Sid Meier's Civilization VI i na konzolích
Novinka Sid Meier's Civilization VI i na konzolích

Sid Meier's Civilization VI i na konzolích

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Za tříleté zpoždění od PC originálu dostanete až osm národů navíc.

Reklama

Dnes konečně dorazil poslední díl civky, Sid Meier's Civilization VI i na domácí konzole PS4 a X1. Je to s velkým zpožděním od originální PC verze, která dorazila již před třemi roky. Kupodivu se ale jako první z konzolí v tichosti dočkalo Nintendo Switch, na které šestka vyšla před necelým rokem.

 

Sid Meier's Civilization VI i na konzolích

 

Doposud posledním dílem, který vyšel na nějaké domácí konzole, byla Sid Meier's Civilization Revolution, jež jako konzolově exkluzivní hra vyšla v roce 2008 na PS3 a X360. Kromě zmíněné šestky byl dnes na konzole vydán i samostatný doprovodný balíček Sid Meier’s Civilization VI: Expansion Bundle, obsahující oba velké přídavky Rise and Fall a Gathering Storm. Toto rozšíření doposud na Switchi chybělo a tak na tuto konzoli také dorazilo.

Obě nové konzolovky již v sobě obsahují všechna dostupná vylepšení a opravy, ale také 5 dalších národů: Australany, Makedonce, Peršany, Poláky a Vikingy. Tyto civilizace taktéž obsahuje i starší Switch verze. Na Switchi a X1 si celkově můžete vybrat z 24 národů, na PS4 je to ještě o 3 více, když exkluzivně dostanete Indonésany, Khméry a Nubijce.

 

Sid Meier's Civilization VI i na konzolích

 

Jak na PS4, tak i na X1 si můžete vybrat z digitální i krabičkové verze. Potěší i drobně nižší cenová hladina, protože digitálky na PS4 i na X1 stojí 1279,-, zatímco krabičky jsou jen o dvacku dražší. Dost drahý je ovšem ten rozšiřující balíček (pouze digitální distribuce), protože vyjde na 1099,-.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama