Služba Google Stadia je nyní dostupná v Česku
Novinka Služba Google Stadia je nyní dostupná v Česku

Služba Google Stadia je nyní dostupná v Česku

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

19
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Měsíční předplatné nabídne zajímavé tituly.

Reklama

Cloudová herní služba Stadia od společnosti Google je nyní dostupná od 8. prosince i pro Českou a Slovenskou republiku. Google Stadia, podobně jako xCloud nebo Amazon Luna, umožňuje uživatelům hrát videohry i na zařízeních, jejichž hardwarové specifikace by to jinak neumožnily. Služba bude nabíhat postupně a všem zájemcům bude dostupná nejpozději do úterního večera.

Stadia je dostupná zdarma každému, kdo vlastní účet Google. Zaregistrovat se uživatelé můžou skrze oficiální stránky služby, přičemž po registraci dostanou okamžitý bezplatný přístup k titulům Destiny 2 či Super Bomberman R Online. Pokud by jste si chtěli ovšem vyzkoušet jiné hry, budete si je muset koupit skrze digitální obchod. Ten momentálně nabízí více než sto her a nachází se v něm i takové novinky, jako je Immortals Fenyx Rising, Watch Dogs: Legion, nebo předběžný přístup do Baldur’s Gate III.

Kromě těchto novinek se na Stadii brzo dostane i Doom Eternal, Assasin's Creed: Valhalla, Sekiro: Shadow Die Twice a další. Kdy přesně jednotlivé tituly do této služby dorazí zatím není jisté.

K dispozici bude avšak i měsíční předplatné, Stadia Pro. To je pro nové uživatele první měsíc zdarma a poté činí 259 Kč za měsíc. V současnosti předplatné nabízí knihovnu o velikosti 31 her, mezi nimiž je například Sniper Elite 4, Hitman 1, nebo Hello Neighbor: Hide & Seek. "Všechny nárokované hry v rámci Stadia Pro zůstávají uživatelům k dispozici po celou dobu trvání předplatného, přičemž každý měsíc jsou v rámci této prémiové služby přidávány nové tituly," uvádí tisková zpráva.

Stadii je možné využívat skrze webový prohlížeč, případně využít Chromecast Ultra, pokud by jste chtěli hrát na televizoru. Nutno ovšem podotknout, že k tomu je potřeba vlastnit oficiální ovladač určený pro Stadii. A právě tento ovladač není v Česku a na Slovensku dostupný.

Kromě výše zmíněných možností lze hry ze Stadie hrát i na chytrých telefonech. Zatím se avšak jedná pouze o telefony s operačním systémem Android, přičemž na iOS lze pouze upravovat účet a knihovnu her.

Častou kritikou cloudových herních platforem je jejich závislost na kvalitě internetového připojení. Stadia uvádí, že minimální doporučená rychlost je 10 Mb/s. Pro hraní ve 4K ale bude pravděpodobně požadována daleko větší rychlost. Zároveň také zdůrazňují, že je lepší hrát s 5 GHz Wi-fi připojením, než s 2.4 GHz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama