Ray-tracing bude možný i u GeForce GTX 1060 6GB
Novinka Ray-tracing bude možný i u GeForce GTX 1060 6GB

Ray-tracing bude možný i u GeForce GTX 1060 6GB

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy Windows PC

V dubnu vyjdou nové ovladače pro grafické karty se starší architekturou.

Reklama

Z GDC 2019 k nám dolétla nová informace od společnosti Nvidia. Výrobce grafických karet vydá v dubnu ovladače, které u karet GeForce GTX zpřístupní technologii ray-tracing, neboli sledování paprsků v reálném čase. Tato technologie je dosud vyhrazena pro nejnovější grafické karty RTX.

Ray-tracing budete moci u podporovaných her (mj. Metro Exodus nebo Battlefield V) zkusit na různých grafických kartách. Uváděna je minimálně GeForce GTX 1060 6GB. Nvidia však varuje, že karty se starší architekturou budou mít nižší kvalitu a rozlišení ve hrách, prý mohou mít až třikrát horší výkon než RTX, zejména potom v souvislosti se snímky za sekundu.

To dokládají testy Nvidie, kde Metro Exodus běželo se zapnutým ray-tracignem na GTX 1080 Ti méně než 20 snímků za sekundu. U RTX 2080 to bylo více než 60 snímků za sekundu. Je ale nutné podotknout, že test byl v rozlišení 2560x1440 a grafika nastavena na Ultra.

Níže na obrázcích vidíte všechny podporované grafické karty, plus srovnání ve hrách Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider a Battlefield V.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama