Rift: Planes of Telara – ohrožený svět již hledá své hrdiny
Preview Článek Rift: Planes of Telara – ohrožený svět již hledá své hrdiny

Rift: Planes of Telara – ohrožený svět již hledá své hrdiny

Milan Votava

Milan Votava

10

Kvalitních MMORPG není nikdy dost. A chystané Rift: Planes of Telara k těm kvalitnějším patřit bude. Nevěříte? Dnešní preview vás o tom jistě přesvědčí.

Reklama

Studio Trion Worlds již delší dobu pracuje na MMORPG jménem Rift: Planes of Telara a nikterak se netají tím, že si od svého chystaného titulu opravdu hodně slibuje. Dokonce se nebojí srovnávat se s největším MMORPG všech dob, World of Warcraft, kterému se prý pokusí ukrást nejednoho hráče. Trion Worlds nechtějí nikterak měnit zavedený systém MMORPG, mají však v rukávu několik novinek, se kterými chtějí uchvátit všechny fanoušky tohoto žánru.

Hodný nebo zlý? Ne, tady to všichni myslí dobře

Hra se bude odehrávat ve světě známém jako Telara, jak už název samotné hry napovídá. Jedná se o rozmanitý svět, který je již delší dobu súžován občanskou válkou. Ačkoliv obyvatelé věřili, že nic horšího je již postihnout nemůže, objevil se bůh smrti, Regulos, který se rozhodl Telar zničit. Regulos Telar úplně nezničil, avšak jeho počínáním vznikly dimenzionální trhliny, které ohrožují svět i nadále. Osud Telaru tak znenadání závisí na hrdinech z celého širokého okolí, neboli na online hráčích z celého světa.

Hráči se budou moci připojit k jedné ze dvou frakcí, Guardians nebo Defiant. Zde se hned nachází změna oproti jiným hrám. Každá z těchto frakcí se totiž snaží Telar zachránit, avšak každá úplně jinak, takže se zde nenachází rozpor mezi dobrem a zlem, jak jsme z ostatních případů zvyklí. Obě strany věří, že právě jejich plán je ten nejlepší. Guardians jsou spíše náboženské skupiny, kteří se snaží oživit bohy a obnovit svět tak, jak byl znám v minulosti. Na druhé straně Defianti se snaží vzkřísit obyvatelstvo pomocí zakázané technologie a vše předělat dle svého.

Klasika opepřená cestováním v čase

Hra nabídne velké množství ras, takže si každý hráč jistě bez problémů najde svého avatara. Každá rasa pak oplývá svým vlastním charakteristickým vzhledem a ovládá i speciální schopnosti. Hráč bude také ovlivněn tím, k jaké frakci se přihlásí, jelikož každá frakce bude nabízet jiné množství výhod a nevýhod. Zkrátka klasické MMORPG. Autoři se navíc vůbec netají tím, že si většinu základních herních principů vypůjčili od her jako World of Warcraft a Everquest.

Jaké jsou tedy ony novinky, kterými chce Rift: Planes of Telara nalákat online hráče? Tak jsou to především dynamické události, které se reálně promítnou v celém herním světě. Jednoduše řečeno, počínání každého hráče bude mít určitý vliv na herní prostředí a nepůjde prý o nějaké malinkaté, těžce rozpoznatelné změny. Jako další zajímavost bych vyzdvihl velké množství společných úkolů, které budeme moci řešit pouze s pomocí ostatních hráčů, přičemž bude úplně jedno, na jaké úrovni se zrovna jednotlivé postavy nachází.

Jako hlavní lákadlo bych ovšem zdůraznil možnost cestování v čase. Budeme moci cestovat o několik desítek let zpátky, kdy uvidíme Telar v úplně jiném světle. Tak především uvidíme, jak svět vypadal před příchodem Regulose. Samozřejmě musím zdůraznit, že cestovat se nebude pouze do minulosti, ale sem tam se podíváme i do budoucnosti a všude na nás bude čekat opravdu velké množství questů.

Dokáže Rift prorazit?

Rift: Planes of Telara jistě disponuje dostatečným potenciálem, aby se zalíbil nejednomu hráči MMORPG. A nebojím se tvrdit, že pokud Trion Worlds předvedou opravdu kvalitní herní svět s dostatečným množstvím zajímavých questů a celou řadou inovativních herních mechanismů, zrodí se nové MMORPG, které by si mohlo v tomto těžkém herním odvětví vybudovat slušnou základnu. O celkových kvalitách hry se však přesvědčíme až někdy v roce 2011, kdy hra vyjde pod ochrannými křídly Ubisoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama