Red Dead Online dostalo obrovskou aktualizaci
Red Dead Redemption 2 Novinka Red Dead Online dostalo obrovskou aktualizaci

Red Dead Online dostalo obrovskou aktualizaci

Denis Růžička

Denis Růžička

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nové mise, postavy, výzvy, oblečky a hromada dalšího obsahu.

Reklama

Společnost Take-Two nejprve prozradila, že se vyexpedovalo již 23 milionů kusů Red Dead Redemption 2. Poté slíbila, že Red Dead Online opustí betu nejpozději do konce června letošního roku a bude mít spoustu nového obsahu. Slova generálního ředitele dokládá nejnovější aktualizace, která je opravdu masivní, přidává mise, různé aktivity po celém světě a poker. Navíc jako odměnu pro všechny hráče, kteří tento týden zavítají do westernového světa, mají přichystáno patnáct zlatých cihliček a 25% XP boost, který se dá využít při jakýchkoliv příležitostech.

„Velké poděkování všem, kteří se zúčastnili beta verze hry. Vaše zpětná vazba nám pomohla k doladění celé hry, díky vašim návrhům, které jsme do ní zakomponovali a další budeme implementovat v budoucích aktualizacích,“ píše Rockstar na blogu.

Nové mise, výzvy a módy

Ani v té online části příběh nechybí a nové mise by měly být rozmanitější a zároveň navazují na ty předchozí. Mnoho nových i starých postav uvidíme. Setkáme se tak znovu s Jessicou LeClerkovou, které pomůžeme přijít na kloub pravdě o vraždě jejího manžela.

Do hry bylo přidáno několik výzev a aktivit. Společně s kamarády můžete nyní soutěžit, kdo chytí největší rybu, než uplyne určený čas nebo si zkuste zahrát další dvě nové minihry, které jsou součástí Posse Versus výzev. Třeba, kolik létajících ptáků celkově sestřelíte v Bird Shooting Contest anebo se chopte role zahradníka a nasbírejte co nejvíce rostlin. Pokud jen tak brouzdáte po světě a hledáte poklady, které obsahují peníze a zlato, najdete uvnitř o 25 % více penízků.

V jednom z nových Showdown módů, zatímco bráníte své území, získáváte to nepřátelské a ten tým, co bude mít ke konci nejvíce území, tak vyhrává. Mimo tento mód přibyla jedna z dalších miniher a tou je karetní poker. Ve městě můžete vyzvat k pokerovým stolům své kamarády na soukromou hru, ale pokud se nebojíte vsadit trochu více peněz, zamiřte na veřejnou partii a zahrajte si o mnohem vyšší balík peněz. Poker se nachází v pěti různých lokalitách a až šest hráčů může hrát u jednoho stolu. Těmi místy jsou Saint Denis, Blackwater, Tumbleweed, Valentine nebo Flatneck Station.

Vybavení pro vaši postavu

Do hry vývojáři přidali například přepínání mezi ničivými náboji a náboji s rychlou palbou nebo sekundární kotouč pro LeMat Revolver, který je nyní dostupný ke koupi. Dále přibylo mnoho žádaného oblečení a emotikonů. Z oděvů je to například pončo a šátky přes hlavu s různými vzory. Doporučuju prohlížet katalog s oblečením co nejčastěji, protože další zajímavé kousky budou přibývat.

Možnosti a styly hraní

S novou aktualizací přichází i možnost vybrat si mezi dvěma způsoby hraní v online verzi. Jeden z nich je ofenzivní styl, který je ten základní, co máme všichni nastavený a umožňuje nám normálně hrát a komunikovat s ostatními. Ten druhý, defenzivní herní způsob, je určený pro hráče, kteří chtějí prozkoumávat svět bez toho, aniž by je někdo otravoval, čili se nedostanete do žádné potyčky. Tyto hráče rozeznáte podle ikonky štítu, kterým jsou označeni. Mají snížené poškození a pokud na ně zaútočíte, dostanete trest. Navíc vaše úroveň nepřátelství vzroste a budete označeni příslušnou barvou.

Dál tu máme hned několik změn, aby vývojáři vylepšili zážitek ve hře. V první řadě byla odstraněna možnost, aby vám hra automaticky mířila na hlavu nepřítele. Díky tomu bude hratelnost vyváženější. Samozřejmě zde auto-aim nechali, ale jen ten, co zaměří do středu nepřátelské postavy, takže není možné zamířit jednoduše rovnou na hlavu. Dále byly zrychlené výměny zbraní a přidáno nové ovládání FPS2. Sprint je tak nyní na R1 a přikrčení na X.

Kromě těchto všech možností byl ještě přidán filmový režim HDR a další odměny, samozřejmě, jelikož těch není nikdy dost. Nově si můžete zvolit, kterého svého koně chcete použít u jednotlivých aktivit. V neposlední řadě byla upravena ekonomika, kdy hráči dostanou až dvojnásobek zlata, než bylo doposud ve všech oblastech.

Do online části se toho chystá ještě daleko více. Pojďme si to tedy v krátkosti projet. Čeká nás spousta eventů, kdy hráči půjdou po odměnách, dorazí režim Sport of Kings Showdown, týdenní bonusy a limitované, ale i stálé oblečky do katalogu, kde si je budeme moc pořídit.

Hráč bude mít na výběr několik rolí postav a nemusí hrát pouze za jednu. Navíc přibydou tři nové role. Budou jimi Bounty Hunter, Collector a The Trader. Za jednu z nich si budeme moc zahrát již v létě. Díky tomu vyjde opět řada zajímavých oblečků, zbraní a možnost vydělat další odměny.

Zkrátka toho v Rockstar Games mají pro Red Dead Online přichystáno opravdu dost. Snad se o online část budou starat stejně jako o tu v GTA 5.

Red Dead Redemption 2 vyšlo na PS4 a Xbox One. Hru můžete koupit v obchodě Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama