Remaster Mass Effect odložen?
Mass Effect Novinka Remaster Mass Effect odložen?

Remaster Mass Effect odložen?

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

22
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Neoficiální zdroje potvrdily práce na remasteru a odklad vydání na jaro.

Reklama

Trilogie Mass Effect je pro spoustu lidí srdcová záležitost, na kterou mají nádherné vzpomínky. A ač mají možnost si původní verze zahrát na PC s mnoha mody, či na Xbox One v rámci zpětné kompatibility, mnozí by ocenili nějakou kompletní verzi se všemi DLC pro moderní konzole a počítače. Podle několika neoficiálních zdrojů by tohle měla řešit kompilace Mass Effect Legendary Edition.

Některé obchody už začaly tuto edici nabízet na PS4, Xbox One a Switch. Ale některé zdroje tvrdí, že verze pro Switch bude mít zpoždění. Pokud vůbec vyjde. A mnoho zdrojů uvádělo, že hra měla vyjít na začátku listopadu, těsně před N7 day, který se slaví 7. listopadu. Ostatně 6. listopadu 2012 byla vydána celá trilogie v jednom balení pod názvem Mass Effect Trilogy (PC a Xbox360).

Ovšem poměrně spolehlivý zdroj řekl redaktorům VentureBeat, že stále oficiálně neoznámenou hru chtějí EA odložit na začátek příštího roku. Ostatně 26. ledna budeme slavit 11 let od vydání dvojky a 6. března 9 let od vydání trojky. Další důležitá data vázající se k Mass Effect naleznete v tomto článku.

Hlavním faktorem zdržení vydání remasteru, krom obligátní pandemie jistého viru, je první díl ságy. Podle testů na lidech, kteří ságu doposud nehráli, jsou dojmy z jedničky velmi špatné. Kvůli zklamání by pak mohli přeskočit hraní dalších dílů, které poskytují výrazně lepší zážitek. Což je z historického hlediska trochu paradox, protože dvojka byla fanoušky jedničky odmítaná kvůli jinému přístupu k hraní.

Podle názoru mnoha lidí, nejen na masseffect.cz, sice první hra poskytuje mnoho důvodů k nostalgii, ale pro nové hráče potřebuje předělat systém krytí za překážky při střelbě. Což znamená předělat samotné úrovně. Pouhé zlepšení textur nestačí. Stejně tak potřebuje přepracovat inventář a fyziku vozidla Mako. A podle zdroje VentureBeat si nutnost úprav v EA uvědomují a chtějí na remasteru jedničky více zapracovat.

Kolekce Mass Effect Legendary Edition by měla obsahovat všechna vydaná DLC, ale bohužel v tuto chvíli EA neplánuje do této kolekce zahrnout multiplayer. Ten si stále můžete zahrát na PC, PS3, Xbox360 a Xbox One, kde je celá trilogie již téměř čtyři roky ve zpětné kompatibilitě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama