PS VR se bude muset obejít bez AAA her
Novinka PS VR se bude muset obejít bez AAA her

PS VR se bude muset obejít bez AAA her

Michal Burian

Michal Burian

28

PlayStation VR nebude high-end headsetem pro virtuální realitu, nebude konkurovat zařízení Oculus Rift.

Reklama

Tento týden má Sony na GDC v San Franciscu prozradit více informací o svém headsetu pro virtuální realitu. Zároveň se přepokládá, že se dozvíme přesné datum vydání a finální cenu. Ta by dle odhadů měla být ekvivalentem nové konzole, tedy zhruba 10 tisíc korun.

Ještě před těmito detaily se výkonný viceprezident PlayStationu nechal slyšet, že jejich cílem není konkurovat Oculusu Rift. Z toho důvodu nebude PS VR high-end headsetem pro virtuální realitu. Největší výhodu vidí v tom, že headset je určen pro konzoli PlayStation 4, které se v prodejích velmi dobře daří.

„PS VR je určeno pro snadné používání a musí být cenově dostupný. Náš headset je určen pro masový trh,“ přiblížil strategii Sony Masayasu pro Polygon a dodal, že se soustředí na menší hry, u nichž vývoj nestojí tolik peněz. „Investice do obsahu je obvykle postupná.“ To ale neznamená, že se do vývoje her nezapojí známá studia Sony.

PlayStation VR bude mít jinak menší zorné pole a nižší rozlišení než Oculus Rift, plusem ale bude obnovovací frekvence 120Hz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama