Singleplayerová kampaň Gwent: The Witcher Card Game se zaměří na královnu Meve
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Singleplayerová kampaň Gwent: The Witcher Card Game se zaměří na královnu Meve

Singleplayerová kampaň Gwent: The Witcher Card Game se zaměří na královnu Meve

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Kampaň slibuje nové karty, výrazné postavy nebo volby, které ovlivní osud Meve a království Lyrie a Rivie. <strong>Aktualizováno</strong> o screenshoty.

Reklama

Aktualizace: Kampaň Thronebreaker pro Gwent: The Witcher Card Game má již svou vlastní stránku v obchodě na GOG.com, díky čemuž máme k dispozici několik screenshotů. Většina z nich pochází z cut-scén, které očividně využívají animace a vizuální styl, jenž bude veteránům série Zaklínač jistě povědomý.

Podívat se můžete i na jeden ze zápasů, který zahrnuje několik nových karet, na mapu kampaně nebo na obrázek, který ukazuje možnost rozhodování. V tomto případě může zjevně královna Meve, za níž budeme v kampani hrát, rozhodnout o osudu zajaté skupiny venkovanů.

Stránka na GOGu mimochodem dokládá, že Thronebreaker bude k dispozici jako stahovatelný obsah pro samotný Gwent: The Witcher Card Game. Stále ale není jasné, jaký obchodní model tvůrci zvolili.

Původní zpráva (10:02): Už nějakou dobu víme, že populární karetní hra Gwent: The Witcher Card Game bude dříve či později obohacena o minimálně jednu singleplayerovou kampaň. Když byla hra ve fázi uzavřené bety, po určitý čas bylo v menu možné spatřit kolonku určenou pro příběh o královně Meve, ale více vývojáři ze studia CD Projekt RED neodhalili. Situace se mění až nyní.

Kampaň se skutečně zaměří na Meve, královnu Rivie a Lyrie, a ponese název Thronebreaker. Meve, která se již v knižní sáze účastnila nejednoho boje, musí znovu čelit invazi nepřátelských sil (pravděpodobně Nilfgaardu), takže jí čeká další boj a temná cesta zkázy a pomsty.

Thronebreak vytváří vývojáři, kteří se podíleli na vývoji Zaklínače 3, a tak nás mají i tentokrát čekat zajímavé a výrazné postavy nebo zásadní rozhodnutí, která ovlivní osud Meve i jejích dvou říší.

Gwent: The Witcher Card Game je karetní hra, takže i v kampani dostanou prostor zápasy, v nichž budete moci využít zcela nové karty. Ty jsou určené přímo pro singleplayerovou kampaň a navržené tak, aby každá z nich unikátním způsobem nahrávala příběhovému účelu. 20 nových karet si ale můžete vzít i do multiplayerových zápasů.

Thronebreaker však bude víc než to. Svým způsobem půjde o jakési mikro-RPG, protože se s Meve budete moci pohybovat po interaktivní mapě, která vás zavede do dosud nenavštívených míst ve světě Zaklínače. Zde můžete přijímat vedlejší úkoly a samozřejmě svádět příběhové bitvy, v nichž se pravidla karetních zápasů mění neočekávanými způsovy. Dokonce vás čeká správa zdrojů, najímání a výcvik jednotek a výstavba armády ve vašem vlastním táboře, který si můžete upravit.

Kampaň Gwentu vyjde někdy během letošního roku. Přesnější termín vydání zatím neznáme, stejně tak nevíme, jakým způsobem bude Thronebreaker zpoplatněn. CD Projekt RED se sice často chová jako velmi štědré studio, ale pochybuji, že bude kampaň zcela zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama