Scénář Metra Exodus je větší než spojený scénář Metra 2033 a Last Light
Novinka Scénář Metra Exodus je větší než spojený scénář Metra 2033 a Last Light

Scénář Metra Exodus je větší než spojený scénář Metra 2033 a Last Light

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29

Otevřenější lokace ve hře se rozprostírají přes tři až čtyři kilometry čtvereční. Chybět nebude ani dynamické střídání počasí a dne a noci.

Reklama

Už od odhalení Metra Exodus je zjevné, že bude hra rozsáhlejší než předešlé díly. Otázka ale je, jak moc. Částečně nám může odpovědět vyjádření Jona Blocha, výkonného producenta společnosti Deep Silver, který se o novém Metru rozpovídal v rozhovoru pro Official PlayStation Magazine.

Podle Blocha je scénář, na němž spolupracoval autor knižní předlohy Dmitri Glukhovsky, větší než spojený scénář Metra 2033, Metra: Last Light Light a všech jeho DLC. Minimálně po dějové a obsahové stránce tak zjevně dojde k opravdu výraznému posunu ve srovnání s předešlými díly.

Jak už víme z dřívějška, tentokrát se konečně podíváme i za hranice Moskvy. Bloch nastínil, že za hranicemi zdevastované ruské metropole narazíme na nová společenství, náboženství, způsoby života, typy prostředí, monstra a mutanty. Něco by mělo být veteránům série povědomé, něco bude samozřejmě zcela nové. Celkově se dá říct, že se život mimo Moskvu vyvíjel odlišně, přičemž některé oblasti jsou zdevastované a zamořené podobně jako Moskva, ale jsou i místa nedotčená škodlivými látkami a destrukcí.

Mezi již známé informace patří i skutečnost, že při hraní občas vyměníme tradiční lineární úrovně za o poznání otevřenější lokace. Jejich rozloha by se měla pohybovat mezi třemi až čtyřmi kilometry čtverečními a budeme je moci zkoumat a procházet podle vlastního uvážení.

Tvůrci ze studia 4A Games do hry zakomponovali i dynamické střídání počasí a také dne a noci, jímž lze ovlivnit hraní a váš postup. Můžete se například rozhodnout, že zaútočíte na tábor banditů uprostřed noci. V takovém případě vám tma poskytne lepší krytí, což se může hodit hráčům zaměřeným na plíživý postup, ale zároveň tu existuje riziko, že během noci bude v táboře více nepřátel.

Na závěr tu máme slibnou zprávu pro majitele PS4 Pro. Vývojáři hodlají možnosti a hardware výkonnější konzole od Sony využít naplno. Na podrobnosti o konkrétních rozdílech oproti hraní nového Metra na standardním PlayStationu 4 si ale samozřejmě budeme muset ještě počkat, stejně jako na konkrétní datum vydání samotné hry a další detaily.

Zdroj: Wcctech.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama