Singleplayerová kampaň Gwentu dějově předchází událostem herní trilogie
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Singleplayerová kampaň Gwentu dějově předchází událostem herní trilogie

Singleplayerová kampaň Gwentu dějově předchází událostem herní trilogie

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Cílem vývojářů je přitom vydat postupně kampaně pro všechny frakce, které v populární karetní hře najdeme.

Reklama

Vývojáři ze studia CD Projekt RED o víkendu zveřejnili druhou epizodu internetového seriálu A Round of Gwent, v němž sami řeší všechny možné věci spojené s karetní hrou Gwent: The Witcher Card Game. Díky tomu máme k dispozici další informace o první singleplayerové kampani nazvané Thronebreaker.

Už víme, že se Thronebreaker zaměřuje na válečné tažení královny Meve, která vládne králostvím Lyrie a Rivie. Nově došlo na potvrzení skutečnosti, že se kampaň odehrává v období druhé války s Nilfgaardem, tedy ještě před událostmi herní trilogie s Geraltem v hlavní roli.

Při hraní kampaně budete moci získávat prémiové verze nových karet, stejně jako in-game měnu a další položky. Proto se vyplatí detailně zkoumat a procházet herní mapu. Abyste ale získali všechno a abyste také zažili následky všech možných voleb, které budete moci učinit, bude nutné projít Thronebreaker víckrát.

Při hraní budete mocit plnit celou řadu vedlejších úkolů, stejně tak se setkáte s mnoha novými postavami, stejně jako s charaktery známými z knih a z her. Může se nicméně stát, že některé úkoly či postavy zcela minete. Narozdíl od herní trilogie má také Thronebreaker jiného vypravěče, ten je ale zatím zahalen tajemstvím.

Dosud nebylo příliš jasné ani to, co čekat od dříve oznámené možnosti vylepšování vašeho tábora a najímání jednotek. Teď víme, že díky tomuto prvku budete moci najímat lepší jednotky, takže dostanete možnost používat během zápasů silnější karty. Meve lze dokonce vybavit různou výbavou.

Alfou a omegou jsou ale samozřejmě stále karetní zápasy. Některé by měly být poměrně tradiční, byť třeba za účasti velmi silných karet, které by v multiplayeru nefungovaly. Zároveň se můžeme těšit i na zápasy, které budou fungovat spíše jako hádanky, což si můžete ve hře už nyní vyzkoušet díky právě probíhající akci v podobě pivního festivalu. Je však třeba podotknout, že cenu a datum vydání chystané kampaně stále neznáme.

Thronebreaker je přitom první singleplayerová kampaň Gwentu, ale podle všeho nebude jediná. Tvůrci by postupem času chtěli vytvořit kampaň pro každou z frakcí ve hře. Příběh Meve se točí kolem Severních říší, takže v tuto chvíli zbývá Nilfgaard, příšery, Skellige a Scoia'tael.

V souvislosti s poslední zmíněnou frakcí se nepochybně nabízí možnost, že se její kampaň zaměří na oblíbeného elfa Iorvetha v období po konci Zaklínače 2. Na nedávné akci PAX West koneckonců vývojáři prohlásili, že Iorveth měl být i v Zaklínači 3, nakonec ho ale vyškrtli, protože se do hry jednoduše nehodil. Zároveň odmítli prozradit, jakou roli měl sehrát, což vede k domněnce, že s ním mají ještě nějaké plány. A ty plány možná souvisí s Gwentem.

Během psaní této novinky bylo čerpáno zejména ze souhrnů na Redditu a na webu GwentDB.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama