Sérii Titanfall čeká světlá budoucnost
Titanfall Novinka Sérii Titanfall čeká světlá budoucnost

Sérii Titanfall čeká světlá budoucnost

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Pro tvůrce z Respawnu je Titanfall srdeční záležitost a do budoucna mají velké ambice. Ty zahrnují například vznik prototypů, z nichž mohou vzejít další projekty ze série.

Reklama

Kvůli nepříliš vysokým prodejům Titanfallu 2, zapříčiněným nešťastným vydáním mezi Battlefieldem 1 a Call of Duty: Infinite Warfare, se mnozí obávali toho, jaká je vlastně budoucnost série. Dobrá zpráva je, že vývojáři ze studia Respawn Entertainment se očividně nenechali rozhodit chybami manažerů EA, kteří stanovili to nešťastné datum vydání, a s Titanfallem mají ambiciózní plány.

Už nějakou dobu víme o snaze dlouhodobě podporovat Titanfall 2. Nedávno jsme tu měli únorovou aktualizaci Live Fire, která se pochlubila novým herním módem a dalšími mapami, a do konce tohoto měsíce by měl vyjít další update, který zahrne zejména předělávku mapy Colony z prvního dílu. Dojde i na novou zbraň nebo na Prime titány a další kosmetické záležitosti, které si můžete koupit v in-game obchodě za skutečné peníze.

23. března se dozvíme konkrétnější detaily o náplni této aktualizace, která je zároveň bezplatným DLC. V dubnu pak tvůrci hodlají zveřejnit bližší plány na pozdější podporu Titanfallu 2. A jak se zdá, nehodlají zůstat jen u druhého dílu, jak nasvědčuje prohlášení vydané na oficiálním blogu:

„Momentálně se soustředíme na dlouhodobou budoucnost Titanfallu, z jejíž vize jsme opravdu nadšení. Jádro týmu pracuje na spoustě parádních věcí, ať už se jedná o obsah do DLC pro Titanfall 2, akční bloky a prototypy pro budoucí projekty ze série, nebo jiné bláznivé vědecké experimenty.”

To samozřejmě nutně neznamená, že už v Respawnu pracují na plnohodnotném třetím díle, ale jisté je, že značku Titanfall nechtějí nechat usnout. V následujících letech se tak můžeme dočkat pokračování i různých spin-offů, které mohou vzejít z aktuálně připravovaných prototypů.

Pak tu máme spolupráci s Nexonem. Opět nechám mluvit oficiální prohlášení: „Kromě toho zkoumáme nové nápady na rozšíření univerza Titanfallu s našimi partnery, jako je studio Nexon, které momentálně pracuje na dalších projektech z této série včetně F2P verze Titanfallu pro Koreu. Také jsme s nimi navázali spolupráci ohledně mobilních titulů zasazených do světa Titanfallu. Momentálně pracují na úžasných věcech, o nichž vám povíme v blízké budoucnosti.”

O free-to-play verzi Titanfallu pro Jižní Koreu, která očividně vychází z prvního dílu, neslyšíme poprvé, i když je třeba podotknout, že tahle hra pravděpodobně do Evropy nikdy nedorazí. Ani mobilní hry nejsou nic nového. Už jsme tu měli karetní počin Titanfall: Frontline, ten byl ale zrušen. Čerstvé prohlášení nicméně jasně dokazuje, že to Respawn a Nexon nehodlají vzdát a dříve či později se dočkáme dalších mobilních projektů ze světa Titanfallu.

Bude zajímavé sledovat, s čím Respawn přijde příště. Současné plány jsou ale poměrně slibné. Vytváření prototypů pro potenciální pokračování nebo jiný větší titul, free-to-play verze pro asijský trh a nové mobilní hry, to už jsou slušné vyhlídky. Zvlášť s přihlédnutím k tomu, že mnozí prorokovali Titanfallu brzký zánik.

„Tahle série je pro nás srdeční záležitostí. Ohledně toho, co chceme dosáhnout nejen s hrou, ale také s vámi, s komunitou, máme velké ambice. Takže jako vždy: díky za veškerou podporu!”

Závěrem tak trochu špatná zpráva pro fanoušky Star Wars. Na Star Wars titulu od Respawnu, jehož vývoj vede kreativní ředitel série God of War Stig Asmussen, se stále pracuje, žádný strach. Vývojáři však tvrdí, že „tento projekt je stále v plenkách, proto o něm ještě nějakou chvíli neuslyšíte”. Na detaily o této hře si tedy musíme ještě počkat a na letošní akci Star Wars Celebration hru rozhodně neuvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama