Repasovaný počítač: Má smysl o něm vůbec přemýšlet?
Novinka Repasovaný počítač: Má smysl o něm vůbec přemýšlet?

Repasovaný počítač: Má smysl o něm vůbec přemýšlet?

Redakce

Redakce

Dnes pořídíte nový počítač za pár tisíc. Proč tedy přemýšlet o pořízení repasovaného počítače. Má to smysl? Vyplatí se to? A je na takový počítač spoleh?

Reklama

Co je vlastně repasovaný počítač?

Jako repasované počítače většinou pořídíte vyřazené notebooky z velkých firem či institucí, které inovují vybavení. Někdy se jedná také o počítače a notebooky, které byly pořízeny pro jedinou akci a následně se vyřadí. (Například při sčítání lidu se pořizují zcela nové notebooky jen pro tento účel, které se následně „pošlou do světa“.)

Tip: Na technimax.cz pořídíte kvalitní repasované notebooky, počítače, tablety i repasované servery.

Takové notebooky a počítače se následně vyčistí, vymění se nefunkční součástky a zkrátka se udělá vše pro to, aby byly v maximálně dobrém stavu. Firma, která počítače a notebooky repasuje, na ně pak poskytuje vlastní záruku – většinou v délce 6 měsíců od nákupu.

Jaké počítače a notebooky se repasují?

Pro repasování není vhodný každý model. Repasují se zpravidla jen ty, které jsou koncipovány pro delší provoz, než je doba záruky. Proto mezi repasovanými stroji narazíte převážně na „lepší značky“ jako je IBM, Lenovo, HP, DELL či Toshiba.

Kdy se vyplatí je pořídit?

Pokud potřebujete pevný, kvalitní a odolný stroj, který vydrží i drsnější zacházení a výkon pro vás není hlavní priorita, repasovaný notebook pro vás může být zajímavou volbou.

Pokud vám na mechanické odolnosti příliš nezáleží a hledáte notebook či počítač, který postavíte na stůl a nepotřebujete ho nikam přenášet, pořiďte si raději nový.

Repasované počítače a notebooky jsou ideální volbou pro každého, kdo má na počítač speciální požadavky (velká odolnost, vysoké rozlišení displeje, atd.) a nový počítač s takovými parametry je pro něj příliš velkou investicí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama