PS Store nově nabízí bezplatné trialy dvou her
Novinka PS Store nově nabízí bezplatné trialy dvou her

PS Store nově nabízí bezplatné trialy dvou her

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Rozšíří se v budoucnu na PlayStationu trial verze?

Reklama

Ačkoli jsou dnes trialy na některých platformách běžnou záležitostí, v případě PlayStationu tomu tak minimálně v poslední době nebylo. Tento stav by se však již brzy mohl změnit. Na anglickém PS Storu se totiž překvapivě objevila hned dvojice trial verzí.

Jde o hry Death Stranding Director's Cut a Sackboy: A Big Adventure. Sony zatím nevydalo žádné bližší oficiální stanovisko. Některým uživatelům ale přišel email, kde japonská společnost právě herní trialy představuje. Dá se tedy předpokládat, že s nimi má do budoucna nějaké plány, které snad brzy odhalí.

V případě Death Stranding je možné hrát maximálně šest hodin. U Sackboy: A Big Adventure je čas omezen pouze na pět hodin. Kromě toho, že je nabídka aktuálně dostupná pouze na PS5 ve Velké Británii, má ještě jedno nepříjemné omezení. Čas trialu se totiž začne odpočítávat ve chvíli, kdy kliknete na tlačítko stahovat. Hráči s pomalejším internetem mohou proto místo hraní klidně celý trial strávit stahováním.

Z uživatelského hlediska by samozřejmě bylo logické, aby se čas začal odpočítávat až po prvotním spuštění hry, což ostatně bývá u trialů běžné na jiných platformách. Vynalézaví hráči si však dokázali poradit sami.

Podle reakcí na Redditu je potřeba vytvořit sekundární PSN účet, na který hru stáhnete. Poté se stačí zpátky připojit na primární účet a kliknout na položku stahovat. Jelikož už hru ale v tento moment máte staženou na sekundárním účtu, tak se ihned načte a čas trialu se vám začne odpočítávat až v této chvíli.

Přáli byste si do budoucna častější výskyt trial verzí různých her na PlayStationu?

PS Store nově nabízí bezplatné trialy dvou her
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama