Ryse 2 zatím nebude, Crytek má finanční problémy
Ryse: Son of Rome Novinka Ryse 2 zatím nebude, Crytek má finanční problémy

Ryse 2 zatím nebude, Crytek má finanční problémy

Michal Burian

Michal Burian

35

Další zdroje tvrdí, že Crytek má finanční problémy a zrušil hned několik her, mezi nimi například pokračování Ryse: Son of Rome.

Reklama

Začátkem týdne jsme vás informovali, že Cryteku údajně hrozí krach. Vedení německé společnosti vše oficiálně popřelo a nadále tvrdí, že se soustředí na vývoj nadcházejících titulů Homefront: The Revolution, Hunt: Horrors of the Gilded Age, Arena of Fate a Warface, stejně tak na podporu CryEngine. Nově se na internetu vyjádřilo několik důvěryhodných zdrojů pocházejících přímo z Cryteku, kteří potvrzují finanční problémy.

Nejde o problémy, které by znamenaly konec tvůrčích celků v rámci Cryteku. Dochází prý ale k nepříjemnostem, které mají za následek, že zaměstnanci dostávají pozdě své výplaty. Některým došla trpělivost, podle zdrojů do března 2014 opustilo Crytek zhruba 100 lidí.

Crytek nechce riskovat, původní Ryse prodalo necelý milion kusů.

Zrušeno mělo být hned několik her, mezi nimi i pokračování méně úspěšného titulu Ryse: Son of Rome (recenze 6/10). Údajně si druhý díl přál přímo Microsoft, Crytek ho kvůli finančním problémům měl uložit k ledu a vše záleží na tom, jak dopadnou výše zmíněné hry. Ty vyjdou ovšem až v příštím roce.

Podle dalších zdrojů byl vývoj Ryse 2 zrušen v únoru, kdy se Němci nepohodli s Microsoftem a vyústilo to ve spor o práva ke značce. Crytek se jich podle všeho nechce vzdát a má v plánu se k Ryse v budoucnu vrátit. Microsoft by zase nejspíš chtěl, aby na Ryse 2 pracovalo jiné studio. V březnu 2014 už nedostali vývojáři ve Frankfurtu své výplaty.

Zaměstnanci si celkově stěžují na vedení Cryteku, prý nedostatečně komunikují se svými studii v texaském Austinu, britském Nottinghamu a německém Frankfurtu. Jeden z bývalých vývojářů se dokonce nechal slyšet, že odešel kvůli politice, kdy Cryteku začalo téct do bot a vedení přispěchalo s menšími hrami (např. MOBA Arena of Fate a neúspěšné Warface). On sám by viděl východisko v tom soustředit se na klíčové a silné stránky Cryteku, tedy CryEngine a inovativní PC tituly.

Závěrem jen dodám, že mluvčí Cryteku zprávy o finančních problémech dementoval a nechal se slyšet, že vývoj Homefront: The Revolution jde podle plánu. Podle všeho právě do této akce Crytek vkládá velké naděje.

Situaci nadále sledujeme, jakmile se objeví něco nového, budeme vás informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama