Slightly Mad Studios oficiálně pracují na nových závodech Project Cars
Project CARS 3 Novinka Slightly Mad Studios oficiálně pracují na nových závodech Project Cars

Slightly Mad Studios oficiálně pracují na nových závodech Project Cars

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Má předčit očekávání hráčů, slibuje spoluzakladatel britského studia.

Reklama

Project Cars 2 z loňského záři nevyšel podle představ. Hlavně jádro komunity si stěžovalo na spoustu menších nedodělků, které museli vývojáři postupně lepit aktualizacemi. Ani prodeje na tom nebyly zrovna nejlépe. V tomto případě sehrálo roli možná až velké zaměření na simulátor, který nikomu nic nedaruje, což pochopitelně není každého šálek kávy. Jiní se v tom ale vyžívají. Přesto se ve Slightly Mad Studios nevzdali, postupně napravili své prvotní zaváhání a v současné době se koncentrují na vývoj Project Cars 3.

O třetím dílu se nějaký ten pátek spekuluje. Až dnes ho ale potvrdil spoluzakladatel Ian Bell. Na fóru webu GTPlanet napsal, že podepsali smlouvu. „Tenhle díl předčí očekávání hráčů,“ nezapomněl šibalky podotknout. Další detaily jsme se ale od něj již nedozvěděly. O nich pochopitelně nemůže mluvit. Musíme si tak počkat na informace, co vše Project Cars 3 nabídne, na jaké platformy a kdy vyjde a co by nám mělo vyrazit dech. Výchozí bod mají: dostatek automobilů (na seznamu předchozího dílu je téměř 200 vozů), rozsáhlý seznam tratí (k dnešnímu dni je to 60 lokalit a 140 různých variant) a hlavně hodně povedený LiveTrack 3.0, jenž se stal výjimečnou funkcí v Project Cars 2.

Potvrzení Project Cars 3 přichází týden poté, co Slightly Mad Studios, kde pracuje několik českých vývojářů, oznámili Project Cars Pro. Ten vznikl za spolupráce SMS, Porsche a StarVR a umožní lidem vychutnat si nové Porsche 911 Carrera S, které budou řídit na testovací trati Porsche v německém Lipsku. Slightly Mad Studios chtějí Project Cars Pro poskytnout automobilkám, aby si jejich zákazníci mohli vyzkoušet nové vozy před tím, než se v nich svezou v reálném světě. Kvůli tomu je Project Cars Pro hodně detailním simulátorem běžícím na výkonném počítači s headsetem pro virtuální realitu. StarVR se chlubí zorným polem 210 stupňů, integrovaným sledováním oka a více než 16 miliony subpixelů.

Připomeňme ještě jednu věc. Slightly Mad Studios kromě Project Cars 3 mají ve vývoji ještě jednu hru. Už dva roky kutí hru s hollywoodskou licencí. Pokud někoho napadla série Rychle a zběsile, tak je doma. Tvůrci simulátoru Project Cars nám naservírují závodní arkádu, pravděpodobně s příběhem a v otevřeném světě. O tomto titulu ale také nic nevíme. Možná se na něm podílí Paul Rustchynsky (tvůrce série Motorstorm, DriveClub a Onrush), který na konci srpna letošního roku přestoupil z Codemasters právě do SMS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama