Rod Fergusson přechází do Blizzardu
Diablo 4 Novinka Rod Fergusson přechází do Blizzardu

Rod Fergusson přechází do Blizzardu

Michal Jonáš

Michal Jonáš

7
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Otec série Gears of War jde k Blizzardu ošéfovat čtvrté Diablo.

Reklama

Rod Fergusson je kanadský herní producent, který je výrazně podepsán pod celou akční sérií Gears of War. Rod v roce 1996 nastoupil do Microsoft Studios, kde se věnoval technické podpoře různých her z Redmondu, hlavně Microsoft Train Simulatoru. V roce 2005 přešel do Epic Games na pozici výkonného producenta a posléze i produkčního ředitele, kdy dohlížel na všech pět dílů Gears of War od úvodního titulu pro Xbox 360 z roku 1996 až po budoucí Gears Tactics, jež vyjdou letos ke konci dubna.

Právě s Gears Tactics se Rod rozloučil se svým současným zaměstnavatelem, studiem The Coalition, a od příštího měsíce se přestěhuje ze studeného kanadského Vancouveru do kanceláří Blizzard Entertainment v daleko teplejším kalifornském Irvine, kde bude po boku Luise Barrigy, jakožto ředitele herních produktů Blizzardu, dohlížet z pozice šéfa značky Diablo na připravovaný čtvrtý díl.

Pro kauzami zmítaný Blizzard to může být velká posila, protože Rod mimo jiných úspěchů zařídil bezproblémový přechod a udržení kvality série Gears po odkoupení práv Microsoftem, což tehdy řada fanoušků nesla dost nelibě. Po Danu Houserovi je to již druhá velká osobnost současného herního průmyslu, která nyní opouští svého dlouholetého zaměstnavatele.

 

Rod Fergusson s útočnou puškou Mark 2 Lancer z Gears of War
Rod Fergusson s útočnou puškou Mark 2 Lancer z Gears of War

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama