Singleplayerová kampaň Battlefieldu 1 se má dost lišit od předchozích dílů
Battlefield 1 Novinka Singleplayerová kampaň Battlefieldu 1 se má dost lišit od předchozích dílů

Singleplayerová kampaň Battlefieldu 1 se má dost lišit od předchozích dílů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

27

EA najalo nové a zkušené vývojáře, aby pracovali na kampani nového Battlefieldu. Na hře se navíc v porovnání s předešlými díly pracuje mnohem déle.

Reklama

Série Battlefield byla odjakživa zaměřená především na multiplayer a když už se objevila singleplayerová kampaň, z pohledu většiny hráčů za moc nestála, zvlášť pokud jde o kampaň posledního Hardline a také kampaň Battlefieldu 4, která je dodnes v mnoha směrech rozbitá a stále trpí řadou chyb.

Nelze se tedy divit, že ti, kteří by si snad chtěli koupit nadcházející Battlefield 1 kvůli singleplayeru, nemají v EA a DICE kdovíjakou důvěru, zvlášť po několika promarněných pokusech, které mimo jiné doplatily na snahu konkurovat Call of Duty bez ohledu na kvalitu. Vice prezident EA Patrick Soderlund ale v rozhovoru pro server IBTimes prohlásil, že letos má být situace jiná.

„Letos jsme v případě singleplayeru zvolili velmi odlišný přístup. Na singleplayeru pracuje mnoho nových lidí z velmi zkušených týmů z celého světa, kteří byli zaměstnáni právě kvůli němu.

Další věc je, že když vyšel Battlefield Hardline, tým v DICE dostal další rok na vývoj Battlefieldu 1, takže poprvé od dob Battlefieldu 2 jsme se dostali na tříletý vývojový cyklus - což nám dalo možnost navrhovat a zkoušet nápady a být v případě přístupu k singleplayeru víc kreativní. A upřímně řečeno nám to dalo i víc času na ladění. [...] Každý, kdo vytváří hry, vám potvrdí, že čím víc máte času, tím lepší hru dostanete a doufám, že tohle můžeme vztáhnout i na singleplayer.“

Podle Soderlunda se tedy tentokrát na singleplayeru Battlefieldu pracuje mnohem déle a také na něm dělají noví, údajně zkušení zaměstnanci. Tvůrci se očividně snaží prosadit i nějaké nové nápady, ale ty slibovala i kampaň Battlefieldu 4 a výsledek nebyl kdovíjak slavný.

Nezbývá než doufat, že se dílo podaří a změna přístupu bude vidět. Kvalitních singleplayerových her z období první světové války je koneckonců zatraceně málo. Pro začátek bude určitě stačit, když hráč nebude každou chvíli padat pod mapu nebo narážet na neviditelné stěny a když bude umělá inteligence alespoň něco dělat (a nebude možné nepřátelskými vojáky procházet, protože někdo zapomněl dodělat kolize). A také když bude kladen důraz nejen na hezkou grafiku, ale i na pořádnou hratelnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama