Deluxe) a několik dalších bonusů. Jde o 4 schopnosti (jedna pro každou třídu) a okamžité odemčení 4 zbraní a jejich modifikací (opět jedna pro každou třídu).

Pokud si zaplatíte EA Access na Xboxu One nebo Origin Access na PC, tak si budete moci Battlefront 2 zahrát již 9. listopadu. Půjde o plnou verzi, která bude časově omezena. Pravděpodobně budete moci po dobu 10 hodin hrát multiplayer a úvodní část singleplayeru.

Hru navíc doprovodí kniha nazvaná Star Wars: Battlefront 2: Inferno Squad, jejíž autorkou je spisovatelka Christie Golden, na jejímž kontě září kniha Star Wars: Učeň temnoty nebo tituly ze světa Warcraftu, StarCraftu a Assassin's Creed. V zahraničí vyjde 25. července a přiblíží život Iden, jejího otce admirála Versia a rodnou planetu Vardos.

Trailer s českými titulky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama