Ray Gigant dorazí v květnu na západ
Novinka Ray Gigant dorazí v květnu na západ

Ray Gigant dorazí v květnu na západ

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1

Koukněte na slibné dungeon RPG od Experience na prvních anglických screenshotech.

Reklama

Stalo se něco, v co jsem už víceméně ani nedoufal. Společnost Acttil totiž oznámila lokalizaci a vydání hry Ray Gigant pro PS Vitu v Severní Americe a v Evropě, bohužel pouze přes PlayStation Store, v květnu 2016.

Toto dungeon RPG má na svědomí studio Experience a nabídne hráčů hned tři hlavní postavy. Všechny mají dokonce stejný cíl, zachránit svět, ale důvody pro své jednání se liší a každá z postav uznává také úplně jiné hodnoty a ideály. V roli hráče budete svědky, jak můžou jejich konflikty ovlivnit cestu za záchranou lidstva.

V ne tak daleké budoucnosti, v červnu 20XX, budou hlavní města na Zemi napadena obřími tvory, zvanými Gigant. Každý národ povolá do boje své armády, aby se pokusily útok přerušit nebo jej zastavit, ale jejich snažení vyjde naprázdno. Když už se zdá, že je vše ztraceno, objeví se v Tokiu jeden chlapec, který je schopný porazit tyto monstra.

Jeho jméno je Ichiya Amakaze. Tento chlapec porazil Giganty prostřednictvím tajemné síly Yorigami a stal se známým po celém světě. Po porážce Gigantů ale náhle ztrácí kontrolu nad svou silou a zcela zničí město, které chtěl původně ochránit. Po svém řádění ztrácí vědomí, je zadržen a poslán na bezpečné místo, kde se může naplnit jeho osud.

Ray Gigant je jedinečné dungeon crawler RPG, které kombinuje dungeon crawler adventuru s vyprávěním příběhu v podobě japonského vizuálního románu. Hráči budou nejprve seznámeni s příběhovým pozadím prostřednictvím Ichiyi, mladého bojovníka, zahaleného tajemstvím. Jak ale příběh postupuje vpřed, je hráč představen novým postavám, které se později dostanou do role hlavního hrdiny Ve finále tak prožijete celkem 3 různé příběhy, vyprávěných z perspektivy Ichiyi, Kylea a nakonec Nil.

Na rozdíl od běžných tahových RPG bitev, nabídne Ray Gigant trochu jiný styl bojů. Zde totiž budete bojovat proti obrovským nepřátelům a bude velmi záležet, z jaké vzdálenosti a z jakého úhlu zaútočíte. Vaše skupina se bude skládat ze 3 postav a jak je obvyklé, každá z nich bude mít své vlastní jedinečné schopnosti, s nimiž musíte počítat, abyste mohli útočit z tří směrů. Dalším netradičním způsobem boje je rytmický/hudební systém Slash Beat, díky kterému můžete v určené době sesílat velmi ničivé a smrtící útoky.

Jak již bylo řečeno, hra nabízí trojici hlavních postav. První kapitolu si projdete s veselým, energií nabitým chlapcem Ichiyou Amakaze. Ten svou nadlidskou sílu Yorigami, projevující se jako schopnost zvaná Habakiri, objeví jedné tajemné noci, během obléhání Tokia.

V druhé kapitole nám hlavního hrdinu nahradí Kyle Griffin, který se narodil jako šlechtic, ale vyrůstal bez mateřské lásky. Je velmi inteligentní, ale díky své výchově, nahlíží na svět trochu pokřiveným pohledem. Jeho Yorigami schopnost se nazývá Answerer.

Nil Phineus je hrdinkou třetí kapitoly. Tato, na první pohled nevinná dívka, je vyškolena v boji proti Gigantům. Používá Yorigami sílu zvanou Kukulkan a velmi tvrdě pracuje v obraně ostrovů v Karibiku před Giganty.

Každá kapitola pak nabízí i jiné spojence. V první části narazíte na Manu Izanu, dlouholetou kamarádku Ichiyi, která ale nedokáže rozlišit lásku od pouhého přátelství. Druhým pomocníkem je velmi přísný, přímočarý a nadmíru spolehlivý Kazuomi Miwa.

A nakonec se podíváme na nepřátele. Giganti jsou tajemné formy života, které Zemi napadly z vesmíru. Mají různé formy a velikost a každý z nich má podobu tvorů a šelem z různých legend. Jeden rozdíl tady ale najdete. Na rozdíl od jejich předloh, se ze stvoření vytratila jejich nebeská aura a místo toho nesou podobu tvorů z legendy v jejich "zkažené" podobě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama