Realistická střílečka Escape from Tarkov možná i na konzolích
Escape from Tarkov Novinka Realistická střílečka Escape from Tarkov možná i na konzolích

Realistická střílečka Escape from Tarkov možná i na konzolích

Michal Burian

Michal Burian

32

Vývojáři zvažují konzolové verze. Rozhodně ale nepůjde o free-to-play hru a nebude mít mikrotransakce.

Reklama

Escape from Tarkov od vývojářů z ruského studia Battlestate Games vás hodně zaujala. Jistě budete rádi, že vám přinášíme další informace, o které se ve FAQ podělili vedoucí tvůrčího celku.

Nejprve došlo na popis hry. Escape from Tarkov je MMO střílečka pro hardcore hráče, která kombinuje FPS/TPS s RPG prvky. Battlestate Games mají v plánu hru vydat v dosud nestanoveném termínu pro stolní počítače. Rozhodně tak nepůjde o free-to-play hru a nebude mít ani mikrotransakce. Místo toho se později objeví placený dodatečný obsah. Pokud budete chtít hrát hru co nejdříve, každý, kdo si ji předobjedná a zaplatí, bude mít garantovaný přístup do bety. Ještě předtím bude vybráno několik lidí (kteří se přihlásili k odběru novinek z oficiální stránky) pro postupné testování herního obsahu.

Battlestate Games zvažují konzolové verze, zatím je ale na nějaké podrobnosti příliš brzy.

Co se týče hardwarových nároků, na ty je ještě brzy. V současné době vývojová verze hry běží na počítači s lepší grafickou kartou při 120 snímcích za sekundu. Sestavu PC označují autoři za nadprůměrnou, ale zároveň nejde o nic bláznivého. Při experimentování se snažili hrát na gamepadu, takže je možné, že bude titul podporovat ovladač.

Při vývoji jinak využívají technologii Unity 5. Ten jim umožní portovat hru na Mac, zatím ale nepadlo konečné rozhodnutí, zda Mac verze bude sdílet stejné servery s Windows verzí.

Teď se pojďme podívat na herní módy. Escape from Tarkov nabídne několik režimů. V jednom se ale lišit nebudou, každý hráč bude mít totiž jen jeden jediný život. Pokud zemře, přijde o všechno, co měl u sebe. Prvním a základním módem bude ten s příběhem. V tom se hráč podívá do otevřeného světa o rozloze asi 5 až 10 kilometrů čtverečních. Na mapě ho čeká několik raid scénářů s určitým příběhem. Po úsměšném splnění jedné mise se odemkne další. V každém z nich naleznete vedlejší questy nebo zajímavou kořist. Po dokončení všech misí (bude jich asi 10 - budete na ně mít 1 až 1,5 hodiny) se odemkne free roam mód, kde už nebude časový limit a samotná mapa bude o rozloze 15 km2.

Příběhovou část budete moci projít sami, mnohem lepší ale bude pozvat kamarády a vychutnat si úkoly s nimi. Dalším módem potom bude Arena, kde se utkáte s protivníkem.

RPG prvky budou ve hře zastoupeny inventářem, postupným levelováním a vylepšováním skillů postavy. S každou novou úrovní získáte lepší zkušenosti - boj, rabování, léčení, průzkum, odemykání zámků atd. Dle tvůrců se systém levelování podobá tomu v The Elder Scrolls.

V Escape from Tarkov nebudou chybět klany s možností sestavit si vlastní skupinu. S ní potom budete moci lovit jiné hráče nebo s jinou frakcí obchodovat. Obchodníci budou i z řad NPC. Samozřejmostí potom je přizpůsobování zbraní (zásobník, přidání baterky atd.) vybavení nebo oblečení. Vývojáři hodně dbají na realistické ztvárnění všeho, včetně vzhledu, střelby, zpětného rázu a dalších zvuků. S tím souvisí také skutečnost, že vaše postava se bude moci zranit, infikovat, dehydratovat, hladovět atd. Pokud to budete přehlížet, nakonec zemře.

Závěrem vývojáři objasnili jednu důležitost. Po internetu se šušká, že Escape from Tarkov pochází od vývojářů Stalkera, což není pravda. V týmu je pouze jeden člověk, jenž se podílel na sérii Stalker.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama