Shenmue III ukončilo Kickstarter kampaň s více než 7 milióny dolarů
Novinka Shenmue III ukončilo Kickstarter kampaň s více než 7 milióny dolarů

Shenmue III ukončilo Kickstarter kampaň s více než 7 milióny dolarů

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC

Dlouho očekávané Shenmue III ukončilo svoji oficiální Kickstarter kampaň, ve které vybralo více než 7 miliónů dolarů od více jak 80 000 lidí.

Reklama

Shenmue je oblíbená série akčních adventur z konce minulého tisíciletí. Jedná se o jednu z nejslavnějších her pro herní zařízení Dreamcast a druhý, do této doby poslední díl, byl vydaný v roce 2001. Proto se oznámení Kickstarterové kampaně na E3 v roce 2015 stalo obrovským, ale milým překvapením.

Původní kampaň, která skončila měsíc po oznámení, si dala za cíl vybrat dva milióny amerických dolarů. Očekávání však byla několikanásobně předčena a s vybranými 6,33 milióny dolarů Shenmue III stanovilo nový rekord, jako videohra, která vybrala nejvyšší sumu na této crowfundovací platformě. Současně v této kategorii obsadila 6. místo v celé historii Kickstarteru. Přesto všechno se vývojář Ys Net rozhodl dát fanouškům druhou šanci podpořit tento projekt ve formě Slacker Backer kampani.

Tato kampaň je konečně uzavřena a vývojáři se pochlubili s finálními čísly. Na nové Shenmue se celkem složilo 81 087 fanoušků, kteří dali dohromady 7,179,510 dolarů. To je více jak 164 miliónů českých korun. Tuto částku Ys Net komentuje jako “impozantní“ a samozřejmě děkuje všem, kteří umožnili, aby se tento projekt stal skutečností.

Pro ty, co podpořili Shenmue nějakým obnosem jsou samozřejmě připravené odměny. Ty byly typicky rozděleny na několik druhů, podle darované sumy. Ta nejvyšší byla stanovena na 10 000 dolarů. Ten, kdo si mohl dovolit darovat tolik peněz, se pak mimo jiné může těšit na originální bundu Masaya Matsukaze, herce hlavního protagonisty Ryo Hazuki, večeři s ředitelem projektu a producentem Yu Suzukim a navíc bude ztvárněn jako NPC do připravované hry. No neberte to za ty prachy!

Vydání Shenmue III je naplánováno na 27. srpna příštího roku pro PlayStation 4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama