SimCity 5 bude obsahovat multiplayer i vychytaný engine
SimCity Novinka SimCity 5 bude obsahovat multiplayer i vychytaný engine

SimCity 5 bude obsahovat multiplayer i vychytaný engine

5

Uniklé informace z německého časopisu GameStar prozrazují detaily kolem návratu městského simulátoru.

Reklama

Včera se vylouply concept arty z potenciálního nového SimCity, a dnes už došlo i na psané slovo!

Není zřejmě třeba připomínat, že žádná z následujících informací zatím není oficiálně potvrzena. Leccos navíc bude dezinterpretováno; původní německý GameStar totiž přeložili španělští fanoušci, jejichž výtvor byl pak strojově přeložen do angličtiny, ze které my zase překládáme do češtiny, ehm.

Již ale k popisu hry.

SimCity 5 samozřejmě znovu nabídne simulaci budování města. Součástí bude i multiplayer. Hráči v něm mají okupovat jeden rozsáhlý region a jejich jednotlivá města si budou konkurovat či se doplňovat. Region (podobný byl i v SimCity 4) má navíc simulovat také vnitřní ekonomiku, díky čemuž půjde snadno importovat suroviny od sousedů. Také v singleplayeru by snad mělo dojít na napojení na internet á la Spore.

Titul bude využívat nového enginu Glassbox. V textu to potvrzuje jistý pán Kip Katsarelis, existující vývojář v EA, jenž pracoval i na SimCity 4. Glassbox má nabídnout třebas překopaný systém silnic. Dny přísně pravoúhlého stavění jsou prý pryč, SimCity 5 prý bude umožňovat stavbu různě zakroucených ulic.

Co naopak zůstává je zónování do residenční, komerční a průmyslové zóny. Engine nám umožní vidět stavbu baráků od kopání základů až po pokrývání střechy a blízkého přiblížení si vůbec užijí všichni detailisti.

Stejně tak simulování obyvatel bude údajně mnohem komplexnější. Prý budeme moct pozorovat jednotlivé simáky prchající během ohně po požárním schodišti nebo policisty chytající zloděje. Vše z toho bude samozřejmě závislé na vašem vedení města - čím méně policejních stanic, tím více zločineckých scének.

Celkově z textu i obrázků dýchá snaha o podobnou stylizaci, jakou přinášely předchozí díly SimCity. Jenom si to srovnejte s Cities XL, jinou soudobou simulací budování města - zatímco polygony Cities XL vypadají skoro jako skutečná města, potenciální SimCity 5 dýchá pastelovými barvami a čirou zábavou, jak je příznačné pro tvorbu studia Maxis.

Za sebe proto říkám, že se dočkáme skutečně nového SimCity a nikoliv nesouvisející budovatelské strategie, jak se také spekuluje.

Očekává se, že SimCity 5 bude (nebo taky možná nebude) odhaleno na Game Developers Conference někdy mezi 5. a 9. březnem. Jakmile k tomu (ne)dojde, všechny informace si detailně probereme v našem preview!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama