Samostatný gwint nabídne více singleplayerových kampaní
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Samostatný gwint nabídne více singleplayerových kampaní

Samostatný gwint nabídne více singleplayerových kampaní

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Každá vám může zabrat až 10 hodin herního času. Navíc jsme se dozvěděli několik maličkostí o tom, jak bude fungovat otevírání balíčků karet.

Reklama

V rámci odhalení hry Gwent: The Witcher Card Game jsme se dočkali poměrně překvapivé informace, že hra nabídne i singleplayerovou kampaň, vydávanou postupně po epizodách. A nyní tu máme ještě překvapivější zjištění. Těch kampaní bude víc, o čemž informoval server VG24/7.

Každá kampaň nabídne vlastní příběh, důležité postavy i dabing, přičemž hráči budou ke kampani přistupovat prostřednictvím rozlehlé mapy nahlížené z izometrického pohledu. Na mapě budou k vidění 2D avataři a dokonce budete moci narazit na vedlejší úkoly. Za plnění úkolů a misí na mapě přitom dostanete další karty do vašeho balíčku a dokončení každé kampaně by vám mohlo zabrat i 10 hodin.

Server Mashable se zase podělil o informace o tom, jak vlastně bude fungovat otevírání balíčků s kartami, které můžete kupovat za herní měnu nebo za reálné peníze. Každý balíček obsahuje pět karet a první z nich si budete moci vybrat. Po otevření se vám zobrazí tři náhodně vybrané karty a vy si můžete vybrat jednu z nich, nejlépe tu, která se hodí do vámi budovaného balíčku určité frakce.

Pokud se tedy zaměříte třeba na balíček Severních říší, nejspíš si vyberete kartu pro Severní říše. Pokud dáváte přednost příšerám, tak je dobré zvolit kartu příšer. A tak dále. Na výběr ale můžete mít i neutrální kartu, která je využitelná napříč všemi balíčky, takže může být výhodné zvolit ji.

Zbylé čtyři karty jsou udělené náhodně a mohou být v běžné, vzácné, epické nebo legendární kvalitě. Již zmíněná první karta, kterou si zvolíte ze tří nabízených, má minimálně vzácnou kvalitu, tedy Rare. Takže i když máte s následujícími čtyřmi kartami smůlu, máte jistotu, že alespoň v případě té první dostanete něco slušnějšího, a to jak v rámci použitelnosti ve vašem balíčku, tak vzácnosti.

Po vydání navíc bude k dispozici jen jeden typ balíčku karet, který si budete moci koupit za reálné peníze i herní měnu. Časem ale mohou tvůrci nabídnout více druhů balíčků.

Prostřednictvím oficiálního fóra hry jsme se navíc dozvěděli, že i když bude PC verze v rámci bety dostupná jen na GOGu, plná verze bude k dispozici i na Steamu. Musím však zklamat příznivce Linuxu, Gwent se zatím plánuje jen na Windows. Zatím.

Na závěr tu máme ještě jednu kuriozitu od serveru Kotaku. Ti, kteří strávili nějaký čas s Klepnou v Zaklínači 3, především v prvních dnech, týdnech (a možná i měsících) po vydání, jistě budou vědět, o co jde. Popisek karty bude zase určitě povědomý všem, kteří v datadisku O víně a krvi narazili na jeden vedlejší a docela dobře ukrytý quest.

Nezapomínejte, že se stále můžete přihlásit do uzavřené bety pro PC a Xbox One, a to prostřednictvím oficiálního webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama