Série Call of Duty od roku 2003 vydělala 11 miliard dolarů
Call of Duty: Advanced Warfare Novinka Série Call of Duty od roku 2003 vydělala 11 miliard dolarů

Série Call of Duty od roku 2003 vydělala 11 miliard dolarů

Michal Burian

Michal Burian

30

Activision se chlubí úspěchy své nejprodávanější značky. Firma měla velmi úspěšné čtvrtletí. <strong>Na letošním CoD pracuje oficiálně Treyarch</strong>.

Reklama

V nejnovější finanční zprávě generální ředitel Activisionu Bobby Kotick oznámil, že série Call of Duty od roku 2003 vydělala 11 miliard dolarů. Jde opravdu o velký úspěch, avšak musíme si uvědomit, že nejde o čistý zisk, ale příjem. I tak je to ale hodně velkolepé.

Podle Koticka je série Call of Duty šest let v řadě nejprodávanější značkou v Severní Americe. Zasloužily se o to především díly Call of Duty: Black Ops, Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Black Ops II a Call of Duty: Modern Warfare 3.

Loňské Call of Duty: Advanced Warfare překonalo jeden milník, stalo se nejprodávanější hrou na konzole za rok 2014.

Activision Blizzard má za sebou další úspěšné čtvrtletí

Společnost Activision Blizzard se pochlubila vysokými zisky za poslední čtvrtletí roku 2014. Tržby firmy dosáhly na 2,2 miliard dolarů. K tomuto úspěchu pomohlo hodně Call of Duty: Advanced Warfare a také Destiny, které se stalo prý nejprodávanější novou značkou roku.

Bobby Kotick si před akcionáři neodpustil poznámku a citoval čísla hráčů Destiny a World of Warcraft. „Dvě franšízy přilákaly více než 40 milionů registrovaných hráčů po celém světě, což Activison Blizzard přineslo přes 850 milionů dolarů.“ To znamená, že Destiny má nějakých 17 milionů registrovaných hráčů.

Za celý rok má společnost příjmy 4,8 miliard dolarů, což předčilo příjmy z předešlého roku téměř o půl miliardy dolarů. Příjmy z digitálních prodejů tvoří 46 procent - 2,2 miliard dolarů.

Letošní Call of Duty od Treyarch

Nejde o žádné překvapení, ale jen oficiální potvrzení, že na letošním Call of Duty pracuje skutečně studio Treyarch, které nám přineslo Call of Duty: World at War, Call of Duty: Black Ops a Call of Duty: Black Ops 2.

Activision tvrdí, že letošní CoD bude plné inovací a na pultech obchodů se objeví v průběhu čtvrtého čtvrtletí, což naznačuje listopad, kdy vyšly nedávné Call of Duty tituly. Navíc půjde o první Call of Duty od Treyarch, které bylo ve vývoji tři roky.

Spekuluje se o tom, že by mohlo jít o pokračování Black Ops nebo návrat k sérii World at War. Ať už jde o cokoliv, Activision se domnívá, že půjde o jednu z jejich nejlepších letošních her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama